cereusfoto 05.10.06, 07:52 Szczerze mówiąc żal mi go wykopywać bo tak pięknie rośnie, a boję się,że w doniczce przez zimę zmarnieje. Ale trudno... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa773 Re: Kiedy wykopać z gruntu rozmaryn? 05.10.06, 09:43 Witam. Mój już w doniczce. jak tylko nadejdą przymrozki pójdzie do domu.Na zewnątrz nie przetrzyma większych mrozów.W doniczce cały czas pięknie rośnie nie martw się. Mój już dorósł do 8 litrowej donicy. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Kiedy wykopać z gruntu rozmaryn? 05.10.06, 10:31 Mój też już od 2 tygodni w doniczce, ale na świeżym powietrzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Kiedy wykopać z gruntu rozmaryn? 05.10.06, 11:37 W takim razie mój też dzisiaj wyląduje w doniczce...czy tego chce czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
faq ?! 05.10.06, 13:56 hmm pierwsze slysze i czytam cichutko, zeby moj rozmaryn nie uslyszal, bo juz trzecia zime w gruncie siedzi i mu dobrze.. chyba :) podsypuje wysoko kora, owijam wloknina zimowa, reszte zalatwia snieg Odpowiedz Link Zgłoś
ewa773 Re: ?! 05.10.06, 17:27 Poprzedniej zimy wytrzymał ale tej co była nie , a nie chce ryzykować bo mam dwa piękne okazy.Fakt,że nikt mi nie powiedział a sama nie wpadlam na pomysł aby okopczykować. Będę próbować nstępnej zimy , bo walczę z męzem o każdą doniczkę która musi przyjść do domu i taka forma by mi bardzo odpowiadała. pozdrawiam i napisz dokladnie jak wysoko i grubo go podsypujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: ?! 05.10.06, 18:01 wysoko,do rozgalezien, ile sie da, zeby nie powstal za wielki kopiec, zakrecam wloknina, czasem dosypuje z wierzchu. natchnela mnie kiedys wiosna, kiedy spod sniegu wylonily sie calkiem zielone galazki, a reszta wypuszczala swieze dopiero. z doniczkami w domu.. to osobna historia.. mam to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: ?! 05.10.06, 19:42 ...bo walczę z męzem o każdą doniczkę > która musi przyjść do domu... Jak to??? P.S. Mój rozmaryn już siedzi w donicy tyle,że jeszcze na powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
zastepowa Re: ?! 05.10.06, 21:20 Mój też rośnie w doniczce, bo go dostałam w tym roku. Jeszcze jest na balkonie, jest przecież ciepło. Czy Wy tniecie roślinkę, jak myślicie czy przezyje w kuchni. Parapety w pokojach musze przeznaczyć na przechowanie sadzonek pelargonii i innych. Nie wsponę o pokojowych które już krzywo patrzą na nowe . A amarylis jeszcze nie wsadzony, Zantedescia wychyla listeczki. Pomidor kwitnie jak szalony i ma mnóstwo owoców. Jakaś jesienna odmiana, przez całe lato miał 2 pomidorki.Też pewnie muszę go zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: ?! 05.10.06, 21:42 zastepowa napisała: >..... Parapety w pokojach musze przeznaczyć na > przechowanie sadzonek pelargonii i innych. Nie wsponę o pokojowych które już > krzywo patrzą na nowe . No to się zaczyna, chociaż do wiosny jeszcze daleeeeeeko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa773 Re: ?! 07.10.06, 19:10 jak doniczki wracają do domu zaczyna brakować miejsca dla ludzi i nie ma jak okna otworzyć. Wcześniej mieszkaliśmy w małym mieszkanku gdzie nie było miejsca na kwiaty a na oknach mieścily się male kaktusy. A teraz mam swoje pomieszczenie na narzędzia i przechowanie kwiatów ,ale jest ciemne i nie wszystko się mieści. I przyznaję rację mężowi trochę przesadziłam w ilości kwiatów ale po cichu już przmycam do domu doniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa773 Re: Kiedy wykopać z gruntu rozmaryn? 07.10.06, 19:05 to ja jednego zostawię i wysoko obsypię, ten co zmarzł nie był okryty, ma w tej chwili 60 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Kiedy wykopać z gruntu rozmaryn? 07.10.06, 19:41 Rozmaryn zimą przy -10 stopniach wymarznie. Pozdrawiam Przemo gg:7721862 Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Kiedy wykopać z gruntu rozmaryn? 07.10.06, 20:07 ostatniej zimy bylo cps -20? ale moze mialam szczescE duzo sniegu plus stanowisko\? nie zmarzl w kazdym razie Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: Kiedy wykopać z gruntu rozmaryn? 13.10.06, 12:22 faq napisał: > ostatniej zimy bylo cps -20? ale moze mialam szczescE duzo sniegu plus > stanowisko\? nie zmarzl w kazdym razie Nie to chyba jednak nie szczęście tylko prawda ja swój zrobię tak jak ty ja tak robię z amarylisem i trytomą i żyją i maja się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś