zyga5 08.10.06, 11:34 Podzielę się z wami stroną o storczykach.Ważne szczególnie dla początkujących a jest ich coraz więcej.Miłej lekturki.Pozdrawiam Zygmunt www.storczyki.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Wszystko o storczykach 08.10.06, 15:55 zyga5 napisał: > Podzielę się z wami stroną o storczykach.Ważne szczególnie dla początkujących > a jest ich coraz więcej.Miłej lekturki.Pozdrawiam Zygmunt > www.storczyki.org.pl/ Sława! A stroczyki gruntowe? Mysle,że warto te wspanial rosliny uprawiac w ogrodach w grucie, co powinno przyczycnic sie do ich zachowania a nawet powrotu do natury... www.storczyki.org.pl/uprawa/how2/obuwik/index.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Wszystko o storczykach 08.10.06, 17:52 Jakiś czas temu słyszałem, że niedaleko Bobolic jest jedno z niewielu w Polsce stanowisk jakiegoś drobnego storczyka Odpowiedz Link Zgłoś
zyga5 Re: Wszystko o storczykach 08.10.06, 19:48 33qq napisał: > Jakiś czas temu słyszałem, że niedaleko Bobolic jest jedno z niewielu w Polsce > stanowisk jakiegoś drobnego storczyka Dzięki 33qq za wiadomość.Szkoda,że to już jesień bo zaraz bym tam pojechał i ich podziwiał,bo to tylko 30 km od Szczecinka. Odpowiedz Link Zgłoś
zyga5 Re: Wszystko o storczykach 08.10.06, 19:58 A jakie śliczne te ogrodowe storczyki.Zobaczcie sami. www.kazik.com.pl/waldek/ws1/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
jokaer Re: Wszystko o storczykach 09.10.06, 08:50 jeśli chodzisz po górach to ich tam nie brakuje; całe " stadka " storczyków pamiętam z Gorc i Beskidu Niskiego- w tym szczególnie jest mnóstwo ciekawych roślin; no i w Tatrach Odpowiedz Link Zgłoś
jokaer Re:zapomniałam 09.10.06, 08:56 zapomniałam jeszcze o storczyku , który występuje w moim -już miejskim lesie- zwanym Stary Las w Lublinie- Podkolan biały Odpowiedz Link Zgłoś