ap77 24.03.07, 21:31 witam! czy mozna je przesadzic (poki sa malutkie, zeby korzenia nie uszkodzic)? Bo wiem, ze maja korzen palowy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Malway 25.03.07, 10:59 Można, najlepiej w pochmurne dni i potem kilkakrotnie podlać. Jeżeli mają już sporo liści, to te największe można obciąć. Zauważyłam już, że duże rośliny z korzeniem palowym całkiem nieźle się przyjmują, nawet jak mają mocno uszkodzony korzeń. Warunek - trzeba obciąć wszystkie pełnowymiarowe liście. Wtedy roślina jest czymś w rodzaju sadzonki korzeniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
anials Re: Malway 26.03.07, 12:51 Ha! Ja przesadziłam w zeszłym roku dużą kwitnącą w środku upalnego lata - bo ten kolor pasował mi w innym miejscu i już ;-)) Mimo podlewania padła, nie to nie, machnęłam ręką... W tym roku ma już młode śliczne listki!! Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Malway 26.03.07, 17:20 A gdybyś przycięła od razu, już w zeszłym roku miałaby nowe liście. Ale i tak zachowała się przyzwoicie. Fakt, rośliny nieraz potrafią człowieka pozytywnie zaskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś