magdzik01 24.08.03, 23:14 Czy ktoś może mi polecić dobry program do projektowania ogrodów? Chodzi mi o program jak najbardziej amatorski - do zaprojektowania jednego ogrodu (mojego). Dobrze więc by było gdyby nie był drogi. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcwm Re: program do projektowania ogrodów-jaki? 25.08.03, 01:14 Witam. Jedyny jaki znam, w wersji profesjonalnej i uboższej (dużo tańszy), znajdziesz pod tym adresem: www.ogrodpro.interserwer.pl/zamowienie.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: program do projektowania ogrodów-jaki? 28.08.03, 07:24 Witam na forum Gazety! Nie znam, to co jest to amatorszczyzna więc najczęściej wykorzystywane są aplikacje ogrodowe do CAD ((Computer Aided Draughting), profesjonalnego programu do projektowania. Ja pracuje na CAD i na programach graficznych na których tylko wykonuje wizualizacje korzystając z ze swego liczącego już 18000 zdjęć archiwum. Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik01 Re: program do projektowania ogrodów-jaki? 29.08.03, 00:17 Niestety na CAD nie mogę sobie pozwolić, a na własne archiwum składające się z 18000 zdjęć nie mam szans za swojego żywota. A tak poważnie to chciałabym coś amatorskiego ale w miarę przyzwoitego. Przede wszystkim zależy mi na przyzwoitej bibliotece roślin - wygląd, wymagania i przede wszystkim jakie osiągną rozmiary i w jakim czasie. Teraz największy kłopot mam z tym, żeby uwierzyć, że malutka roślinka w doniczce będzie kiedyś wielka. I już zdażyło mi się przesadzać po kilku latach prawie dwumetrowy jałowiec. Na szczęscie tym razem się udało i rośnie zdrowo w nowym miejscu, parę metrów od poprzedniego. Następnym razem może być gorzej. No i biorąc pod uwagę znaczne rozmiary zakładanego przeze mnie ogrodu nie mogę sobie pozwolić na to, że w kółko będę coś przesadzać z miejsca na miejsce. Mam nadzieję, że jednak, że jednak coś się znajdzie. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
bubulina Re: program do projektowania ogrodów-jaki? 29.08.03, 10:47 Kilka miesięcy temu jako załącznik do czasopisma MURATOR była płytka z programem Wymarzony ogród firmy INTERSOFT (www.intersoft.pl)Bardzo fajna zabawka z dużą bazą roślin chociaż nie wszyskie animacje są dopracowane.Jeżeli popytasz znajomych na pewno ktoś będzie miał jeżeli nie to nowy(67zł). Bardziej dopracowany i za rozsądną cene (99,90zł) wydaje się GARDEN KOMPOSER 3D o którym możesz przeczytać i sciągnąć demo na ogrody.agrosan.pl Odpowiedz Link Zgłoś