joma24 04.03.08, 18:50 czy w wrc kupie gzdieś sadzonki pomidorków koktajlowych ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakusia Re: pomidorki koktajlowe wrocław 04.03.08, 19:20 jeszcze troszke za wczesnie na sadzonki pomidorow. Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: pomidorki koktajlowe wrocław 04.03.08, 23:00 jak wysiejesz nasionka 1 kwietnia, to akurat na 18 maja będziesz miała do wysadzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
turchanyi Re: pomidorki koktajlowe wrocław 05.03.08, 08:22 Od kilku lat bawię się w sianie pomidorków (czerwonych i żółtych). Po posadzeniu do gruntu połowę (albo i więcej) roślin wróble scięły dziobami tuż nad ziemią... Te, które ocalały dopadła zaraza ziemniaczana w końcu lata. Najlepiej udały się pomidorki posadzone do dużych donic na tarasie! Co robić żeby je ocalić przed ptakami i zarazą? Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: pomidorki koktajlowe wrocław 05.03.08, 16:39 ja werzam własnie zamierzam wsadzić do duzej donicy, bedzie to m,ój pierwszy ogród warzywny :) i dlatego chetnie zakupiłaby,m gotowe sadzonki , nie mam pojecia jak się obchodzić z nasionkami :( Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: pomidorki koktajlowe wrocław 05.03.08, 19:10 Miałam tak samo, te w donicach stały pod dachem, w gruncie zmokły i zmarniały :/ Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: pomidorki koktajlowe wrocław 06.03.08, 07:56 pomidory mozna opryskiwać wodą z dodatkiem mleka raz na tydzień lub raz na dwa, aby ochronić przed zarazą. przygotowuję artykuł jak obchodzić się nasionkami i wkrótce bedzie mozna przeczytać na stronie poniżej - więc gdybyś chciała poczytać, zapraszam - to naprawdę proste. Odpowiedz Link Zgłoś
turchanyi Re: pomidorki koktajlowe wrocław 06.03.08, 08:33 Wypróbuję patent z mlekiem! Nie wiedziałam, że mleko to sposób na zarazę, poza tym że mi szkodzi od zawsze :) Nastrojowy ogród lubię sobie poczytać! Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: pomidorki koktajlowe wrocław 06.03.08, 19:28 a czy ktoś wie czy kupie gotowe sadzonki pomidorków koktajlowych w wrc ? i czy donice wys 30 cm wystarczą , zmaierzam tez zasiac rzodkiewkę, sałatę i marchewkę do takich donic Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: pomidorki koktajlowe wrocław 06.03.08, 19:59 Kup w byle jakim sklepie pudełeczko pomidorów małych, wydłub nasionka i wysiej do doniczki. A przy okazji przemyśl sprawę,jaki sens ma to co chcesz robić. Marchewki wyhodujesz w doniczce może nawet pół kilograma, za całą złotówkę, a pielęgnacji będzie pół roku.Posadź kwiatka albo jakieś ziółka. Gdybyś chciała dowiedzieć sie jakie ziółka, to takie, jakich używasz. Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: pomidorki koktajlowe wrocław 07.03.08, 20:25 marchewkę chcę zasadzić razem z synkiem, dla niego zakladam mały ogródek, to będzie jego "działecdzka" , zioła sadzę regularnie nawet jak mieszkalismy w mieszkaniu ! a ze marchwki będa trzy na krzyż to wiem, ale dziecko chce posiac więc czemu nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: pomidorki koktajlowe wrocław 07.03.08, 21:33 Pomidory będą bardziej zabawowe i edukacyjne i ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 muchozolowe pomidory 08.03.08, 00:49 {Joma24} napisała: [...nawet jak mieszkaliśmy w mieszkaniu] Spaliło się? Gdzieś wyczytałem, że pomidor na parapecie okna odstręcza muchy [komary?] od wlatywania tymże oknem w domowe pielesze. Zawsze kusiło mnie, by to sprawdzić. Te mini pomme d'oro najbardziej do tego zdatne... A' propos: dziś jedna komarzyca w kuchni naszej, wiosnę wyczuwając, zza szafki wyfrunęła... Zatłuc gadzinę? Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: muchozolowe pomidory 08.03.08, 15:08 [...nawet jak mieszkaliśmy w mieszkaniu] > Spaliło się? > a czemu od razu spaliło ? ludzie się przeprowadzają ! Odpowiedz Link Zgłoś