arkac123 09.05.08, 10:42 Niedawno zaszalałam: kupiłam szczepionkę do trawnika, do róż, kwitnących, datury i kwiatów domowych. Teraz czekam na efekty;). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaelgam Re: Mikoryza - stosujecie? 09.05.08, 13:33 też kupiłam, do wrzosowatych, w sobotę zaszczepię. Planuję kupić też do trawnika. Dużo dobrego o mikoryzie w internecie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Mikoryza - stosujecie? 09.05.08, 13:36 mam poszczepione od 3 lat kwasolubne - jakoś nie widze różnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Mikoryza - stosujecie? 09.05.08, 16:03 Opowiedzcie, co wam wyszło. Zastanawiałam się nad tym, ale z drugiej strony grzyby i tak mi rosną, naturalnie, czyli jakaś mikoryza i tak występuje... Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Mikoryza - stosujecie? 09.05.08, 17:08 nie ma co opowiadać, bo nic się nie dzieje. wstrzyknęłam preparat pod rośliny. i nic. nie widzę różnicy. nic sie nie dzieje. niektóre i tak wypadły. teoretycznie może im lepiej - bo to takie specjalistyczne grzyby symbiotyczne własciwe danemu odczynowi gleby. np. jak zmieniasz odczyn na kwaśny, to ten proces troche trwa właśnie dlatego, że muszą się rozwinąć organizmy właściwe glebie kwaśnej, aby umozliwić roślinie pobieranie substancji odzywczych z gleby. Odpowiedz Link Zgłoś