k4li 18.05.08, 18:57 kwiaty mojego anturium nie sa czerwone tylko brunatne i czasem pojawiaja sie na nich brazowe plamy. liscie sa ok . byc moze jest troche za duzo podlewana. prosze o rade. w jakim miejscu powinna stac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenazu Re: anturium 19.05.08, 21:14 Moje stoją na wschodnich i zachodnich oknach-słońca mają wcale niemało,podlewam je raz w tygodniu,raczej więcej niż umiarkowanie.Zasilam od lutego do października Humwitem do kwitnących-nie wiem czy tak jest w przepisie,ale moim to odpowiada.Kwitną,mają się nieźle.Kwiaty odmian czerwonych i bordo po jakimś czasie brązowieją i usychają,z dwóch odpada cały"kwiat",zostaje tylko łodyżka,jeden usycha cały,trzymając się łodyżki.Czy Twoje anturium od pojawienia się kwiatu jest w plamy,czy dopiero po jakimś czasie i czy nie jest to odmiana o nowym kolorze,bo ostatnio pojawiło się sporo nowych kolorów(aż mnie korci,gdy jestem w sklepie)?Może to normalny objaw przekwitania? Odpowiedz Link Zgłoś