ibirka 25.09.03, 19:54 Jak rozmnożyć osteospermum? kwitnie obficie, ale nasionka są puste, niewykształcone, zebrałam z całego lata zaledwie osiem. Może można roślinę przenieść na zimę do domu? Czy zdechnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Osteospermum 25.09.03, 23:28 O ja tez lubie ,mam tego pelno, fioletowe, jasne ciemne, biale pomaranczowe, chyba wszystkie kolory.. rozmnaza sie przez sadzonkowanie gornych pedow. Po prostu utnij ladne, zdrowe pedy bez paczkow kwiatowych, zasadz i powinne puscic korzonki. jest to roslina pochodzaca z Afryki wiec raczej nie wytrzymuje niskich temperatur. Moje przezyly - 12'C przy bardzo naslonecznionej sciane. A tak to moze przykryc dobrze sloma albo sadzic swieze.. images.google.ca/images?q=osteospermum&svnum=10&hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&start=0&sa=N mam nadzieje ze link pracuje.. venus Odpowiedz Link Zgłoś
ibirka Re: Osteospermum 26.09.03, 16:51 Dzięki!!!zaraz tak zrobię! link pracuje! Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Osteospermum 26.09.03, 21:47 Slizcne, prawda?? a zwrocilas uwage na te inne: www.thegardenhelper.com/osteospermumt.JPG Venus Odpowiedz Link Zgłoś
ibirka Re: Osteospermum 29.09.03, 12:39 O, tak, ekscentryczny gość... Wolę takie zwykłe, ich piękno jest w prostocie... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś