ogniomistrz 12.11.03, 20:13 Czy też zakrywać na zimę jak lawende? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerzy.wozniak Re: A co z miętą? 12.11.03, 20:53 Tak mięta pieprzowa czasem przemarza, szczególnie na stanowiskach wietrznych. Należy ja okrywać stroiszem który wiosna zdejmujemy ostrożnie, aby nie powyrywać zaplątanych w gałązki roślin. Najczęściej rośliny te przemarzają wczesną wiosną, gdy w dzień jest słońce, a nocą mrozy. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
ibirka Re: A co z miętą? 14.11.03, 16:35 Jak ja bym chciała, żeby moja mięta przemarzła... Zupełnie nie mogę się jej pozbyć, a rozrasta się niesamowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
ogniomistrz Re: A co z miętą? 14.11.03, 17:22 A moja dopiero zaczyna się rozrastać, dlatego się o nią martwię ;-) P.S. Używaj mięty w kuchni do wszystkiego jeżeli masz z nią problem w ogrodzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ibirka Re: A co z miętą? 15.11.03, 16:11 Oj tak bym się zmięciła, że nie mogłabym zębów myć.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ogniomistrz Re: A co z miętą? 15.11.03, 18:27 No, ale każdy czuł by do ciebie miętę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś