lellapolella 04.06.09, 14:11 ...opanowuje Polskę. Wczoraj byłam świadkiem jak całe tabuny kupowały toto, rzecz jasna, szczepione na kiju od szczotki i ładowały do autokarów. Hit, panie dzieju:-D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krista57 Re: Hakuro nishiki 04.06.09, 14:23 Zaprotestowałam i nie kupiłam,chociaż noszę sie z tym zamiarem już drugi sezon.Cudnie wyglądają te delikatne listki z różowym na tle soczystej zieleni traw. Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Hakuro nishiki 04.06.09, 14:56 kazda strana ma takiego hiciora, jak sie przygladam francuskim ogrodkom to widac co w danej epoce bylo modne ;) a to palma a to yucca a to araukaria lub trawa pampasowa. sadzone oczywiscie ni z gruchy ni z pietruchy na srodku trawnika, zeby wszyscy sasiedzi widzieli. no i rosnie potem taka szczotka do butelek a pan domu robi dookola cotygodniowa runde z kosiarka ;) ja to taka dziwna jestem, ze im wiecej cos jest pozadane tym bardziej mi sie nie podoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Hakuro nishiki 04.06.09, 15:00 I dlatego jestem dumna z mojej kolekcji bobowatych :) Słonisza poszukuję, i nawet go zdybałam, i dobrze, że byłam z psiapsiółą bardziej spostrzegawczą, co się zdziwiła, że drzewko ma jakieś inne liście od dołu. No oczywiście, szczepiony na kiju od akacji. Gr! A co do mód, to ile ja się naszukałam w zeszłym roku samiczki aktinidii ostrolistnej, żeby mój samczyk nie był samotny. Nigdzie nie było. W tym roku są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Hakuro nishiki 04.06.09, 17:03 a ja mam dziewięć sztuk- taki szpaler ...mam dużo miejsca do nasadzenia- jeszcze kilka lat- i hakurki zginą w tłoku, teraz tez za bardzo nie rzucaja się w oczy- bo nie są soliterami. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Hakuro nishiki 04.06.09, 22:09 Też tak mam, że mnie hiciory odstraszają jak diabła woda święcona:) Miałam w planach wierzbę ale zdecydowałam się na sachalińską a gdy już wracaliśmy autkiem z powrotem, patrzę po ogródkach przydrożnych a tam aż pstro od hakuro... Uff, udało się:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Hakuro nishiki 05.06.09, 09:53 Mam dwie wierzby, ale nie wiem, jak się nazywają. Jedna prosta, druga pokręcona. W każdym razie nie hakuro :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Hakuro nishiki 05.06.09, 20:31 A nie muszę :) A mają ci wielbiciele hakury mydleniec? Nie mają. A ja mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: Hakuro nishiki 08.06.09, 14:23 No coz, tez sie przymierzalam, ale masowy wysyp hakurki w ogrodkach ostudzil mnie. A juz gdy zaczely wyrastac singlowo na wejsciu w sasiednich ogrodkach - zdecydowanie zrezygnowalam. Trudno, lubie byc choc troszke oryginalna ;) Odpowiedz Link Zgłoś