cereusfoto 21.06.09, 15:03 Czy jeżeli Conica zrzuciła igły w pewnych miejscach ( do końca nie wiem czy był to szkodnik czy też niedostateczna ilość światła ), to czy odzyska je z powrotem np. wiosną czy też już takie łyse placki zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mali_na Re: Pytanie dot. świerku Conica. 21.06.09, 15:50 U mnie w ubiegłym sezonie wyłysiał dół i trochę tyłu. Obcięłam gałązki na dole a z tyłu powoli odrastają zielone igły. To jakaś powszechna choroba, gdyz dziś w sklepie ogrodniczym zaobserwowałam podobne objawy na dolnych gałęziach Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Pytanie dot. świerku Conica. 21.06.09, 15:58 Jesli pedy sa zywe to igly wyrosna na nowych przyrostach. Odpowiedz Link Zgłoś
ted222 Re: Pytanie dot. świerku Conica. 21.06.09, 16:54 Conica często bywa atakowana przez przędziorki dlatego dobrze jest profilaktycznie opryskać odpowiednim środkiem. W taki sposób uratowałem roślinę, która całkowicie była pozbawiona igieł. Odpowiedz Link Zgłoś