Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

a ja jestem bardzo zadowolony

IP: *.gorlice.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 16:28
    jasne, na razie to tylko skoki treningowe, ale ponieważ wyglądały one dość
    podobnie, myślę, że można już parę spraw powiedzieć
    a więc jeśli parę tygodni temu można było się obawiać czy w ogóle małysz
    zdobędzie jakiś medal, po tych treningach wierzę, że powalczy nawet o złoto.
    powalczy - co nie znaczy, że na 100% zdobędzie. adam skacze regularnie bardzo
    daleko i bez wpadek, a więc medal jest bardzo blisko. natomiast na drodze do
    złota mogą stanąć:
    1. sven hannawald - i bardzo dobrze. mam nadzieję, że jego dobre skoki
    spowodują, że przynajmniej kilka osób przestanie rzęzić o dopingu (że przestaną
    wszyscy się nie łudzę, bo choćby po pobieżnej lekturze postów na tym forum
    widać, że teoriospiskowy duch miklasa i jemu podobnych jest wiecznie żywy, a
    niektórzy łby mają twardsze od tow. mieczysława moczara. nie mogę swierdzić na
    100%, że hannawald nic nie bierze, ale do posądzania go o doping są takie same
    podstawy jak do posądzania np. małysza, hautamaekiego czy kogokolwiek. dajmy
    więc spokój spiskom i skupmy się na sporcie). w każdym razie hannawald jest
    ciągle bardzo mocny, ale różnice między nim i małyszem pokazują, że NIE jest
    nie do przejścia/przeskoczenia. niewielkie różnice są tym lepsze dla
    dramaturgii konkursu
    2. preszkodzić mogą inni skoczkowie - chociaż treningi się tak ułożyły że na
    czele zawsze byli h. i m., to przecież nie można zapominać o takich skoczkach
    jak hautamaeki, lindstroem, schmitt, hoelwarth, widhoelz, koch, ammann,
    kobieliew, może nawet alborn (jest u siebie). wszyscy oni (a moze ktos jeszcze)
    mogą się pokusić o medale, większość w pewnych warunkach nawet o złoty - co też
    jest super (powod jak w punkcie pierwszym)
    3. pogoda, warunki wietrzne - z tego co mówią skoczkowie i trenerzy raczej nie
    4. psychika - też nie sądzę. małysz jest moim zdaniem mentalnie bardzo mocny,
    wydaje mi się, że pierwszą przyczyną jego słabszych występów było niedomaganie
    fizyczne, np. osłabienie po chorobie, co owszem, mogło też potem wpłynąć na
    pewną nerwowość, mniejszą wiarę w siebie itp. jednak zauważyć wypada, że małysz
    nigdy (od zeszłego sezonu przynajmniej) totalnie nie spierdolił skoku, co
    zdarzało się na przykład schmittowi (co też w pewnym sensie czyni go groźnym,
    bo mniej obliczalnym). na jakieś spalenie się psychiczne hannawalda też bym nie
    liczył - to jest podobny przypadek jak małysz, nie psuje skoków. anyway,
    różnice jak sądze będą niewielkie

no ale wszystko będzie wiadomo już niedługo. ja jestem optymistą dużym jeśli
    chodzi o medal w ogóle (choć jeśli go nie będzie też nic się nie stanie). widzę
    też szanse na złoto, chociaż będzie piekielnie trudno. ale na stówę będzie
    ciekawie
    Obserwuj wątek
      • Gość: radziwił Re: a ja jestem bardzo zadowolony IP: *.gorlice.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 16:32
        aha, zapomniałem jeszcze o matei, pochwale i opluwanym przez wielu skupniu.
        powodzenia chłopaki
        • lxlxl ja tez jestem bardzo zadowolony 08.02.02, 16:38
          wreszcie jakis normalny list na temat skokow.... ufff...
          ktory przeczytalem nie denerwujac sie.

Czy to naprwade takie trudne?
          • robbeb Re: ja tez jestem bardzo zadowolony 08.02.02, 16:46
            Spróbuj.
            • lxlxl Re: ja tez jestem bardzo zadowolony 08.02.02, 17:03
              te mondrala, sam sprobuj.
              • robbeb Re: ja tez jestem bardzo zadowolony 08.02.02, 19:27
                te głupolku, jak będe miał ochote.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka