Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączenie...

IP: *.csx.cam.ac.uk 14.01.10, 12:14
    www.okoszu.dbv.pl zapraszam na blog
    Obserwuj wątek
      • koeman NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączenie... 14.01.10, 12:39
        No to sobie Panowie porozmawiali. bardzo fajny Pan Michał, znawca NBA pełną
        gęba z notatkami w które wciąż zerka ;) Nie znam Duranta, więc się nie
        wypowiadam. Co do Tłoków to wykazał Pan Michał całkowity brak znajomości
        tematu :) Dobrze że Pan Łukasz go poprawił :) Gdy zespół był w pełnym
        składzie, pewnie wygrali 1 mecz sezonu. Potem już tylko kontuzje. Bardzo
        długie przerwy Hamiltona i Prince'a, problemy miał już przed sezonem Charlie
        V, w trakcie zresztą również, potem Gordon, Bynum. To daje obraz nędzy i
        rozpaczy wśród obrońców. Doszło do tego że weteran Atkins wskoczył do
        wyjściowej 5! co więcej pierwszoroczniak (pięćdziesiąty któryś w ostatnim
        drafcie) Jerebko większość spotkań grał w pierwszej piątce. Chłopaki dopiero
        wrócili po kontuzji. Nie są w najwyższej formie, ale każdy mecz powinien
        działac na ich korzyść. Muszą się odbudować i cieszy że się przełamali i
        wygrali z Wizards :) Jeśli kontuzje ich ominą mogą powalczyć o play-off.
        Pewnie nie jest to zespół na tytuł, ale w play off jeśli się dostaną mogą
        powalczyć z każdym (już Orlando z nimi wtopiło, podobnie Denver). Nikt tam nie
        chce się bić o loterię w drafcie :) Poza tym Stucky to świetny gracz, ciągnął
        zespół i jest coraz lepszy.
        Prawda że Dumars zawalił jeden draft. Miał pecha, ale należy go pochwalić za
        wybory z dalszymi numerami. Wymienię tylko Prince'a, teraz Jerebko, Stuckey,
        Afflalo, Daye też się pokaże :)
        Wymiana Billupsa na Iversona nie okazała się klapą. Pozwoliła zaoszczędzić
        kasę w salary cup :) A formuła z Billupsem się wyczerpała i po co kolejny raz
        przegrać w finale konferencji? Dzięki temu więcej miejsca ma Stuckey właśnie
        na grę i rozwój i dzieki temu jest w Detroit Gordon i Villanueva.
        To tyle wyjaśnienia dla tych co chcieliby siedzieć wiecej co w Tłokach piszczy
        :) dziękuję Panie Łukaszu za prawdziwe słowa :) pan Michał pewnie lepiej się
        zna na LeBronie albo na Jeziorowcach ;)
        • el_horse Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen 14.01.10, 14:07
          pecha?

pecha z jednym draftem to by mial jakby w '5-man draft' dostal 6.
          pick

dumars wzial Darko Milicica z 2 numerem w drafcie... tego samego
          Darko, ktory w karierze rzuca 5 pkt i zbiera 4 pilki w 17min na
          mecz - czyli takiego Gortata.

Tyle ze miejsce takich zawodnikow jak Milicic i Gortat jest w 3./4.
          dziesiatce draftu.

A mogl wziac np sprawdzonego juz Melo, czy tez Chrisa Bosha albo D-
          Wade'a

Sorry
      • Gość: koko NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączenie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.10, 12:59
        Połączenie Jordana z Pippenem, to pewnie sam sobie podaje w widowiskowy i
        niespodziewany dla rywala sposób :). Albo zostawia piłkę na tablicy a już po
        chwili nadlatuje z innego miejsca żeby "zapakować" :).
        Błagam nie bluźnijmy, cała ta zgraja gangsta-pozerów w warkoczykach może buty
        czyścić ekipie z lat dziewięćdziesiątych.
        • Gość: Garcia Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.core.lanet.net.pl 14.01.10, 13:52
          Dokladnie a ciekawym zawodnikiem byl #1 Penny Hardaway...a Durant moglby mu buty
          czyscic i inni...
          • Gość: yre Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: 77.223.200.* 14.01.10, 14:00
            że to połączenie MJ i PIP to się nie zgodzę ale że Durant Penemu
            buty może czyścić to przesada..nie widziałem tak wszechstronnego
            gracza o wzroście 2,06 m jeszcze z taką "miarą", a NBA oglądam od
            czasów finałów bulls-suns
            • Gość: striker27 Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 14:15
              Hmm, jesli chodzi o wszechstronnosc to taki Bron jest niewiele
              nizszy raptem jakies 2 cm). No a poza tym od czasu finałów Bulls -
              Suns pojawiali sie juz gracze bardziej wszechstronni (moze nie tak
              uzdolnieni ofensywnie) - chocby taki Kevin Garnett.
              • Gość: Ridee Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 14:28
                Ehhh To były czasy, także i moje pierwsza finały i Absolutna fascynacja
                Charles'em Barkley'em .

Lata 90 były w NBA czymś magicznym i jak ktoś dobrze powiedział- cała ta zgraja
                gangsta pozerów mogłaby chłopakom z tamtych lat buty czyścić.

Ciekawe jak Gortat (przy całym moim OGROMNYM szacunku do niego) lub nawet Dwight
                Howard poradził sobie przy Patricu Ewingu, Shaquillu Onealu itp, Hakeemie
                Olajuwonie i reszcie .
                • el_horse Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen 14.01.10, 16:08
                  ewing byl drewniany, ale mial dobry poldystans (te 4-6m od kosza)
                  dwight by go w ofensywie przepchnal

shaq to inna liga, ale najlepszym centrem ostatnich 25 lat musi
                  byc 'the dream'

kiedy byl u szczytu kariery rozbijal robinsona, ewinga, shaqa,
                  mutombo i wszystkich innych centrow dokola

Olajuwon MUSI byc wymieniany jako pierwszy. Szkoda ze to nie on jest
                  trenerem centrow w Orlando.
                  • Gość: observer Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.icpnet.pl 14.01.10, 16:39
                    Masz racje, szkoda ze era klasycznych centrow minela. Ilu wtedy bylo dobrych
                    graczy na tej pozycji... Teraz poza Howardem, ktory jako taka motoryke posiada,
                    na centrze graja wyrosniete lamagi. Nie ma juz takiej dominacji centrow na boisku.
              • Gość: yre Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: 77.223.200.* 14.01.10, 15:10
                mnie się wydaje że lebron lepiej grać nie będzie (jego wejścia i
                dunki są genialne ale dla mnie to drewniany super-atleta), a durant
                to typ gościa co może mieć w sezonie średnią 35pkt. lub
                wiecej/8zb/4as. Ostatnim co miał podobnie był Kobe chyba w roku 06.
                Można by wymienić sporo wszechstronnych, wysokich super graczy (kg,
                tim, dirk) ale według mnie durant będzie lepszy. To moje subiektywne
                odczucie, niemniej jak patrzę na jego "lekość" rzutu to mam takie
                przekonanie.
                Słusznie ktoś wspomniał o Dwight'cie (aczkolwiek cenię go za
                motorykę).. Przy Hakeem'ie wisiał by cały czas w powietrzu, a 20
                kilo więcej Shaq'a sprzed 10 lat fizycznie by go zmiażdżyło.
                pozdrowienie dla tych co pamiętają "hej hej tu enbiej"
                Szaranowicza :)
                • Gość: observer Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.icpnet.pl 14.01.10, 15:28
                  No wlasnie "The Dream" by Howarda porobil na zwodach, bo ten by probowal
                  wykorzystac swoja skocznosc i co chwile wylatywalby w powietrze przy Dream
                  Shake'u. Shaq by Howarda przepchnal masa.
      • el_horse Najwiekszy Postep? 14.01.10, 13:58
        Sorry, popatrzmy na statystyki

08/09 09/10
        punkty 25.3 28.9
        zbiorki 6.5 6.9
        asysty 2.8 3.0
        przechwyty+bloki 2 2.3
        straty 3.04 3.87
        fg% 47.6 48.3
        ft% 86.3 86.9
        3p% 42.2 32.9

czyli:

rzuca wiecej punktow (prawie o 5 wiecej)

troszke lepiej podaje, asystuje blokuje i przechwyca, ale ma tez
        wiecej strat

rzuca na takim samym procencie poza trojkami, gdzie spadl
        masakrycznie

Jasne - jest jednym z najlepszych zawodnikow ligi i fajnie sie
        rozwija, ale najwiekszy postep? Bo rzuca o 5 pktow wiecej?

Dla mnie MIP jest na razie Joakim Noah

08/09 09/10
        punkty 6.7 11.0
        zbiorki 7.6 12.2
        asysty 1.3 2.3
        przechwyty+bloki 2 2.3
        straty 1.02 2.14
        fg% 55.6 49.5
        ft% 67.6 74.0

no i gra o 11 minut dluzej

albo taki gallinari, zostal starterem w NYK i juz zagral w wiekszej
        liczbie meczow niz w calym zeszlym sezonie. no i staty sobie podwoil.

gerald wallace, aaron brooks, carl landry (chociaz on powinien
        dostac 6th mana zamiast manu)

ale zawsze lepiej mowic o gwiazdach...

• peter078 niezla ekipa w studiu 14.01.10, 15:09
        ja mam pytanko do 2 panow ze studia czy wasze zony/dzieczyny/kobiety
        nie moga was wziac ktoregos dnia do fryzjera - wygladacie jak ekipa
        co zwiala wlasnie z psychiatryka, chyba ze dalej mieszkacie z
        mamusiami i to one was tak czesza!
        • Gość: maras Re: niezla ekipa w studiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 17:24
          No fakt, że niezła ;) Nic do ludzi nie mam, ale gostek z pędzelkiem
          pod brodą i piercingiem chyba nie jest świadom swojego wpływu na
          reakcję otoczenia i "widzów programu". No oczy mnie bolą od tego
          trzęsącego się g. pod jego szczekaczką...
          • mostan Re: niezla ekipa w studiu 14.01.10, 17:38
            Hehe, bardzo trafnie to podsumowaliscie obaj!
            precz z pedzelkami pod szczekaczka!!!
      • Gość: donPELIgnion NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączenie... IP: *.chello.pl 14.01.10, 16:01
        Pan z probasket.pl ma takie pojecie o koszykowce jak ja kiedy skonczylem 2
        lata...gwiazdorstwo Lebrona James??Znajdz mi chlopie bardziej wszechstronnego
        gracza ktory co mecz rzuca tyle punktow, ma tyle asyst, zbiorek a do tego
        najlepsze w NBA bloki...pojecie o koszykowce ZEROWE!!!!!!
        • kacper2004 moderator nudzi się i kasuje moje posty, ehh forum 14.01.10, 16:24
      • kacper2004 Scotty pippen ? chyba scottie 14.01.10, 16:11
        jesli durant byłby taki postępowy to częsciej byłby pokazywany na 1 stronie
        NBA ..a tak nie jest ...tyle w temacie, a opinie naszych 'znawców' sa tak
        subiektywne ze glowa boli (doslownie skrzyzowanie michałowicza z gmochem ..cos
        w tym rodzaju)
      • kacper2004 a moj post to usunięty bo ?? 14.01.10, 16:15
        Scotty pippen ? chyba scottie
        Autor: kacper2004 14.01.10, 16:11
        Dodaj do ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz cytując Odpowiedz

"jesli durant byłby taki postępowy to częsciej byłby pokazywany na 1 stronie
        NBA ..a tak nie jest ...tyle w temacie, a opinie naszych 'znawców' sa tak
        subiektywne ze glowa boli (doslownie skrzyzowanie michałowicza z gmochem ..cos
        w tym rodzaju)"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka