Gość: brzoza IP: *.csx.cam.ac.uk 14.01.10, 12:14 www.okoszu.dbv.pl zapraszam na blog Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koeman NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączenie... 14.01.10, 12:39 No to sobie Panowie porozmawiali. bardzo fajny Pan Michał, znawca NBA pełną gęba z notatkami w które wciąż zerka ;) Nie znam Duranta, więc się nie wypowiadam. Co do Tłoków to wykazał Pan Michał całkowity brak znajomości tematu :) Dobrze że Pan Łukasz go poprawił :) Gdy zespół był w pełnym składzie, pewnie wygrali 1 mecz sezonu. Potem już tylko kontuzje. Bardzo długie przerwy Hamiltona i Prince'a, problemy miał już przed sezonem Charlie V, w trakcie zresztą również, potem Gordon, Bynum. To daje obraz nędzy i rozpaczy wśród obrońców. Doszło do tego że weteran Atkins wskoczył do wyjściowej 5! co więcej pierwszoroczniak (pięćdziesiąty któryś w ostatnim drafcie) Jerebko większość spotkań grał w pierwszej piątce. Chłopaki dopiero wrócili po kontuzji. Nie są w najwyższej formie, ale każdy mecz powinien działac na ich korzyść. Muszą się odbudować i cieszy że się przełamali i wygrali z Wizards :) Jeśli kontuzje ich ominą mogą powalczyć o play-off. Pewnie nie jest to zespół na tytuł, ale w play off jeśli się dostaną mogą powalczyć z każdym (już Orlando z nimi wtopiło, podobnie Denver). Nikt tam nie chce się bić o loterię w drafcie :) Poza tym Stucky to świetny gracz, ciągnął zespół i jest coraz lepszy. Prawda że Dumars zawalił jeden draft. Miał pecha, ale należy go pochwalić za wybory z dalszymi numerami. Wymienię tylko Prince'a, teraz Jerebko, Stuckey, Afflalo, Daye też się pokaże :) Wymiana Billupsa na Iversona nie okazała się klapą. Pozwoliła zaoszczędzić kasę w salary cup :) A formuła z Billupsem się wyczerpała i po co kolejny raz przegrać w finale konferencji? Dzięki temu więcej miejsca ma Stuckey właśnie na grę i rozwój i dzieki temu jest w Detroit Gordon i Villanueva. To tyle wyjaśnienia dla tych co chcieliby siedzieć wiecej co w Tłokach piszczy :) dziękuję Panie Łukaszu za prawdziwe słowa :) pan Michał pewnie lepiej się zna na LeBronie albo na Jeziorowcach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
el_horse Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen 14.01.10, 14:07 pecha? pecha z jednym draftem to by mial jakby w '5-man draft' dostal 6. pick dumars wzial Darko Milicica z 2 numerem w drafcie... tego samego Darko, ktory w karierze rzuca 5 pkt i zbiera 4 pilki w 17min na mecz - czyli takiego Gortata. Tyle ze miejsce takich zawodnikow jak Milicic i Gortat jest w 3./4. dziesiatce draftu. A mogl wziac np sprawdzonego juz Melo, czy tez Chrisa Bosha albo D- Wade'a Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączenie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.10, 12:59 Połączenie Jordana z Pippenem, to pewnie sam sobie podaje w widowiskowy i niespodziewany dla rywala sposób :). Albo zostawia piłkę na tablicy a już po chwili nadlatuje z innego miejsca żeby "zapakować" :). Błagam nie bluźnijmy, cała ta zgraja gangsta-pozerów w warkoczykach może buty czyścić ekipie z lat dziewięćdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garcia Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.core.lanet.net.pl 14.01.10, 13:52 Dokladnie a ciekawym zawodnikiem byl #1 Penny Hardaway...a Durant moglby mu buty czyscic i inni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yre Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: 77.223.200.* 14.01.10, 14:00 że to połączenie MJ i PIP to się nie zgodzę ale że Durant Penemu buty może czyścić to przesada..nie widziałem tak wszechstronnego gracza o wzroście 2,06 m jeszcze z taką "miarą", a NBA oglądam od czasów finałów bulls-suns Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: striker27 Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 14:15 Hmm, jesli chodzi o wszechstronnosc to taki Bron jest niewiele nizszy raptem jakies 2 cm). No a poza tym od czasu finałów Bulls - Suns pojawiali sie juz gracze bardziej wszechstronni (moze nie tak uzdolnieni ofensywnie) - chocby taki Kevin Garnett. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridee Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 14:28 Ehhh To były czasy, także i moje pierwsza finały i Absolutna fascynacja Charles'em Barkley'em . Lata 90 były w NBA czymś magicznym i jak ktoś dobrze powiedział- cała ta zgraja gangsta pozerów mogłaby chłopakom z tamtych lat buty czyścić. Ciekawe jak Gortat (przy całym moim OGROMNYM szacunku do niego) lub nawet Dwight Howard poradził sobie przy Patricu Ewingu, Shaquillu Onealu itp, Hakeemie Olajuwonie i reszcie . Odpowiedz Link Zgłoś
el_horse Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen 14.01.10, 16:08 ewing byl drewniany, ale mial dobry poldystans (te 4-6m od kosza) dwight by go w ofensywie przepchnal shaq to inna liga, ale najlepszym centrem ostatnich 25 lat musi byc 'the dream' kiedy byl u szczytu kariery rozbijal robinsona, ewinga, shaqa, mutombo i wszystkich innych centrow dokola Olajuwon MUSI byc wymieniany jako pierwszy. Szkoda ze to nie on jest trenerem centrow w Orlando. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.icpnet.pl 14.01.10, 16:39 Masz racje, szkoda ze era klasycznych centrow minela. Ilu wtedy bylo dobrych graczy na tej pozycji... Teraz poza Howardem, ktory jako taka motoryke posiada, na centrze graja wyrosniete lamagi. Nie ma juz takiej dominacji centrow na boisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yre Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: 77.223.200.* 14.01.10, 15:10 mnie się wydaje że lebron lepiej grać nie będzie (jego wejścia i dunki są genialne ale dla mnie to drewniany super-atleta), a durant to typ gościa co może mieć w sezonie średnią 35pkt. lub wiecej/8zb/4as. Ostatnim co miał podobnie był Kobe chyba w roku 06. Można by wymienić sporo wszechstronnych, wysokich super graczy (kg, tim, dirk) ale według mnie durant będzie lepszy. To moje subiektywne odczucie, niemniej jak patrzę na jego "lekość" rzutu to mam takie przekonanie. Słusznie ktoś wspomniał o Dwight'cie (aczkolwiek cenię go za motorykę).. Przy Hakeem'ie wisiał by cały czas w powietrzu, a 20 kilo więcej Shaq'a sprzed 10 lat fizycznie by go zmiażdżyło. pozdrowienie dla tych co pamiętają "hej hej tu enbiej" Szaranowicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączen IP: *.icpnet.pl 14.01.10, 15:28 No wlasnie "The Dream" by Howarda porobil na zwodach, bo ten by probowal wykorzystac swoja skocznosc i co chwile wylatywalby w powietrze przy Dream Shake'u. Shaq by Howarda przepchnal masa. Odpowiedz Link Zgłoś
el_horse Najwiekszy Postep? 14.01.10, 13:58 Sorry, popatrzmy na statystyki 08/09 09/10 punkty 25.3 28.9 zbiorki 6.5 6.9 asysty 2.8 3.0 przechwyty+bloki 2 2.3 straty 3.04 3.87 fg% 47.6 48.3 ft% 86.3 86.9 3p% 42.2 32.9 czyli: rzuca wiecej punktow (prawie o 5 wiecej) troszke lepiej podaje, asystuje blokuje i przechwyca, ale ma tez wiecej strat rzuca na takim samym procencie poza trojkami, gdzie spadl masakrycznie Jasne - jest jednym z najlepszych zawodnikow ligi i fajnie sie rozwija, ale najwiekszy postep? Bo rzuca o 5 pktow wiecej? Dla mnie MIP jest na razie Joakim Noah 08/09 09/10 punkty 6.7 11.0 zbiorki 7.6 12.2 asysty 1.3 2.3 przechwyty+bloki 2 2.3 straty 1.02 2.14 fg% 55.6 49.5 ft% 67.6 74.0 no i gra o 11 minut dluzej albo taki gallinari, zostal starterem w NYK i juz zagral w wiekszej liczbie meczow niz w calym zeszlym sezonie. no i staty sobie podwoil. gerald wallace, aaron brooks, carl landry (chociaz on powinien dostac 6th mana zamiast manu) ale zawsze lepiej mowic o gwiazdach... Odpowiedz Link Zgłoś
peter078 niezla ekipa w studiu 14.01.10, 15:09 ja mam pytanko do 2 panow ze studia czy wasze zony/dzieczyny/kobiety nie moga was wziac ktoregos dnia do fryzjera - wygladacie jak ekipa co zwiala wlasnie z psychiatryka, chyba ze dalej mieszkacie z mamusiami i to one was tak czesza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: niezla ekipa w studiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 17:24 No fakt, że niezła ;) Nic do ludzi nie mam, ale gostek z pędzelkiem pod brodą i piercingiem chyba nie jest świadom swojego wpływu na reakcję otoczenia i "widzów programu". No oczy mnie bolą od tego trzęsącego się g. pod jego szczekaczką... Odpowiedz Link Zgłoś
mostan Re: niezla ekipa w studiu 14.01.10, 17:38 Hehe, bardzo trafnie to podsumowaliscie obaj! precz z pedzelkami pod szczekaczka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donPELIgnion NBA. Durant objawieniem sezonu! 'Jak połączenie... IP: *.chello.pl 14.01.10, 16:01 Pan z probasket.pl ma takie pojecie o koszykowce jak ja kiedy skonczylem 2 lata...gwiazdorstwo Lebrona James??Znajdz mi chlopie bardziej wszechstronnego gracza ktory co mecz rzuca tyle punktow, ma tyle asyst, zbiorek a do tego najlepsze w NBA bloki...pojecie o koszykowce ZEROWE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacper2004 Scotty pippen ? chyba scottie 14.01.10, 16:11 jesli durant byłby taki postępowy to częsciej byłby pokazywany na 1 stronie NBA ..a tak nie jest ...tyle w temacie, a opinie naszych 'znawców' sa tak subiektywne ze glowa boli (doslownie skrzyzowanie michałowicza z gmochem ..cos w tym rodzaju) Odpowiedz Link Zgłoś
kacper2004 a moj post to usunięty bo ?? 14.01.10, 16:15 Scotty pippen ? chyba scottie Autor: kacper2004 14.01.10, 16:11 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz "jesli durant byłby taki postępowy to częsciej byłby pokazywany na 1 stronie NBA ..a tak nie jest ...tyle w temacie, a opinie naszych 'znawców' sa tak subiektywne ze glowa boli (doslownie skrzyzowanie michałowicza z gmochem ..cos w tym rodzaju)" Odpowiedz Link Zgłoś