Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu...

• preminger lojalny elektorat pana hrabiego :) 21.06.10, 13:16
        prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/140000/146505_1115.html
        Dla myślących nie tylko Niemców :)
      • a-z2005 Upadną reformy Tuska!!! 21.06.10, 13:18
        Ratuj się kto może , "jedno okienko" upadnie i spadniemy z pozycji 150 na 151
        (na 200 możliwych) w rankingu krajów najbardziej przyjaznych działalności
        gospodarczej.
        • polakonly zostaną nam gołe dupska:-( 21.06.10, 17:14
      • tetradrachma W przeszłości, najwięksi zdrajcy także się zwali.. 21.06.10, 13:19
        "obozem patriotycznym". Braciszkowie, dwaj zoliborscy cwaniacy,
        żerowali na ciemnocie społeczeństwa i jego rzekomym "patriotyzmie".
        Polskie społeczeństwo tak łatwo kupić na.....łzy, miłość do matki,
        wiary i ojczyzny !
        • preminger Lewica zagłusuje w II turze na 21.06.10, 13:21
          ... pana Hrabiego :))))))))))

• kochamjaktusk Jak mozesz ich porownywac do czlowieka, u ktorego 22.06.10, 17:03
          w domu mowiono po niemiecku?
          Jak mozesz poddawac ich intencje porownaniom ze zdrajcami spod znaku
          WSI pracujacymi dla Ruskich i Niemcow.
          Tusek jeszcze nie tak dawno chcial oderwac Kaszuby od Polski. Czy
          takiemu czlowiekowi mozna uwierzyc w jego uczciwe intencje widac jak
          rozkladana jest Polska na lopatki. Narod jeczy, a kolesie i
          wszystkie gnidy sie bogaca. To jest wspaniala przyszlosc dla Polakow.
      • bx2m Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 13:21
        Reformator Tusk - LOL, jacy analitycy im to wyssali z brudnego kciuka?
        • charliefrown Reformator Tusk - brzmi dumnie 21.06.10, 13:41
          i napawać musi takim samym samozadowoleniem jak określenie profesor
          Bartoszewski.
          ;)
          • polakonly Gdybym ja był prezydentem...albo premierem, bo to 21.06.10, 16:52
            • polakonly wszystko jedno, tobym zaczął od autostrad, a nastę 21.06.10, 16:53
              • polakonly nie zarządziłbym budowę 3 tys. mieszkań- 2 rok, a 21.06.10, 16:54
                • polakonly póżniej zwiększył płace i emerytury a obniżył 21.06.10, 16:55
                  • polakonly podatki-3rok. Proszę...Można...Tylko trzeba chcieć 21.06.10, 16:56
                    • polakonly A już żeby ktoś nie mógł wymyślić programu rządu.. 21.06.10, 17:24
                      • polakonly przecież to proste jak cep! Prezydent musi ku... 21.06.10, 17:25
                        • polakonly wiedzieć co ma kazać premierowi. No nie?! 21.06.10, 17:25
      • wietke to głosuje na kaczorka.... 21.06.10, 13:40
        trzebA WYELIMINOWAĆ TEGO NIEROBA I KOMBINATORA JAK NAJSZYBCIEJ -OGÓLNIE
        SZKODA ŻE NIE SPŁYNĄŁ ZE SZLAMEM DO BAŁTYKU
      • raszyr Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 13:54
        Potężne problemy z powodzianami. Zniszczona infrastruktura. Na terenach powodziowych 70% głosowało na Jarka. Struktury państwa tak samo prosperujące jak za czasów premiera Kaczyńskiego, czy Millera. Teraz powódź padła na PO i bęc. PO miota się z niewydolnością całej administracji i trzeba szmalu na powodzian, zdrowie i inne takie sprawy przyziemne, a forsy niet. I kryzysowa sytuacja na świecie. Rozwiązanie jest. Dać tym złotoustym, Napieralskiemu i Kaczyńskiemu władzę. Niech porządzą teraz. Trudno. Wieś tak chce. Dziadki pokomunistyczne też. I młodzi dyskotekowcy którzy myślą głównie o chlaniu i rozrywkach i fikający prezydent im pasuje. A jak to wszystko pod rządami niewykształciuchów padnie, pomoc dla powodzian będzie taka jak jest teraz, to tłum weźmie się ostatecznie za tego męża stanu Jarka, którego na pewno będą do końca bronić zastępy moherowców z parasolkami w ręku. I w końcu zostanie świętym.
      • september76 Jaki plan reform? Przez 3 lata NIC. 21.06.10, 14:04
        3 lata NIC versus PiS w półtora roku: obniżka CIT,demonopolizacja
        telekomunikacji i internetu,likwidacja WSI,stworzenie CBA (i awans
        Polski o kilkadziesiąt miejsc w górę rantingach
        antykorupcyjnych),rozwój IPN. Do każdej ze zmian można było tworzyć
        koalicje z SLD i odrzucać weta. Zamiast tego 900 ustaw (w tym 10
        zawetowanych skutecznie) zwiększających biurokrację.
        • polakonly tylko goły wzrost gospodarczy...Śmiechu warte! 21.06.10, 16:51
          • krystin9 Re: tylko goły wzrost gospodarczy...Śmiechu warte 21.06.10, 17:36
            www.pb.pl/a/2010/06/18/Bank_Swiatowy_zatwierdzil_1_mld_EUR_pozyczki_dla_Polski?readcomment=1#comment
      • ulanzalasem Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 14:06
        Kiedy skończy się POPiS? Czy ludzie nie mają dosyć AWS, UW, PC, ZChNu, KLD, czyli dzisiejszego POPiSu? Kiedy ludzie zrozumieją, że Polska prawica jest zaściankowa, jej rządy do korupcja, marazm, układanie się z kościołem, wieczne kłótnie o stołki i pisanie ustaw na zamówienie kolesi...

partiawip.pl/
        korwin-mikke.blog.onet.pl/
        www.youtube.com/user/UPRTV
      • konsta-nty12 Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 14:39
        Najważniejszą reformą Tuska jest pozwolenie ludziom chodzić po trawie.
        Właśnie się o tym dowiedziałem i jestem mu za to wdzięczny.
      • ed.hopper1 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 14:40
        Polacy nie pozwólmy na ponowne 5 lat blamażu.. społecznego konfliktu i vetowania
        reform, nie stać nas na to

marekszymaniak.blox.pl/html
        • drakon66 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 15:45
          ed.hopper1 napisał:

> Polacy nie pozwólmy na ponowne 5 lat blamażu.. społecznego
          konfliktu i vetowani
          > a
          > reform, nie stać nas na to
          >
          > marekszymaniak.blox.pl/html

... jasne, niech wszystko ta partia złodziei zwana PO wszystko
          sprywatyzuje i wtedy będzie ok, powiem Ci tylko w....j palancie ze
          swoimi dobrymi radami!
          • echfranka Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 17:42
            @drakon66 napisał: ... jasne, niech wszystko ta partia złodziei
            zwana PO wszystko
            > sprywatyzuje i wtedy będzie ok, powiem Ci tylko w....j palancie ze
            > swoimi dobrymi radami!

>Jak się boisz tak prywatyzacji to polecam komunizm tam nawet
            żony i mężowie mieli być wspólni.
            >Są jeszcze Chiny komunistyczne możesz wyjechać.

• abi40r Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 17:33
          wyborcy Kaczynskiego to w wiekszosci zwolennicy legendy "Robin Hood-a" (zabrac
          bogatym i dac biednym). Ten bogaty to z definicji zlodziej, ten biedny jest
          ofiara obowiazujacego systemu spolecznego. Pod plaszczykiem tego swiatopogladu
          mozna ukryc wszystkie pospolite bolaczki narodowe jak zawisc, lenistwo,
          pijanstwo, brak tolerancji i ogoly "tumiwisizm". Dla mnie B.Komorowski tez nie
          jest kandydatem idealnym ale jest gwarancja na uspokojenie sytuacji politycznej
          w Polsce.

• zenonbombalina69 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 19:08
            abi40r napisał:

> wyborcy Kaczynskiego to w wiekszosci zwolennicy legendy "Robin Hood-a" (zabrac
            > bogatym i dac biednym). Ten bogaty to z definicji zlodziej, ten biedny jest
            > ofiara obowiazujacego systemu spolecznego. Pod plaszczykiem tego swiatopogladu
            > mozna ukryc wszystkie pospolite bolaczki narodowe jak zawisc, lenistwo,
            > pijanstwo, brak tolerancji i ogoly "tumiwisizm". Dla mnie B.Komorowski tez nie
            > jest kandydatem idealnym ale jest gwarancja na uspokojenie sytuacji politycznej
            > w Polsce.

Albo jesteś głupi albo piszesz to co Ci podpowiada znany z "uczciwości" Schetyna
            Grzegorz... Jeśli sięgniesz pamięcią do rządów Kaczyńskiego to przypomnisz sobie
            że obniżył on podatek PIT dla wszystkich w tym i dla najbogatszych, zmniejszył
            składkę rentową, a teraz opowiada sie za nie zwiększaniem podatków dla
            najbogatszych w przeciwieństwie do Napieralskiego, więc nie pitol tu o jakimś
            Robin Hoodzie.Poczytaj, poucz sie i nie wypisuj głupot lemingu....
      • bogdan331 Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 14:54
        Najważniejszy jestem ja!
        jaro kłamczyński.
        • drakon66 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 15:47
          bogdan331 napisał:

> Najważniejszy jestem ja!
          > jaro kłamczyński.

...kolejna POczwara z mózgiem wielkości orzeszka!
        • sikorka68 No to wiemym kim jest bogdan331 21.06.10, 17:26
          bogdan331 napisał:

> Najważniejszy jestem ja!
          > jaro kłamczyński.

Przedstawił się z imienia i nazwiska:)
      • zuzka111 To miła wiadomość. 21.06.10, 15:21
        By, by Pinokio...
      • 13ronin Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 15:31
        Jakiego reformatora ? Co on takiego zreformował poza kieszeniami swoich kolesi
        i innych złodziei z POsrańców ? Jego reformy to rozsprzedawanie majątku
        narodowego i płaszczenie się przed Niemcami.
        A. Merkel mówi do Putina - my mamy Tuska, a Putin - a my Komorowskiego.
        No i na pohybel POPiSowi, Czarnym i Czerwonym. Ja głosowałem na JKM i jestem z
        tego dumny, ale wyborcy w Polsce nie zasługują jeszcze na Prawdziwego
        Prezydenta i wybierają podróbki.
        • boryska1 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 18:55
          13ronin napisał:

> Jakiego reformatora ? Co on takiego zreformował poza kieszeniami swoich kolesi
          > i innych złodziei z POsrańców ? Jego reformy to rozsprzedawanie majątku
          > narodowego i płaszczenie się przed Niemcami.
          > A. Merkel mówi do Putina - my mamy Tuska, a Putin - a my Komorowskiego.
          > No i na pohybel POPiSowi, Czarnym i Czerwonym. Ja głosowałem na JKM i jestem z
          > tego dumny, ale wyborcy w Polsce nie zasługują jeszcze na Prawdziwego
          > Prezydenta i wybierają podróbki.

no nie takich ludzi ich guru to nie potrzeba chyba że chcemy być jak w
          Białorusi, zrób sam nikt, nic nie da ci za darmo
      • 1.euro-pa.1 to bedzie dobre dla Polski , bo Tusk to POrazka 21.06.10, 15:58
        degrengolada , zapasc, zaglada.
        • polakonly inni mówią że będziemy PiSuarem Europy... 21.06.10, 17:18
          • polakonly Zajoba można dostać! Nic już ku... nie kumam. 21.06.10, 17:19
      • marekwalbrzych Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 16:52
        A co takiego zreformował p.Tusk ?
        • krystin9 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 17:38
          marekwalbrzych napisał:

> A co takiego zreformował p.Tusk ?

www.pb.pl/a/2010/06/18/Bank_Swiatowy_zatwierdzil_1_mld_EUR_pozyczki_dla_Polski?readcomment=1#comment

JAK TO CO? ZWIĘKSZYŁ DŁUG PUBLICZNY O KOLEJNE 3 MILIARDY
      • sikorka68 I dobrze 21.06.10, 17:24
        ""Zwycięstwo Jarosława Kaczyńskiego w II turze utrudniłoby albo nawet
        zablokowało dalszą integrację Polski ze strukturami UE. Zapewne wetowałby on
        także kluczowe punkty ambitnych programów reformatorskich (premiera Donalda)
        Tuska" - ocenia gazeta."

Jeżeli te reformy mają wyglądać jak te o ABW, czy "o przeciwdziałaniu
        przemocy", gdzie nawet trybunał konstytucyjny ma zastrzeżenia- to jestem za
        blokowaniem takich reform.
        Po tworzy ustawy, które mogą skrzywdzić każdego.
        Pomysł PO (odłożony pewnie na później, po wyborach) o cenzurze internetu,
        rodem z Chin- świadczy o (moim zdaniem) próby zabawy w dyktaturę.
      • strzelec51 Wole Komorowskiego 21.06.10, 18:06
        Nic nie jest przesadzone i w II turze Jaroslaw Kaczynski moze
        faktycznie wygrac, aczkolwiek zwyciestwo Komorowskiego wydaje mi sie
        bardziej prawdopodobne.

Elektorat wyborczy PiS zdaje sie nie przekraczac 33-35%. Kaczynski
        zatem juz w I turze uzyskal proporcjonalnie wiecej glosow niz by to
        wynikalo z rozmiarow jego bazy wyborczej. To oznacza, ze miala
        miejsce energiczna mobilizacja zwolennikow PiS. Nie inaczej bedzie w
        II turze, ale Komorowski dysponuje wiekszymi rezerwami poparcia.
        Spodziewam sie, ze Lewica (zwolennicy Napieralskiego) poprze
        Komorowskiego i ten stosunkiem 52/53% - 47/48% przejdzie. Moze nawet
        55-45.
        • turbo-liberal Re: Wole Komorowskiego 21.06.10, 18:30
          Chłopie nie miej złudzeń... 4 lipca to wakacje. Komu by się chciało lecieć do wyborów?

Kacze szambo będzie wybijało jeszcze następne 5 lat. Nie mam co do tego żadnej wątpliwości :(
          • strzelec51 Re: Wole Komorowskiego 21.06.10, 19:28
            "Well", jesli wygra Kaczynski bo zwolennikom Komorowskiego lub
            innych "bezbarwnych, nudnych" nie chcialo sie pojsc w wakacje
            zaglosowac, sobie tylko beda mogli dziekowac. Mnie to bezposrednio
            nie dotyczy.
      • borsuk07 już nie na przeciw tylko na upadek rządu-strachy 21.06.10, 19:05
        STRACHY NA LACHY TAK SAMO JAK Z WYJAZDAMI NA WAKACJE ! ! !
      • marian8-1960 Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 19:05
        Gazeta niemiecka inaczej pisać nie może.Tusk całkowicie podporządkował się
        Merkel i dlatego jest zdecydowanie przez nią popierany, jest jej sługusem,
        dlatego "na rękę" wybór Komorowskiego jest przede wszystkim dla Niemców, bo
        mogą robić co chcą, a Tusk nie powie słowa.Bardzo dobrym przykładem, że tak
        jest jest sprawa rurociągu po dnie Bałtyku, bardzo niekorzystna dla Polski, a
        Tusk nie reaguje.
      • patrol8782 Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 19:09
        oczywiscie ze lewica poprze.Niedziela godzina 20:02 Arystokrata wlazi w dupe
        komunistom,czego sie nie zrobi dla koryta
        • srul Elektorat KomuchRuskiego 21.06.10, 19:31
          Oto i przedstawiciele tego światłego grona miłującego wysokie standardy etyczne
          i humanizm...

pzitsgdansk.pl/_knieja/cutenews/data/upimages/081221a.jpg
          • srul Re: Elektorat KomuchRuskiego 21.06.10, 19:37
            pzitsgdansk.pl/_knieja/cutenews/data/upimages/081221a.jpg
      • pandora-online Nniech on jeszcze nie upada 21.06.10, 19:32
        niech to czerwona bydle z nocnej zmiany-zamachowiec dowlecze sie przed pluton
        egzekucyjny
      • hurdy-gurdy Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 19:54
        cytat>Zapewne wetowałby on także kluczowe punkty ambitnych programów
        reformatorskich (premiera Donalda) Tuska" - ocenia gazeta<

o ciekawe, a gdzież to te ambitne programy reformatorskie? w roku wyborczym?
        Czyżby pisane w Niemczech i tam znają je lepiej herr Thusk?
      • dalarna Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 21:05
        Rezultat II tury wyborów prezydenckich jest w rękach Grzegorza
        Napieralskiego.Umiejętne rozegranie tej kwestii bardzo wzmocni jego pozycję
        na krajowej scenie politycznej.Szybka deklaracja w tej kwestii jest ewidentnym
        błędem.
      • politol59 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 22.06.10, 07:12
        Oczywiście, ale niemieccy komentatorzy się nie mylą.
      • kochamjaktusk O jakim programie reform tutaj jest mowa? 22.06.10, 16:59
        Czy takich w stylu projektow antypowodziowych?
        Czy moze chodzi tutaj o ponad 700 spolek Skarbu Panstwa
        przeznaczonych do prywatyzacji, zeby zdobyc srodki na ograniczenie
        deficytu budzetowego ponizej 3%, co pozwoli wejsc do strefy euro
        oraz dojenie Polski z jej rezerw walutowych?
        Autostrad jak nie bylo tak nie ma.
        Bezrobocie osiaga juz rozmiary porowynywalne z deficytem budzetowym,
        a rzad nadal jak szalony chce prywatyzowac i prywatyzowac, co
        powiekszy jeszcze bardziej armie bezrobotnych.
        To sie nazywaja reformy?
        To jest rozkladanie Polski na lopatki, pograzanie i upadlanie narodu
        polskiego.
        Precz z ta zaklamana banda dowodzona przez Tusko-Komoruszczyzne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka