preminger lojalny elektorat pana hrabiego :) 21.06.10, 13:16 prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/140000/146505_1115.html Dla myślących nie tylko Niemców :) Odpowiedz Link Zgłoś
a-z2005 Upadną reformy Tuska!!! 21.06.10, 13:18 Ratuj się kto może , "jedno okienko" upadnie i spadniemy z pozycji 150 na 151 (na 200 możliwych) w rankingu krajów najbardziej przyjaznych działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma W przeszłości, najwięksi zdrajcy także się zwali.. 21.06.10, 13:19 "obozem patriotycznym". Braciszkowie, dwaj zoliborscy cwaniacy, żerowali na ciemnocie społeczeństwa i jego rzekomym "patriotyzmie". Polskie społeczeństwo tak łatwo kupić na.....łzy, miłość do matki, wiary i ojczyzny ! Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Lewica zagłusuje w II turze na 21.06.10, 13:21 ... pana Hrabiego :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Jak mozesz ich porownywac do czlowieka, u ktorego 22.06.10, 17:03 w domu mowiono po niemiecku? Jak mozesz poddawac ich intencje porownaniom ze zdrajcami spod znaku WSI pracujacymi dla Ruskich i Niemcow. Tusek jeszcze nie tak dawno chcial oderwac Kaszuby od Polski. Czy takiemu czlowiekowi mozna uwierzyc w jego uczciwe intencje widac jak rozkladana jest Polska na lopatki. Narod jeczy, a kolesie i wszystkie gnidy sie bogaca. To jest wspaniala przyszlosc dla Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
bx2m Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 13:21 Reformator Tusk - LOL, jacy analitycy im to wyssali z brudnego kciuka? Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown Reformator Tusk - brzmi dumnie 21.06.10, 13:41 i napawać musi takim samym samozadowoleniem jak określenie profesor Bartoszewski.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wietke to głosuje na kaczorka.... 21.06.10, 13:40 trzebA WYELIMINOWAĆ TEGO NIEROBA I KOMBINATORA JAK NAJSZYBCIEJ -OGÓLNIE SZKODA ŻE NIE SPŁYNĄŁ ZE SZLAMEM DO BAŁTYKU Odpowiedz Link Zgłoś
raszyr Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 13:54 Potężne problemy z powodzianami. Zniszczona infrastruktura. Na terenach powodziowych 70% głosowało na Jarka. Struktury państwa tak samo prosperujące jak za czasów premiera Kaczyńskiego, czy Millera. Teraz powódź padła na PO i bęc. PO miota się z niewydolnością całej administracji i trzeba szmalu na powodzian, zdrowie i inne takie sprawy przyziemne, a forsy niet. I kryzysowa sytuacja na świecie. Rozwiązanie jest. Dać tym złotoustym, Napieralskiemu i Kaczyńskiemu władzę. Niech porządzą teraz. Trudno. Wieś tak chce. Dziadki pokomunistyczne też. I młodzi dyskotekowcy którzy myślą głównie o chlaniu i rozrywkach i fikający prezydent im pasuje. A jak to wszystko pod rządami niewykształciuchów padnie, pomoc dla powodzian będzie taka jak jest teraz, to tłum weźmie się ostatecznie za tego męża stanu Jarka, którego na pewno będą do końca bronić zastępy moherowców z parasolkami w ręku. I w końcu zostanie świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
september76 Jaki plan reform? Przez 3 lata NIC. 21.06.10, 14:04 3 lata NIC versus PiS w półtora roku: obniżka CIT,demonopolizacja telekomunikacji i internetu,likwidacja WSI,stworzenie CBA (i awans Polski o kilkadziesiąt miejsc w górę rantingach antykorupcyjnych),rozwój IPN. Do każdej ze zmian można było tworzyć koalicje z SLD i odrzucać weta. Zamiast tego 900 ustaw (w tym 10 zawetowanych skutecznie) zwiększających biurokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: tylko goły wzrost gospodarczy...Śmiechu warte 21.06.10, 17:36 www.pb.pl/a/2010/06/18/Bank_Swiatowy_zatwierdzil_1_mld_EUR_pozyczki_dla_Polski?readcomment=1#comment Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 14:06 Kiedy skończy się POPiS? Czy ludzie nie mają dosyć AWS, UW, PC, ZChNu, KLD, czyli dzisiejszego POPiSu? Kiedy ludzie zrozumieją, że Polska prawica jest zaściankowa, jej rządy do korupcja, marazm, układanie się z kościołem, wieczne kłótnie o stołki i pisanie ustaw na zamówienie kolesi... partiawip.pl/ korwin-mikke.blog.onet.pl/ www.youtube.com/user/UPRTV Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-nty12 Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 14:39 Najważniejszą reformą Tuska jest pozwolenie ludziom chodzić po trawie. Właśnie się o tym dowiedziałem i jestem mu za to wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ed.hopper1 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 14:40 Polacy nie pozwólmy na ponowne 5 lat blamażu.. społecznego konfliktu i vetowania reform, nie stać nas na to marekszymaniak.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
drakon66 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 15:45 ed.hopper1 napisał: > Polacy nie pozwólmy na ponowne 5 lat blamażu.. społecznego konfliktu i vetowani > a > reform, nie stać nas na to > > marekszymaniak.blox.pl/html ... jasne, niech wszystko ta partia złodziei zwana PO wszystko sprywatyzuje i wtedy będzie ok, powiem Ci tylko w....j palancie ze swoimi dobrymi radami! Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 17:42 @drakon66 napisał: ... jasne, niech wszystko ta partia złodziei zwana PO wszystko > sprywatyzuje i wtedy będzie ok, powiem Ci tylko w....j palancie ze > swoimi dobrymi radami! ___________________________________ >Jak się boisz tak prywatyzacji to polecam komunizm tam nawet żony i mężowie mieli być wspólni. >Są jeszcze Chiny komunistyczne możesz wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
abi40r Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 17:33 wyborcy Kaczynskiego to w wiekszosci zwolennicy legendy "Robin Hood-a" (zabrac bogatym i dac biednym). Ten bogaty to z definicji zlodziej, ten biedny jest ofiara obowiazujacego systemu spolecznego. Pod plaszczykiem tego swiatopogladu mozna ukryc wszystkie pospolite bolaczki narodowe jak zawisc, lenistwo, pijanstwo, brak tolerancji i ogoly "tumiwisizm". Dla mnie B.Komorowski tez nie jest kandydatem idealnym ale jest gwarancja na uspokojenie sytuacji politycznej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonbombalina69 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 19:08 abi40r napisał: > wyborcy Kaczynskiego to w wiekszosci zwolennicy legendy "Robin Hood-a" (zabrac > bogatym i dac biednym). Ten bogaty to z definicji zlodziej, ten biedny jest > ofiara obowiazujacego systemu spolecznego. Pod plaszczykiem tego swiatopogladu > mozna ukryc wszystkie pospolite bolaczki narodowe jak zawisc, lenistwo, > pijanstwo, brak tolerancji i ogoly "tumiwisizm". Dla mnie B.Komorowski tez nie > jest kandydatem idealnym ale jest gwarancja na uspokojenie sytuacji politycznej > w Polsce. Albo jesteś głupi albo piszesz to co Ci podpowiada znany z "uczciwości" Schetyna Grzegorz... Jeśli sięgniesz pamięcią do rządów Kaczyńskiego to przypomnisz sobie że obniżył on podatek PIT dla wszystkich w tym i dla najbogatszych, zmniejszył składkę rentową, a teraz opowiada sie za nie zwiększaniem podatków dla najbogatszych w przeciwieństwie do Napieralskiego, więc nie pitol tu o jakimś Robin Hoodzie.Poczytaj, poucz sie i nie wypisuj głupot lemingu.... Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 14:54 Najważniejszy jestem ja! jaro kłamczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
drakon66 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 15:47 bogdan331 napisał: > Najważniejszy jestem ja! > jaro kłamczyński. ...kolejna POczwara z mózgiem wielkości orzeszka! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 No to wiemym kim jest bogdan331 21.06.10, 17:26 bogdan331 napisał: > Najważniejszy jestem ja! > jaro kłamczyński. Przedstawił się z imienia i nazwiska:) Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 15:31 Jakiego reformatora ? Co on takiego zreformował poza kieszeniami swoich kolesi i innych złodziei z POsrańców ? Jego reformy to rozsprzedawanie majątku narodowego i płaszczenie się przed Niemcami. A. Merkel mówi do Putina - my mamy Tuska, a Putin - a my Komorowskiego. No i na pohybel POPiSowi, Czarnym i Czerwonym. Ja głosowałem na JKM i jestem z tego dumny, ale wyborcy w Polsce nie zasługują jeszcze na Prawdziwego Prezydenta i wybierają podróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 18:55 13ronin napisał: > Jakiego reformatora ? Co on takiego zreformował poza kieszeniami swoich kolesi > i innych złodziei z POsrańców ? Jego reformy to rozsprzedawanie majątku > narodowego i płaszczenie się przed Niemcami. > A. Merkel mówi do Putina - my mamy Tuska, a Putin - a my Komorowskiego. > No i na pohybel POPiSowi, Czarnym i Czerwonym. Ja głosowałem na JKM i jestem z > tego dumny, ale wyborcy w Polsce nie zasługują jeszcze na Prawdziwego > Prezydenta i wybierają podróbki. no nie takich ludzi ich guru to nie potrzeba chyba że chcemy być jak w Białorusi, zrób sam nikt, nic nie da ci za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
1.euro-pa.1 to bedzie dobre dla Polski , bo Tusk to POrazka 21.06.10, 15:58 degrengolada , zapasc, zaglada. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwalbrzych Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 16:52 A co takiego zreformował p.Tusk ? Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 21.06.10, 17:38 marekwalbrzych napisał: > A co takiego zreformował p.Tusk ? www.pb.pl/a/2010/06/18/Bank_Swiatowy_zatwierdzil_1_mld_EUR_pozyczki_dla_Polski?readcomment=1#comment JAK TO CO? ZWIĘKSZYŁ DŁUG PUBLICZNY O KOLEJNE 3 MILIARDY Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 I dobrze 21.06.10, 17:24 ""Zwycięstwo Jarosława Kaczyńskiego w II turze utrudniłoby albo nawet zablokowało dalszą integrację Polski ze strukturami UE. Zapewne wetowałby on także kluczowe punkty ambitnych programów reformatorskich (premiera Donalda) Tuska" - ocenia gazeta." Jeżeli te reformy mają wyglądać jak te o ABW, czy "o przeciwdziałaniu przemocy", gdzie nawet trybunał konstytucyjny ma zastrzeżenia- to jestem za blokowaniem takich reform. Po tworzy ustawy, które mogą skrzywdzić każdego. Pomysł PO (odłożony pewnie na później, po wyborach) o cenzurze internetu, rodem z Chin- świadczy o (moim zdaniem) próby zabawy w dyktaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Wole Komorowskiego 21.06.10, 18:06 Nic nie jest przesadzone i w II turze Jaroslaw Kaczynski moze faktycznie wygrac, aczkolwiek zwyciestwo Komorowskiego wydaje mi sie bardziej prawdopodobne. Elektorat wyborczy PiS zdaje sie nie przekraczac 33-35%. Kaczynski zatem juz w I turze uzyskal proporcjonalnie wiecej glosow niz by to wynikalo z rozmiarow jego bazy wyborczej. To oznacza, ze miala miejsce energiczna mobilizacja zwolennikow PiS. Nie inaczej bedzie w II turze, ale Komorowski dysponuje wiekszymi rezerwami poparcia. Spodziewam sie, ze Lewica (zwolennicy Napieralskiego) poprze Komorowskiego i ten stosunkiem 52/53% - 47/48% przejdzie. Moze nawet 55-45. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Re: Wole Komorowskiego 21.06.10, 18:30 Chłopie nie miej złudzeń... 4 lipca to wakacje. Komu by się chciało lecieć do wyborów? Kacze szambo będzie wybijało jeszcze następne 5 lat. Nie mam co do tego żadnej wątpliwości :( Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: Wole Komorowskiego 21.06.10, 19:28 "Well", jesli wygra Kaczynski bo zwolennikom Komorowskiego lub innych "bezbarwnych, nudnych" nie chcialo sie pojsc w wakacje zaglosowac, sobie tylko beda mogli dziekowac. Mnie to bezposrednio nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk07 już nie na przeciw tylko na upadek rządu-strachy 21.06.10, 19:05 STRACHY NA LACHY TAK SAMO JAK Z WYJAZDAMI NA WAKACJE ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
marian8-1960 Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 19:05 Gazeta niemiecka inaczej pisać nie może.Tusk całkowicie podporządkował się Merkel i dlatego jest zdecydowanie przez nią popierany, jest jej sługusem, dlatego "na rękę" wybór Komorowskiego jest przede wszystkim dla Niemców, bo mogą robić co chcą, a Tusk nie powie słowa.Bardzo dobrym przykładem, że tak jest jest sprawa rurociągu po dnie Bałtyku, bardzo niekorzystna dla Polski, a Tusk nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
patrol8782 Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 19:09 oczywiscie ze lewica poprze.Niedziela godzina 20:02 Arystokrata wlazi w dupe komunistom,czego sie nie zrobi dla koryta Odpowiedz Link Zgłoś
srul Elektorat KomuchRuskiego 21.06.10, 19:31 Oto i przedstawiciele tego światłego grona miłującego wysokie standardy etyczne i humanizm... pzitsgdansk.pl/_knieja/cutenews/data/upimages/081221a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Elektorat KomuchRuskiego 21.06.10, 19:37 pzitsgdansk.pl/_knieja/cutenews/data/upimages/081221a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Nniech on jeszcze nie upada 21.06.10, 19:32 niech to czerwona bydle z nocnej zmiany-zamachowiec dowlecze sie przed pluton egzekucyjny Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 19:54 cytat>Zapewne wetowałby on także kluczowe punkty ambitnych programów reformatorskich (premiera Donalda) Tuska" - ocenia gazeta< o ciekawe, a gdzież to te ambitne programy reformatorskie? w roku wyborczym? Czyżby pisane w Niemczech i tam znają je lepiej herr Thusk? Odpowiedz Link Zgłoś
dalarna Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II tu... 21.06.10, 21:05 Rezultat II tury wyborów prezydenckich jest w rękach Grzegorza Napieralskiego.Umiejętne rozegranie tej kwestii bardzo wzmocni jego pozycję na krajowej scenie politycznej.Szybka deklaracja w tej kwestii jest ewidentnym błędem. Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Re: Niemieckie media: porażka Komorowskiego w II 22.06.10, 07:12 Oczywiście, ale niemieccy komentatorzy się nie mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk O jakim programie reform tutaj jest mowa? 22.06.10, 16:59 Czy takich w stylu projektow antypowodziowych? Czy moze chodzi tutaj o ponad 700 spolek Skarbu Panstwa przeznaczonych do prywatyzacji, zeby zdobyc srodki na ograniczenie deficytu budzetowego ponizej 3%, co pozwoli wejsc do strefy euro oraz dojenie Polski z jej rezerw walutowych? Autostrad jak nie bylo tak nie ma. Bezrobocie osiaga juz rozmiary porowynywalne z deficytem budzetowym, a rzad nadal jak szalony chce prywatyzowac i prywatyzowac, co powiekszy jeszcze bardziej armie bezrobotnych. To sie nazywaja reformy? To jest rozkladanie Polski na lopatki, pograzanie i upadlanie narodu polskiego. Precz z ta zaklamana banda dowodzona przez Tusko-Komoruszczyzne. Odpowiedz Link Zgłoś