palkota Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 21:39 Wcale się nie dziwię, bo wiadomo że w Sandomierzu jest jeden z przyczółków PiS-uarów. Tam też rządzi biskup Frankowski jeśli się nie mylę, a on jest radiomaryjniakiem. Więc wiadomo dlaczego tam zaw- sze najwięcej głosów jest na PiS i walczy sie z rządem jak Radio Ma- ryja i jego szef. I co by rząd nie zrobił, ile by pieniędzy nie dos- tali to będzie źle. Tylko PiS i o.Rydzyk wszystko robią najlepiej. A Tusk pewnie tak ustawił chmury, że akurat deszcz lał na Sandomierz, Podkarpacie i tam wszędzie gdzie PiS ma największe poparcie. A może to za karę Pan Bóg ich pokarał? Niech się zastanowią, bo jeszcze inne kary mogą ich spotkac. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 21:46 znaczy na sprawie trzeba powołać za świadka rydzyka! To on nawalił :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazmaster.ltd Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 21:53 przy takich sentencjach bronka bronka ludzi krew zalewa lepiej by bronek dluzej gadal to wtedy by uspil powodzian a na koncu powinien ryknac JESTEM Z POLSKI moze wtedy nie bylo by pozwu Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 22:05 o czym ty klepiesz, myślisz że mnie bronek kręci? To taki sam cymbał jak cała reszta, ale lepszy cymbał od jarka. Bo... jak nawali PO, nie będę miał skrupułów ich pogrzebać. Zupełnie może skończyć jak pisiarnia, byli w tej samej sytuacji. Ja nawalą, nie oddam głosu na ani jednego z PO. Pewnie wybiorę lewicę, choć w tym stanie lewica zupełnie mi nie pasi, może wariat JKM. Nie wiem co będzie za 1,5 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazmaster.ltd Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 22:53 co bedzie za pol roku??to proste PO sie skonczy, zabacz co zrobil NAPIERALSKI 12 procent z niczego bedzie mial o wiele wiecej a PO co ma do zaproponowania grubego ,wasatego podstarzalego bronka ,wypalonego donada z obietnicami,dojdzie problem z euro 2012 na konto PO,a PIS?? bedzie teraz w opozycji i powoli bedzie zbieral w sumie nic nie musi robic bo PO wyklada sie jak na tacy pamietaj Polacy nie lubia monopolu i dlugiego rzadzenia przez ta sama partie o czym donek bolesnie sie przekona Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 23:04 > co bedzie za pol roku?? a możesz dać szansę Polakom, niech spróbują. Spróbowali pis i ich władzy, powiedzieliśmy aut. daj szansę, jak dadzą ciał, skończą jak pisiarnia! Odpowiedz Link Zgłoś
fantomas-lysy Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 21:59 E, nie obrażaj Sandomierzan. Akurat w samym mieście nieznacznie wygrał Komorowski: Tekst linka Co nie znaczy, że ktoś tam nie mąci. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper ale dlaczego rząd Tuska a nie Państwo Polskie? 24.06.10, 21:43 Czy zadłużenie wpływa bezpośrednio na zabezpieczenie przed powodzią, czy rząd (akurat ten rząd) wydawał zezwolenia na budowe na terenach narażonych na zalanie, czy rząd powinien ubezpieczyć mienie mieszkańców? E.Gierek miał dość ciekawą i nowoczesną koncepcję rozwoju kraju, wiesz co zawiodło? Biurokracja i fałszowanie wyników gospodarczych przez kolejne szczeble nomeklatury partyjnej, wielu winnych nadal cieszy się dobrym samopoczuciem i popiera rozdawnictwo. Co do deszczu to bez względu na kulturę, M.Jurek ogłosił w Sejmie modlitwe o deszcz, problem w tym że nie można przewidzieć kiedy on spadnie, w jakiej ilości i kiedy przestanie, nie słyszałem tez o zakończeniu tych modlitw, a może trafiła nam się kumulacja? Jezeli szamańskie zaklinania nie przynosiły efektu często szamana ofiarowano i wybierano nowego, dlatego byle nieuk sie nie pchał na to stanowisko a jak się dopchał to krótko żył, to odwrotnie niz z politykami im głupszy tym dłużej na stołku. Rozumiem że można czuć awersję do pewnych osób ale nie trzeba publicznie obnazać swego umysłu, bo jak pokazujaostatnie dni łatwo zostać na lodzie ze swoimi przekonaniami. Nie zaklinajmy a módlmy się o jasność myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: ale dlaczego rząd Tuska a nie Państwo Polskie 24.06.10, 21:59 Czy policjant pyta kto zle zaparkowal, czy wystawia mandat a to, ze wtedy pozyczyles auto szwagrowi, to se juz ze szwagrem ustal? Tusk jest przy rzadzie, Tusk odpowiada nie ma "bo to oni" i rozmazywania odpowiedzialnosci panstwa! Tak jak wtedy, pisze do zarzadu miasta, by usuneli kraweznik, a oni mi odpisuja ze to nie oni go tam postawili, bo to bili poprzednicy, wiec oni za niego nie odpowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: ale dlaczego rząd Tuska a nie Państwo Polskie 24.06.10, 22:30 > Czy policjant pyta kto zle zaparkowal, czy wystawia mandat a to, ze > wtedy pozyczyles auto szwagrowi, to se juz ze szwagrem ustal? > > Tusk jest przy rzadzie, Tusk odpowiada nie ma "bo to oni" i > rozmazywania odpowiedzialnosci panstwa! No właśnie. Tusk jest "kierowcą tymczasowym", skarżysz państwo. Nie interesuje cie jaki premier obecnie to państwo "prowadzi". Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Masz dziwne wyobrażenie panstwowości 24.06.10, 23:56 Za wykroczenia i przestępstwa odpowiada obywatel osobiście, na podstawie dokumentu tozsamości i dowodów przeciw niemu. D. Tusk sprawuje funkcje premiera i ma wykonywac obowiązki zawarte w Konstytucji RP, odpowiada za pracę rządu i ma prawo podać rząd do dymisji, tak jak to zrobił J.Kaczyński, bądź może być odwołany poprzez nieuzyskanie wotum nieufności w parlamencie. Nie ma natomiast odpowiedzialnosci osobistej jako premier za opisane przyczyny, rząd w terenie reprezentuja wojewodowie, a tak w ogóle to podstawa naszego systemu mają być samorządy lokalne, nie działa to zbyt dobrze to fakt, wynika to także z ordynacji wyborczej, wybierani powinni byc bardziej poddawani ocenie wyborców a nie organizacji partyjnej. Opisany przypadek z krawężnikiem jest przykładem teoretycznym gdyż urzędnik piszący takie pismo sa wystawia sobie ocenę, nikt rozumny takiej debilnej odpowiedzi nie napisze a tym bardziej się pod tym podpisze, jeżeli coś takiego miało miejsce to wyrażam podziw dla tej społeczności. Uważasz że sąd rozpatrzy taki wniosek zaadresowany na nazwisko premiera, przecież jest on prawnie błędny, podobnie było w przypadku "Listy Macierewicza", skarżono Pastwo Polskie i ewentualne odszkodowanie wypłaciłby SP a nie personalnie wskazany, tak tez się dzieje w wypadku skarżenia do Trybunału Międzynarodowego, poszkodowany skarży dane Państwo a nie imiennie sedziego czy ministra. Kogo wskażesz z powodu tego krawęznika - ministra Infrastruktury czy zarząd dróg, a może jednak premiera, bo to porównywalna sytuacja chociaż skala inna? Masz rację, nie ma "onych", jest rząd, parlament, wojewoda i samorządy lokalne które sobie zgodnie z prawem przyznaja premie za wykonywane zadania i to trzeba drązyć ale można też rzucić oskarżenie na prezydenta, przeciez też odpowiada za bezpieczeństwo obywateli a jego administracja tez powinna takie tematy pilotować, szczególnie BBN, prawda? Ja uważam, że każdy ma coś za uszami, a najwiecej ci co bezpośrednio sprawuja władze na tych terenach, można tez żądać dymisji premiera, w każdym przypadku, każdy powód dobry by swoje błędy usprawiedliwić, cos mi sie obiło o uszy że ten "biznesmen" troszkę wcześniej "popłynał" Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Masz dziwne wyobrażenie panstwowości 25.06.10, 07:08 a.k.traper napisał: > Za wykroczenia i przestępstwa odpowiada obywatel osobiście, na > podstawie dokumentu tozsamości i dowodów przeciw niemu. Tak, ale jak nie ma w okolicy kierowcy źle zaparkowanego samochodu, to mandat dostaje właściciel auta. OK, rozumiem co piszesz. Tak sobie tylko pomyslałem, że płacisz podatki ogólnie na Państwo i nie obchodzi Cię który urząd za co odpowiada, tak jak nie obchodzi Cię, że powiedzmy... wypadające klamki w Twoim Peugeocie pochodzą z Chin; Ty do Chin pisać nie będziesz, swe zastrzeżenia przedstawisz u pierwszego lepszego przedstawiciela peugeota i niech on problem rozwiąże wewnętrznie w firmie. Wiem jednak, że tak niestety u nas nie jest. Urzędnicy wysyłają cię od pokoju do pokoju i ogólnie starają się rozmyć odpowiedzialność. Nie wiele jesteś w stanie im zrobić. W sądzie przegrasz. Np. takie PKP. Żeby odzyskać kasę za niechlujnie przez nich wykonaną robotę musiałbyś się równocześnie sądzić z kilkoma spółkami na raz i latać z zarzutami od jednej do drugiej. Czy nie powinieneś tak jak ten policjant "wystawić mandat" państwu, a kto za co odpowie, to niech sobie już urzędnicy wewnątrz ustalą? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Zgadzam się z Tobą,wystawiajmy "mandaty" Państwu 25.06.10, 11:35 poprzez rózne inicjatywy obywatelskie i wybory, domagajmy sie rozwiązań które będa dla nas pozyteczne, z machiną urzędniczą pojedynczo nie wygramy, to siła przyzwyczajenia, mentalność i czesto powiązania rodzinne, trafnie podałeś przykład PKP, jeszcze kilka lat temu takim wzorcowym "skansenem" była W-wa Zachodnia, można śmiało dodac Pocztę Polską z niektórymi placówkami, o opiece medycznej też różne opinie chodzą i jestem zdziwiony że żaden polityk nie umie pokazać zmian jakie zachodzą w tych instytucjach i dopiero wybory wywołuja jakąś pozorowana debatę. Przykładowo: Istnieją placówki publiczne i prywatne, mam porównanie bo korzystałem z jednych i drugich, oba podmioty mają zakontraktowane usługi w NFZ, w jednych i drugich trzeba się zarejestrować i czasem odczekać, zgadnij w której placówce wymagali by pacjent przychodził ze swoimi strzykawkami, igłami i opatrunkami, w którym trzeba było dopłacić za "doglądanie" pacjenta i w którym trzeba było dac kilka złotych by kubek nie był obtłuczony, wreszcie dlaczego politycy kłamią i strasza przywatyzacją skoro od dawna te usługi sa kontraktowane i zasady równe dla obu podmiotów, i dlaczego prywatne przynosza jakiś zysk i większa satysfakcję zatrudnionych? Płacimy na Państwo które kuleje a politycy zamiast je leczyć wydaja pieniądze na wymianę kul. To my społeczeństwo powinniśmy się domagać ostro zmian prawnych i funkcjonalnych ale nie poprzez infantylne pozwy, ja kiedyś straciłem zlecenie na miesiąc roboty dla kilku ludzi bo Samoobrona zrobiła blokadę i nie zdążyłem na rozmowy, powinienem podać rząd do sądu jako że partia polityczna jest subwencjonowana przez Państwo? Podobnie w wypadku dymu ze spalonych opon podczas demonstracji, teściowa ma alergię na taki smród, kot teściowej dostał nerwicy od łomotów i huków, gdyby tak się zorganizować to puscilibyśmy Państwo z torbami czyli siebie, a wystarczy czasem uzywać rozumu i przede wszystkim postępować wobec innych tak jak by sie chciało byc traktowanym, o to walczyliśmy w podziemiu i o to chodzi teraz, o godność i wspólne państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gazmaster.ltd Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tuska 24.06.10, 21:48 przeciez zupelnie nieudany bronek powiedzial ze woda splynie do baltyku... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tusk 24.06.10, 21:55 > przeciez zupelnie nieudany bronek powiedzial ze woda splynie do byłby nieudany, gdyby nie spłynęła. To tak jak, nikt nas nie przekona że czarne jest czarne. I wtedy uznałbym, że Bronek to idiota, a tak, dalej twierdzę, że Jarek to kretyn :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazmaster.ltd Re: Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tusk 24.06.10, 22:08 a o czym swiadcza jego wpadki?? normalny czy kretyn?? sam sobie odpowiedz nalepiej aby swoje mysli wyrazal w jezyku migowym ale mysle ze i wtedy wszystko by popiepszyl... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tusk 24.06.10, 22:18 > a o czym swiadcza jego wpadki?? popracuj 24/h. Jaro dostał chrypki, choć mało mówi. Jak jaro sporo pracował, to kazał głosować na PO :D Rozumiesz pisiaczku? :D Ale was dzisiaj punktuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazmaster.ltd Re: Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tusk 24.06.10, 22:32 malutki popaparancu gdzie twoje haselko o wilkach (i kto kogo punktuje hehe) bronek obojetnie czy pracuje czy nie wali glupoty coz wymagac o drugiego wcielenia nikodema dyzmy... jedynie co potrafi to tworzyc rady bo potrzebuje pomocy we wszyskim a dzieki niem POLSKA bedzie krajem RAD kojarzysz co to znaczy czy to cie przerasta Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tusk 24.06.10, 22:42 > malutki popaparancu gdzie twoje haselko o wilkach (i kto kogo > punktuje hehe) hasełko znikło, bo nie rozumieliście, wy tylko umiecie służyć, nie macie pojęcia o wilkach - możesz pomóc, ale i zaszkodzić :) > bronek obojetnie czy pracuje czy nie, wali glupoty jakoś tego wcześniej pisiarnia nie zarzucała :D > jedynie co potrafi to tworzyc rady z tym się zgodzę, głupota, zupełnie jak jaro i jego obiecanki że wznowi produkcję :D > kojarzysz co to znaczy czy to cie przerasta przerasta mnie tylko głupota jarka i Twoja :) Odpowiedz Link Zgłoś
mfmarylka_1 Re: Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tusk 25.06.10, 01:32 gazmaster.ltd napisał: > a o czym swiadcza jego wpadki?? > normalny czy kretyn?? > sam sobie odpowiedz > nalepiej aby swoje mysli wyrazal w jezyku migowym ale mysle ze i wtedy wszystkoby popiepszyl... można się uśmiać:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski czy z Tarnobrzega też??? 24.06.10, 21:54 policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,8052578,Niemieccy_ratownicy_okradzeni__gdy_pomagali_powodzianom.html Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 I dlatego się nie dziwię ..... 24.06.10, 21:56 że to wyborcy PiS i Kaczyńskiego. Po pierwsze, większość zaniedbań to samorząd lokalny a nie władza centralna. Po drugie, ubezpieczenia "wynaleziono" w XVI wieku, więc wystarczająco dawno aby to osiągnięcie cywilizacyjne Europejczyków dotarło do Sandomierza. Po trzecie, należy też pozwać Episkopat Polski, bo wyraźnie te deszcze to skutek ubiegłorocznych modłów o deszcz. Pan Bóg wysłuchał wołania swojego ludu..... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: I dlatego się nie dziwię ..... 24.06.10, 22:53 zgadzam się w całej rozciągłości z Twoim stanowiskiem, które powinno zamknąć całą dyskusję. W wypadku 3pkt. uważam,że w 50% za zaistniałą sytuacje ponosi winę Dziwisz ponieważ wystawił kości świętego o 3 dni za póżno. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec powinni pozwać Pana Boga 24.06.10, 22:10 albo jego przedstawiciela na ziemi np Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
nika_j Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 22:13 Nie dam ani grosza więcej na powodzian. I niech sobie wybierają PiS, zobaczymy przy następnej powodzi. A poprzednia powódź kiedy była? Za czyich rządów? Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Ubezpieczać się!!! nie zamierzam na Was płacić!!!! 24.06.10, 22:26 Są towarzystwa ubezpieczeniowe, a powodzie w Polsce nie są niczym nadzwyczajnym!!! Nie mam zamiaru być Waszym ubezpieczycielem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tlss niech występują z roszczeniami - bardzo dobrze 24.06.10, 22:43 Mają rację niech się sądzą. Jeszcze nie jesteśmy jakąś bolszewią żeby nie było można władzy pozwać. Miał Tusk czas chodzić po wałach i robić straconą minę to powinien teraz znaleźć czas dla powodzian. I to nie chodzi o darmowe odszkodowania tylko o to że to władze mają zapewnić regulację władz, meliorację, budowę wałów i zbiorników retencyjnych. Płacimy podatki to możemy tego wymagać. Lepiej żeby te pieniądze poszły na odszkodowania niż na kolejne pensje dla pociotków, lody dla mirów i zbychów itd. A wam wszystkim którzy coś piszą o PiS itd. zadam pytanie ile rządził PiS a ile rządzi PO i za jakich rządów doszło do podwójnego zalania np: Wilkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Największe lody to kręci rodzinka Kaczyńskich , zi 24.06.10, 22:51 Największe lody to kręci rodzinka Kaczyńskich , zięć Lecha próbował wyłudzić ze SKOKU 750000 PLN , minister z kancelarii prezia drugie tyle a kancelaria ojca mężusia Marty miała dostać za ten szwindel ponad milion PLN . Sama Marta też nie lepsza bo dostanie 3 miliony za śmierć pierwszej pary , takie odszkodowanie tylko za co ? czy wszyscy byli ubezpieczeni na taką kwotę czy byli równi i równiejsi . Sam Jarosław tez nie jest lepszy , jego przekręty z fundacja „ Solidarność „ są powszechnie znane do tego kłamie jak najęty , prawdę powie jak się zapomni ścierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: niech występują z roszczeniami - bardzo dobrz 24.06.10, 22:54 przestań pitolić tlss, za "wały" odpowiada gmina, i to tam są winni :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazmaster.ltd Re: niech występują z roszczeniami - bardzo dobrz 24.06.10, 22:58 poczytaj co napisalem wczesniej co bedzie za rok Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion.62 Re: niech występują z roszczeniami - bardzo dobrz 24.06.10, 23:04 gazmaster.ltd napisał: > poczytaj co napisalem wczesniej co bedzie za rok prorok jakiś, czy cóś Odpowiedz Link Zgłoś
gazmaster.ltd Re: niech występują z roszczeniami - bardzo dobrz 24.06.10, 23:02 a wiesz co mnie najbardziej smieszy?? jak BRONEK krzyczy -jestem z POLSKI przy tym wymiekam calkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: niech występują z roszczeniami - bardzo dobrz 24.06.10, 23:03 Bobry też są winne. Proponuje najpierw bobry a potem powodzian. Jedyny problem że będzie to trudno medialnie w "mediach" pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: niech występują z roszczeniami - bardzo dobrz 24.06.10, 23:10 Co ty, Donald wszystkiemu winien, on winny wszystkich plag. A Jaro z PiS chciał dobrze, tylko wyszło jak zawsze. Prawda jest taka, że towarzystwa ubezpieczeniowe dzialają już od kilkuset lat i nawet do ciemnej pisowskiej masy powinno dotrzeć, że ubzepieczać się należy!!!! Chcesz na nich płacić, to proszę droga wolna, ale mnie do tego nie zmuszaj, bo ja mam dzieci, żonę, starszych rodziców, na których musze pracować. Nie zmuszaj innych do tego, aby utrzymywali jeszcze obce rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: niech występują z roszczeniami - bardzo dobrz 24.06.10, 23:06 pisałem do tlss :) Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 tlss Polska to raj dla idiotów!!! 24.06.10, 23:05 i dramat dla ludzi, którzy uczciwie pracują!!! Płacę podatki i nie widzę powodów, dla ktorych mam placić za niefrasobliwośc i lekkomyślnosc innych. PiS rządził 2 lata, PO 2,5, SLD 4 a AWS (korzeń z którego wyrosł PiS) również 4. I co z tego???? Odpowiedz Link Zgłoś
tadian Od powodzi sie nie ubezpieczył , od głupoty też ): 24.06.10, 22:42 "przedsiębiorca" hahahahah już Zus go policzy.):0 Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Co ścierwa z tych mieszkańców Polski B głosujących 24.06.10, 22:43 Co ścierwa z tych mieszkańców Polski B głosujących na PiS już nigdy nic dla tych gnoi nie dam niech zdychają jak tacy cwani , niech im kościół i święty Lech K dadzą . Odpowiedz Link Zgłoś
karbonskiwidlak Re: Co ścierwa z tych mieszkańców Polski B głosuj 24.06.10, 22:49 Dokładnie NIECH GNIJE wschód polski propisowski. Dobrze im tak. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Re: 4 lipca odKomorzamy Polskę ! 24.06.10, 23:47 raczej siebie odpchlij pis-dzielcu. Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tuska 24.06.10, 22:43 Nareszcie POlacy zmadrzeli. Tylko - dlaczego tak pozno? Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak te cholerne powodzie 24.06.10, 22:45 to dzielo Tuska. Pozwac go trzeba. Gdyby Kaczynski rzadzil takich numerow by nie bylo. Kaczynski nie pozwolilby na powodzie. On nie pozwoliby na nic. Wszystko byloby zakazane i bylby spokoj. Sandomierz nie mialby takich klopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
karbonskiwidlak Re: te cholerne powodzie 24.06.10, 22:52 minipolak napisał: > to dzielo Tuska. > Pozwac go trzeba. > Gdyby Kaczynski rzadzil takich numerow by nie bylo. > Kaczynski nie pozwolilby na powodzie. > On nie pozwoliby na nic. > Wszystko byloby zakazane i bylby spokoj. > Sandomierz nie mialby takich klopotow. Dobry tekst:D Naprawdę dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś
yallaify Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tuska 24.06.10, 22:47 To są wyborcy Kaczyńskiego, można ich olać jeszcze raz wodą Odpowiedz Link Zgłoś
karbonskiwidlak Od tego są ubezpieczenia - A NIE RZĄD. 24.06.10, 22:48 Rząd przeprowadził sprawną akcję dla Sandomierza. Pretensje kierujcie do NATURY... trzeba było się ubezpieczyć - a nie oszczędzać (bo 300 zł za ubezpieczenie domu na 1 rok to przecież majątek). A teraz płacz... nie grajcie już ludziom po nerwach, bo zaczyna mnie już to denerwować jak słyszę w TV głosy z Sandomierza że 300 000,00 zł to na KURNIK a nie DOM starczy. Weźcie się do roboty nieroby z Wschodniej Polski - skoro głosujecie na PISiorów to ich proście o pomoc dziady jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
onykss doprowadził firme do upadu a chce odszkodowania 24.06.10, 22:50 Rusak doprowadził firme do upadu a chce odszkodowania - oszust !!! Nazwa rejestrowa: Firma Developerska Roz-bud Spółka Z Ograniczoną Odpowiedzialnością W Likwidacji Adres rejestrowy: Miasto: Sandomierz Ulica: Gołębicka 32 Kod pocztowy: 27-600 Województwo: Świętokrzyskie Powiat: Sandomierski Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Powinni pozwać Marka Jurka!!!! 24.06.10, 22:52 www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman skończyła się powódź i uaktywniła się 24.06.10, 22:54 Bożentyna Kielecka, a gdzie byłaś kobieto jak Szkieletczyznę zalewało Odpowiedz Link Zgłoś
rsmtd Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 22:55 Przy okazji warto tu zajrzeć: 2009.salon24.pl/198945,powodziowa-dyrektywa-a-sprawa-polska Odpowiedz Link Zgłoś
h_allo Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tuska 24.06.10, 23:06 Wśród prawników są jednak szuje. Dla nich to zabawa, okazja do zabrylowania w bezsensownym, ale publicznym wystąpieniu, a dla naciągniętych poszkodowanych przedsiębiorców tylko dodatkowe koszty. Zero szans, zero logiki; to będzie jeden z najgłupszych pozwów. Odpowiedz Link Zgłoś
ot48 Re: Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tusk 24.06.10, 23:25 h_allo napisał: > Wśród prawników są jednak szuje. Dla nich to zabawa, okazja do > zabrylowania w bezsensownym, ale publicznym wystąpieniu, a dla > naciągniętych poszkodowanych przedsiębiorców tylko dodatkowe koszty. > Zero szans, zero logiki; to będzie jeden z najgłupszych pozwów. ===================================================================== Rządzący są bezkarni im wszystko wolno. Zaniechanie działań /zapobieganie powodzi/ jest też przestępstwem. Nie brońcie polityków. Nie zasługują na to!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Rząd Thuska pomoże ale.... 24.06.10, 23:15 -Grecji...bo rzadzili siejak Thuski ale im sie omskło, -Włochom...za przeniesienie pandy na Sycylię i likwidacje Tych, -Niemcom...coś ,,zew krwi'', -Francji...bo kupi przestarzale reaktory atomowe, ....i już dla powodzian nie starczy-:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
asia123heh Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 23:17 dzikipsiedingo, jesteś idiotą Odpowiedz Link Zgłoś
ot48 Powodzianie z Sandomierza: Pozwiemy rząd Tuska 24.06.10, 23:19 W takim czasie przeszkadzać jednemu słusznemu premierowi i kandydatowi na prezydenta taką błahostką to wstyd. A skąd rząd weźmie pieniądze przecież ledwo starcza na podwyżki dla rządzących a tu takie żądanie. Ludzie nie macie chyba sumienia. Lepiej pomódlcie się żeby więcej nie było powodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Powodzianie z Sandomierza pozwą rząd Tuska 24.06.10, 23:31 funny5 napisała: > Ciekawe kto ich podpuszcza a Ciebie w takiej sytuacji musiałby ktoś podpuszczać?... Odpowiedz Link Zgłoś