Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co dalej z Małyszem?

IP: *.net.external.hp.com 16.03.04, 18:52
    Panie Robercie, mam Pan rację ... niestety ...
    Obserwuj wątek
      • Gość: A Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.001.starnetwx.net 16.03.04, 19:04
        Panie Robercie! Ostanie zdanie pana felietonu jest najwazniejsze! Nie ma kim
        zastapic Adama na podium. Czy to "zasluga" trenera Tajnera? Wyszlifowal Adama i
        tylko jego. Polskie skoki nie istnieja (poza Malyszem)- taka jest kadra
        Apoloniusza Tajnera.
        • Gość: romeo Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.04, 20:08
          powinien skakać Bachleda! pod warunkiem że przebudje się skocznie bo zadna mu
          nie odpowiada! gdy było dobrze nikt nie był winny, gdy zaczęło sie psuć
          poszukano winnego! jest nim Tajner, dlaczego zwolniono fizjologa i psychologa!
          zawsze gdy jest dobrze szukamy możliwości psucia wszystkiego! no cóż naród
          masochistów-naród wybrany do nieudacznictwa!

• Gość: Pro_Test Re: Co dalej z Małyszem? IP: 83.144.76.* 16.03.04, 23:07
            dlaczego zwolniono fizjologa i psychologa? zpowodu kasy. PKN nie chcial dac po
            100 tys pln plus prowizja od kazdej wygranej, ktora wedlug mnie tym osobom sie
            nalezala. tak wiec to nie jest wina Tajnera czy Malysza. ktos z komitetu chcial
            dla siebie te pieniadze :(
          • Gość: Zoja Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.asi.pl / *.asi.pl 17.03.04, 16:48
            Popieram całkowicie, rozwalić coś to każdy polak potrafi
        • Gość: tom Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.adm.uj.edu.pl 17.03.04, 08:28
          Przykre, ale Pan Błoński jest kolejnym dowodem jak kiepski pismak-dziennikarz
          (niejedna już wpadka na łamach gazety)może narobić dużo złego. I to nie tylko
          on. Przypomnijmy kto tak naprawdę wywołał falę nienawiści przed dwoma laty do
          Hannawalda, Shmita i całej drużyny niemieckiej, nikt inny przecież jak
          dziennikarze (zwłaszcza tvp), ich nienawistny ton wypowiedzi,komentarze poniżej
          krytyki itd,wyciąganie kłopotów i brudów innych zawodników (np. anoreksja
          Haniego) I to wszystko z przyzwoleniem przełożonych. Gdy doszło do burd i
          obraźliwych zachowań naszych kibiców to dziennikarze umyli od tego ręce, oni
          cacy a kibice polscy są na "niskim poziomie". Zapomnieli tylko, że to właśnie z
          ich pysków wypływał jad przeciwko rywalom Małysza na całą Polskę.
          Ps. Panie Błoński, trochę pokory, rozumiem, że ten tekst może być pewną formą
          prowokacji, ale takiej może dopuszcza się tylko mistrz w swoim fachu. A kto tu
          jest mistrzem....Małysz niekwestionowanym, Pan tylko trójkowym uczniakiem.
          • Gość: pizek Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 17.03.04, 12:21
            Nie wiem tylko dlaczego zwracasz się do tego "dziennikarza" per Pan.
            Wystarczy spojrzeć na jego gębę i wszystko jest jasne. Wzywam do bojkotu GW
            dopóki będzie zatrudniać takich gnojków. Odwal się od Adasia cwelu !!!
            Te wypociny pokazały , że Adaś miał rację co powiedział po wyjściu ze szpitala!!
            • Gość: ree Re: Co dalej z Małyszem? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 18:06
              z tego tekstu wynika jedno: Tajner to fajny gość, a Małysz to kawał ch....
              nie dziwię, się, że Adam nie lubi dzinnikarzy.....
        • Gość: czerwony baron Re: Co dalej z Małyszem? IP: 134.130.194.* 17.03.04, 09:17
          to nie wina Tajnera. polski sport umiera, tak samo jak caly duch w narodzie.
          garstka judaszow wysprzedaje obiekty sportowe zeby je potem przerobic na
          parkingi strzezone albo bazary, zamyka sie sekcje, kluby sportowe, obcina
          dotacje zeby zalatac biezace dziury w budzecie panstwa powstale na skutek
          innego zlodziejstwa. jest to taktyka dobra do wyborow, badz kilka lat dluzej.
          wybrca nie zauwazy tego bezzwlocznie ale dlugoterminowo prowadzi to do
          spustoszen w kulturze fizycznej narybku. brak dostepnych dla kazdego zajec po
          lekcjach, celow w ktorych mogliby sie realizowac jest przyczyna wzrostu
          alkoholizmu i przestepczosci u nieletnich. jest to zwykla gospodarka rabunkowa
          ekip rzadzacych. przykre to..
          • Gość: Ziggy Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 17:14
            Sport to bisnes dla niewielu ale frajda dla milionów, tak należy rozumieć
            również skoki narciarskie. Miejsca na podium jest niewiele ale my chcemy aby
            tam zawsze był Małysz. Ccy to co dokonał nie jest godne sympatii dla tego
            sympatycznego człowieka, który potrafi się dzielić z innymi. Trener Tajner to
            wzór nie tylko trenera ale i człowieka, który żył tym co robił, zawsze szczery,
            nie uciekał od reporterówto i trudnych pytań, emanuje kulturą i optymizmem ale
            my chcemy tylko sukcesu. Nieważne co razem osiągnęli. Już rok temu byli tacy,
            którzy go skazali na nieszczęśc złoto w Predacco szkoda bo by popłynł
            wcześniej.My zawsze musimy szybko znależć winnego i sowicie go ukarać, szkoda,
            że tylko w sporcie. Staciliśmy kolejnego, który nie realizował " po linii"
            • Gość: czerwony baron Re: Co dalej z Małyszem? IP: 134.130.194.* 18.03.04, 08:36
              a moze to jest tak ze zachlystujemy sie sukcesem i nie potrafimy sobie z nim
              poradzic na dluzsza mete w rzeczywistosci pelnej porazek??
        • Gość: czerwony baron to nie wina Tajnera. Duch w narodzie upada !! IP: 134.130.194.* 17.03.04, 09:18
          to nie wina Tajnera. polski sport umiera, tak samo jak caly duch w narodzie.
          garstka judaszow wysprzedaje obiekty sportowe zeby je potem przerobic na
          parkingi strzezone albo bazary, zamyka sie sekcje, kluby sportowe, obcina
          dotacje zeby zalatac biezace dziury w budzecie panstwa powstale na skutek
          innego zlodziejstwa. jest to taktyka dobra do wyborow, badz kilka lat dluzej.
          wybrca nie zauwazy tego bezzwlocznie ale dlugoterminowo prowadzi to do
          spustoszen w kulturze fizycznej narybku. brak dostepnych dla kazdego zajec po
          lekcjach, celow w ktorych mogliby sie realizowac jest przyczyna wzrostu
          alkoholizmu i przestepczosci u nieletnich. jest to zwykla gospodarka rabunkowa
          ekip rzadzacych. przykre to..
        • Gość: maaacio Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 17.03.04, 10:49
          Byłem zimą w Szczyrku i widziałem jak skaczą niektórzy chłopcy, idealnie, tylko czy A.Tajner wie gdzie jest Szczyrk?
      • Gość: koma Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.resetnet.pl 16.03.04, 19:06
        No wlasnie ... niestety to chyba cala prawda ...
        Co do podziekowan Adama to chyba na razie nie mial tez i okazji - nie liczac
        odebrania Wiktora. Zreszta jesli cos jest ni tak miedzy panami AM i AT to moze i
        dobrze ze nie wywlekaja tego na swiatlo dzienne i piora brudy we wlasnym domu -
        choc ja osobiscie watpie by doszlo miedzy nimi do klotni. To ze AM szukal pomocy
        u innych trenerow wydaje mi sie naturalne. Przecez tonacy brzytwy sie chwyta - a
        obecny sezon byl jak toniecie :-(
        Pozdrawiam i raz jeszcze obu panom zycze jak najlepiej i dziekuje za to co
        dotychczas!
        • Gość: jws Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 19:48
          Nasuwają się pytania : Czy sukcesy Adama to wynik pracy trenera czy wielki
          talent Adama? Jeżeli to wynik pracy trenera to dlaczego poza Adamem nie mamy
          wielkiego skoczka? Pezestańmy wywierać presję na Adama Małysza. Ten człowiek
          jest Wielki i nie zapomnimy jego sukcesów nigdy. A ten sezon ? 12 miejsce wśród
          tylu skoczków to niezły wynik. Niech KTOŚ zrobi więcej. Panie Adamie głowa do
          góry prwdziwi kibice są z Panem.
      • Gość: bole Re: Co dalej z Małyszem? IP: 5.3.1R2D* / 160.83.73.* 16.03.04, 19:10
        co dalej? -> na dachy
      • Gość: zadowolony Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 19:11
        Brawo!!!!! Brawo za ten artykuł, szkoda tylko, że tak pózno. Ale okazuje się że
        nie wszystkim i wszzystkimi moze kierować menedżer mistrza. A i sam mistrz nie
        jest bez skazy. I trzeba to uświadamiać. A co dziennikarze GW sądzą o
        wypowiedzi mistrza i jego menedżera na temat dziennikarzy??? To moze być
        ciekawy kolejny artykuł.....
      • Gość: Hajduk Re: Co dalej z Małyszem?do Pana Roberta! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 16.03.04, 19:40
        Panie Robercie ma pan kompletnie 0% racji. Nie wiem czy obraz Malysza w tym
        artykule to wynik jego slusznej uwagi do "zawsze swietych dziennikarzy" podczas
        wyjscia ze szpitala. Niestety obawiam sie ze tak. Kolejny aspekt to fakt iz
        dziennikarz tak na prawde wszystko moze bez zadnej odpowiedzialnosci. Nie
        watpie iz zna sie Pan na skokach, lecz na metodach szkoleniowych, kroczkach
        zwiazanych z przygotowaniami Malysza - watpie szczerze. Pan ma przewage nad
        innymi Polakami bowiem Pan moze pisac. Radze jednak miec sumienie, oraz
        kilkakrotnie przemyslec artykuly przed publikacja: pozdrawiam!
      • Gość: jankop Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.chello.pl 16.03.04, 19:42
        król jest nagi.
      • Gość: virgill Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.gryfnet.szczecin.pl 16.03.04, 19:49
        zgadzam się całkowicie.chciałbym zobaczyć małysza i jego nowego trenera w
        następnym sezonie
      • Gość: wdzięczny ?????? IP: *.idea.pl 16.03.04, 20:18
        zatkało mnie !!! po przeczytaniu artykułu autorstwa speca R. Błońskiego po
        prostu mnie zatkało !!! przez cały sezon czytam w GW jaki to Tajner jest
        beznadziejny, że trzeba go zmienić bo Mateja i Skupień ladwo zpadają z
        zeskoku, bo Pan Adam bez formy itp itd. A teraz po sezonie spec R. Błoński
        jest obrażony na Pana Adama bo nieładnie się odezwał do dziennikarzy i
        wychwala Tajnera ??!!
        Panie spec R. Błoński życze Panu odrobinę pokory, samokrytycyzmu, uszanowania
        geniuszu Pana Adama i powrotu do rzeczywistości bo chyba bierze Pan jakieś
        leki wypisując powyższe bzdury.
        Zresztą, wystarczy regularnie oglądać program Sportowe Forum na C+ żeby
        wiedziec że zmiania Pan zdanie w zależności od tego kto jest w studiu i co
        akurat warto powiedzieć.

Pozdrowienia dla Adama Małysza !!!! oraz podziękowania za wspaniałe 3 lata.
        • Gość: bobby Re: ?????? IP: *.chello.pl 16.03.04, 20:30
          100% racji, podpisuje sie pod cala twoja wypowiedzia!
          • Gość: Tomek M. Ten artykul to granda. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 21:48
            No coz, poziom Wyborczej spada. Za sprawa dziennikarza sportowego - Roberta
            Blonskiego. Tak po prostu nie mozna robic. To nie wypada. To nie elegancko.
            Nieodpowiedzialnie. Czy pan rozumie jeszcze co znacza te slowa? Czy
            dziennikarzem zostaje sie po to, zeby potem moc bezkarnie, wobec tysiecy
            czytelnikow, obrazac goscia ktory mial nieszczescie nam sie narazic? Nie mam
            dobrego zdania o panu. Natomiast rozumiem i podzielam podejscie Malysza do
            dziennikarzy po ostatnim wypadku. I podziwiam go za to, ze przez pare lat mial
            anielska cierpliwosc do was - pismakow. Pana wcale nie obchodzi trener Tajner i
            to co sie z nim stanie. Czy ktos tego nie zauwaza?
            • Gość: kibic adama co? IP: 62.233.154.* 17.03.04, 01:50
              ale czego Ty chcesz chlopie?
              r.b. ma racje i tyle

pozdr
              j
              • Gość: wdzieczny Re: co? IP: *.idea.pl 17.03.04, 17:59
                kibicu Adama, racje to mozna mieć w kwestii tego czy ogórek jest zielony czy
                nie. W przypadku R.B. mozna mówić co najwyżej o zajęciu stanowiska. Otóż R.B.
                zajął stanowisko w kwestii, w której przez kilka ostatnich miesięcy zajmował
                stanowisko odmienne, przeciwne. Mam nadzieje że zrozumiesz moje intencje,
                stanowisko w sprawie Tajner - Małysz można mieć różne i absolutnie nie
                krytykuje autorów zamieszczanych opinii, a jedynie chwiejność poglądów speca
                Błońskiego. Dla mnie to nic nowego bo czytam jego artykuły, oglądam go w
                telewizji i wiem że to sznurek, niespełniony sportowiec nie umiejący uszanowac
                mistrza świata, postaci najwybitniejszej w ostatnich latach w skokach
                narciarskich, osoby dzięki której tysiące ludzi miało łzy w oczach...
                Niestety po artykułach speca Błońskiego nikt nie ma łez w oczach, czasem tylko
                niesmak... i chyba tu jest pies pogrzebany.

pozdrawiam
        • Gość: Doktorek Re: ?????? IP: 83.144.68.* 17.03.04, 23:35
          Zgadzam się ze wszystkimi stwierdzeniami oprócz jednego. Otóż Pan Błoński leków
          nie bierze i dlatego właśnie pisze takie bzdety. Przykro czytać taki chłam. Z
          poważaniem
      • Gość: pola Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.04, 20:30
        Czytam ten artykuł pana Roberta i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że oto pan
        redaktor załatwia jakieś własne porachunki z Małyszem. Wykorzystuje więc
        słabszy sezon zawodnika i wymierza mu klapsy, bo z takich czy innych powodów
        przestał go lubić. Aby się nieco uwiarygodnić użala się nad Tajnerem. Szyte to
        wszystko grubymi nićmi i bardzo, bardzo niezręczne. Zwłaszcza, że redaktor
        czuje się bezpiecznie, no bo Małysz i tak mu nie odpisze. Fuj!
        • Gość: majrix Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.03.04, 20:47
          Masz rację Pola! Ja też odnoszę wrażenie że Pan Robert był jednym z tych
          pismaków, którzy czatowali na Adama kilka dni temu i dostał po uszach. Niech
          Pan Błoński odwali się od Adama i zacznie pisać o pokazach mody na przykład.
          Howgh!
          PS. Mam nadzieje że Adam tych wypocin Pana Roberta nie czytał.
      • Gość: Marynarz Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 16.03.04, 20:58
        Do wszystkich dziennikarzy krytykujących Adama: odpieprzcie się od niego i nie
        doszukujcie się smaku w gównie, nie dorastacie mu do pięt. Trzeba wierzyć ,że w
        przyszłym sezonie pokaże jeszcze, jak się powinno skakać. A jeśli nie pokaże,
        to i tak zrobił więcej dla polskiego sportu niż stu innych razem wziętych i za
        to mu trzeba dziękować.
      • Gość: Jerry Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.03.04, 21:19
        Jak żyję to nie pamiętam żebym czytał podobne bzdury. Chłopie! Czy Ci rozum
        zlasowało do reszty??? Jak możesz wychwalać Tajnera - przecież on pogrzebał
        szansę, jaką dla polskich skoków stworzył Małysz. Powinien odejść po drugim roku
        sukcesów Małysza!!! Nie jest sztuką "jechać" na sukcesie geniusza. Dlaczego za
        Małyszem jest długo, długo nic i od czasu do czasu jakiemuś dobrze
        zapowiadającemu się 25-latkowi udaje się zakwalifikować do drugiej rundy???
        Wychwalany pod niebiosa Rutkowski nie jest dla mnie argumentem. Jego rówieśnicy
        - Morgenstern czy Benković zajmują wysokie miejsca w konkursach startując przez
        cały sezon. Popatrz człowieku co zrobił z kadrą Norwegii Kojonkoski. Ale czy
        myślisz, że będzie on trenował Norwegię przez lata??? Nie!!! Jako szanujący się
        trener zrezygnuje po następnym sezonie!!!. I odejdzie w splendorze!!! I żaden
        kretyn nie będzie o nim wypisywał, że komuś był ojcem, matką, wujkiem, ciocią,
        czy kimkolwiek innym z rodziny!!!
      • Gość: bea Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.local.pl / 80.51.255.* 16.03.04, 21:38
        Odwalcie się od Małysza!!!! To wszystko przez sępów-pismaków!!!
      • Gość: Lukasz PISMAKI!!!Odwalcie sie od Adama!!Jak byl WIELKI i IP: *.wp.mil.pl 16.03.04, 21:43
        wygrywal to nikt nic nie mowil!A teraz gdy jest w gorszej dyspozycji wszyscy na
        niego pluja i nagle wszyscy okazuja sie wielkimi znawcami skokow!I tak jest z
        kazdym polskim sportowcem.Jak mu nie idzie to zamiast dopingowac jest plucie!A
        Adam WROCI!!A jesli juz nie bedzie bil wszystkich o dlugosc skoczni to trudno,
        lepszego sportowca miec nie bedziemy o czym chocby swiadcze okladski jakie
        dostal otrzymujac wczoraj nagrode!
        • Gość: Budzik Re: PISMAKI!!!Odwalcie sie od Adama!!Jak byl WIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 18:37
          Dokładnie, zgadzam sie z Toba calkowicie.
          Jak idzie zle, to nagle wszyscy sie znaja na skokach, ale coz, widać polskie
          gazety tylko tak umieja zarabiac na chleb.

Nie zmienia to faktu, ze Adam nie jest sam, bo ma za soba sporo kibiców,
          ktorych nie interesuja jakies wyssane z palca wnioski jakiegos pana w gazecie,
          ktora od dluzszego czasu zaczyna schodzic w kierunku super expressu i faktu.
      • Gość: jona-sz Re:To nie chodzi o Malysza!!!!! IP: *.client.comcast.net 16.03.04, 21:50
        Co za bzdury!To nie chodzi o MalyszaMalysz ma prawo miec gorzy sezon.Tutaj
        chodzi o cofniecie sie w rozwoju pozostalych zawodnikow.Nie chce ,zeby
        wygrywali.Gdyby dwoch miescilo sie w trzydziestce bronilbym Tajnera
      • Gość: Syniu Małysz nie nawidzi dziennikarzy?? absurd! IP: *.acn.waw.pl 16.03.04, 21:52
        tyle ile on wywiadow udzielil przez te 4 lata to chyba zaden sportowiec w
        swojej karierze. Malysz rzadko kiedy odmawial dziennikarzom tak samo jak z
        autografami dla swoich kibicow. W sporcie nie moze byc miejsca na sentymenty.
        Tajner jest wspoltworca sukcesow Malysza ale jego czas sie skonczyl, co nie
        znaczy ze jest takze winien porazek Malysza. Napewno zawiedzeni moga byc ci
        ktorzy mysleli ze Tajner bedzie taki Polskim Alexem Fergusonem, ale to b.rzdako
        sie zdaza w sporcie.5 lat na stanowisku pierwszego ternera to i tak bardzo
        dlugi okres.a ze Malysz sie nie wstawil za Tajnerem?? pamietam taka sytuacje
        kiedy liczylem ze Malysz stanie w obronie Lukasza Kruczka kiedy byl w b.dobrej
        formie ale Tajner nie zabieral go na zawody PŚ,MŚ. To sprawa Adama. Nie
        musi.Ale napewno wie o tym jak duzo zawdziecza Tajnerowi tak samo jak czuje ze
        teraz ktos inny powinien zajac sie jego "trenerka"
      • Gość: helmut Pan Robert miał lepsze układy towarzyskie IP: *.chello.pl 16.03.04, 22:04
        z trenerem Tajnerem niż z Małyszem, stąd żal i brak obiektywizmu wydaje się
        wybalczalny. Jadnakże dlaczego Pan Redaktor zupełnie ignoruje fakt, iż trener
        Tajner był trenerem CAŁEJ kadry i za wyniki CAŁEJ kadry ponosi
        odpowiedzialność???
      • Gość: Jeremi Re: Co dalej z Małyszem? IP: *.bobry-net.org 16.03.04, 22:17
        Dziękuję Panu, panie Apoloniuszu! Dziękuję w imieniu swoim i myślę, że wszystkich tych, którzy tak najnormalniej kochają tę dyscyplinę sportu. Od wielu, wielu lat jestem fanem skoków i właśnie dzięki Panu przeżyłem największe emocje. I za te emocje, za tę radość i szczęście, gdy Adam skakał i był jednym z najlepszych, za to wszystko chcę Panu serdecznie podziękować. Jestem przeciwny Pana odejściu z kadry! Jednak doskonale rozumiem powody jakie Panem kierują. Dla człowieka takiego jak ja, który tyle lat marzył o tym, by z żółtym plastronem występował polski skoczek, by obok Jensa i Espena móc wymieniać także polskie imię (wiem, że można także wymienić "Wojtek", ale jednorazowy wyczyn to troszkę za mało by zapisać się w historii), dla mnie zdanie "sukcesy Adama Małysza", to Pan i Adam i Piotr Fijas i jeszcze kilka osób z teamu. Mam nadzieję, że odpowiedzialni ludzie ze PZN znajdą w sobie tę odrobinę rozsądku i nie pozwolą Panu odejść. Mam nadzieję, że tych kilku dziennikarzy, którzy szukają winy u Pana, znajdzie w sobie odrobinę rozsądku i przestaną wpieprzać się do spraw o których nie mają zielonego pojęcia. Mam nadzieję, że ci wszyscy nowi fani skoków znajdą w sobie odrobinę rozsądku i przyjdzie im do głowy, że sukcesy nie przychodzą z nikąd i sam talent nie wystarczy, a człowiek nie jest kawałkiem kamienia i ma prawo mieć słaby sezon i nawet najlepszy trener nic na to nie poradzi.
        Dziękuję.
        Za puchary, za złoto, za turniej, za olimpiadę, za ściskanie kciuków, za chrypkę od wydzierania się na całe gardło, za Zakopane, za łzy szczęścia.
        Dziękuję.
      • Gość: Jenzor POLOZYC LACHE NA NIEGO - ON SIE SKONCZYL IP: 192.139.221.* 16.03.04, 22:48
        • Gość: Marian Janiak BLONSKI JEST OK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 23:01
          Malysz to impertynent. Wylazlo z niego cos tandetnego, mozliwe, ze jakies
          kompleksy? Mam na mysli to, jak potraktowal prase. Powinien byl wznowic starty,
          klin-klinem, nie zrobil tego, jak radzil mu pewien kolarz, nie mial odwagi
          przelamac strachu... I ten uraz mu pozostanie.
          Watpie w zwiazku z tym, czy kiedykolwiek wroci do dawnej klasy. A prawie
          wszystkie tu listy swiadcza o bezkrytycznym stosunku do idola, zakrawaja na
          balwochwalstwo. Czy naprawde nie macie innych zmartwien niz losy tego skoczka?
          • Gość: nowa Re: BLONSKI JEST OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 09:24
            Gość portalu: Marian Janiak napisał(a):

> Malysz to impertynent. Wylazlo z niego cos tandetnego, mozliwe, ze jakies
            > kompleksy? Mam na mysli to, jak potraktowal prase. Powinien byl wznowic
            starty, klin-klinem, nie zrobil tego, jak radzil mu pewien kolarz, nie mial
            odwagi przelamac strachu...

Ty głupi ćwoku, wejdź kiedyś na skocznię i popatrz w dół. I pomyśl, że zasuwasz
            po niej w cieniutkim kombinezonie 90 km/godz. I że możesz nie mieć nawet pół
            sekundy na zareagowanie na jakieś nieprzewidziane zjawisko.
            A teraz już możesz rzygać i srać po nogach ze strachu. Nic więcej ci sie nie
            uda. więc nie pouczaj, kiedy wznowić starty po takim upadku. Jakbyś się zderzył
            z pędzącą ciężarówką to też bys się tak czuł. A na razie tak czuje sie twój
            ptasi móżdżek.
            • Gość: Marian Janiak Re: BLONSKI JEST OK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 11:13
              Pani(e) nowa. Nie jestesmy po imieniu. Niepotrzebnie tak sie Pan(ni) unosi w
              swym swietym gniewie. Zwracam uwage, ze Malysz nie spadl z gory, z lotu, tylko
              przewrocil sie po wyladowaniu. Poza tym wiecej kultury, mlody czlowieku.
          • Gość: tk Re: BLONSKI JEST OK IP: *.chello.pl 17.03.04, 11:33
            oj buraku buraku, kompleksy to z ciebie wchodzą. jesli ciebie nie obchodzą losy
            TEGO skoczka , to sie nie wypowiadaj idz wyprowadź psa, zlej żonę i sie
            zastanów co piszesz
            • Gość: Marian Janiak DO TK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 22:50
              czekają na ciebie łobuzie Lepper z Wrzodakiem. Dziękuję
          • Gość: skijumpo Re: BLONSKI JEST OK IP: 80.51.138.* 17.03.04, 15:05
            Co do potraktowania prasy, każdy może mieć inne zdanie, ale twierdzić, że Adam powinien wrócić na skocznie, jak radził mu pewien kolarz, ze wstrząśnętym mózgiem i krwiakiem na kręgosłupie,który uniemożliwiał mu przyjęcie właściwej postawy podczas skoku może tylko osoba, mówiąc delikatnie, niezbyt mądra. Ja jednak w takich sprawach raczej polagałabym na radach lekarzy i trenera, a nie jakiegoś kolarza. Nie życzę Panu żadnego wypadku, ale ciekawe, czy jakby się takowy zdarzył poszedłby Pan po radę do kolarza.
          • Gość: Ewunia 28 Re: BLONSKI JEST OK IP: 213.17.133.* 17.03.04, 15:34
            To co Pan pisze to wielki belkot. Co takiego chamskiego powiedzial dziennikarzom? Czy nie tandetne jest to co Pan pisze, powolujac sie na opinie jakiegos kolarza, ktory nie ma pojecia o skokach!! O jakim bezkrytycznym stosunku do idola Pan pisze? Piszemy tutaj o obiektywizmie dziennikarskim, o brzydkich spekulacjach, ktore nie powinny miec miejsca w tak szanowanej GW. To nie chodzi o los skoczka- to chodzi o sprawiedliwosc, rzetelnosc, uczciwosc- czym niestety w tym sezonie nie popisali sie dziennikarze. I to juz problem do zmartwienia- bo swiadczy to o tym, ze kiepska mamy te 4 wladze. A poza tym-mozna Pana Adama Malysza nie lubic, lecz uwazam, ze zwyklym idiotyzmem jest kwestionowanie jego historycznych osiagniec w skokach narciarskich. Tego podwazyc sie nie da. Pisze Pan o odwadze przelamania strachu- ile razy Pan Go przelamal? I skad Pan wie, ze pan Adam tego nie zrobil? Czy po wstrzasie mozgu Pan chodzilby do pracy?? Co do urazu psychicznego- czy jest Pan psychologiem? Badal Pan Malysza? Panie Marianie- trzeba swoje mysli traktowac jak swoje i nie uznawac je za pewnik. Pozdrawiam.
            • Gość: Marian Janiak DO P. EWUNI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 23:18
              Dziękuję za epitety. Nie jest tandetne, po prostu kolarz miał to, co i skoczek:
              wstrzas mózgu, nie musi mieć więc pojęcia o skokach, tylko o wypadku. On po
              takim urazie po paru dniach wsiadł na rower i... wygrał, co probował radzić
              Małyszowi i ja tylko tę opinię przytoczyłem. Nie kwestionuję historycznych
              osiągnięc M., prosze nie imputować mi idiotyzmu. Natomiast zachowujecie się
              tutaj Państwo jak obrońcy ostatniego bastionu, dlatego powiedziałem o braku
              krytycyzmu: o idolu tłumów można mówić tylko dobrze. Strach zaś pokonałem parę
              razy... Do pracy przez kilka dni bym nie chodził i nikogo do tego nie
              zachęcałem. Psychologiem być nie muszę, wystarczy odrobina wyobraźni. Dobrej
              nocy.
          • Gość: wdzięczny - maciek Re: BLONSKI JEST OK IP: *.idea.pl 17.03.04, 18:41
            stwierdzenia zamieszczone w Twojej opinii w pierwszej chwili mnie zszokowały.
            Ale ostatnie zdanie wyjaśnia wszystko "Czy naprawde nie macie innych zmartwien
            niz losy tego skoczka? ". Dla Ciebie to po prostu skoczek... i wszystko jasne.
            Dla niektórych z nas jest to rodak który w swojej profesji jest najlepszy na
            śiwecie - dla Ciebie to jest tylko skoczek...
            • Gość: Marian Janiak WDZIĘCZNEMU- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 23:25
              Ten rodak ze swą profesją jest przecież jednak skoczkiem, więc o co chodzi?
              Czy zaraz musisz mu budować ołtarz? Przemawiasz z grubej rury, ucieszyłbyś
              Giertycha i Wrzodaka z ligii rodzin.
        • Gość: xxx Re: Co dalej z Małyszem? IP: 80.72.65.* 16.03.04, 23:06
          Co za głupi artykuł! Nie dość, że zrobili z Adama królika doświadczalnego to
          teraz różni "specjaliści" i jeszcze różniejsze pismaki się dziwią, że maszynka
          do robienia kasy odmawia posłuszeństwa. Kto nikt nigdy nic nie trenował temu
          najłatwiej wypowiadać się - nawet na temat, w którym niby czuje się ekspertem.
          Małysz i tak zrobił wiele, więcej niż wszystkim nam się śniło, ale "jedna
          jaskółka wiosny nie czyni", niestety...
      • roar Re: Co dalej z Małyszem? 16.03.04, 22:59
        "To Tajner zostawił w kadrze Piotra Fijasa, który świetnie rozumiał się z zawodnikami" - za to po chamsku wyrzucił z niej Łukasza Kruczka, który nie dość, że przeżywał właśnie szczyt formy, to jeszcze pomagał pozostałym zawodnikom w kontaktach ze światem i właściwie już wtedy mógł pełnić funkcję drugiego trenera.

"Cała ta grupa obchodziła się z Małyszem jak z jajkiem. Wszystko - co słuszne i zrozumiałe - kręciło się wokół niego."
        "W polskiej kadrze nie ma kim zastąpić Małysza na podium."
        No to zgadnij teraz, pacanie, dlaczego.

"Osłaniał skoczków własnym ciałem, często chwalił na wyrost ("młodzi dochodzą do poziomu Małysza")" - no, jak ja sobie przypomnę, jak chwalił Marcina Bachledę... "On nie ma warunków do skakania. Jest teraz w formie, ale nigdy nie będzie dobrym skoczkiem." To się nazywa osłanianie własnym ciałem, nie ma co...

Bez mitologizowania trenera Tajnera, błagam. Błagam!
      • Gość: Janek SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH redaktora IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 23:22
        1)Jeden przegrany sezon sprawił, że Adam Małysz został sam.
        -ZOSTAŁ SAM - NIESMACZNE zagranie redaktora. Ponadto NIEPRAWDZIWE.

2)Stracił formę, stracił nerwy, więc bez skrupułów rozstaje się z trenerem,
        opiekunem, matką-ojcem-przyjacielem, jakim był dla niego Apoloniusz Tajner
        -Ktoś tu próbuje posądzać Adama o BRAK SKRUPUŁÓW - to OBRAŹLIWE.

3)Wiadomo, o recepcie na sukces w skokach narciarskich nic nie wiadomo.
        -Ktoś tu próbuje OBRAZIĆ Tajnera i PODWAŻA Jego wiedzę.

4)Tajner roztoczył nad Adamem parasol ochronny, był mu trenerem, doradcą i
        rzecznikiem, bo mistrz nie znosi dziennikarzy.
        -ALE RADZĘ Małyszowi z podłymi dziennikarzami nie rozmawiać.

5)Krytyka waliła w trenera, Małysz się miotał. Nie powiedział, że ma Tajnera
        dość, ale też nie stał za nim murem.
        -JAKIE MIOTAŁ - znowu ktoś próbuje OBRAZIĆ Adama.
        -NIE STAŁ ZA NIM MUREM - znowu ktoś celowo OBRAŻA Adama.
        -A jakiego rodzaju jest krytyka ? Odpowiedź: Widomo NIJAKIEGO.

6)Jak na razie Adam nie wspomniał ani jednym słowem o byłym już trenerze. Nie
        podziękował, oficjalnie, za współpracę, medale i sukcesy.
        -NIE WSPOMNIAŁ ANI JEDNYM SŁOWEM. NIE PODZIĘKOWAŁ - Czyż można napisać coś
        bardziej wulgarnego ?

7)Świadomie bądź nie Adam Małysz doprowadził do tego, że na tej drodze został
        tylko z żoną Izabelą i z dbającym głównie o własne interesy menedżerem Eddim
        Federerem.
        -ŚWIADOMIE lub NIE - Ktoś próbuje z Adama ZROBIĆ DURNIA.
        -Ktoś tu próbuje PORÓŻNIĆ Małysza, żonę Małysza, trenera Tajnera i menadżera
        Federera.

• Gość: Janek Wali zarówno w Tajnera jak i Małysza jak w bęben IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 23:27
      • Gość: Cahir troskliwa Gazeta? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 23:24
        Skąd tyle troski i współczucia u dziennikarzy Gazety??? Przecież wcześniej
        takich nie mieli publikując kolejne spekulacje i szukając winy słabej formy
        małysza w osobie tajnera, który nota bene nic wielkiego nie pokazał jako trener
        pozostałych skoczków (bo trenerem małysza był wspaniałym). Ale najłatwiej to
        najpierw dokopać, a potem okazać współczucie i mówić, że to nie my.
        • Gość: Janek Zarzucił Tajnerowi, że zostawił Małysza samego. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 23:31
          • Gość: Janek Zarzucił Tajnerowi, że jest niekompetentny IP: 213.76.90.* 16.03.04, 23:32
      • Gość: Pierre Re: Co dalej z Małyszem? IP: 5.5R* / 66.185.84.* 16.03.04, 23:29
        Czy wy ludzie byscie w ogole zwracali uwage na skoki narcarskie gdyby to nie
        byl Polak? Polowa co najmniej nie! Co z tego ze to Polak. Co ma Kopernik do
        pani Kowalskiej. Co? Bedziemy sie chwalic za granica? Trzeba cos samemu
        zrobic i przestac sprzedawac Malysza. Bedzie dobry
      • Gość: Ewunia 28 TEN ARTYKUŁ TO SKANDAL!!! IP: 213.17.133.* 17.03.04, 00:05
        To skandal nieprawdopodobny!!! Powiedzcie, gdzie oficjanie zglosic protest w GW??? Ządam przeprosin!!!! Uwazam, ze powazna gazeta, nie powinna publikowac takich bzdur!!! CZY MY CZYTAMY "FAKT" CZY GW??? Pierwsza niekomunistyczna gazete w Polsce? Czy aby to nie szmatlawiec, ktory szkaluje, spekuluje na podstawie wlasnych, niejasnych wnioskow? Uwazam, ze pana Blonskiego za ten artykul nalezy z GW zwolnic!!!! To po prostu nie fair. Jakim prawem uderza w czlowieka, ktory jest swietnym sportowcem i tylko mial gorszy sezon? Jakim prawem obraza jego trenera i menadzera? Czy powazny dziennikarz w powaznej gazecie nie potrafi zrozumiec jednej prostej rzeczy- ze skoki narciarskie, to taka dyscyplina, w ktorej nie ma szans byc na szczycie 4 lata-nikomu sie jeszcze nie udalo do tej pory!
        To skandal, gdy kilka miesiecy temu czytalismy felietony pana Ambroziaka, pelne pasji, emocji, krytyki- ale na Boga- KONSTRUKTYWNEJ. Pan Ambroziak nigdy nie znizyl sie do poziomu tego niestety belkotu dziennikarskiego, choc wielu krytykowalo go za pelne ostrych stwierdzen teksty!
        • Gość: Adaś Re: TEN ARTYKUŁ TO SKANDAL!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.04, 08:07
          Ewuniu, czego się spodziewałaś, przecież wyborcza to nie jest poważna gazeta
          już od dawna, w miarę postępu zmian miażdżycowych u redaktora naczelnego.
          A pan Błoński to zwykły dupek.
          • Gość: arndt Re: TEN ARTYKUŁ TO SKANDAL!!! IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 17.03.04, 13:35
            Oraz gnida i hiena. Czy ktoś zna jakieś osiągnięcie p. Błońskiego?
            Osiągnięcia Adama i jego trenera znamy wszyscy.
        • Gość: Ania Re: TEN ARTYKUŁ TO SKANDAL!!! IP: *.upmf-grenoble.fr 17.03.04, 14:17
          Ewuniu,

w zupelnosci sie z toba zgadzam! Co do protestu - to list otwarty do redakcji
          GW! Powinni go wydrukowac, ale czy wydrukuja - to nie wiem, zaufania do GW juz
          nie mam... W kazdym badz razie ja sie pod takim protestem podpisuje, z tego co
          czytam to wielu ludzi na forum rowniez by sie podpisalo.
          A panstwo Malyszowie i panowie Tajner i Federer mieliby podstawy do wytoczenia
          GW procesu o naruszenie dobr osobistych!!!
      • szef.komisji To są spekulacje... 17.03.04, 00:05
        Przepraszam bardzo, ale to, co Pan napisał w swoim artykule to są czystej wody
        spekulacje, nie mające raczej nic wspólnego z dziennikarską rzetelnością. Ja
        się pytam: skąd Pan to wszystko wie? A może to Pan jest Małyszem i Tajnerem w
        jednej osobie? W ostatnim czasie dziennikarze rozmaitych mediów powiedzieli
        zbyt wiele złego na temat polskich skoczków i ich trenerów. Zupełnie
        niepotrzebnie zaczęli doszukiwać się jakichś konfliktów, niesnasek, napięć, po
        prostu dziury w całym. Takie odnoszę wrażenie - nie pozwoliliście Państwo tym
        ludziom normalnie pracować. Oni mają swoje cele, mają jakiś styl, sposób pracy,
        mają swoich prezesów, doradców, swój jakiś zespół i naprawdę dziwi mnie, że w
        tym całym młynie to dziennikarze robią najwięcej szumu, tak jakby to oni
        najlepiej znali się na skokach. Podobnie zresztą jak najlepiej się znają na
        siatkówce, piłce nożnej, wyścigach samochodowych i paru innych jeszcze
        dyscyplinach sportowych, nie mówiąc już o wszechwiedzy na temat metod
        treningowych i prowadzenia odnowy biologicznej. Ludzie - weźcie na wstrzymanie
        i nie piszcie bzdur w tych swoich gazetach tylko po to, aby zapełnić
        wierszówkę. Bo to korzyści - w tym przypadku polskim skokom - na pewno nie
        przyniesie.
        Przez cały sezon było dziennikarskie gderanie, że Tajner zły. Teraz Tajner się
        podał do dymisji (bo miał dość, i ja się mu nie dziwię), no to zmiana frontu -
        że to Małysz sieje zły ferment w zespole, a głównym winowajcą jest pewnie
        córeczka, która tęskni za tatą i mu spokoju nie daje wydzwaniając do niego, gdy
        ten siedzi już na belce startowej...
        A i Mateusz Rutkowski też jest be, bo pokazuje "fucki" dziennikarzom...
        Szczęśliwy on jest, bo młody i łatwiej mu te zachowania ujdą płazem. Może to i
        niegrzeczne z jego strony, ale na pewno szczere i prawdziwe,
        bez "dyplomatycznej" ściemy i udawania, że jest OK.
        Panie Błoński - bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. Czego Pan oczekuje od
        Małysza? Że wystąpi po głównym wydaniu Wiadomości (jak premier czy prezydent)
        i oficjalnie podziękuje? Albo da całostronicowe ogłoszenie w gazecie, najlepiej
        Wyborczej? Bez przesady, bez przesady...
        I jeszcze jedno - tego żaden z dziennikarzy naprawdę nie raczy zauważyć, choć
        wszyscy w kółko o tym mówią - niemożliwe jest utrzymanie się na szczycie tyle
        lat. Już w ubiegłym roku było zmęczenie, ale się jeszcze udało. Ale Małysz to
        przede wszystkim człowiek, a nie maszyna. Tak jak i jego trenerzy - to ludzie,
        a nie szkoleniowe programy komputerowe.
        • Gość: Ewaunia 28 Re: To są spekulacje... IP: 213.17.133.* 17.03.04, 00:08
          Szefie-napisales to co ja mysle, tylko zdecydowanie bardziej spokojnie. Pozdrawiam:-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka