Gość: MARECKI CALGARY Patałachy IP: *.abhsia.telus.net 29.08.10, 22:11 PATAŁACHY NIC DODAĆ,NAJWIEKSZY Z NICH GORTAT GWIAZDA OD 7 BOLESCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Belgia - Polska IP: *.net 29.08.10, 22:11 Brawo chłopaki za walkę, zrobiliście więcej niż można było przy tak niekompetentnym trenerze. Pan prezio PZKosz powinien znaleźć sobie inne zajęcie i zostawić polską koszykówkę w spokoju dla jej dobra. Zatrudnienie trenera na poziomie Griszczuka przy tak dobrych zawodnikach to nic innego jak tylko sabotaż. Gratulacje dla Griszczuka - przegranie tej grupy to jak przegrać w ferrari z polonezem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski_ To już jest koniec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:13 Może i lepiej - nie będzie złudzeń, że coś osiagniemy w koszykówce... Wygrywali i tak dać ciała... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolaszusza Belgia - Polska IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.10, 22:15 Porażkę dedykuję wszystkim durniom i krzykaczom, wliczając w to pseudodziennikarzy koszykarskich którzy tak naprawdę życzyli naszym chłopakom porażki w tych eliminacjach. Chcieliście to macie, jesteśmy poza eurobasketem, czyli w koszykarskiej dupie. Teraz kibicujcie Chinom i wybrzeżu Kości. Jestem zdegustowany poziomem komentarzy na forach koszykarskich poświęconych reprezentacji. Nasi przegrali w dużej mierze przez brak wsparcia i pogardę w polskich mediach. Co do meczu to było naprawdę blisko, Belgowie mieli trochę fuksa. Oczywiście były błędy z naszej strony, ale mało brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Belgia - Polska IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.10, 22:28 taa, znafco, portugalia tez miala fuksa krolowie meczow wyjazdowych kto gra w port i belgii oprocz spigla ? torba na twarz i sie nie pokazuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olekk Re: Belgia - Polska IP: *.net 29.08.10, 22:33 Przyznam szczerze, że szlag mnie trafiał gdy oglądałem jak chłopaki przegrywali kolejne mecze wyjazdowe praktycznie w ostatniej kwarcie, ale oglądałem cierpliwie następne mecze. Do zawodników nie mam pretensji, gołym okiem widać, że posada selekcjonera to dla Griszczuka za duży kapelusz - zawodnicy powinni doskonale wiedzieć co mają robić na boisku a jak było każdy widział. Co do tego fuksa Belgów to chyba delikatnie mówiąc przesadzasz - jak to możliwe, że fuksa mieli po kolei Bułgarzy, Portugalczycy i Belgowie. Chłopakom cześć za walkę i poświęcenie do końca, ale te eliminacje przegrał związek koszykówki strzelając samobója w postaci Griszczuka na etacie trenera i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Belgia - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:46 O czym ty mowisz. Przegralismy przez brak organizacji gry. Wyraznie widac, ze druzyna na wyjazdach pali sie psychicznie. Przeciez to co wyprawiali w drugiej polowie to tragedia. Praktycznie same rzuty za 3, niewykorzystane wolne i niekiedy problem z wyprowadzaniem pilki z wlasnej polowy. Strat poraz kolejny nie sposob zliczyc. Dziwne, ze ta sama druzyna potrafi wygrywac u siebie wszystko. Wyraznie brakuje reki trenera kiedy sytuacja tego wymaga. Z takim skladem powinnismy wygrac te eliminacje w cuglach. Belgia zagrala przecietnie, gdyby przy naszej ilosci strat czesciej trafiali do kosza to wogole nie bylo by nerwowej koncowki. No i na koniec proponuje przeanalizuj ostatnie sekundy meczu. Najpierw nie wiedziec czemu nie faulujemy, nastepnie jakims cudem zdobywajac pilke probojemy zdobyc punkty wejsciem pod kosz (przy 3 punktowej stracie!). Na co oni liczyli ?!? Zrobilismy wszystko, zeby przegrac te eliminacje, jak i caly mecz z bardzo przecietna dzisiaj Belgia. Na koniec co do tej pogardy przez media, akurat koszykarze od dziennikarzy dostaja najmniej. Chyba tylko siatkarze maja lepiej. A jak sie przegrywa z najslabsza Portugalia to nie mozna liczyc na dobre recenzje. ps. twoja ironia na temat Chin i Wybrzeza Kosci Sloniowej jest nietrafiona, bo akurat Chiny w kosza maja silna reprezentacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Belgia - Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:16 Niestety Koszarek i Berisha są zbyt słabi i nie nadają się do kadry Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekxx15 Re: Belgia - Polska 29.08.10, 22:26 sa slabi ale znajdz lepszych amrykanie z prokomu np mogliby dostac obywatelswto i mozna by ich powolac bo do USA sie nie zalapia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ME_basket Belgia - Polska IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.10, 22:22 Prawdą jest, że trener nie byl pierwszoplanową postacią w tych mistrzostwach, ale przede wszystkim szkoda, że nie mogliśmy grac pelnym składem z wszystkimi zawodnikami, którzy odnieśli kontuzje. Przede wszystkim graliśmy bez rozgrywajacego ! Koszarek nie jest gwiazdą na swojej pozycji a dodatkowo nie mial kto go zastąpić. Kelati to typowy niski skrzydłowy, więc cięzko od niego wymagać błyskotliwych podań. Myślę, że gdybyśmy mieli pelne uzupełnienie Gortata i Lampe mogłoby to wyglądać zupełnie inaczej i awansowalibysmy z tej słabej grupy, co rownież nie należałoby traktowac jako wybitne osiągnięcie. Uważam, że mamy wielu bardzo dobrych zawodników a o porażkach zadecydował zespół, który był w wyjątkowo okrojonym składzie. Na baraże mam nadzieję, że Polacy pojada już w komplecie i mocno trzymam kciuki za bialo-czerwonych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SVG Belgia - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:29 Gortata zostawcie w spokoju. Chłopak starał się całe eliminacje, grał po 35 min, dwoił się i troił, widać było, że mu zależało. Za przegrane eliminacje winić należy trenera i związek. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekxx15 Re: Belgia - Polska 29.08.10, 22:42 brakowalo ignerskiego logana ktoremu sie nie chciali i szubargi ale to i tak nie tlumaczy slabizny i przegrania z belgia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larry Bird Belgia - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:49 Dobra znawcy koszykówki od pięciu boleści, wieszjący juz psy na naszych zawodniakach. Największą winę ponosi Griszczuk, który jest słabiutkim trenerem, w tym meczu wybitnie mozna bylo odczuć, ze nasi zawodnicy graja sami, bo trenera nie ma. Griszczuk spieprzył eliminacje, które z palcem w tyłku powinismy wygrać 6-2 i juz po meczu z Portugalią powinen wyleciec na zbity pysk. Ludwiczuk Dyzma to samo. Czy Griszczuk w IV kwarcie wziął chociaz jedne czas? Przegrał koncówki trzech z czterech meczów w finale M. Polski. Przegrał końcówki i IV kwarty z Portugalią ,Bułgarią i teraz Belgią. Zero rotacji i granie jedną ,,jedynką" od drugiego meczu!!Kompletny brak taktyki, nasi ugrali to, co mogli sami ugrać, ale bez trenera okazało się minimalnie za mało. Potrzebny wreszczie dobry trener, bo mamy kim grać. Grisczuk i Ludwiczuk i kolesie WON!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekxx15 Re: Belgia - Polska 29.08.10, 22:56 ROK temu na Eurobaskecie u sibie mielismy pelny sklad w miare dobrego trenera i przypomnijcie sobie wynik to po prostu slabi gracze pogodzcie sie z tym ogldajcie usa w turcji jest na co patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yut Re: Belgia - Polska IP: *.home.aster.pl 30.08.10, 00:52 Klasa przeciwników na Eurobaskecie była zupełnie inna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orety Re: Belgia - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:56 PEŁNA ZGODA. dokładnie to miałem napisać, Belgowie byli lepsi o trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosz-alina Belgia - Polska IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 29.08.10, 22:55 Patałachy won do łopaty, na ch... moje podatki idą na takie coś co tylko przynosi wstyd mojemu narodowi .... Baby w siatkę dzisiaj to samo, prowadziły z włoszkami 12-5 żeby wpier..lić 16-25, odciąć źródełko z kasą tym darmozjadom bez szkoły, którzy nawet dobrze piłki nie umieją odbijać lub też kozłować ... wstyd proszę o przekazanie moich pieniędzy z podatków na inny cel nie na to co widziałem w TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeno Belgia - Polska IP: *.net 29.08.10, 22:59 Ewidentnie eliminacje zawalił pseudo-trener Griszczuk i koleś, który wpadł na głupi pomysł by go zatrudnić tylko po to by zaoszczędzić parę groszy czyli Ludwiczuk. Nie śledzę na bieżąco wszystkich newsów, napiszcie dlaczego nie ma w kadrze Szewczyka i Ignerskiego. Kontuzje? decyzja griszczuka czy nie chcieli przyjechać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porażka Po porażce Zagraj -> Manager Skoków Narciarskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 23:06 Skoki są ostatnią deską ratunku :) Gorąco polecam nowego Managera Skoków Narciarskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylym, widzialem Belgia - Polska IP: 109.129.159.* 29.08.10, 23:11 4 sekundy do konca meczu, pan Koszarek wchodzi pod kosz i rzuca reverse layup (niecelny) za 2 punktu a przegrywamy od minuty 3 punktami... koszmar, dlaczego nie wprowadzano zmian na rozgrywajacym? czemu ktos pozwolil Lampepu oddac 3 niecelny trojki? Polacy naprawde byli lepsi, wiec tym bardziej taka wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Belgia - Polska IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.10, 23:34 Nie wprowadzano zmian na jedynce bo nie było innego rozgrywajacego oprócz koszarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem widzialem Re: Belgia - Polska IP: 109.129.159.* 29.08.10, 23:39 w calym zespole jeden rozgrywajacy??? a wiec ci, co pisali, ze to wina trenera, maja racje... ten gosc z piatka, swietny byl, szkoda a Gortat caly czas mobilizowal zespol, trzymal w kupie sypiacego sie psychicznie Lampego, nie gral samorzutnie, rozdawal pilki, masa blokow, nie klocil sie bez sensu, malo faulowal - szkoda chlopaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Belgia - Polska IP: *.infocoig.pl 30.08.10, 09:38 jasne Gortat super zagrał zwłaszcza w obronie, najbardziej podobało mi się jak pozwolił belgijskiemu środkowemu trafić dwie trójki w czwartek kwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre Belgia - Polska IP: *.chello.pl 29.08.10, 23:34 Wielu napisało o dziejszym meczu , a ja napiszę o komentatorach a zatem , być może pan Łabędź to doskonały sędzia , pan Noculak doskonały trener , pan Sobczyński doskonały dziennikarz ale jak słyszę sposób komentowania przez ww. to żałuję że nie wziąłem od razu pilota i nie wcisnąłem ''mute'' .. pan Łabędź to yyy , czasem eee przed nazwiskami,zagraniami ect no żenada .... Czy m.in nam pasjonatom koszykówki TVP nie mogłaby zrobić tej jedynej przyjemności i sprawić że ważne mecze jak m.in te w eliminacjach bądź na MŚ w Turcji komentowałby pan Szaranowicz , błagam chociaż jeden mecz USA na TVP Sport ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopciu Belgia - Polska IP: 92.43.226.* 30.08.10, 06:34 ten zespol nie umie grac w koszykowke. kazdy punkt zdobyty w tym meczu kosztowal nas nie tylko mase sily ale tez wiele nerwow. nie zanotowalem zadnej skladnej akcji, czy kontrataku. ile asyst mial naturalizowany? piekne dogrania belgow pod kosz powinny byc dla nas przkladem. apeluje o wykorzystywanie naszych wysokich G i L pod koszem. po co L wogole prubuje rzucac za 3 i to bez pozycji? no porazka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacus Belgia - Polska IP: *.132.rev.vline.pl 30.08.10, 06:36 gó...,dupa,siki,siki a i jeszcze cycki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Belgia - Polska IP: 217.153.62.* 30.08.10, 07:58 Wystarczyło wygrać z Portugalią u nich i nie byłoby problemu. Faktem jest, że mamy słabych zawodników i występ w ME nam się nie należał. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Belgia - Polska 30.08.10, 08:25 Ta porażka to żadna niespodzianka. Jeśli przegrali do tej pory w żenujący sposób wszystkie mecze wyjazdowe, łącznie z beznadziejnie słabą Portugalią, to niby dlaczego mieliby wygrać z Belgią, liderem grupy? Ta reprezentacja to żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUhomor Dzielnie wlaczyli z Portugalią !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 10:32 i za to należą im się wielkie brawa !! Jako jedyni zremisowali z Portugalczykami na wyjeździe !! Inni tak nie potrafią. Przegramy jeszcze co się da przegrać i Gortat i Lampe nie będą musieli jeździć w tę i w tamtą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś