Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix

IP: *.e-wro.net.pl 21.12.10, 07:54
    1. Ta tytułowa "reszta" to gracze o niebo lepsi niż Gortat.
    2. Nic nie zobaczymy w meczu z Clippers. Griffin wgniecie go w ziemię.
    Obserwuj wątek
      • Gość: no za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 08:05
        oprócz wzrostu to on nic nie ma; za każdym razem kiedy gra jest mało produktywny

ps. niech przestanie straszyć tym krzywym ryjem
      • Gość: XanderC Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 08:08
        1. nie ma co porównywać gości grających na innych pozycjach
        2. Griffin akurat to F, Gortat C, więc niekoniecznie muszą się kryć
        • Gość: op zaprezentowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 08:13
          1) pozycja nie ma tu nic do rzeczy
          2) tak w ogóle to griffin jest PF/C pseudoekspercie
          • zewsi Re: zaprezentowana 21.12.10, 08:18
            Griifin to skrzydłowy, nie center.
            • Gość: op Re: zaprezentowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 09:26
              nie wiem kolego czy umesz czytać ale postaraj się; napisałem PF/C co oznacza wysoki skrzydłowy/center, poniewać na tej ostatniej pozycji również może grać i grał czasami ( wcześniej w college'u ), oczywiście zdecydowanie rzadziej; a w "clippersach" nie gra chociażby dlatego, ze na tej pozycji jest Kaman
              sytuacja podobna co ze stoudemire'm i boshem - PF/C
          • Gość: XanderC Re: zaprezentowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 09:30
            DeAndre Jordan - C - 2,11 cm; 120 kg
            Blake Griffin - F - 2,08 cm; 114 kg
            Wg. NBA.COM

Fakt, że różnica niewielka, ale oficjalnie Blake jest skrzydłowym.
            • Gość: op Re: zaprezentowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 09:47
              no nie, znowu; przeczytaj mój poprzedni post ze zrozumieniem;
              w la clippers jest 2 centrów, pierwszym jest kaman ( nie gra bo ma kontuzję - znowu ), oprócz niego przywołany przez ciebie d. jordan ( 2. ) oraz j. collins jako PF/C
              griffin w "clippersach" gra tylko jako PF bo nie ma tam potrzeby kolejnego centra, co nie zmienia faktu, że może na tej pozycji grać ( i grał w przeszłości )
              • Gość: XanderC Re: zaprezentowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 09:54
                Nie będę zaprzeczał ;) Warunki koleś ma...
              • Gość: tooz Re: zaprezentowana IP: 213.25.206.* 21.12.10, 09:55
                op napisał(a):

> no nie, znowu; przeczytaj mój poprzedni post ze zrozumieniem;
                > w la clippers jest 2 centrów, pierwszym jest kaman ( nie gra bo ma kontuzję - z
                > nowu ), oprócz niego przywołany przez ciebie d. jordan ( 2. ) oraz j. collins
                > jako PF/C
                > griffin w "clippersach" gra tylko jako PF bo nie ma tam potrzeby kolejnego cent
                > ra, co nie zmienia faktu, że może na tej pozycji grać ( i grał w przeszłości )

Nie no znowu... Przestań się mądrzyć - na nba.com Griffin oczywiście jest jako PF. A to, że jak jakiś center ma kontuzję to musi się znaleźć ktoś, kto będzie grał nominalnie jako center to już inna sprawa. A jeśli przypadkiem Griffin nawet będzie grał przez moment jako center to Gortat zostawi mu metr miejsca na rzut i pozwoli pudłować. Jak narazie Blake głównie oddaje piłkę na obwodzie i stawia zasłony, rzuca głównie wtedy kiedy jest całkowicie nie pilnowany.
                • Gość: op Re: zaprezentowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:23
                  hehe niezłe głupoty piszesz - i kto tu się "mądrzy"? jak napisałem wcześniej kaman i d. jordan są centrami - choćbyś przeczył i mówił że są rozgrywającymi :)
                  collins może również grać jako center, jeśli jest taka potrzeba, podobnie griffin
                  o kontuzji kamana napisałem z ciekawości, ne ma ona w tym przypadku nic do rzeczy

A jeśli przypadkiem Griffin naw
                  > et będzie grał przez moment jako center to Gortat zostawi mu metr miejsca na rz
                  > ut i pozwoli pudłować. Jak narazie Blake głównie oddaje piłkę na obwodzie i sta
                  > wia zasłony, rzuca głównie wtedy kiedy jest całkowicie nie pilnowany

W tym akurat przypadku nie wiem czy lekarz będzie w stanie ci pomóc :)
                  Nie wiem skąd biorą się "eksperci", którzy piszą takie głupoty; widocznie nie oglądałeś żadnego meczu i jesteś karmiony jakąś pseudopropagandą ze sport.pl

Jak narazie Blake głównie oddaje piłkę na obwodzie i sta
                  > wia zasłony, rzuca głównie wtedy kiedy jest całkowicie nie pilnowany

no comment :) stawia zasłony i rzuca kiedy jest nie pilnowany????
                  haha, tak się składa, że on jest cały czas pilnowany :)
                  a zasłony musi stawiać każdy bez względu na pozycję na której gra
                  taaak, on tylko oddaje piłkę na obwód przez cały mecz, pewnie robi to do ceglińskiego :)

• Gość: WhiteD Re: zaprezentowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:43
                Bez obrazy - znawco koszykówki - ale to że grał jako center w NCAA nie sprawi automatycznie że będzie mu dane grać jako center w NBA. Jest za niski - on nawet 6'9'' nie ma, tylko 6'8 1/2''. 6'10'' to ma jak założy buty. 251 funtów to może i sporo, ale wiele mu to nie pomoże w starciu z jakimś prawdziwym centrem, nawet z tych niskich jak choćby Kendrick Perkins. NBA to nie NCAA.
                Stoudemire jako center wypada dość dobrze, choć 100% centrem nie jest (problem wzrostu), ale potrafi wykorzystać swoją przewagę szybkości i sprawności. Bosh - on nie lubi grać jako center, i ja się mu nie dziwie bo centrem jest paskudnym, ale fakt faktem ma wzrost... Ale Jonathan Bender też miał wzrost a stawiali go na SF...
                • Gość: op Re: zaprezentowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:54
                  ja się nie obrażam, bo słowa niedzielnego pseudoeksperta i znawcy nie są w stanie mnie dotknąć; kolego po co wyjeżdżasz mi tu porównując wzrost, ja wszystko potrzebne napisałem i wyjaśniłem , a ty produkujesz się tu i swoje "mądrości" prezentujesz;
                  nie napisałem, że jest centrem tylko, że grał i może grać, jeśli byłaby taka potrzeba;
                  no ale jeśli ty wiesz, co bosh lubi lub nie, to jesteś hardkor :)
                  • Gość: op sorry jednak sie pomylilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 12:03
                    cos mi sie wyzej popieprzylo z tymi centrami, takze przepraszam wszystkich. tak to jest, jak sie pisze na bani :/
                    • Gość: prawdziwy op do WhiteD albo innego idioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 13:20
                      do niejakiego WhiteD albo innego idioty, który się podszywa pode mnie - koleś naprawdę jesteś zakompleksionym lamusem, który nie ma nic do powiedzenia, żal takiego trola, który się podszywa pod innych i obraża, bo nie ma merytorycznych argumentów.
                      Koleś jesteś ostro pomylony, powinieneś być w szkole o tej porze
                      jak widać koleś jesteś cały rok na bani a do tego masz żółte papiery
                      • Gość: prawdziwy op chlopaki sorry to moja stara pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 13:41
                        wybaczcie, tez popiła i pisze jakieś głupoty. jutro wytrzeźwiejemy to przestaniemy tu trollować pod tyloma nickami !!
                        • Gość: prawda to wyżej to dziecko neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:04
                          koleś jesteś skończonym idiotą i prostakiem, widać, że stara wali cie po ryju, zresztą do szkoły marsz a nie tu na forum trolować buraku
                          niezły buc z ciebie
                          • Gość: prawda Re: to wyżej to dziecko neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:29
                            prawda prawda ze zly dotyk boli cale zycie . pozdrow tatusiow.
                            • Gość: WhiteD Re: to wyżej to dziecko neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 15:33
                              zły dotyk boli ale najbardziej mnie boli ru...ie w dupe!!!!!!
                        • Gość: p to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:05
                          koleś jesteś skończonym idiotą i prostakiem, widać, że stara wali cie po ryju, zresztą do szkoły marsz a nie tu na forum trolować buraku
                          niezły buc z ciebie
        • Gość: Ja Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.e-wro.net.pl 21.12.10, 22:05
          1. Nie napisałem nigdzie, że jest gorszy na dannej pozycji. Jest po prostu słabszy i dużo mniej w NBA osiągnął.
          2. Pseudoznawco, zasady logiki - jeżeli Griffin jest PF/C, a Gortat jest C, to obaj są C. Poczekajmy na ten mecz - sam się przekonasz, że literki nie grają. Grają umiejętności.
          • Gość: on Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 23:24
            1. ??? o czym ty piszesz koleś??? kto od kogo jest słabszy??? jakieś pseudoteorie a'la cegielski???
            2. tak, pseudoznawco, nie posiłkuj się zasadami logiki, bo kompletnie nie oto tu chodzi;
            ile razy mówić takim jełopom: griffin nie gra w clippers na C ale jako PF; C jest Kaman i DeAndre Jordan, czy to tak trudno zrozumieć???
            No właśnie, przekonasz, się kto gra na jakiej pozycji; to właśnie ty sprzeczałeś się o literki, jak by to było najważniejsze
          • Gość: Ja Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 23:58
            sorki, napisałem, że jest gorszy na tej pozycji ale wybaczcie bo mam nasrane w bani i ogólnie stara n-a-p-i-e-r-d-a-l-a mnie po ryju codziennie
            a na dodatek zesrałem się w gacie
            przepraszam!!!
      • Gość: tak prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 08:10
        dokładnie tak; pietrus i carter emeryt nawet za 5 lat będą lepiej i skuteczniej grali niż ten burak i nie chodzi tu o pozycję, ten koleś jest fatalny w ataku
        a jak się ma czystą pozycję to każdy trafi, nawet gimnazjalista
      • Gość: Chomas NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: 83.142.201.* 21.12.10, 08:59
        Inny naród to by się cieszył ze ma takiego Gortata. A tutaj? Szkoda gadać...
        • Gość: no taak Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 09:18
          faktycznie szkoda gadać...
          ciesz się!!!! ale widoczne jesteś z innego narodu...
      • Gość: Stefan NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: 78.133.200.* 21.12.10, 09:38
        Wystarczy wejść na stronę Phoenix i poczytać na ich forum wypowiedzi. Fajnie, że tam potrafią obiektywnie ocenić wartość Marcina. Z 3 sprowadzonych najbardziej są podekscytowani sprowadzeniem właśnie Marcina. I oczywiście nie liczą, że będzie zdobbywał 30 punktów. Marcin ma wypełnić luki w dziurawej obronie, zbierać piłki - jest wysokim zawodnikiem, którego w tym momencie im brakowało. Szkoda, że na tym forum na jedną wypowiedź merytoryczną przypada 9, które zamiast argumentami odpowiadają wyzwiskami.
        Pozdrawiam
        • Gość: gocha Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 09:53
          bachory co to na wf-ie muszą grać w kosza, i nie lubią tego teraz na forum się wyżywają :D
          Fajnie, że mamy Gortata, nawet z tym krzywym ryjem jak jakiś * napisał wcześniej. Ale co tam, zazdrośnicy, ja trzymam kciuki za Gortata, Kubicę, Małysza, Kowalczyk i wszystkich innych naszych sportowców.. Zwycięzajcie dla siebie i dla nas :D
          • Gość: kiciek Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:34
            tak , wystarczy zobaczyć na takiego zakompleksionego bachora jak niejaka "gocha", która na domiar powinna wrócić do podstawówki - i to raczej nie na w-f - i najpierw nauczyć się zasad ortografii, a później wyżywać się na klawiaturze i forum
            • Gość: kiciek gocha - przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 13:43
              gocha przepraszam, robie sie nerwowy i wyzywam na bogu ducha winnych ludziach, jak mnie matka na masturbacji przylapie:(
              • Gość: gocha Re: gocha - przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:11
                nic nie szkodzi, ja też to robię
              • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:15
                haha jakiś nieźle zakompleksiony niudacznik podszywa się cały czas pod kilku kolesi, ten idiota ma niezłą zabawę z tego, to prawdopodobnie ten sam koleś który pisze pod nickami Stefan i WhiteD

co za bęcwał skończony, lecz się idioto, starzy za dużo po mordzie na-pie...ją????
                • Gość: aaaaaaa z wrazenia az popuscilem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:30
                  musze sobie zrobic przerwe od pisania tutaj bo z wrazenia jaki to spisek odkrylem, az puscilem baka z kleksem!! ide zmienic majty, nara!!
                  • Gość: aaaaaaa & WhiteD Re: z wrazenia az popuscilem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 15:32
                    I ja też, ale poczekaj, wyliżesz mi rowa!!!!!!!!!!
        • Gość: no ta Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:00
          jeśli oceniać go obiektywnie tak jak to mówisz, to nie dałoby się nic mówić bo koleś jest po prostu słaby i wszelkie koloryzowanie nie ma najmniejszego sensu, a że pismaki z wybiórczej napędzają nie wiadomo po co jakąś śmieszną "kolorową bańkę" i inni to podchwytują to jest skończony idiotyzm - sami są nieobiektywni, zreztą tak jak ty, bo w phx jest wysoki lopez, a ich obrona jest niemniej dziurawa od innych drużyn np. rockets - a nawet mniej
          i dalej - teraz bardziej potrzebują strzelca jakim jest carter ( mimo, że stary ) niż jakiś poboczny center;
          gdzie to na forach są tak podekscytowani? na forum dla nastolatków czy gdzie?

• Gość: Stefan Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: 78.133.200.* 21.12.10, 10:35
            Ok. Akurat właśnie o poprawę obrony w tej wymianie chodziło, ale możesz mieć swoje zdanie (może znasz lepiej ich intencje niż ich trener).

Żeby była jasność nikogo nie chcę przekonywać, że Gortat będzie zbawcą Suns, ale pewno będzie miał więcej minut i zobaczymy czy to wykorzyta. I kto tu mówi o koloryzowaniu i o jakiejś bańce.

Fragment wypowiedzi z forum Suns jednej z wielu w takim tonie (nie wyrywam z kontekstu specjalnie):

Vince Carter-I think VC still has something left although he is the downhill slide of his career. But I do not think at this point his career that he is better than J-Rich. The only thing VC does better is create his own shot. Im not saying that J-Rich can't create his own shot im just saying VC does it better. To me J-Rich seem to benefit more with being a spot up shooter and slasher but right now I think J-Rich is the better player, better shooter, and a better scorer. But we will see what VC can give us. Marcin Gortat-Solid Center, Good Rebounder/Defender and Finisher the only thing with Gortat is that he wasn't getting the minutes that he wanted in Orlando playing behind Dwight Howard but a solid pickup he gives the Suns a legit big man to pair with Lopez. Many say he was the best backup Center in the NBA. Well we will see here in Phoenix. But he is the main piece in the deal for the Suns. Mickael Pietrus-I like this move he is a good shooter and a very good perimeter defender. Pietrus is a baller I remember watching him in GS with J-Rich. He played really good vs Cavs in the ECF in 2009. Pietrus is a good player I like this pickup he gives the Suns more depth at the wing position.
            • Gość: no ta Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:47
              tak, ty z pewnością najlepiej wiesz o co chodziło w tej wymianie, nawet lepiej niż menedżer phx ( bo to on decyduje o transferach a nie trener, trener tylko "mówi", że ten i ten zawodnik mógłby być przydatny ); nie wyrywaj z kontekstu moich słów,
              a co mają do rzeczy twierdzenia w czasie przyszłym, skoro ja mówię o faktach?
              a na forum tak jak i na tym pełno jest samozwańczych ekspertów od wszystkiego , a jak widzisz sam głowny fragment dotyczy porównania cartera i richardssona, bo to ostatecznie punktami wygrywa się mecz
              • Gość: no ta Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 13:43
                ale ze mnie sfrustrowana łajza..
                • Gość: Stefan Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:10
                  tak, jestem sfrustrowaną łajzą, która do tego nie umie pisać
      • Gość: jj NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.ip.media3.com.pl 21.12.10, 10:20
        Marcin powinien mniej mówić, albo więcej myśleć zanim powie, lub po prostu pokazać na parkiecie na co go stać. Bo te jego buńczuczne zapowiedzi już nieraz był brutalnie weryfikowane przez życie. Lubię go jako gracza, nie jest może wirtuozem, ale imponuje mi że zaszedł tak daleko przez swój upór i ciężką pracę. Dostaje od losu kolejną szansę na prawdziwe zaistnienie w najlepszej lidze świata i życzę mu jak najlepiej.
        p.s. Wątpię że Phoenix ma 40 mln nowych fanów, on myśli że tu go wszyscy kochają??
        • Gość: MarcoPolo Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.telpol.net.pl 21.12.10, 11:40
          No właśnie.. Wreszcie dostaję szansę prawdopodobnie jedną z największych w życiu. Czy ją wykorzysta to już jego osobista sprawa. Niektórzy z was wypowiadają się tak jakby Gortat miał grać na takim poziomie co Howard Griffin czy Kevin Love. Jest oczywiste że nie będzie grać jak suprerstar, ale gość dostaje szansę, a wy się dziwicie że się cieszy..? Buńczuczne wypowiedzi przecież to NBA wiadomo że muszą pogadać trochę PR no i promocja samego siebie i klubu. :P
          Powodzenia w Suns
      • last_demigod Re: NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix 21.12.10, 11:21
        Gortat ma tylko 3,5 punku na mecz grając 13,5 minuty a Lopez ma 8 punktów grając 19 minut. Gortat się musi wziąć za siebie, ale znów będzie tylko rezerwowym. PS. Co się dzieje z Trybańskim?
        • Gość: trybański trybański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 13:25
          cześć, obecnie gram w lidze d-league w drużynie Reno Bighorns i dobrze mi idzie
          • last_demigod Re: trybański 21.12.10, 13:56
            to czemu macie tam polskie IP?
            • Gość: trybański Re: trybański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:08
              a co myślałeś, że ja cały okrągły rok za oceanem siedzę?
              no przecież przyjeżdżam do polski na różne okazje, tak jak i tym razem
              a korzystam z neostrady bo dali mi dedykowany pakiet powitalny
              • Gość: lol Re: trybański IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.12.10, 17:22
                jakiś przedstawiciel TP chyba a nie Trybański
      • Gość: Trybański NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 18:18
        A ty co? VECTRE, ostatni syf promujesz?
      • Gość: nba_fan NBA. Gortat zaprezentowany w Phoenix IP: *.tktelekom.pl 21.12.10, 20:34
        już nie bądźcie tacy naburmuszeni - gościowi się udało i tyle, lepiej się cieszyć z czyjegoś sukcesu niż hejtować a później udawać wiernego kibica?
        nie mówię, sam może święty nie jestem i mam parę uwag do Marcina ale jakoś się z tym nie uwywnętrzniam.
        do redakcji:
        'O Gortacie ciepło wypowiedział się również Carter, który rozgrywa obecnie 14. sezon w NBA.'
        delikatna korekta - to Kobe gra 14 sezon a Carter 12 :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka