Gość: Gość Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.icpnet.pl 05.01.11, 09:29 Niby można zgodzić się tutaj ze Stecem, ale... Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że podobnie jak dziesiątki innych wpisów na Wyborczej ma on tylko za zadanie dopieprzenie Lechowi i nic więcej. Bardziej interesujący temat to relacje władze klubów - piłkarze w ogóle nie tylko w Lechu, ale tutaj trzebaby zacząć od Wojciechowskiego i Polonii Warszawa, co warszawskiemu dziennikarzowi pewnie nie na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech_pies_zdechł kompleksy volksów z posen :-) IP: 157.166.216.* 05.01.11, 09:37 jajajajajaj ale was boli, oj boli, nie potraficie pogodzić się z tym że pesio dość miał bolców pod prysznicem, wasz słowiczy skowyt jest imponujący, biedne pyruski i patrzecie wasze ziomale szwabskie z koln podebrały wam takiego grajka ajajajajajajajaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zmywaka Odezwał sie zmywak z obczyzny IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 05.01.11, 10:31 po ch. wyjezdzales? Chleba w domu nie miales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.net.autocom.pl 05.01.11, 09:47 a co, wy nowi żydzi (każda krytyka to antysemityzm)? lech to święta krowa polskiej piłki, że można o nim pisać albo dobrze albo wcale ? a tak po za tym to podobno wy bojkotujecie gazete więc nie wiem co robisz na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: 78.133.247.* 05.01.11, 09:55 No nie, bo wcaaaaaale nie bylo 30 artykulow o Polonii vs. jakies 5 o Lechu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 09:33 Przypieprzanie się do Lecha stało się programową działalnością redakcji sportowej GW. Jedna nieszczęśliwa wypowiedź Kadzińskiego i cztery - z gruntu odmienne - sytuacje wystarczyły redaktorowi Stecowi by sklecić ten kuplet. Pan Kadziński rzeczywiście powinien przeprosić Peszkę za swoją wypowiedź. Warto jednak podkreślić, że Lech nie wypuszcza (zgodnie z zapowiedzią) więcej jak jednego zawodnika w sezonie z grupy podstawowej, co jest niezłą sytuacją jak na czołowe polskie kluby. Nie da się nie wspomnieć o czystych getrach Regnifio po meczu w błocie. Nie da się wytłumaczyć kilku wypowiedzi Zielińskiego - że nie wie dlaczego zespół nie wygrywa w lidze. Co do Lewandowskiego - wiadomo, że pieniądze za transfer spływają do klubu ratami i nie został on jeszcze spłacony. Wreszcie - pan Stec zapomina, że Peszko, Lewandowski i Regnifio zabłysnęli na rynku transferowym grą w Lechu a nie w swoich macierzystych klubach. Podsumowując - wybrał Pan okoliczności, które pasują do tezy. Do tego tytulik całkiem całkiem. Może w redakcji masz Pan premię, ale u mnie masz Pan przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: 212.160.172.* 05.01.11, 09:48 nie no, jak u ciebie ma przerąbane to już się chłopak powinien zacząć zastanawiać nad zmianą pracy a najlepiej to o kraju zamieszkania. ech pyry sfrustrowane - jak już bojkotujecie to konsekwentnie. skoro "warszawka" wam tak obrzydła to po cholerę się tutaj produkujecie? masochizm? i nie - nie jestem w W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 11:52 A co tu ma Warszawa do rzeczy? - zrobiłem analizę tekstu i wyraziłem o Panu Stecu moją opinię. Że GW nie lubi Lecha to się czuje, ale to nie znaczy, że nie lubię GW. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha 05.01.11, 13:22 Nie zrobiłeś analizy tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.11, 09:52 Chyba jednak pokazałem, że tekst jest napisany pod tytułowa tezę - casus Regnifio i Zielińskiego jest naciągany, Lewandowskiego śladowy, za wypowiedź o Peszce należą się mu przeprosiny Zarządu Lecha. W istocie tę jedną niebyt rozsądną wypowiedź Stec wykorzystał a reszte naciągnął. Coś takiego w literaturze nazywa się kupletem. Tyle, że kuplet jest zwykle zabawny a Stec zabawnie nie pisze. Jest to coś pośredniego między kupletem i paszkwilem. Ja jestem kibicem, ale nie uznaję innych kibiców za wrogich. Zarazem nie szanuję pismaków jatrzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkibic Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha i jego kibiców IP: *.finemedia.pl 05.01.11, 12:41 Def masz rację co artykuł nie pomyśli kibiców Lecha to oni bojkotują GW.Dziwie się,ze ciągle widać tych samych bojkotujących.Może oni nie wiedza co znaczy bojkotować.Chłopaki lubią się ośmieszać.Kibice Lecha może najpierw porównajcie historię i osiągnięcia Legii,Wisły,Górnika i Ruchu potem popatrzcie na osiągnięcia Waszego zespołu i nie piszcie jaki on ma wielkie osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
tolep Re: Nowy system transferów jest potrzebny. 05.01.11, 09:39 Abstrahujesz od układu odniesienia. Sport to jest część show-businessu. Do źródeł NIE wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nowy system transferów jest potrzebny. IP: *.net.autocom.pl 05.01.11, 09:39 To jest niewykonalne z uwagi na przepisy ogólne. to tak jakby zabronić firmie zatrudniania więcej niż dwóch pracowników, no proszę cię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chór wujów Re: Nowy system transferów jest potrzebny. IP: 87.99.20.* 05.01.11, 09:41 Bredzisz. Jedyny efekt tych zmian byłby taki, że zabetonowałyby obecny układ. Ci, co już mają pieniądze i skompletowany skład, wygraliby, i nikt nowy, z drużyną skompletowaną za małe pieniądze, z wypożyczeń (Braga!) nie mógłby namieszać. Kluby, które żyją ze swoich szkółek piłkarskich, np. holenderskie, też by straciły, bo nie mogłyby sprzedać wychowanków i dokupić paru rutyniarzy - a z samych juniorów, nawet najzdolniejszych, nikt jeszcze klasowego zespołu nie stworzył. Wreszcie polska piłka utonęłaby w g..., bo niby dlaczego zdolna młodzież miałaby zacząć grać w piłkę, jak nie dla pieniędzy? To już nie te czasy, że futbol to jedyna rozrywka i jedyna droga awansu społecznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Ślepa Furia to jest Pana Steca IP: 213.156.124.* 05.01.11, 09:42 Widać, że jest kibicem Legii i że wypłate pierwszego dostaje od ITI. Część z tego się zgadza, ale: Lewandowski - dlaczego problemy? Nikt nie blokował mu transferu, po prostu były oferty za 7 mln Euro, a on się uparł na Borussię która dawała tylko 4,5 mln Euro. Lewnadowski miał w kontrakcie prowizję 20%, skoro Lech musiał zrezygnować z większych pieniędzy za transfer wypadałoby żeby Lewandowski zrezygnował z części prowizji. O to były problemy. Co do Peszki, to pewnie nikt by nic nie powiedział gdyby powiedział: "Jade do Kolonii, porozmawiać o transferze... zobaczymy co z tego wyjdzie", a nie wyłączał telefon na tydzień i do nikogo się nie odzywał, a wszelkie informacje o nim docierały do działaczy przez Niemiecką prasę. Kadzińskiego poniosło bo to nie jest manager najwyższej klasy, nie szasta pieniędzmi bo nie ma bogatego sponsora, ale co boli panów z ITI, którzy na pewno mają wspaniałe CV (Miklas) że jeśli chodzi o piłke to jest 100 razy lepszy. Prawda jest taka panie Stec, że pan jest klakier ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sav Re: Ślepa Furia to jest Pana Steca IP: *.mikolow.multimetro.pl 05.01.11, 10:30 Hmmm.. Myślałem, że jak się podpiszę umowę to się z niej trzeba wywiązać, widocznie w Poznaniu jest inaczej. Jeśli w umowie jest wpisane 20% to 20% a nie jakieś cuda wianki. Jeśli w umowie nie ma zapisu, że zawodnik musi wybrać najdroższą ofertę to nie musi. Możesz mi wyjaśnić jak to jest po poznańsku z tymi umowami? Peszko sam skomentował, że chciał rozmawiać z Lechem. Pewnie chciał podwyżki jak Maniek, ale zarząd nie chciał dać swojej zarobionej już kasy. Dzwoniłeś do Peszki, że wiesz, że miał wyłączony telefon? Odszedł zgodnie z podpisaną wcześniej umową - jeśli klubowi nie pasowała taka umowa to mógł jej nie podpisywać przecież, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Sam Re: Ślepa Furia to jest Pana Steca IP: 213.156.124.* 05.01.11, 14:45 W umowie nie ma też zapisu, że Lech musi sprzedać Lewandowskiego jak zgłosi się po niego Borussia. Więc mogli w takim wypadku negocjować, że zwolnią go z kontraktu pod jakimiś warunkiem, w końcu Lewy też chciał odejść ale pod warunkiem że to będzie Borussia a nie obojętnie jaki klub. To że Kucharskiemu kończył się kontrakt z Lewym i to, że straszyli prawem Webstera to inna sprawa. Lewemu jak się nie podobało to mógł zostać w Polsce jeszcze rok. W końcu jak powiedziałeś umowa to umowa. To jest biznes i negocjacje a nie jakieś cuda wianki, każdy dba o swoje interesy. Nie dzwoniłem do Peszki i nikt go na siłę nie zatrzymywał. Pretensję ma Kadziński o sposób odejścia a nie o samo odejście. Jeśli tego nie rozumiesz, to wyobraź sobie że prowadzisz firmę i jeden z kluczowych pracowników znika, a potem nagle informuję Cie, że od 3 dni pracuje już w innej firmie. Peszko źle się zachował, podobnie jak źle zachował się Kadziński mówiąc o tym głośno. Prawdopodobnie racja była po jego stronie, ale pożywkę mają z tego ciemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 09:42 Marny artykuł. O dupie maryni, zbiór jakiś plotek. O tym jak w polonii albo legii zmienia się trenerów to już nikt nie wspomina. Lewandowski kasę dostał, Hernan wszyscy widzieli jak grał a możliwości ma ogromne. Peszko to świeża sprawa. Autor zapomniał wspomnieć o Smudzie który też płakał o należne mu pieniądze których klub mu nie wypłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha 05.01.11, 13:27 O Polonii, Legii czy Wiśle były inne artykuły. Ten jest o Lechu (Amice) i wyjeżdżanie z tekstami typu "a w Polonii ..." świadczy o niezrozumieniu komentowanego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
vsubcio Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha 05.01.11, 09:43 Wystarczy spojrzeć, jak lech ma zgryzotę, czy zapłacić marne 500tys. za przejscie na wiosne ostanio zakupionego zawodnika lechii. Jeżeli kwota rzędu 120tys. euro stanowi problem, co sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BURy Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 09:44 pan stec i pan nawrot jak zwykle palaja miloscia do KOlejorza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el dupa a pudle Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.acn.waw.pl 05.01.11, 09:47 no ja sie ze stecem zgadzam zawsze, Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Piłka nożna. Ślepa furia Lecha 05.01.11, 09:50 Ojej, jacy kibice Lecha są biedni: non stop ktoś pisze o tym klubie. A fajnie było, kiedy Lech obijał się o dno ligi i poza kibicami z Poznania nikt się tym klubem nie interesował? Widać tęsknicie do tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Niestety zgadzam się z artykułem IP: *.spray.net.pl 05.01.11, 09:51 Niestety zgadzam się z artykułem. Żałuję że Peszko odszedł, tak samo Lewandowski i Rengifo. Szkoda że w Polsce nie mamy możliwości płacenia takich pieniędzy jak w Bundeslidze czy lidze angielskiej, bo wtedy "moglibyśmy poziom kupić". Zaskakują mnie emocjonalne wyskoki u biznesowego profesjonalisty. Z jednej strony zbudowanie takiej firmy jak Amica a z drugiej takie uwłaczająco małe zachowanie po odejściu pracownika który chce zarabiać więcej? Nawet jeżeli są one częścią gry, która ma spowodować że klienci klubu (kibice) wybaczą zarządowi? To nie wypada. To psuje marketing personalny. Kto z dobrze rokujących graczy będzie chciał w Lechu pracować jeżeli będzie miał takie perspektywy? Wszystko jest fajnie jak pracownik robi za grosze, ale jak czuje swoją wartość i chce zarobić więcej - a w tym wypadku musi bo taki jest jego cykl życia zawodowego jako piłkarza - to szuka miejsca gdzie więcej zarobi. Jeżeli pracownik nie błyszczy to się go bezlitośnie odstrzeliwuje (np. Wichniarek) i ja to rozumiem. A jeżeli jest dobry i się chce go zatrzymać to trzeba stworzyć warunki w firmie takie żeby chciał zostać i pracować. Kasa i warunki pracy, o dobrego pracownika trzeba walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.pool.mediaWays.net 05.01.11, 09:54 I co sie tak wszyscy podniecacie LECH i tak zniknie z mapy Europejskiej po odpadnieciu z rozgrywek pucharowych,w lidze graja marnie tak ze nie maja szans na gre w pucharach w nastepnym sezonie!!!!! A potem to juz zostanie tylko szarzyzna w ligowej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: night Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: 192.168.22.* 05.01.11, 09:57 grunt to na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: night brawo IP: 192.168.22.* 05.01.11, 09:58 w koncu ktos napisal prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blix Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 10:01 Jeden z niewielu artykułów GW dotyczących życia futbolowego, który w swym przekazie nie wywołuje protestów z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredro kwestia smaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 10:01 Lech liczy sobie blisko 90 lat i to był największy walor tego klubu. Bowiem aż do połowy lat 80-tych Lech był sympatyczną ale dość przeciętną drużyną bez większych sukcesów sportowych. I to co Lech miał najcenniejszego, czyli swoją markę liczącą 90 lat, - sprzedał nuworyszom z Wronek. Aby przykryć kant. Od tego czasu, na tym kancie budowana jest potęga tzw. Lecha. Co mnie najbardziej dziwi? Otóż dziwi mnie, że tysiące poznaniaków jak gdyby nigdy nic zaakceptowały ten szwindel, udając, że wszystko jest w porządku i pusząc się, jakoby nic lepszego niż Lech nie istniało w Polsce w ciągu ponad stuletniej historii polskiego piłkarstwa. Dziwi mnie ten brak smaku i brak umiaru poznańskich kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Re: kwestia smaku 05.01.11, 10:21 Gość portalu: fredro napisał(a): > Lech liczy sobie blisko 90 lat i to był największy walor tego klubu. Bowiem aż > do połowy lat 80-tych Lech był sympatyczną ale dość przeciętną drużyną bez więk > szych sukcesów sportowych. > I to co Lech miał najcenniejszego, czyli swoją markę liczącą 90 lat, - sprzedał > nuworyszom z Wronek. Aby przykryć kant. Od tego czasu, na tym kancie budowana > jest potęga tzw. Lecha. > Co mnie najbardziej dziwi? > Otóż dziwi mnie, że tysiące poznaniaków jak gdyby nigdy nic zaakceptowały ten s > zwindel, udając, że wszystko jest w porządku i pusząc się, jakoby nic lepszego > niż Lech nie istniało w Polsce w ciągu ponad stuletniej historii polskiego piłk > arstwa. > Dziwi mnie ten brak smaku i brak umiaru poznańskich kibiców oj, tyle się napisałeś a wynika z tego tylko tyle, że głupi jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariaczczi1 Re: kwestia smaku. Z ust mi to wyjąłeś 05.01.11, 12:38 Sami '' z amiczyli '' swoją historię , a na forum puch się unosi , że ho ho ho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.plock.ktip.pl / 10.164.50.* / unknown 05.01.11, 10:03 Jestem zaskoczony że tyle osob zgadza się ze Stecem. Dla mnie to brednie. Piłka to coś więcej niż zawód, to jakies tradycje, osiągnięcia poprzednikow, aspiracje klubu który robi wszystko by kibice mogli buc dumni - ale to nie miejsce na wielkie wywody, choc musze powiedziec ze ogolnie pilkarze sa przeplaceni i wiekszosc z nich mysli o wlasnej d... W każdym razie: co do Wichniarka, klub postapił z nim jak postąpił bo koleś mial gwiazdorski kontrakt a psuł atmosferę a nie robił wyniku - w innym wypadku mysle ze chetnie trzymali by go jeszcze dlugo. Taki Kotorowski siedzi w klubie ile czasu? a jeszcze chce zajmowac się mlodzieza po zakonczeniu kariery, to samo Djurdjevic który mówi ze kocha Poznan i chce sie z nim zwiazac. A Peszko? No coz gdyby nie przyszedl do Lecha to .... zaraz zaraz gdzie gra teraz Wisła Płock :) Wiec nawet jesli klub 'ma swoje za pazurami' to na pewno jest tez druga strona medalu ktorą sa osobiste ambicje pilkarzy ktorzy czesto dla paru groszy wiecej wola grzac ławe za granica niz cieszyc gra dotychcasowych kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
blechtrommel Ślepa kura z Lecha czy z innego cyrku 05.01.11, 10:39 Ta, jasne. Piłkarz żyje po to, by sprawiać ci satysfakcję. Nieważne że czas jego aktywności zawodowej jest krótki, że ma na utrzymaniu rodzinę. Najważniejsze żebyś ty mógł poczuć się dumny bo dokopałeś ległej czy skisłej. Jedynym życiowym celem piłkarza jest żeby dać jakiemuś zakompleksionemu gamoniowi poczucie dumy. Po to piłkarz się urodził, po to żyje i pracuje, wylewa pot na treningach, ryzykuje zdrowiem na boisku. W ogóle to chciałbym na marginesie zauważyć, że cały ten światek kibolski opiera się na nieprawdopodobnej wręcz hipokryzji. Konkurują sobie w wypisywaniu na płótnach wzniosłych haseł o honorze, wspólnocie, umiłowaniu miasta i ojczyzny - im bardziej chwyta za patriotyczne gardło, tym niby lepiej. Patrioci za dychę. Tak naprawdę każdy z was wyjechałby do innego miasta, innego kraju jakby mu zaoferowali dobre pieniądze. Nawet do Arabów byście pojechali haremy zamiatać, żeby wam dobrze zapłacili. I w dupie mielibyście tradycje i wierność Poznaniowi i Lechowi. To zresztą odnosi się do wszystkich klubów i miast. Niestety większości z was nikt tam za granicą na dobrych posadach nie chce, bo komu potrzebn głąby bez kwalifikacji, nieznające języków? Dlatego jedyną areną, gdzie możecie się wykazać, jest stadion - tam możecie tłumnie i gromko drzeć japy że "wierzycie tylko w KKS" (co za groteskowa bzdura!), możecie sobie do woli wieszać szmaty z zapewnianiem wierności aż po grób. Śmiech na sali. No, to tyle mam do powiedzenia panom zawiniętym w klubowe szaliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: Ślepa kura z Lecha czy z innego cyrku IP: *.plock.ktip.pl / 10.164.50.* / unknown 05.01.11, 11:29 No akurat tak sie sklada ze bez kibiców ten sport by nie istnial, wiec tak, przynajmniej w jednym masz racje - pilkarze sa po to by sprawiac satysfakcje kibicom. Pozostala czesc Twojego wywodu nie wydaje mi sie specjalnie merytoryczna, bo ani nie jestem zakompleksionym gamoniem, głabem bez kwalifikacji, ani tym bardziej kibolem - i choc w Poznaniu nie mieszkam od 10 lat to ciagle uwazam sie za kibica tego klubu wiec nie za bardzo rozumiem jak miejsce zamieszkania ma sie wedlug Ciebie do wiernosci klubowi. I uprzedze Twoje ewentualne pytanie - pewnych rzeczy nie zrobilbym dla pieniedzy, na pewnym poziomie zawsze mozesz sobie powiedziec ze rodzina, przyjaciele..... hmm moze takze klub w przypadku pilkarza z którym się rzekomo identyfikuje i chce osiagnac sportowy sukces ci wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ślepa kura z Lecha czy z innego cyrku IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.11, 12:06 Myyyy wierzymyyyy Tylko w KKS i w mamoneeeeee oo nasz oo nasz A KKS to już podobno Kibolski Klub Sportowy? :) Pozdrawiam zdrowo myślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sav Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.mikolow.multimetro.pl 05.01.11, 10:39 Lol. Górnik to coś więcej niż zawód - to cała kultura, od zjazdu na 'szychta' aż po 'barbórkę'. Stroje, orkiestry, legendy o Skarbniku. Dlatego powinni pracować na jednej kopalni aż do śmierci i tam być pochowani w jedności z zakładem pracy. Nie rozumiem ludzi, którzy uważają, że w sporcie są jakieś sentymenty. Myślisz, że taki Leo Messi nie zmieniłby klubu gdyby płacono mu 1/5 tego co ma teraz? Bo kocha Barcelonę? Nie, oni tam zostają, bo ewentualna podwyżka nie byłaby już dla niego znacząca a atmosfera jest dobra i gra w CZOŁOWYM klubie. A teraz postaw się na pozycji Peszki. Lepiej chyba grać z Bayernem czy Dortmundem niż z Jagiellonią czy innym Piastem. Lepiej zarabiać 1.5 mln niż 0.5 mln szczególnie, że piłkarz nie gra do 65 roku życia. Lepiej grać w klubie, z którego można pójść jeszcze wyżej niż kisić się w Polsce - bo przecież do Bayernu czy innego Tottenhamu nie wezmą go z Lecha Poznań - bo oni mają słabe pojecie, że taki klub w ogóle istnieje! Pozdrawiam i życzę mniej kibicowskiego spojrzenia na świat a więcej życiowego (materialnego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.plock.ktip.pl / 10.164.50.* / unknown 05.01.11, 11:44 Mysle ze Messi nigdy nie przeszedłby do Realu. Zgadzam sie ze w pewnym momencie podwyzka nic nie zmienia i dlatego tacy goscie jak Messi nie zmieniaja klubow. Nie mam tez nic przeciwko Lewandowskiemu ktory gra w czolowym klubie Bundesligi, awans sportowy - ok jak najbardziej. Jesli przy tym wieksza kasa - fajnie. Ale wkurza mnie to ze wiekszosc pilkarzy leci tylko na kase majac w d.. cala reszte. I o tą resztę mi chodzi, Peszko jest dobrym pilkarzem ale 16 zespol Bundesligi to chyba nie jest pilkarski szczyt a na pewno nie na tyle wysoki żeby za pare groszy wiecej sie szmacic Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha 05.01.11, 13:37 A 11 zespół polskiej tzw. ekstraklasy, toż to szczyty absolutne. A co do szmacenia się.... Zapłać mi 5 razy więcej niż mam teraz, to zacznę Ci kible szorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.pool.mediaWays.net 05.01.11, 20:28 lepiej 16 zespol Bundesligi jak 15 zespol Polskiej extraklasy!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo buuuhahahahahaha IP: *.com 05.01.11, 15:23 Proponuję, żebyś powtórzył te brednie Citce, który olał transfer do Blackburn, został w Widzewie, złapał kontuzję, a do formy sprzed urazu już nigdy nie wrócił. Potem grał w trzeciorzędnych klubach, za marne grosze w porównaniu z tymi, co oferował Blackburn. Peszko i spółka doskonale wiedzą, że kariera piłkarza, to raz na wozie, rad pod wozem. Trzeba chwytać okazję póki jest, bo można obudzić się z ręką w nocniku, klepiąc przez resztę życia biedę. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Prawdziwy Polak gra w Polsce. 05.01.11, 10:07 Jak Polacy grali w Polsce to Juventus dostawał baty www.youtube.com/watch?v=bx8ROEfGtXY Wielki Liverpool zbity jak pies www.youtube.com/watch?v=o8YV7pNyYgw&feature=related Barcelona w opałach www.youtube.com/watch?v=K_POqOlXvio&feature=related Górnik w finale PZP www.youtube.com/watch?v=9GvKXpQvDWw&feature=related------------------------------------------------------------------------------------- A gdyby Lubańskiego i Bońka sprzedali, to nie byłoby tych sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Prawdziwy Polak gra w Polsce. 05.01.11, 10:35 Lider Serie A na kolanach www.youtube.com/watch?v=ffWi9Bl_QV8&feature=related Grecy na kolanach www.youtube.com/watch?v=QlNC65iUusA&feature=related Mistrz Anglii pobity www.youtube.com/watch?v=PkDb7WgM4E8&feature=related Niemcy rozbici www.youtube.com/watch?v=uDr7ZO6oUBU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 19Nebelwerfer20 Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: 188.33.180.* 05.01.11, 10:09 O czym tu dyskutować? Władze klubu mają za nic tradycję, biorąc z Lecha kilka literek i logo. Liczyli na sukces po wykasowaniu przeszłości i go odnieśli, płacąc nie tylko złotymi ale i historią włożoną w teczki statystyków. Dlatego są ostatnimi, którzy powinni mówić o honorze, dobrym wychowaniu, przywiązaniu do historii oraz zaglądaniu do czyichś kieszeni i po prostu powinni zamilczeć. Nie zmieni tego nic i nawet wybiórcza czasem przemówi głosem rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy-34 Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: 213.17.202.* 05.01.11, 10:10 Brawo Panie Rafale! Nic dodać , nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaa :) IP: 46.112.47.* 05.01.11, 10:10 tekst roku! Nie ujawnia przy okazji, z czym się właściwie identyfikuje - godłem Lecha, używanym na co dzień, czy Amiki Wronki, używanym przy zagrożeniu sankcjami za ewentualne przestępstwa korupcyjne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzesinki Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.11, 10:11 Panowie to tylko negocjacje. Każdy ruch w negocjacjach jest dobry. Zwróćcie uwagę ile kasy Kolejorz zarobił na zawodnikach w ciągu 4 lat. Są skuteczni a szefowie ( rada nadzorcza ) rozliczaję ze skuteczności. Jak ktoś tego nie rozumie to do szkoły. A panu Stecowi mogę opowiedzieć historię jak Wyborcza negocjowała budowę swojej siedziby na Czerskiej tam gdzie teraz płaszczy d..ę. Zapewniam pana , że nie było miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RASTAman gdzie jest wasz herb gdzie sa te trzy piekne wrony IP: 87.99.54.* 05.01.11, 10:14 tak tak szczekajcie na Steca hipokryci za kase sprzedalibyście wszystko w Poznaniu nie było nawet protestu tak jak było np we Wrocławiu kiedy klub próbował kupić Drzymała i zrobic taki sam numer. Dowiedzieliście się ze bedzie kasa i sprzedaliscie 90 lat tradycji zreszta najlepiej to podsumowało was weszlo :) Skoro pan Kadziński, pan Pogorzelczyk, czy pan Rutkowski tak bardzo szanują herb, to wypada spytać - gdzie jest wasz herb? Coście zrobili z tymi trzema sympatycznymi wronami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: gdzie jest wasz herb gdzie sa te trzy piekne IP: 150.254.166.* 05.01.11, 11:08 Ok i gdzie jest teraz Śląsk? Bo Lech po raz drugi w przeciągu 3 lat wyszedł z fazy grupowej LE. Sprzedawajcie co chcecie, ale grajcie na jakimś poziomie. Wszyscy pierd... jaki to Lech/Amica jest be, a tylko on w Europie reklamę Polsce robi i kompromitację innych zajefajnych polskich klubów pudruje. Żeby nie było, uważam Pogo i ekipa za cienkich bolków - ku mojemu zdziwieniu jednak w przeciwieństwie od innych Wiseł, Legii - Lech ma wyniki a to się w futbolu liczy najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RASTAman Re: gdzie jest wasz herb gdzie sa te trzy piekne IP: 87.99.54.* 05.01.11, 11:35 mam gdzies ta druzyne i jej wyniki . Chodzilo mi o to ze hipokryzja jest pie...nie o przywiazaniu do barw herbu skoro sie samemu go sprzedalo lub kupilo chwilke wczesniej. A Peszko jest jak kobieta ktora sie zdobywa majac kase :D nie nalezy sie dziwic ze odchodzi do bogatszego prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: gdzie jest wasz herb gdzie sa te trzy piekne IP: 150.254.166.* 05.01.11, 13:15 Ok jeśli mówimy tylko o hipokryzji to masz rację, też nie mogę patrzeć na tych krętaczy z Wronek. Obiektywnie trzeba jednak przyznać, że uratowali Lecha przed bankructwem a teraz mają wyniki - nie masz racji pisząc że masz gdzieś ten zespół i jego wyniki - to jedyny zespół który pokazuje, że także w Polsce można za stosunkowo małe pieniądze zbudować europejskiego średniaka - fajnie, żeby inne kluby akurat w tym, poszły w ślady Lecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: *.limes.com.pl 05.01.11, 10:15 Jak Lech ukraść Wołąkiewicza to dobrze, ale jak Lechowi ukraść Peszke to źle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Piłka nożna. Ślepa furia Lecha IP: 150.254.166.* 05.01.11, 11:10 To mnie też we włodarzach mojego klubu irytuje Odpowiedz Link Zgłoś