Gość: Pietrov IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 10:16 Nie płakałem po Robercie [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiety_76 Re: Czy Kubica powinien był startować w rajdach? 08.02.11, 10:23 Damon Hill, który uwielbiał ścigać się na motocyklach (zresztą od tego zaczynał swoją karierę) miał zakaz jazdy na motocyklu. Jeździł też w Renault a jego pozycja i osiągnięcia (był mistrzem świata) były też dużo większe niż miał Kubica a mimo to nie pozwolono mu na jazdę na motocyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Czy Kubica powinien był startować w rajdach? 08.02.11, 12:45 Osiągnięcia Hilla były żadne, ot miał miażdżąco najlepszy samochód jak Vettel. Zaś Kubica to prawdziwy sportowiec, hobbysta, podejrzewam że gdyby miał do wyboru 15 mln$ za sezon bez rajdów i 10 mln z rajdami wybrałby to drugie. I tak po co mu więcej kasy, gdy jego tylko interesują wyścigi. Będąc w Ferrari i Citroenie (w tym samym sezonie) z pewnością by się zgodził jeździć za darmo (no może parę groszy na chleb). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruscy winni Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.11, 10:33 Jestem pewien, że to ruscy kazali Kubicy wystartować. I pewnie team Polakowi zabronił startu. Ale te KGB spod Smoleńska i kontrolerzy lotów powiedzieli Robertowi, że ma zielone światło. I postawili mu barierkę, której nie mieli inni uczestnicy rajdu. I to był zamach na Roberta. A już tak na poważnie to uważam za żałosne, to że na zdrowiu Roberta zarabiają takie pijawki jak GW, sport.pl i inne serwisy. Liczba kliknięć pewnie dużo większa jest jak piszą o Robercie i jego stanie zdrowia. I jeszcze taka żałosna, komunistyczna propaganda: Czy powinien startować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aoi czy odmóżdżony dureń ma prawo do publikowania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 11:08 swoich idiotyzmów? Ma. A co do zakazu - jestem zdecydowanym przeciwnikiem zakazów, jestem zwolennikiem myślenia w każdej sytuacji. Zaś poprawnego, logicznego rozumowania trzeba się nauczyć, należy starać się zapanować nad zachciankami czy nawet emocjami. Inaczej wracamy do pierwotnych instynktów, które zawsze w nas drzemią. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Czy ten Pol nie moglby zrobic czegos 08.02.11, 10:33 z ta swoja glupawa fryzura? Moze w koncu wyladalby jak facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubica nr 1 Re: Czy ten Pol nie moglby zrobic czegos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 11:15 odchudzacz, pokaż się! Odpowiedz Link Zgłoś
ari.vatanen Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... 08.02.11, 10:35 Już pytanie w tytule jest idiotyczne. Nie ma na to pytanie jednej prawdziwej odpowiedzi. Widzowie F1 powiedzą że nie powinien, Kubica być może stwierdzi że pasja w jego życiu jest o wiele ważniejsza od biznesu i nie żałuje. Poboczni mogą mieć jeszcze inne uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Pietov IP: 172.28.252.* 08.02.11, 10:35 Ruski wątek w wypadku Kubicy jest bardzo ciekawy. Nie wiem czy nie powinna zająć się tym sejmowa komisja śledcza. Odpowiedzcie sobie, kto najbardziej skorzystał wypadku. Komu sukcesy Polaka były najbardziej wbrew. I przypomnijcie gdzie Tusk spędzał ferie zimowe! Wszystkie elementy zaczynają pasować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA_JO Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 10:41 Zycie to jeden wielki wybór. Albo praca albo hobby. Co kto woli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PISowiec Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... IP: *.182.161.226.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.02.11, 10:43 Kolejny zamach. Tym powinien zająć się Pan Macierewicz!!! To wina władz Lotus Renault!!! Dlaczego wydali zgodę? tylko Kubica? hhmmm czy to nie ciekawe?! Dlaczego nie zakazli mu startów!!! Powinna zostać zwołana komisja sejmowa - PO musi odejść, skończmy już tę władzę tragedii!!! buahahahaah Odpowiedz Link Zgłoś
scooby14444 Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... 08.02.11, 10:47 Oczywiście że powinien, i jestem pewien że po wypadku będzie dalej startował. Wypadek tego typu jaki wydarzył się Kubicy to naprawdę rzadkość i wielki pech, nieszczęśliwy zbieg okoliczności. Śledze rajdy od dawna a takich przypadków jak Kubicy w ostatnich latach były może ze 2. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Wszystko zależy od poziomu profesjonalizmu. 08.02.11, 10:48 Jeśli chce się być mistrzem świata w F1 nie rozmienia się zawodnik na drobne startując w dyscyplinie tak odmiennej jak rajdy. Jeśli chce się "tylko startować" w F1 można szukać sobie konkurencji docelowej. Być może spełnieniem Roberta były starty w rajdach, wtedy nie powinien mówić o ambicjach osiągnięcia wyniku w F1. Wychodzi na to że BMW właściwie oceniło Roberta konstruując bolid pod Hatwielda. Lotus, stawiając na Roberta, został teraz z ręka w nocniku. Robert myśląc o własnych przyjemnościach zapomniał o ZESPOLE. Przykro mi to pisać, ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BadAss Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... IP: *.19.165.124.osk.enformatic.pl 08.02.11, 10:48 Pan Bartosz widze bardzo wzruszony, ale nie dziwie się. Najlepszy komentarz do wypadku dał pilot Kubicy - Jakub Gerber: Ten wypadek nie byłby jakiś szczególny, nic by się nie stało, gdyby nie pęknięcie bariery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komisarz Biedziak KWP w Warszawie IP: 195.33.116.* 08.02.11, 10:49 Komisarz Pawel Biedziak z KWP w Warszawie potwierdza, ze przyczyna wypadku byla nadmierna predkosc i jej niedostosowanie do sytuacji na drodze. Stoleczna policja zdecydowanie potepia ryzykowne dzialania kierowcow, ktorzy przekraczaja dopuszczalna predkosc. Policja obecnie rozpocznie wzmorzone kontrole predkosci na trasach rajdow oraz szeroko rozumiane dzialania prewencyjne - w najbardziej niebezpiecznych miejscach zostana zainstalowane fotoradary lub progi zwalniajace. Planujemy rowniez wyslanie nieoznakowanych radiowozow na trasach rajdow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Czy Kubica powinien był startować w rajdach? IP: *.upc-d.chello.nl 08.02.11, 10:59 Jak mozna porownywac jazde na rowerze czy wyjscie do sklepu, do jazdy w rajdach? Jesli faktycznie byla to pasja roberta, to dlaczego "tracil" czas w F1? A jesli juz zdecydowal sie na F1, mogl powstrzymac sie kilka lat od realizacji "pasji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g0 Re: Czy Kubica powinien był startować w rajdach? IP: *.183.233.66.dsl.dynamic.eranet.pl 08.02.11, 11:18 Nie rozumiem takiego podejścia, chyba większość z osób piszących nie ma żadnych większych pasji, albo ograniczają się jak mogą. Ja akurat mam w rodzinie osoby, które również mają motorowe pasje i fakt faktem w mistrzostwach startują w danej dyscypinie, ale jeżeli jest przerwa w zawodach robią co innego. Jeżeli jest lato uprawiają sporty wodne, jest zima sporty zimowe. Równie dobrze mógłby pojechać na narty i się tak połamać. Jeżeli np ktoś jest dobrym masażystą tzn że nie może żadnego sportu wykonywać, bo jeśli złamie rękę na nartach to po karierze?? Takie to trochę nielogiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: Czy Kubica powinien był startować w rajdach? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.11, 17:41 Nielogiczny to jestes wlasnie Ty. Odpowiedz sobie na swoje ostatnie pytanie, tylko mam jedna prosbe - zanim rozpoczniesz walenie palcami w klawiature komputera, pomysl troche. Nawet, jesli to bedzie wymagalo ogromnego wysilku intelektualnego z twojej strony, to ja cie prosze, bys zrobil to dla nas, czytajacych. Chyba ta czynnosc nie jest Ci obca i poza zasiegiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gO Re: Czy Kubica powinien był startować w rajdach? IP: 195.150.165.* 08.02.11, 23:18 że niby o co chodzi? Ja mam takie zdanie i nie widzę w tym nic niedorzecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer-llink KAtastrofalne domino zainicjowane przez p. Kubice IP: 178.73.48.* 08.02.11, 11:13 Renault dał mu zezwolenie? Był ewidentnie lekkomyślny.. Czy słusznie p. Kubica realizuje swe prywatne pasje w rajdach? W chwili, gdy na nim "wisiał" cały biznesplan zespołu (a i innych sponsorów) - to lekkomyślne. Zbieg lekkomyslności będzie "udziałowców" tego kryzysu sporo kosztował. Bo od wyapdku kierowcy zaczał sie finansowy efekt domina: traci $$$$ Renault -> traci $$$ p. Kubica (nie mówiąc o zdrowiu) -> traci $$$ n.p. Polsat -> traca prace członkowie zespołu Renault Racing (trzeba zmniejszyć budzet operacyjny) -> traca medialną ekspozycję sponsorzy , ogłoszeniodawcy i inni, którzy już je wykupili -> traci gigantyczne $$$ luxemburski inwestor..... MOzna powiedzieć: wypadek przy pracy. Ale - toute proportion gardee - podobnie można powiedziec o wielu wyapdkach lotniczych, także tym w Smoleńsku. P. Kubica chciał "sie realizowac", Renault sie przychylił.. P. Prezydent chciał zdążyć na uroczystości, pilot sie przychylił.... I tak dalej..... A p. Kubicy - szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek"Aiwa-Platz" Taka sobie obserwacja IP: *.cdma.centertel.pl 08.02.11, 11:15 W "wypadkach" na których korzystają Rosjanie, zawsze na początku pojawia się fałszywa informacja. Przy katastrofie Kaczora były to 4 podejścia a przy Kubicy - korzeń, którego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaban Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... IP: *.ds3.agh.edu.pl 08.02.11, 11:17 gó/wno was to obchodzi czy kubica w wolnym czasie jeździ w rajdach, trzepie gruche czy co kolwiek innego. Zrobiliście z niego kolejnego małysza, bohatera narodowego od którego wymaga się bóg wie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb czy mozna wszystkiego zakazac? IP: *.tktelekom.pl 08.02.11, 11:45 zaraz po wypadku byłem zły, ze zespol Kubicy nie wywalczył w zapisach umowy zakazu startow w rajdach, ale po chwili pomyslalem sobie, ze przeciez rownie dobrze taki sam wypadek moglby sie przydazyc Kubicy, gdyby jechal swoim prywatnym autem np. na zakupy, predkosc z wypadku ponizej 100 km jest zwyklą predkoscią na naszych drogach, poslizg i uderzenie w barierke, czesty rodzaj wypadku - wtedy nie bylo by zadnego krzyku ze jechał w rajdzie, po prostu pech i mysle ze w kategoriach "pechu" nalezy traktowac ten wypadek, a nie obwiniac start w rajdach, w przeciwnym razie dojdzie do absurdu polegajacego na tym ze zespoly F1 zakażą swoim kierwocom poruszanie sie samochodami poza torem F1 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki F1 bez Kubicy, czyli Polsat robi pod siebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuck Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.02.11, 12:42 dajcie mu najpierw samochod do wyczucia niech sobie potrenuje a pozniej dopiero startuje w rajdach a teraz zycze szybkiego powrotu do zdrowia bo to jest najwazniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angharad Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... 08.02.11, 13:40 F1 to biznes ale ten biznes by nie istniał gdyby nie zawodnicy z pasją. Gdyby od kierowcy F1 wymagany był czysty profesjonalizm, to prawdopodobnie mielibyśmy ich kilkaset tysięcy, bo tylu osobników o przeciętnym IQ możnaby perfekcyjnie wyszkolić do prowadzenia bolidu na torze. Ciekawe dlaczego nie mamy tylu Kubiców albo Schumacherów za to bardzo wielu... dajmy na to (profesjonalnych) przedstawicieli ubezpieczeniowych? Może dlatego, że potrzeba tu czegoś, o czym nie da się opowiedzieć pierdząc w fotel przed ekranem komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Czy Kubica powinien był startować w rajdach? IP: *.versanet.de 08.02.11, 15:54 znakomita - chociaż krotka dyskusja na temat wypadku Kubicy. Pan Pol z zaproszonymi - GRATULACJE. naświetliliscie sedno tego "fenomenu" w bardzo fachowy sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rety Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... IP: *.centertel.pl 08.02.11, 18:58 Może rajdy to pasja Kubicy ale Lotus Renault powinien zabronić Kubicy udziału w rajdach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Czy Kubica powinien był startować w rajdach? Wi... IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.11, 21:24 To jest jego pasja,nie można komuś zabronić czegoś czego się kocha:)))równie dobrze mógł "spaść z krawężnika". Odpowiedz Link Zgłoś