Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę powie...

IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 27.02.11, 19:47
    Moze troche obiektywizmu i realnej oceny szans. Nie czepiajcie sie Huli, bo on wcale az tak zle nie skakal jak na jego obecna dyspozycje. Kruczek sam wiedzial kim dysponuje. Ja bym raczej upatrywal straconej szansy w tym, ze Niemcy swietnie skakali. Przeciez Schmitt obecnie jest relatywnie gorszy od Kamila a dwa razy byl od niego lepszy, a Adam tez przegral z Freundem w pierwszej serii. Skakalismy dobrze, a Niemcy i Norwegowie jeszcze lepiej.
    Obserwuj wątek
      • marcin521 Re: MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę pow 27.02.11, 20:18
        Nie ma sensu czepiać się Huli. Nawet gdyby w drugiej próbie skoczył 100 metrów mielibyśmy 14 punktów więcej i dalej bylibyśmy za Niemcami.

W pierwszej serii każdy nasz skoczek, Małysz i Stoch także, przegrał z każdym Niemcem, Norwegiem i Austriakiem. Czwarte miejsce to było maksimum i mimo wszystko postęp - w Libercu wylądowaliśmy na czwartym miejscu tylko dlatego, że ostatni z Finów (bodajże Olli) fatalnie zepsuł ostatni skok...
        • grundol1 Potrzeba czwartego do drużyny 28.02.11, 09:15
          > Nie ma sensu czepiać się Huli.

I tak i nie. Hula skoczył na miarę swoich możliwości, ale w swojej serii dwukrotnie był 8. Ewidentnie potrzeba nam czwartego do drużyny skaczącego przynajmniej tak jak Żyła.

> W pierwszej serii każdy nasz skoczek, Małysz i Stoch także, przegrał z każdym N
          > iemcem, Norwegiem i Austriakiem.

Poprawka, w pierwszej Małysz był trzeci, za Freundem i Morgensternem. Za to w drugiej Stoch był najlepszy, Żyła gorszy tylko od Kocha, a Małysz byłby lepszy od Freunda nawet gdyby ten się nie przewrócił. Brakło by do medalu skoku tego czwartego...
      • Gość: as MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę powie... IP: *.cdma.centertel.pl 27.02.11, 20:19
        Adaś masz racje..
      • maz-48 Re: MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę pow 27.02.11, 20:23
        Dokładnie tak!
        To nie my przegraliśmy ten medal, tylko Niemcy go wygrali. Jako zespół skakali rewelacyjnie, zwłaszcza Schmitt.
        W Niemczech muszą się strasznie cieszyć, bo na pewno nie spodziewali się aż tak świetnej postawy. Konkurs indywidualny nie dawał im podstaw do optymizmu.
        Nasi chłopcy skakali na miarę swoich możliwości, ale zabrakło eksplozji formy, która, jak się okazało, jest niezbędna do zdobycia medalu MŚ...
        • Gość: sobitel Re: MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę pow IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 20:35
          ten nasz P. Adam chyba odejdzie na emeryturę i nie doczeka się krajowych współzawodników
          którzy jako team narodowy byli by w stanie zagrozić niemcom, szwajczrom, austryjakom
          czy norwegom, śmiem twierdzić że gdy zabraknie Adama, będzie po jakichkolwiek wynikach
          w tej dyscyplinie
          • Gość: Andi Małysz a Kowalczyk IP: *.acn.waw.pl 27.02.11, 20:57
            ,,Justyna jest na wojennej ścieżce z Norwegami, bo bardzo rywalizuje z Bjoergen. Ja raczej z nikim nie drę kotów nie drę, staram się być miły"

Wszystko w temacie. Justyna wynikami sportowymi przegoni zapewne Adama, ale sportowcem tak wielkim nidgy nie będzie.

Panie Adamie - wielki szacun za wszystko
            • Gość: jan Re: Małysz a Kowalczyk IP: *.cust.tele2.se 28.02.11, 00:36
              Odpowiadam Andi, ktory/ktora niestety nie zna statystyki i historii skokow. Małysz jest drugi w historii pod wzgledem zwyciestw pucharowych i niepredko ktos go przegoni, ma iles tam rekordow w roznych aspektach statystycznych no i wreszcie jest wspaniałym ambasadorem Polski. Pod tym ostatnim względem Kowalczyk jest na drugim biegunie, a poza tym wątpie, choc zycze jej tego, aby doszła do tak długiej listy sukcesow jak Małysz. Jej złosliwości i wyrazny brak sportowej postawy po zawodach nie moze byc wyłącznie jej osobista sprawa, bo ma na sobie nasze barwy narodowe. Chyba ktos z władz PZN powinien z nia poważnie porozmawiać. Jesli tak dalej bedzie sie zatrzeciewiać, to istnieje ryzyko, ze spali sie w tej złości i zgubi formę. A moze popatrzyła by obiektywnie (o ile w ogole potrafi) na wspaniałą technike Bjoergen i sprobowała ją nasladować. Mogłaby tylko zyskać.
              • Gość: rillajf Re: no coż, Adam nie musi "walczyć" IP: *.23.54.194.generacja.pl 28.02.11, 08:15
                z dopingiem u konkurentów. legalny czy nie, doping pozostaje dopingiem.
        • grundol1 mamy drużynę na 4-5 miejsce 28.02.11, 07:56
          > To nie my przegraliśmy ten medal, tylko Niemcy go wygrali. Jako zespół skakali
          > rewelacyjnie, zwłaszcza Schmitt.

Nic dodać, nic ująć. Ale to pokazuje, że oczekiwania medalowe były uzasadnione. Schmitt skakał o niebo lepiej niż w PŚ i to on zrobił Niemcom przewagę, dzień wcześniej miał 11 punktów straty do Stocha.

> Nasi chłopcy skakali na miarę swoich możliwości, ale zabrakło eksplozji formy,
          > która, jak się okazało, jest niezbędna do zdobycia medalu MŚ

Jak pisałem przed MŚ, że mamy drużynę na 4-5 miejsce, to wiele osób się śmiało i wskazywało raczej 6. Okazało się, że nawet jak nie skaczemy rewelacyjnie, to 4 miejsce mamy pewne.
      • Gość: bambus 101 MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę powie... IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 21:07
        prosze Panie trenerze zacznij Pan decydować sam a nie pezesi bo gdyby zawalił junior to można by uznać ale nie zawodowiec z Zakopanego zaplecze na głosowanie na wyborach na prezesa
      • ko_menta_tors MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę powie... 27.02.11, 21:28
        Nie czepiam się Huli, bo i o co? Nie chciał być brażowym medalistą? Chciał na pewno... Szkoda tylko, bo narobili apetytu a skończyło się na "najgorszym" miejscu..
        • mariami Re: MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę pow 28.02.11, 09:41
          Kto narobil apetytu? zalosni dziennikarze.
          Kto jest kibicem i sledzi te dyscypline sportu od dawna, to wiedzial, ze medal bedzie mozliwy tylko jesli nasi beda skakac na swoim najwyzszym pulapie, a ktoras z druzyn bezposrednich przeciwnikow bedzie miala wpadki. Nasi skakali bardzo dobrze. Ale wpadek w druzynach konkurentow nie bylo. Freund upadl, ale skok mial dlugi, gdyby mial krotki szansa na medal byla. No albo gdyby Hula skoczyl 100 m. Ale trudno sie bylo tego spodziewac, skoro treningi mial slabe i trener nie wizal go do konkursu indywidualnego.
          Nie ma sie co czepiac polskiej druzyny, skakali dobrze.
      • Gość: wiesiek Re: MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę pow IP: *.versanet.de 27.02.11, 21:52
        Wspaniale odpowiedzi "Kruczka" Ten facet może imponować. POLSKA ma od ok. 2 lat najlepsza Kadrę w historii, ale dziennikarzom chce się medali. Niech oni pokażą klasę na medal. Narazie, zadawane pytania można porównać .... do poziomu skoczków....ze Szwecji :)))
      • Gość: x MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę powie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 21:58
        Tak czy inaczej Kruczek ma osiągnięcia, ma zespół, którego nie musi się wstydzić.
        A taki sportowiec jak Adam nie zdarza się często i dotyczy to nie tylko Polski.
        Oby tylko nie wpadło mu do głowy zaprzestać skakania.
        Niedobrze odchodzić za wcześnie.
      • be_good Gdyby skakali indywidualnie 27.02.11, 22:45
        To klasyfikacja byłaby taka (dane dla czterech pierwszych ekip):
        1 MORGENSTERN 262,1
        2 KOCH 258,8
        3 MALYSZ 257,2
        4 BARDAL 255,9
        5 KOFLER 254,7
        6 JACOBSEN 252,5
        7 SCHLIERENZAUER 249,9
        8 HILDE 249,6
        9 SCHMITT 249,3
        10 STOCH 247,3
        11 UHRMANN 243,7
        12 ROMOEREN 242,5
        13 FREUND 240,9
        14 ZYLA 235,6
        15 NEUMAYER 234,3
        16 HULA 212,9

No cóż Freund mimo upadku lepszy od dwóch naszych, a Stefan dziś nie pohulał. Szkoda, powodzenia następnym razem
        • Gość: wiesiek Re: Gdyby skakali indywidualnie IP: *.versanet.de 28.02.11, 00:13
          wspaniale zestawienie BE_GOOD, dzięki
          • Gość: o w morde g....ne a nie wspaniale !!! IP: 77.223.194.* 28.02.11, 01:33
            Gość portalu: wiesiek napisał(a):

> wspaniale zestawienie BE_GOOD, dzięki

tyle ze z du...py wziete

1) Malysz(257,2) byl 4 a nie 3 - 3 byl Matti Hautamaeki (257,8)
            2) Stoch byl 12 a nie 10
            3) Zyla byl 19 a nie 14
            4) Hula byl 30 ( na 32 zawodnikow !!) a nie 16

zreszta wiekszosc miejsc sie nie zgadza

• Gość: RR88 Re: g....ne a nie wspaniale !!! IP: *.icpnet.pl 28.02.11, 03:10
              Naucz się czytać, potem obrażaj. Wyraźnie napisał, że jest to zestawienie dla czołowych 4 zespołów, czyli 16 skoczków.
              • pocieszne Re: g....ne a nie wspaniale !!! 28.02.11, 03:48
                Gość portalu: RR88 napisał(a):

> Naucz się czytać, potem obrażaj. Wyraźnie napisał, że jest to zestawienie dla c
                > zołowych 4 zespołów, czyli 16 skoczków.

a po co tylko dla czterech moze lepiej dla dwoch ekip zrobic?
                np. austria i Polska - bylibysmy na drugim miejscu :-)
                zreszta nawet w takim ujeciu tez sie nie zgadza - chocby miejsce SCHLIERENZAUERA
                mial note laczna 249,0 a nie 249,9 a to pare miejsc w dol
                • Gość: la Re: g....ne a nie wspaniale !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 05:30
                  oj, oj, zootechnik z Bożej łaski - od ponad 100 lat to w Holandii krowy są ładniejsze od .....
                • grundol1 Re: g....ne a nie wspaniale !!! 28.02.11, 07:43
                  > a po co tylko dla czterech moze lepiej dla dwoch ekip zrobic?

Po to baranku, żeby porównać nasze skoki z tymi któtymi przegraliśmy
                • grundol1 Re: g....ne a nie wspaniale !!! 28.02.11, 08:00
                  zreszta nawet w takim ujeciu tez sie nie zgadza - chocby miejsceSCHLIERENZAUERa mial note laczna 249,0 a nie 249,9

Bzdura.

www.fis-ski.com/pdf/2011/JP/3088/2011JP3088RL.pdf
      • ladychapel Zabraklo czwartego - Mateji! 28.02.11, 07:45
        No i gdzie KLEMENS?
      • ulanzalasem MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę powie... 28.02.11, 08:41
        Polska potrzebowała 3 Małyszów, a Finowie 4 Hautamäkich :D
        • grundol1 2xStoch, 2xŻyła. 28.02.11, 09:22
          > Polska potrzebowała 3 Małyszów

Wystarczyłby drugi Stoch zamiast Huli, wtedy nawet upadkek Freynda byłby nie groźny. Powiem więcej, nawet w składzie 2xStoch, 2xŻyła z drugiej serii możnaby powalczyć z Niemcami.
      • morfeusz_1 Re: MŚ w Oslo. Małysz: Szkoda, co więcej mogę pow 28.02.11, 17:26

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeć !!! ®

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka