Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Janosikowej beznadziei ciag dalszy...

IP: *.bphpbk.pl 29.04.04, 09:19
    Remis z rezerwami Irlandii... Smiać sie czy plakac ?

Janosik mnie niczym nie zaskoczyl... Zadnego pomyslu na ustawienie, zadnego
    planu taktycznego, zadnych przemyslen nt sposobu prowadzenia gry. Nic.
    Bazowanie wylacznie na umiejetnosciach indywidualnych graczy (wiadomo ze Mila
    bedzie szarpal a Krzynowek lubi szarże po skrzydlach). Bezlad, chaos i
    walenie glowa w (irlandzki) mur. A za chwile panika w obronie przy kazdym
    ataku przeciwnika i obrona Czestochowy.

Najpierw pomysl na gre... Czy widzieliscie jaki pomysl na gre mial Janas ? Bo
    ja nie... To juz nawet nie za inteligentny Jasina (moze mu Mielcarski
    podpowiedzial) zauwazyl ze z wyspiarzami sie nie gra górą, tylko dolem i to
    szybkie krotkie pilki..

A gdzie nowoczesna myśl trenerska ? Jak boczny obronca przeniesiony na
    przeciwna sobie pozycje moze dobrze spelniac zadania i defensywne i ofensywne
    (Zewlak) ? Jak mozna praktycznie cala prawa strone zostawic pustą ? Zurawski
    to napastnik (dokladnie to 'fast forward' jak uzyc klasycznej nazwy tej
    pozycji) a nie skrzydlowy Panie Janas ! Za to mielismy az dwoch playmakerow
    (Szymek i Mila) - co wydatnie pomoglo im przeszkadzac sobie dosc skutecznie.

Po raz nie wiem ktory Janas potwierdzil ze NIE MA POJĘCIA o ustawieniu
    druzyny, taktyce etc. Na polska lige wystarczy taktyka 'kupą mości Panowie i
    byle do przodu), ale na tym poziomie nie.

Albo PZPN zmieni selekcjonera dopoki sie eliminacje WC'2006 nie zaczely, albo
    zafunduje mu dlugie, kilkumiesieczne szkolenie w jednej ze szkolek
    pilkarskich. Polecam akademie dla trampkarzy 11-14 lat np w Machesterze
    United. Tam ucza jak sie przeksztalca bande pilkarzy podworkowych w pilkarzy
    podporzadkowywujacych sie taktyce.
    Obserwuj wątek
      • Gość: yeti Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 09:24
        Nic dodać nic ująć. Amen.pzdr.
        • Gość: duch olabogi Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 09:31
          meczu wprawdzie nie widzialem - praca,praca,praca - ale Mario wierze jak
          Zawiszy... a poza tym sam wynik mowi za siebie...

• Gość: Krzyś Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... IP: *.pke.pl 29.04.04, 09:34
          zaś, kuźwa te narzekania. To są mecze towarzyskie. Co mają powiedzieć Niemcy,
          czy Czesi? Ja tam czekam na poważny sprawdzian - z Anglią. Wtedy możemy
          pogadać. Za Engela było dwa razy gorzej, a w eliminacjach już całkiem, całkiem.

Wszystko przez te trąbki ;-)
          • Gość: yeti Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 09:44
            No dobrze, dobrze. Tyle że na tym etapie przygotowań powinien być jakiś zarys
            druzyny i pomysł na grę, którego teraz nie ma. Ja w sumie nie mam pretensji że
            zagrali byle jak, choć Porter zwalił wszystko jak zwykle na Szymka i Zurawia.
            Ja mam pretensje o to że nie ma zespołu. Niech Janas w końcu na kogoś postawi.
            Nawet niech to będzie Żewłakow, Lewandowski czy Rząsa. W bramce może być Boruc.
            Ale niech oni grają i niech zagrają w jednym składie ze trzy mecze. Nie takie,
            w których zmienia się po przerwie 10 zawodników. Były już pozytywne zjawiska -
            jak z Włochami np. No i co z tego , skoro Janas znów odszedł od tamtej
            koncepcji i zaczął kombinować. Tu już nie ma czasu na kombinowanie. Trzeba
            podjąc jakieś decyzje. Ja się Janasa uprzejmie pytam, co mu z tego że wpuści
            zawodnika na 20 minut i on zagra dobrze. Albo zagra źle. Czy to mu pokaże co on
            jest wart w reprezentacji? Nie sądzę. pzdr.
            • Gość: mario29 Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... IP: *.bphpbk.pl 29.04.04, 09:51
              tym razem ja powiem: AMEN...
      • Gość: wiesio30 O znawco futbolu... IP: *.chello.pl 29.04.04, 12:23
        dla Twojej informacji Żewłakow w Anderlechcie gra od dłuższego czasu na prawej
        obronie, więc Janas wystawił go dokładnie na jego pozycji. Nie siedź ciągle z
        głową między nogami to może jakieś pojęcie o piłce będziesz miał.
        • Gość: SEVEN Re: O znawco futbolu... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 15:31
          zewlakow to w ogole straszny drewniak, machal wczoraj pol meczu rekami, zeby mu podawac
          pilke, a jak juz ja mial to nic z tego nie bylo. na prawej powinien grac klos, zreszta juz sie
          sprawdzil. ew. baszczynski. nie rozumiem, czemu janas nie wystawia pilkarzy na pozycjach, na
          ktorych grali juz na przyzwoitym poziomie...
      • mihal_04 Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... 29.04.04, 21:47
        Jak wygrywalismy z Italia i Serbia, bylo narzekanie, ze potrafimy dobrze grac
        jedynie towarzysko. No to mata, co chcielista.
        • Gość: Krzyś Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... IP: *.pke.pl 30.04.04, 06:35
          bravo Michaś. Dobrze powiedziane:-)
          Tutaj zawsze będzie źle ...
      • ugugunana Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... 30.04.04, 07:48

Panowie wyluzujcie! Mieliśmy tu do czynienia z ewidentną ZASŁONĄ DYMNĄ! :)
        • Gość: m04 Re: Janosikowej beznadziei ciag dalszy... IP: *.lublin.mm.pl 30.04.04, 16:04
          a wiesz, ze na trybunach byl Sven Joran?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka