Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PŚ w skokach. Lepistoe: Smutno mi, że to ostatn...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 15:56
    Wziąść Lepistoe na trenera polskiej jadry, Kruczka na asystenta/
    Obserwuj wątek
      • Gość: san Re: PŚ w skokach. Lepistoe: Smutno mi, że to osta IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 16:40
        no zagadzam sie albo przynajmniej na indywidualnego trenera Stocha
      • morfeusz_1 Re: PŚ w skokach. Lepistoe: Smutno mi, że to osta 15.03.11, 19:21

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć !!! ®
      • Gość: Anomander Rake Hannu Lepistoe IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 20:37
        Człowiek, który po nieudanym sezonie z Kuttinem wyciągnął Małysza z dołka, doprowadzając go do zdobycia czwartej Kryształowej Kuli i złotego medalu MŚ. Człowiek, który w następnym sezonie potrafił się przyznać do popełnionego błędu w przygotowaniach, który spowodował obniżkę formy naszej kadry. Niestety nie dano mu szansy, żeby ten błąd naprawić, PZN w dość nieładny sposób pożegnał się z Finem i powołał na jego miejsce Kruczka. Od tego momentu forma Małysza spadała jak po równi pochyłej. Długo możemy gdybać, co by było, gdyby jednak Hannu został z naszą kadrą...
        Po nieudanym sezonie Małysz zwrócił się po pomoc do Fina. Lepistoe miał już w tym momencie pracę w fińskim Eurosporcie, w spokoju zajmował się swoimi kłusakami i tak na prawdę nic nie musiał... A jednak zgodził się pomóc Małyszowi, pomimo niezbyt dobrych doświadczeń z naszym Związkiem. Ciekawe ilu ludzi na jego miejscu by tak postąpiło?
        Adam, pod okiem Fina, powoli zaczął wracać do formy, co nie przeszkodziło Tajnerowi w wygłaszaniu opinii, że to wcale nie jest zasługa Lepistoe. Fin spytany o to przez dziennikarzy okazał wręcz zadziwiający spokój, twierdząc, że on jest tu tylko po to, żeby pomóc Małyszowi i nie zamierza z nikim konkurować. Przecież niejeden człowiek w tym momencie by się zirytował, a być może nawet rzucił to wszytko w cholerę...
        W wyniku dalszej współpracy Adam zostaje dwukrotnym wicemistrzem olimpijskim, zdobywa brązowy medal w Oslo, bardzo dobrze radzi sobie w tym swoim ostatnim sezonie, wygrywa zawody w Zakopanem, ma jeszcze szansę na podium klasyfikacji generalnej. I to wszytko pomimo zaawansowanego jak dla skoczka wieku...
        A Hannu? Zapamiętam go jako małomównego, skromnego, spokojnego, mądrego człowieka z dużą klasą i kulturą osobistą, trochę chyba zagubionego szumem wokół swojej osoby, zawsze gdzieś pozostającego na drugim planie; kogoś, kto mimo przebogatej kariery trenerskiej pozostaje dalej jakiś taki zwyczajny, ludzki i sympatyczny, za grosz nie ma w nim gwiazdorstwa, czy zarozumiałości...
        Adam Małysz wielokrotnie mówił, że Hannu to "najlepszy trener na świecie", ja jeszcze dodam od siebie, że to nie tylko Wielki Trener ale też Wielki Człowiek. Czapki z głów! Dziękuję Panie Trenerze :)
        • Gość: hej Re: Hannu Lepistoe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 23:08
          super tekst, warto go zachować, warto zapamiętać przynajmniej, pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka