oloros
24.10.11, 10:56
od 50 lat jezdze na nartach, od zawsze sie tym interesowalem - jak mialem kilka lat dziadek zalozyl mi narty i ruszylismy w bialy puch - zawsze bede to pamietal /podobnie ja zrobilem ze swoimi wnukami/
od 30 lat kibicuje narciarzom wszedzie
Bachleda byl i dlugo jeszcze zostanie najlepszym naszym narciarzem
nie jestem juz optymista - w Polsce nie ma zainteresowania sportem - jest zapotrzebowanie na igrzyska a to jest cos zupelnie odmiennego
nie ma klimatu dla sportowego stylu zycia, mlodziez zupelnie sie tym nie interesuje - a jak nawet zdarzy sie jakic talent - to w mlodzikach jeszcze pojezdzi - pozniej go juz nie ma
w niewielkiej Norwegii /4mln/ 200 000 ludzi stale uprawia sport - co najmniej 3 razy w tygodniu - zdobyli w historii ponad 100 medali tykko w igrzyskach zimowych - w tym ponad 30 zlotychi wcale nie jest tak ze panstwo laduje w ten sport mnostwo pieniedzy - kazdy Polak by sie zdziwil bardzo gdyby zobaczyl rodzcow takich jak Bjorgen i rreszta ktrozy calymi latami utrzymywali, wspierali i dotowali dzieci kluby itd
sporo juz widzialem z Polsce - jestem pesymista - nic z tego nie bedzie a takie talenty jak Bachleda, Kowalczyk czy Malysz w tak duzyn narodzie zawsze sie beda pojawiac
tylko co z tego!!