Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PROTEST!!! PRZEKRĘTY NAWET W PIŁKARZYKACH?!!!

15.06.04, 16:26
    BUAHAHAHAHHA. No nie. Tak być nie może! Protestuję! To jakieś wałki.
    Normalnie jak w POLSKIEJ LIDZE... Ale czegoś takiego nie przepuszczę! Kumpel
    wyprzedził mnie w piłkarzykach bo kupił w miejsce Jelenia piątego napastnika!
    Czyli na boisku miał 12 zawodników! Trzeba coś z tym zrobić! To
    niedopuszczalne na żadnym stadionie świata! Wogóle punkty Odry i Płocka nie
    powinny się w związku z tym liczyć!!!! Bo jak inaczej to naprawić!!!
    Obserwuj wątek
      • szuwielki Re: PROTEST!!! PRZEKRĘTY NAWET W PIŁKARZYKACH?!!! 15.06.04, 17:19
        Bardzo mi przykro, że "afera Jelenia" miała takie skutki, ale prawda jest
        taka,żę każdy kto kupił kiedys jelenia i wydał na niego mnustwo kasy, zrobił to
        poto, żeby Jeleń zdobywał punkty. Gdybym wiedział, że Jeleń nie bedzie grał we
        wszystkich meczach to bym go nie kupił, inaczej mógłbym wydać te pieniądze. I
        nie mówię tu o losach jednej kolejki. Za Jelenia można było mieć dwóch bardzo
        dobrych pomocników, którzy pewnie razem zdobyli by podobna ilość punktów. Mam
        nadzieję, że Jury nie podejmie drastycznych decyzji, zabujczych dla ducha
        rywalizacji.
        • lowca_talentow PROTEST!!! PRZEKRĘTY NA MAXA! 15.06.04, 17:26
          Masz rację. Ale z drugiej strony to nie do końca sprawiedliwe, że wiele
          zespołów z 13 kolejki liczy po dwunastu punktujących zawodników! Nie można
          dopuszczać do sytuacji gdy o wygranej w "PIŁKARZYKACH" decyduje katastrofalne
          niedopatrzenie redakcji! Chodzi o kilka bardzo ważnych punktów! Ciężko będzie
          znaleźć kompromis. PUNKTY zdobyte przez tych zawodników Odry lub Wisły Płock
          którzy zostali sprzedani przez gracza w ostatniej kolejce powinny być odjęte!
          • szuwielki Re: PROTEST!!! PRZEKRĘTY NA MAXA! 15.06.04, 18:13
            W feralnej 13 kolejce wiślakom udało się zrobić bardzo dobry wynik. Nie kupiłęm
            Jelenia specjalnie na tę kolejkę, tylko grubo wcześniej. Miałem nadzieję, że
            nie kto inny, tylko włąśnie ten zawodnik bedzie miewał bardzo dobre mecze. Pech
            chciał, że zdażyło sie to w takich okolicznościach. Nie byłoby uczciwe uznanie,
            że gracze którzy w swoich składach mieli zawodników Wisły i Odry są winni
            zamieszaniu. Wszystkie niejasności stoja po stronie redakcji, która nie
            zapobiegła tej sytuacji. Nie można teraz jednostronnie obarczyć karą graczy,
            którzy stawiali w czasie gry na wisłę i odrę. Nie jest sprawiedliwe oczywiście,
            że wielu z nas miało okazję zdobycia dodatkowych punktów. Jednak nawet tak
            skomplikowane do wykonania wyjście z sytuacji, jak odebranie graczom punktów,
            jakie zdobyli zawodnicy kupieni w miejsce Wiślaków i Odrzan na 13 koljkę, przy
            uwzglednieniu punktów jakie stracone zostały na wykonanie transwerów, nie
            sprostało by kryteriom uczciwości. Po sprzedaży np. Jelenia na kontach graczy
            pojawiło się dużo pieniędzy co zachęcało do dokonania wielu zmian w zespole,
            mających ostatecznie różne skutki. Nie można przewidzieć jak ułożyła by się 13
            kolejka gdyby rozegrana została w prawidłowy sposób.
            Kluczowe znaczenie ma tu fakt, że przed 13 kolejką istniały pewne zasady,
            gralismy zgodnie z określonymi regółami, które wszyscy znaliśmy. Nie były one
            oczywiście sprawiedliwe dla wszystkich, stanowiły jednak swojego rodzaju prawo.
            Nałożenie kary na graczy już po zakończeniu gry, łamało by zasadę, która mówi,
            że prawo nie działa wstecz. Osobiscie mam nadzieję, że taka sytuacja juz się
            nie powtórzy.
            • lowca_talentow TO TYLKO ZABAWA :) 16.06.04, 01:50
              Ale niesmak pozostaje! W przyszłym sezonie mój DREAM TEAM będzie silniejszy i
              nic mi nie stanie na przeszkodzie :) POZDRAWIAM
              • remass1 Re: TO TYLKO ZABAWA :) 16.06.04, 07:44
                Odpowiadam Szuwiełkowi
                Jeleń i np Geworgian teoretycznie mógł punktować przez 13 kolejek ( u tych,
                którzy ich mieli ). I jeżeli byli w składzie na 11 i 13 kolejkę to punktowali
                do końca. Jeżeli ktoś na 13 kolejkę zamienił Jelenia na np. Sikorę to na tej
                pozycji powinno pokazać się 0 a nie punkty zdobyte przez Sikorę. W aktualnym
                stanie redakcja propaguje drużyny 15-16 osobowe ( np miałem na 11 kolejkę 4-5
                zawodników z Płocka i Wodzisławia, którzy punktowali też w 13 kolejce, po 12
                kolejce ich sprzedałem i kupiłem nowych i Ci ponownie punktowali )
                • marwi75 Re: TO TYLKO ZABAWA :) 16.06.04, 09:05
                  Ten "pasztet" spowodowało PZPN przesuwając ten mecz na tak wczesny dzień. A
                  reguły dla wszystkich były jasne i przejrzyste. Ktoś kto nie miał Jelenia w
                  składzie mógł sobie go kupić przed daną kolejką by punktował podwójnie.
                  Zauważcie że istniało też ryzyko w drugą stronę. Jeleń np. mógł dostać czerwoną
                  kartkę lub przestrzelić karnego w obu meczach i zebrać punkty ale ujemne.
                • szuwielki Re: TO TYLKO ZABAWA :) 16.06.04, 12:00
                  Tak Remass, masz rację. Teoretycznie można było dzięki temu niedopatrzeniu
                  wystawić dużo więcej niż 11 zawodników którzy by punktowali. Zaponiec temu
                  trzeba było jednak przed rozpoczęciem kolejki. A przyznawanie 0 punktów dla
                  zawodników, których wprowadzone w miejsce odrzan i wislaków, byłoby technicznie
                  bardzo trudne do wykonania. Mozna było to przewidzieć i skorzystać z tej luki w
                  przepisach.
                  Śmiesznie odmieniłeś mój nick:))), w zasadzie prawidłowo:). Pozdrawiam.
      • millan12 Re: PROTEST!!! PRZEKRĘTY NAWET W PIŁKARZYKACH?!!! 16.06.04, 16:57
        najgorsze jest to, ze redakcja nie wyjasnila do konca tej sprawy przed 11
        kolejka. Było wiele zapytań( wtym między innymi moje) jak to będzie wyglądało,
        czy piłkarz kupiony w miejsce np. Jelenia na ostatnią kolejke zapunktuje
        itp....Najgorsze jest to , że radakcja starała sie to ukryc nie odpowiadając
        wprost na te pytania..... za co należą się jej słowa nagany......jezeli juz
        mieli zamiar to zrobić... powinni to wprost ogłosić.... a nie kłamac!!!
        Pamietam że na pytanie.. czy wystawiając jelenia w 11 kolejce na kap. jest on
        automatycznie kapitanem na 13 kolejkę??.. . Redakcja odpowiedziała ...TAK!!!!
        Więc afera nie mniejsza niz w naszej lidze..
        Redakcja powinno oficjalnie podac, że z problemem technicznie sobie nie
        poradzi... i żeby wszycy byli tego świadomi..i zdecydowali, czy opłaca im się
        kupowac przed 11 kolejka jelenia czy nie.....także REDAKCJO:

KRĘTACTWO I AMATORSZCZYZNA!!!!!!!
        • marwi75 Re: PROTEST!!! PRZEKRĘTY NAWET W PIŁKARZYKACH?!!! 17.06.04, 10:20
          Niektórzy jakoś potrafili zrozumieć zasady tego "przekrętu"...
          • bestkolej Zrozumieli ci co... 18.06.04, 07:30
            ...w swoim życiu są takimi samimy krętaczami jak REDAKCJA. I tyle.
            • marwi75 Re: Zrozumieli ci co... 18.06.04, 08:04
              NIE uważam się za krętacza. Gdybyś sięgnął w stecz forum to zapewne znalazłbyś
              kilka moich uwag do rozwiązania jakie zaproponowała gazeta w stosunku meczu
              Płocka z Odrą. Były inne propzycje rozwiązania tego problemu. Ale gazeta jako
              organizator podjeła taką a ine inna decyzje. I ma do tego prawo bo to oni
              decydują. I można sie z tym nie zgadzać. Ale jeśli są takie reguły to dlaczego
              mam sie do nich nie stosować ? Myslisz że jeśli przeprowadzi ktoś bojkot w tym
              momencie to cos to zmieni ? A ktos kto się do tych reguł zastosuje jest
              krętaczem ? Ja się nie czuje krętaczem...
      • lowca_talentow ECHO!!! 18.06.04, 15:11
        A MNIE JEDNAK DENERWUJE FAKT, IŻ REDAKCJA NIE ODEZWAŁA SIĘ NAWET SŁOWEM! JUŻ
        NIE WIERZĘ W SPRAWIEDLIWE ROZSTRZYGNIĘCIE ALE PRZYZNACIE ŻE WYPADAŁOBY
        OSTATECZNIE NAPISAĆ KILKA ZDAŃ WYJAŚNIENIA! PRZYNAJMNIEJ ZAKOŃCZYŁBY SIĘ TEN
        SPÓR :) POZDRAWIAM
      • prezesik1983 Re: PROTEST!!! PRZEKRĘTY NAWET W PIŁKARZYKACH?!!! 19.06.04, 00:35
        Mnie juz max irytuje zachowanie was krzykaczy, jak traktujecie tak powaznie ta
        gre to powaznie w nia grajcie!!!! Ja traktuje to jako zabawe mimo to nie mialem
        problemu jaki teraz wy macie, moze wchodzcie na forum przed rozpoczeciem danej
        kolejki aby dowiedziec sie jakis nowosci, ale nie, zajrzycie tylko na
        proponowane sklady, ustawicie druzyne i wio, a pozniej placz i belkot w
        stylu: "SKANDAL" "PROTEST", wielce kur... pokrzywdzeni, nie macie honoru, sami
        do bletu sie nigdy nie przyznacie. Mam tu dla was ciekawe fragmenty forum,
        pewnie czesc z was nawet nie przeczyta mojego postu bo za dlugi.

"Poważne zmiany w terminarzu rozgrywek!
        Autor: redakcja
        Data: 20.05.2004 14:38
        --------------------------------------------------------------------------------
        Z uwagi na zamiany terminarza rozgrywek I ligi wprowadzonych przez PZNP,
        zmuszeni jesteśmy wprowadzić korektę w zasadach typowania dwóch kolejek.
        Zmiany dotyczą kolejek 11. i 13. Piłkarzyków (24. i 26. PZPN). Mecz 13.
        kolejki (26.) pomiędzy Odrą Wodzisław i Wisłą Płock zostanie rozegrany
        decyzją PZPN wbrew chronologii 30-05-2004, czyli pomiędzy kolejką 12. i 13.
        (25. i 26. PZPN). Dla potrzeb naszej gry ten mecz będzie doliczony do 11.
        kolejki Piłkarzyków (24.), która zostanie zamknięta w piątek 21-05-2004 o
        godz. 20.00. W ten sposób w ustawiając składy z zawodnikami Odry Wodzisław i
        Wisły Płock, wystawiamy ich do trzech meczów:

Odra Wodzisław Śląski - Górnik Zabrze z 22-05-2004
        Widzew Łódź - Wisła Płock z 23-05-2004
        Odra Wodzisław Śląski - Wisła Płock z 30-05-2004

Punkty za mecze 11. kolejki (24.) będą policzone jak zawsze w poniedziałek 24-
        05-2004 zaraz po zakończeniu rozgrywek. Punkty za mecz Odra Wodzisław Śląski -
        Wisła Płock z 30-05-2004 będą policzone 31-05-2004 i będą DOLICZONE do
        punktacji 11. kolejki (24.). Statystyki tego meczu będą jednak dostępne
        dopiero po rozegraniu właściwej dla tego meczu 13. kolejki (26.)

Zdajemy sobie sprawę, że to rozwiązanie nie jest idealne. Jednak biorąc pod
        uwagę zasady gry, sposób działania systemu i niechronologiczność zmian w
        terminarzy PZPN, to rozwiązanie wydaje nam się najlepsze.

Jury Piłkarzyków"

"Re: Poważne zmiany w terminarzu rozgrywek!
        Autor: wichura
        Data: 20.05.2004 14:48

--------------------------------------------------------------------------------
        Czy to oznacza, że jeśli wystawię piłkarza Odry na mecz z Górnikiem, to MUSZĘ
        go też uwzględnić w meczu z Płockiem? A co, jeśli zrobiłem go kapitanem? Nie
        lepiej pozostawić bez zmian?"

"Dokładnie chodzi mi o następujące zdarzenie:
        wystawiam Jelenia jako kapitana w 11. kolejce (no bo Widzewowi ze 2 gole
        strzeli)
        czy oznacza to, że będzie on także kapitanem za kolejkę 13., podczas gdy nie
        chciałbym powierzyć mu tej funkcji (przeciw Odrze nie strzeli)?"

"Re: Poważne zmiany w terminarzu rozgrywek!
        Autor: redakcja
        Data: 20.05.2004 16:34
        Tak. jeżeli wystawimy Jelenia do 11. kolejki jako kapitana, to wystawimy go też
        do meczu Wisły Płock w 13. kolejce. Za jednym razem."

• lowca_talentow ODPOWIEDŹ DLA CWANIACZKA!!! 20.06.04, 02:02
          prezesik1983 napisał:

> Mnie juz max irytuje zachowanie was krzykaczy, jak traktujecie tak powaznie
          ta
          > gre to powaznie w nia grajcie!!!! Ja traktuje to jako zabawe mimo to nie
          mialem
          >
          > problemu jaki teraz wy macie, moze wchodzcie na forum przed rozpoczeciem
          danej
          > kolejki aby dowiedziec sie jakis nowosci, ale nie, zajrzycie tylko na
          > proponowane sklady, ustawicie druzyne i wio, a pozniej placz i belkot w
          > stylu: "SKANDAL" "PROTEST", wielce kur... pokrzywdzeni, nie macie honoru,
          sami
          > do bletu sie nigdy nie przyznacie. Mam tu dla was ciekawe fragmenty forum,
          > pewnie czesc z was nawet nie przeczyta mojego postu bo za dlugi.
          >
          > "Poważne zmiany w terminarzu rozgrywek!
          > Autor: redakcja
          > Data: 20.05.2004 14:38
          > ------------------------------------------------------------------------------
          -
          > -
          > Z uwagi na zamiany terminarza rozgrywek I ligi wprowadzonych przez PZNP,
          > zmuszeni jesteśmy wprowadzić korektę w zasadach typowania dwóch kolejek.
          > Zmiany dotyczą kolejek 11. i 13. Piłkarzyków (24. i 26. PZPN). Mecz 13.
          > kolejki (26.) pomiędzy Odrą Wodzisław i Wisłą Płock zostanie rozegrany
          > decyzją PZPN wbrew chronologii 30-05-2004, czyli pomiędzy kolejką 12. i 13.
          > (25. i 26. PZPN). Dla potrzeb naszej gry ten mecz będzie doliczony do 11.
          > kolejki Piłkarzyków (24.), która zostanie zamknięta w piątek 21-05-2004 o
          > godz. 20.00. W ten sposób w ustawiając składy z zawodnikami Odry Wodzisław i
          > Wisły Płock, wystawiamy ich do trzech meczów:
          >
          > Odra Wodzisław Śląski - Górnik Zabrze z 22-05-2004
          > Widzew Łódź - Wisła Płock z 23-05-2004
          > Odra Wodzisław Śląski - Wisła Płock z 30-05-2004
          >
          > Punkty za mecze 11. kolejki (24.) będą policzone jak zawsze w poniedziałek 24-
          > 05-2004 zaraz po zakończeniu rozgrywek. Punkty za mecz Odra Wodzisław Śląski -
          > Wisła Płock z 30-05-2004 będą policzone 31-05-2004 i będą DOLICZONE do
          > punktacji 11. kolejki (24.). Statystyki tego meczu będą jednak dostępne
          > dopiero po rozegraniu właściwej dla tego meczu 13. kolejki (26.)
          >
          > Zdajemy sobie sprawę, że to rozwiązanie nie jest idealne. Jednak biorąc pod
          > uwagę zasady gry, sposób działania systemu i niechronologiczność zmian w
          > terminarzy PZPN, to rozwiązanie wydaje nam się najlepsze.
          >
          > Jury Piłkarzyków"
          >
          > "Re: Poważne zmiany w terminarzu rozgrywek!
          > Autor: wichura
          > Data: 20.05.2004 14:48
          >
          > ------------------------------------------------------------------------------
          -
          > -
          > Czy to oznacza, że jeśli wystawię piłkarza Odry na mecz z Górnikiem, to MUSZĘ
          > go też uwzględnić w meczu z Płockiem? A co, jeśli zrobiłem go kapitanem? Nie
          > lepiej pozostawić bez zmian?"
          >
          > "Dokładnie chodzi mi o następujące zdarzenie:
          > wystawiam Jelenia jako kapitana w 11. kolejce (no bo Widzewowi ze 2 gole
          > strzeli)
          > czy oznacza to, że będzie on także kapitanem za kolejkę 13., podczas gdy nie
          > chciałbym powierzyć mu tej funkcji (przeciw Odrze nie strzeli)?"
          >
          > "Re: Poważne zmiany w terminarzu rozgrywek!
          > Autor: redakcja
          > Data: 20.05.2004 16:34
          -
          > -
          > Tak. jeżeli wystawimy Jelenia do 11. kolejki jako kapitana, to wystawimy go
          też
          >
          > do meczu Wisły Płock w 13. kolejce. Za jednym razem."
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          NO I O CO CI CHODZI PREZESIKU?! NIE ROZUMIEM? CZYTAŁEM TO. A GDZIE ODPOWIEDZI
          NA MOJE PYTANIE i PROTEST? WŁAŚNIE TYM TEKSTEM SAM ZAPRZECZASZ FAKTOM! BO
          POWYŻSZY TEKST ŚWIADCZY DOKŁADNIE O TYM ŻE "AFERA PIŁKARZYKOWA" NIGDY NIE
          POWINNA SIĘ PRZYTRAFIĆ GDYŻ NIBY REDAKCJA JEST NA TO PRZYGOTOWANA! PO
          PRZECZYTANIU TEGO TEKSTU PRZED JEDENASTĄ KOLEJKĄ I TRZYNASTĄ KOLEJKĄ JASNO
          WYNIKA IŻ WYSTAWIAM ZAWDONIKA NA 3 MECZE! NIC NIE PISZE ŻE MOŻNA GO ZASTĄPIĆ
          KOLEJNYM GRACZEM W TEJ SAMEJ KOLEJCE!

I NIE MÓW MI ŻE NIE POTRAFIĘ PRZEGRYWAĆ! BO TO NAJGŁUPSZY ARGUMENT JAKI MOŻNA
          PRZYTOCZYĆ! RÓWNIE DOBRZE MOGĘ NAPISAĆ ŻE NIE UMIESZ WYGRYAĆ. CZY UCZCIWY GRACZ
          PRZYZNAŁBY SIĘ DO OSZUSTWA I SAM ODJĄŁ SOBIE 12 GRACZA...? nie odpowiadaj bo to
          pytanie retoryczne)

POZDRAWIAM
          :)
          • prezesik1983 Re: ODPOWIEDŹ DLA CWANIACZKA!!! 21.06.04, 00:49
            A gdzie ja napisalem ze ten post dedykuje tobie? Nie wiem czy zauwazyles ale
            twoj problem zostal w dalszej dyskusji pominiety i do glosu doszly osoby
            ktorych problemem byl fakt wystawienia zawodnika do 3 meczy i z tego co
            zauwazylem to kazdy kolejny post po tobie tyczyl juz sie tego problemu i do
            tych ludzie skierowalem moj komentarz i nie wypowiadalem sie na temat twojego
            problemu bo nie bylem w takiej sytuacji wiec nawet nie wiem czy to prawda to co
            piszesz i przede wszystkim nie unos glosu, piszac wielkimi literami krzyczysz,
            nie w smak mi rozmawiac z krzykaczami i nie nazywaj sie cwaniaczkiem bo sie nim
            nie czuje.
      • lowca_talentow KONIEC PROTESTU!!! 20.06.04, 02:12
        JUŻ SIĘ NIE WPISUJCIE! Nie ma sensu. Nic się nie da zrobić! Normalnie jak w
        polskiej lidze. Nie ma winnych, nie ma wyroków, nie ma nic. Są tylko
        poszkodowani.

Jedno słowo: BEZSILNOŚĆ!

Ale co nas nie zabije to nas wzmocni! hehe

W przyszłym sezonie idziemy na mistrza z nowymi zaspołami :)

POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka