Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

budżety drużyn

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 19:40
    Skąd takie różnice w budżetach drużyn? Jedne mają już ponad 29 mln, a inne, np moja tylko 26,8 plus wolne 0,2 mln??? I to drużyny mające podobną ilość punktów!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Rob Re: budżety drużyn IP: *.as13285.net 23.02.13, 20:29
        Bo ceny sie zmieniaja wraz z gra zawodnikow. Jak kupiles Pawlowskiego za 2.6 zagral dobry mecz i teraz kosztuje 2.9 podnoszac wartosc druzyny.
        • Gość: tomasz Re: budżety drużyn IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 13:29
          Ale teraz zrobili diametralną zmianę - niektózy piłkarze podskoczyli o ponad 1mln a zdobyli po 1-2pkt np Furman. Błąd był popełniony na samym początku gry przy wycenie zawodników i teraz został drastycznie naprawiony,ale to troche niepoważne. Rozjazdy między wartością drużyn sięgają ponad 5mln.
          • Gość: loki Re: budżety drużyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 12:45
            Z tym budżetem drużyny to są niezłe jaja. Przecież to jest oszustwo!!! Wszyscy mieli na początku po 25 milionów a po pierwszej kolejce niektóre drużyny mają już ponad 29 milionów. Rozumiem 200, 300 tyś. więcej za zawodnika jak dobrze grał strzelił bramkę (np. Pawłowski) ale milion więcej za kogoś kto tylko zagrał i niczym nie zabłysnął. A taki Pawela z Podbeskidzia też grał cały mecz a jego cena spadła jest tańszy niż przed zakupem. Ktoś tu chyba chce już od początku się ustawić i popsuć innym zabawę.
            • Gość: m Re: budżety drużyn IP: *.elk.mm.pl 25.02.13, 14:15
              Ja zauważyłem, że wartości części zawodników wzrosły w ogóle przed meczami, np. Ljuboja z 3,1 na 3,8 lub Pawłoski z 2,5 na 2,8, Ceesay z 1,6 na 2,1. Ale też np. zawodnicy, którzy kosztowali 0,3 mln tylko za to że zagrali wzrośli bardzo dużo, np. Małecki na 2 mln, Tosik na 1,8 lub Kosznik na 1,3.
              • Gość: m Re: budżety drużyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 18:37
                to jest jakaś kpina
                • Gość: loki Re: budżety drużyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 11:46
                  Halo Redakcja! Proszę wyjaśnić wszystkim te oszukańcze budżety drużyn. Niektórzy po pierwszej kolejce mają już ponad 32 miliony. Pytam się za co? 7 milionów przychodu podzielić na 15 zawodników to jest około 450 tys. na gracza. A przecież wszyscy nie grają, punktuje 11 i na pewno wszyscy z tej jedenastki nie zagrali wyśmienicie. Jak tak dalej będzie to nie ma sensu w to grać, a miała być taka fajna zabawa.
                  • wygrajlige_pomoc Re: budżety drużyn 26.02.13, 12:32
                    halo! Rzeczywiście wygląda to słabo. Zgłosiłem do administratora skąd to wynika i dlaczego (jeżeli były zmiany cen), były tak mocne. Dam znać jak się dowiem [Bartek]
                    • Gość: marwi Re: budżety drużyn IP: *.static.betamed.3s.pl 26.02.13, 13:09
                      tylko żeby teraz nie przyszedł wam do głowy pomysł by cofnąć te ceny do wyjściowych !!!
                      Bo Ci prezesi którzy zdążyliby sprzedać tych zawodników mieliby niezłe premie
                      • Gość: m Re: budżety drużyn IP: *.elk.mm.pl 26.02.13, 14:56
                        Ok, jakoś rozumiem, że ktoś kto zagrał to mógł podrożec, ale żeby aż o tyle? Furman z 0,4 na 1,7 , Wszołek z 1,4 na 2,4. Plus kilku wcześniej wymienionych. Ale, żeby Kaniecki z 0,3 na 1,5 mln chociaż grzał ławe? To już dla mnie jest chore.
                        • Gość: piast78 Re: budżety drużyn IP: *.elpos.net 26.02.13, 16:00
                          to że był był burdel cenowy przed startem konkursu to nic, bo wszyscy mieli te same warunki startu, mimo że to urągało wszelkim zasadom przyzwoitości, ale poprawianie tego na łapu capu w trakcie konkursu to już jest wpływanie na wyniki gry, bo mając kilku słabych zawodników, którzy w cudowny sposób podrożeli cichą nocą o grubą kasę, to teraz niektórzy mogą ich sprzedać i zakupić o wiele lepszych zawodników na co reszta graczy będzie musiała pracować sporą część edycji, to łamanie równości w grze !
                          • Gość: tosik Re: budżety drużyn IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 16:48
                            ja natomiast skorzystalem z tego zamieszania cenowego. przed 16 kolejka kupilem tosika i maleckiego i wielu innych liczac, ze podrozeja... i tak sie stalo, chociaz uwazam to za mocno niesprawiedliwe... pozdrawiam
                            • Gość: tosik Re: budżety drużyn IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 16:57
                              moja druzyna juz jest warta 32.8 mln (tosik, malecki, furman, to tylko ci najtansi...) pozdrawiam
                              • Gość: loki Re: budżety drużyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 11:13
                                Oto jak na kombinowaniu w cenach zawodników jeden zyskał drugi stracił. Nawet w takiej głupiej grze nie może być uczciwie i normalnie. Ja ma 66 punktów i mój budżet wynosi 27.90. Trzech moich sąsiadów w klasyfikacji ma również 66 punktów ale ich budżety wynoszą 29.90, 31.30, 32.20. Już po pierwszej kolejce nie mam z nimi szans. Pozdrawiam wszystkich graczy i życzę powodzenia!
                    • wygrajlige_pomoc Re: budżety drużyn - wyjaśnienie 27.02.13, 13:27
                      Prezesi,
                      ceny rzeczywiście zmieniły się w niektórych przypadkach dość radykalnie.
                      Dzięki temu wiele drużyn zyskała na wartości.
                      Wynika to z tego, że ostatnia aktualizacja cen nastąpiła już po uruchomieniu gry (możliwości zakładania drużyn).

Co dalej:
                      - ceny zostają na tym poziomie
                      - ceny będą się zmieniać po każdej kolejce w zależności od występów piłkarzy

W razie wątpliwości: wg regulaminu ceny mogą się zmieniać o różne wartości, więc wszystko jest zgodnie z tym regulaminem.

Osobiście też widzę w tym wypadku zbyt drastyczne zmiany, ale tak mogło się zdarzyć i taką mamy sytuację. Jak w życiu - czasem się poszczęści.
                      Jednocześnie nie uważam, że ktoś z budżetem 32 mln ma większe szanse na wygraną niż ten z 25 mln. Pieniądze nie grają.

[Bartek]

• Gość: nn Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:44
                        Wasz konkurs wasze prawo a i tak to śmierdzi i jest nieuczciwe!
                      • Gość: prezes Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:54
                        Czyli co wszyscy chcą wygrać tylko, że nie wszyscy w tym momencie mają równe szanse!
                        • Gość: m Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.elk.mm.pl 27.02.13, 15:21
                          Ale też nie jest powiedziane, że najlepszą drużyną będzie ta, która ma najdroższych piłkarzy. Czy Ljuboja, Saganowski, Mila, Radovic, Dwaliszwili czy Genkow zdobyli najwięcej punktów w poprzedniej kolejce? Nie, a są jednymi z najdroższych. To, że ktoś ma wysoką wartosc drużyny nie oznacza, że będzie mógł kupowac najlepszych.
                          • Gość: m2 Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.elk.mm.pl 27.02.13, 15:30
                            Dobra, można zrozumiec, że gracze, którzy zagrali to podrożeli, ale ja mam pytanie, dlaczego Kaniecki z Lechii grzejąc ławę podrożał z 0,3 na 1,5 mln?
                          • Gość: p Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.elpos.net 27.02.13, 16:09
                            to może od razu wprowadźmy losowanie, na tego kto wygra konkurs, ten co ma szczęście zbiera wszystko, zaoszczędzi to wielu fanom ślęczenia nad składami i wyszukiwania perspektywicznych zawodników... tak cos czułem przed startem że poziom konkursu zszedł na dno ale teraz to...
                            • wygrajlige_pomoc Re: budżety drużyn - wyjaśnienie 27.02.13, 17:26
                              @p: naprawdę sądzisz, że wygrana zależy od szczęścia / budżetu klubu? To jednak nie ta gra [Bartek]
                              • Gość: m Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.elk.mm.pl 27.02.13, 19:58
                                Zresztą czy chodzi tu o perspektywicznych graczy? Po prostu na rezerwe bierze się najtańszych którzy mogą zapunktowac. Powtarzam pytanie o Kanieckiego ; )
                                • Gość: loki Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 20:59
                                  Kaniecki grzał ławę i zdrożał, a Pawela grał i staniał. Nieźle chłopaki w redakcji namieszali.
                                  • Gość: bzyk Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.lcs.net.pl 27.02.13, 22:11
                                    Panowie jak wam się nie podoba zawsze możecie zrezygnować, będzie mniejsza konkurencja,
                                    • Gość: admuś Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 22:56
                                      Ręce opadają!
                                      Droga redakcjo! proponuje abyście zagrali w fantasy premier league.
                                      podam nawet link:
                                      fantasy.premierleague.com/
                                      zagrajcie tam i dojdźcie do pewnych wniosków.
                                      Manipulacje z wartościami to szczyt Amatorstwa z Waszej strony.
                                      Wstyd i jeszcze raz Wstyd.
                                      nie na tym ta gra polegać powinna, żeby móc kupić każdego zawodnika do swojego składu.
                                      czym się kierowaliście zmieniająć nagle przed pierwszą kolejką ceny zawodników.
                                      już lepiej było nic nie zmieniać.
                      • Gość: kostek Re: budżety drużyn - wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 23:05
                        Prezesi,
                        ceny rzeczywiście zmieniły się w niektórych przypadkach dość radykalnie.
                        Dzięki temu wiele drużyn zyskała na wartości.
                        Wynika to z tego, że ostatnia aktualizacja cen nastąpiła już po uruchomieniu gry (możliwości zakładania drużyn).

Co dalej:
                        - ceny zostają na tym poziomie
                        - ceny będą się zmieniać po każdej kolejce w zależności od występów piłkarzy

W razie wątpliwości: wg regulaminu ceny mogą się zmieniać o różne wartości, więc wszystko jest zgodnie z tym regulaminem.

Osobiście też widzę w tym wypadku zbyt drastyczne zmiany, ale tak mogło się zdarzyć i taką mamy sytuację. Jak w życiu - czasem się poszczęści.
                        Jednocześnie nie uważam, że ktoś z budżetem 32 mln ma większe szanse na wygraną niż ten z 25 mln. Pieniądze nie grają.

[Bartek]

Nie rozumiem tłumaczenia - tak mogło się zdarzyć. Co to jest za tłumaczenie? Zjebaliście sprawę na całej linii z tymi cenami. <br />Nie tzreba być geniuszem matematyki, żeby rozwiązać ten problem. Prosta tabela z pkt i ich poziomem, piłkarz osiąga dany pułap rośnie jego cena. Nie osiąga danego pułapu w ciągu kilku kolejek cena spada.<br />
                        Przyznajcie się po prostu, że nie zdążyliście na czas oddać sprawnego programu, z właściwymi cenami i łataliście dziurę na szybko.<br />
                        Niestety jak ktoś napisał wcześniej sprawiedliwości tu nie ma, bo niektórzy będą ciułać pkt przez 5-6 następnych kolejek, żeby dogonić top.<br /><br />
                        Kolejny raz widać jak działają algorytmy w tym programie, tak samo komiczne jest naliczanie pkt, na które czeka się czasami kilka godzin. Przecież to powinien robić soft w trybie automatycznym - a nie czekać jak jakiś admin klepnie enter z ilością pkt :)<br />
                        Do czołówki takich gier niestety waszej nie można zaliczyć.

• Gość: damio Re: budżety drużyn IP: *.tktelekom.pl 27.02.13, 23:24
        oj nieladnie nieladnie ,po co wogole zmnienialiscie te ceny,w zwszlej edycju MURAS Z LECHA kosztowal 0.3 i bylo dobrze i rowno dla wszytkich,a tak teraz sa nierowne szanse:sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana:
        • Gość: loki Re: budżety drużyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 13:59
          A ja myślałem że w tej zabawie chodziło o to żeby nie można było od razu kupić każdego zawodnika. Ale widocznie się myliłem, bo tu proszę już po pierwszej kolejce gro prezesów może sobie kupić kogo chce. Droga redakcjo proszę mi tylko nie tłumaczyć, że pieniądze nie grają bo to jest tłumaczenie dziecka z przedszkola. Jak to mówią mleko się wylało a smród i niesmak będzie do końca konkursu. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim Prezesom.
          • Gość: MarkoniLDZ Re: budżety drużyn IP: *.105.135.147.tvsat364.lodz.pl 01.03.13, 14:59
            Jak dla mnie nie powinno być takich sytuacji że po starcie gry, wprowadzane są zmiany wartości piłkarzy.
            Po rozpoczęciu gry wartość piłkarzy powinna rosnąć, proporcjonalnie do ilości zdobytych punktów, prosta konstrukcja tabeli, za ile punktów jaki wzrost wartości.
            Bo faktycznie z tego co widzę w transferach i czytam tutaj to jakaś masakra z niektórymi piłkarzami.
            Sądziłem że w tej grze będzie chodziło o celne dobieranie piłkarzy. A tym czasem można pod pompować budżet na jakimś wałku z cenami.

Napisałbym że to nie poważne ze strony osoby/osób odpowiedzialnych za tą grę, ale to tylko gra...tak więc obrażony się nie czuję, ale niesmak pozostanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka