Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sprawdzenie stanu kasy

IP: *.icpnet.pl 07.11.13, 22:56
    Witam
    Proszę o sprawdzenie co się dzieje, że od dwóch kolejek, podczas meczy rośnie mi wartość drużyny a później drastycznie maleje. Przed ostatnią kolejką zrobiłem transfery, zakończyło się okienko transferowe zaczął pierwszy mecz a ja miałem już 0.6 mniej. Teraz odrobiłem to co straciłem przez całą kolejkę, chcę zrobić transfery patrzę... a tu mniej niż ostatnio. Co jest grane? W lidze w której uczestniczę gracze z podobną ilością pkt po ostatniej kolejce i z podobnym składem nie odnieśli takich strat finansowych.
    ID drużyny : 33153

Pozdrawiam
    JC
    Obserwuj wątek
      • Gość: mikolaj Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.13, 23:19
        Zawodnicy w każdej kolejce tracą lub zyskują na wartości więc cena jest ruchoma.
        • Gość: dzakson_san Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.beyonddatacenter.com 08.11.13, 15:20
          Doskonale to rozumiem. Ale jakim cudem po 14 kolejce wzrosła wartość drużyny a 5 min (w sumie nie wiem ile dokładnie ale krótko po oknie transferowym) spadła o 0.6? A tym razem, przez całą kolejkę 15 wartość rosła a nagle w trakcie okna transferowego wartość spadła prawie o 1 mln????
          • Gość: john1991 Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.wtvk.pl 08.11.13, 19:06
            Z kasą się dzieją cuda, wszyscy to wiedzą. Problem w tym, że nie można podejrzeć historii wartości zawodników i wartości drużyny. Przy transferach jakaś część kasy zawsze gdzieś przepada. Może to prowizja dla agentów?
            • Gość: Marcin Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 12:47
              Przed możliwością zrobienia transferów w czasie kolejki wartość moje drużyny rośnie:
              29.20 mln, 29.30 mln, 29.40 mln..

pojawia się możliwość zrobienia transferów, wartość drużyny: 29.10 mln

Śmiech na sali:)
      • Gość: Pasztet Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 17:16
        id:3621

mam pytanie dlaczego na koniec ostatniej kolejki wartość mojej drużyny wynosiła 29.80 mln

a dziś wynosi 29.50mln?

gdzie wszyscy zawodnicy punktowali na + niektórzy na 8pkt,9pkt co automatycznie świadczy o wzroście ich wartości...
        czym są spowodowane te skoki ??
        • Gość: Paweł Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.ip.netia.com.pl 13.11.13, 12:07
          Witam. Jeśli chodzi o wycenę wartości zawodników to jest to z pewnością jeden z największych problemów tej gry. Miejmy nadzieję że organizator też to zauważa ;) Na podstawie tylko swojej drużyny widzę kilka "cudów". Regularnie grający bramkarz Skaba jest mniej wart od np. Witana, Gliwy, Małkowskiego i innych tego typu ananasów. Jego cena spadła raz, nie wzrosła nic a nic mimo ostatnich dwóch meczów bez straty gola. Kolejny przykład S. Gancarczyk z Górnika. Piłkarz wicelidera Ekstraklasy, grający regularnie i co ważne znajdujący się na 12 miejscu wśród najlepiej punktujących obrońców!!! Kupiłem go za 1,1 mln - obecnie wart 0.6 mln... Nie będę podawał kto jest więcej wart od niego bo bo są to prawie wszyscy piłkarze grający i znaczna część rezerwowych oraz zawodników z zerem punktów. Ostatnio w składzie Wisły pojawił się Brożek Piotr. Po meczu z Górnikiem wartość spadła już o 0,2 mln. Kolejny przykład z mojej drużyny to Michał Masłowski z Zawiszy. Wart jest 1,0 mln. 21 miejsce wśród pomocników. w pierwszej 50 pomocników jest tylko 1 tańszy od niego. Jego cena jakoś nie idzie w górę. Zestawię go z jego kolegą z drużyny (Hermes - 0 goli, 0 asyst, 20 pkt, - cena... 2,4 mln) hmmm... jakiej wytłumaczenie się nasuwa? Izvolt (1,6 ), Bilek (1,7) Lenartowski (1,5) i tak by można dalej... Sam jestem ciekaw jaki jest algorytm wyceny przyjęty przez organizatora. Oczywiście gra jest darmowa i nieobowiązkowa więc może ktoś uzna że nie ma co zwracać uwagi takie rzeczy - mnie się jednak wydaje że warto. Gra w to mnóstwo osób. I bardzo dobrze, że gra. pozdrawiam. ps. Ale z tym 0,6 mln za Gancarczyka to żeście pojechali na maxa :)
          • wygrajlige_pomoc Re: Sprawdzenie stanu kasy 13.11.13, 12:22
            Prezesi, już to nieco przerabialiśmy.
            Cena zawodników się zmienia, stąd te wahania.

Zauważamy ten kłopot. W nowej edycji przygotujemy bardziej przejrzyste te zasady.
            [Bartek]
      • Gość: Pasztet Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 18:28
        Bartku ,

ale nadal nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie to że ceny się zmieniają to my gracze bardzo dobrze wiemy żadne odkrycie czekam na wyjaśnienie DLACZEGO W MOJEJ DRUŻYNIE MIMO PUNKTACJI DODATNIEJ NA KAŻDEJ POZYCJI A NAWET PRZEKRACZAJĄCEJ PRÓG 8PKT. CO ŚWIADCZY O WZROŚCIE WARTOŚCI ZAWODNIKA TRACĘ KURDE NAGLE 300TYS. W CIĄGU 12H PO ZAKOŃCZONEJ KOLEJCE ??
      • Gość: Pasztet Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 18:32
        ... rozumiem że jak mi zawodnicy punktowali na 0 albo ujemnie to zabieraliście pieniądze z wartości drużyny wporzadku ale teraz jak grają in plus to już ich oddać nie chcecie tzn. oddajecie do wieczora kończącego kolejkę bo w dniu w którym można już robić transfery stan wartości drużyny maleje masakra...
        • wygrajlige_pomoc Re: Sprawdzenie stanu kasy 14.11.13, 10:37
          Drogi Pasztecie,
          nie wszyscy piłkarze grają Ci in plus.

Jak pisałem - od kolejnego sezonu będzie to jaśniejsze. Chcemy by każdy piłkarz miał historię ceny. Mam nadzieję, że tak właśnie nam przygotują nową edycję.
          [Bartek]
          • Gość: Pasztet Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.13, 18:20
            Ntibazonkiza zagrał 90 minut (2 pkt)
            Teodorczyk zagrał 82 minut (2 pkt)
            Teodorczyk zdobył gola 1 raz(y) (4 pkt)
            Teodorczyk - jego druzyna zagrała ofensywnie (1 pkt)
            Teodorczyk - jego drużyna wygrała mecz (1 pkt)
            Douglas zagrał 90 minut (2 pkt)
            Douglas - jego drużyna straciła gola (ilość: 2) (-1 pkt)
            Douglas - jego druzyna zagrała ofensywnie (1 pkt)
            Douglas - jego drużyna wygrała mecz (1 pkt)
            Skaba - jego drużyna zachowała czyste konto (3 pkt)
            Skaba zagrał 90 minut (2 pkt)
            Skaba 4 raz(y) obronił strzały na bramkę (1 pkt)
            Skaba - jego drużyna wygrała mecz (1 pkt)
            Dwaliszwili zagrał 90 minut (4 pkt)
            Dwaliszwili - jego drużyna wygrała mecz (2 pkt)
            Brzyski asystował 1 raz(y) (3 pkt)
            Brzyski - jego drużyna zachowała czyste konto (3 pkt)
            Brzyski zagrał 90 minut (2 pkt)
            Brzyski - jego drużyna wygrała mecz (1 pkt)
            Akahoshi zagrał 90 minut (2 pkt)
            Paixao zagrał 89 minut (2 pkt)
            Paixao zdobył gola 1 raz(y) (4 pkt)
            Paixao 1 raz(y) wywalczył rzut karny (2 pkt)
            Hołota zagrał 90 minut (2 pkt)
            Cetnarski zagrał 62 minut (2 pkt)
            Claasen zagrał 44 minut (1 pkt)
            Claasen zdobył gola 1 raz(y) (5 pkt)
            Claasen - jego druzyna zagrała ofensywnie (1 pkt)
            Claasen - jego drużyna wygrała mecz (1 pkt)

ławka rezerwowych:
            kosanowic 2pkt
            marciniak 2pkt
            adu kwame nie zagrał
            drągowski nie zagrał

kto w 16 kolejce mi nie zapunktował na plus DROGI BARTKU ????????????
            • wygrajlige_pomoc Re: Sprawdzenie stanu kasy 15.11.13, 10:50
              Droczysz się czy nie widzisz?
              Dwóch nie zagrało.. Ciężko wtedy być na plus.

Poza tym, jak już zauważono, na cenę ma też wpływ forma z poprzednich kolejek.

[Bartek]
              • Gość: Pasztet Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.13, 16:35
                nie droczę się to ty jak na razie odpisujesz na posty jak byś chciał a nie mógł...

zaznaczyłem dlatego że jest to ławka rezerwowych a skoro cały pierwszy skład zagrał to ich punkty nie wchodzą w sumę punktów z kolejki tj. punktowali mi wszyscy na plus !! a jak ktoś nie wystąpił to raczej nie zapunktował wcale więc ani na plus ani na minus tym bardziej że był na rezerwie A CAŁY PODSTAWOWY SKŁAD ZAGRAŁ !!!

rozumiem że pewnie zaraz po wymienieniu jeszcze z 3-29 postów raczysz mi w końcu odpisać że przez to iż nie zagrał mój rezerwowy bramkarz i obrońca straciłem te pieniądze w wartości drużyny tylko od razu Cię wyprzedzę iż bramkarza tego mam od początku rundy i jeszcze nie wystąpił u mnie ani razu wiec sytuacja się z nim nie zmieniła tak samo jest z obrońcami adu kwame w momencie jak go kupiłem kosztował 300tys. i nadal tyle kosztuje więc jego cena też nie zmalała !!

parodia tak jak i administrator oby w przyszłej kolejce był ktoś sensowniejszy bo Ty kolego jesteś o dupę rozbić !! (Bartku)
                • Gość: Ilona Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: *.204.96.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.11.13, 15:07
                  Ciężki kawałek chleba Ci się trafił Bartku :)
                  • wygrajlige_pomoc Re: Sprawdzenie stanu kasy 21.11.13, 09:38
                    @Ilona: nie ma łatwo. Kilka dni dochodziłem do siebie po ostatnim zdaniu Paszteta ;)

@Pasztet: cena zawodników zmienia się globalnie a nie tylko dlatego, że w drużynie Paszteta zagrał cały skład.

Przyznaję oczywiście, że nie jest to do końca jasne. Już pracujemy nad kolejną rundą by to było przejrzyste i jasne dla wszystkich.

[Bartek]
                    • Gość: zoofilip Re: Sprawdzenie stanu kasy IP: 84.246.251.* 21.11.13, 10:35
                      Nie chciałbym się odnosić do wypowiedzi poprzedników, ale jest coś dziwnego w ruchach cen. Otóż jest taka prawidłowość, że W TRAKCIE kolejki ceny rosną dosyć wyraźnie, aby PO JEJ ZAKOŃCZENIU spaść o nawet ponad 1mln (miałem taki przypadek) - mam tu na myśli wartość całej drużyny. I to akurat jest absurdalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka