Gość: borkowicz Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:51 na podnoszeniu ciężarów (Polskie Radio pr. I) Zimoch: "Teraz ugniata tą sztangę jak ciasto szuka najleszpego miesjsca..." "teraz nie śmieją się jej tylko usta teraz śmieją się również tę błękitne jak niebo nad Atenami oczy" ;) Nie wiem kto komentował 200m motylkiem. 1. powtarzał cały czas że Otylia myślała sobie "Jeśli nie teraz to kiedy? Jeśli nie tu to gdzie ?" 2. Ściągnęła buty; te białe skarpetki na uszach (tu chwila przerwy) wolkmen :0 3.jak stała na słupku wyglądała jak ta japońska gęsia teraz walczy jak wojownik ninja 4. nasz motylek, czy może nasz delfinek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalafior Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.borotek.pl 19.08.04, 11:52 "Już tylko pól komory straty wioslarzy z Duni" Miało byc chyba z Danii:) Podczas pólfinalow w wioslarstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:43 Coś ty. Jak płynęli Duńczycy, to rzecz jasna, że z Dunii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sab_J Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 213.199.228.* 19.08.04, 11:57 "Podziwiamy Greka, ktory dzielnie walczy z przeciwnosciami naturalnymi" "Dwa punkty karne to jest liczba parzysta" - komentator eurosportu, kajakarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdynianka Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.pwradio.pl 19.08.04, 12:12 nie podoba mi sie relacja z Aten, komentatorzy sie myla. nie rozrozniaja awansu polfinalu i finalo. a ponadto sa zbyt poblazliwi dla nieudanych wystepow Polakow. dlatego czesciej wybieram eurosport. poziom komentowania oceniam na 3. jest naprawde slaby. a po za tym czemu nie pokazujecie koszykowki kobiet??!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vroom Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.autocom.pl 19.08.04, 12:23 przed chwilą, kajakarstwo górskie: "Zawodnik ten jest wegetarianinem, ale.. jak wiemy sportowiec potrzebuje troche białka zwierzęcego" "Eskimosi byli pionierami kajakarstwa górskiego, w tych swoich skórzanych łodziach, po spienionych rzekach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krECik Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.artcom.pl / *.b.jawnet.pl 19.08.04, 14:15 "Jak na cos takiego sie patrzy to krew zalewa" - o meczu Polska - Francja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:36 A to akurat prawdę powiedział. Krótko zwięźle i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gofrandro Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:30 apropos pana B, to wkurza mnie jak strasznie popisuje się swoim angielskim, ale niestety nawet nazwisk nie potrafi wymówić poprawnie (a tego to akurat mógłby się nauczyć, chociazby słuchając speakera zamiast pieprzyć od rzeczy), konkretnie chodzi mi o Amandę, która według B nazywa się Bert (ale z jakim akcentem cudownym!!) chociaż do tej pory znana była raczej jako Bird (pisownia wymowy uproszczona, ale chyba wiecie o co chodzi), a to tylko przykład jeden z wielu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emoo101 Re: krew go zalewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 11:14 chcial powiedziec ze chuj go strzeli ale sie w pore pochamowal ale szkoda bo by bardziej pasowalo. mnie strzelil... Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko76 Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 19.08.04, 14:26 Czy ktoś widział, co się wczoraj działo w studiu, gdy zaprosili Otylię??? 1. Dali powtórkę finału, zasłaniając wizerunkiem Otylii prawie wszystkie zawodniczki, i ktoś, kto nie mógł obejrzeć wcześniej finału, to teraz też go nie zobaczył, bo nie wiadomo było kto i na którym jest miejscu. Jasne, że byłam ciekawa reakcji Otylii na swój występ, ale bez przesady... 2. "Wywiad", który przeprowadzono był na poziomie niższym, niż można byłoby się spodziewać np. po Super Expresie czy Fakcie po jakiejś super aferze - "co z zaręczynami, kiedy, a co ze szkołą...". Czekałam, aż padnie pytanie: "a kiedy się ostatnio bzykałaś?" To jest jej prywatne życie i widać było, że niezbyt chętnie na to odpowiadała. I Czuło się pewne zażenowanie słuchając tego. Pozdrawiam ZŁOTĄ MEDALISTKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locki Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.menis.gov.pl / 195.164.60.* 19.08.04, 14:39 Miałem identyczne odczucia po tym "przedstawieniu" Pana Sobczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krECik Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:35 "Australijskie rekiny poczuly ze przeciwnik troche krwawi i mozna go skonsumowac na sniadanie" - o zawodnikach Australii w meczu koszykowki przeciwko USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggggggga Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:42 "Andrzej Stelmach bardziej gra skrzydłami" "Piotr Gruszka jest jedynym elementem w naszej druzynie ktory dobrze funkcjonuje" "Punkt zdobyty przez tego, ktory przed chwila pojawil sie na boisku" "...ożywił gre naszego zespolu na siatce......." "Zdobywamy punkt po akcji, w ktorej zdobyc punktu nie mielismy prawa..." "Kiedy widzi przed soba rece rywala to oszukuje..." "....dobrze Ignaczak!...niedobrze Ignaczak..." "Jak na cos takiego sie patrzy to krew zalewa" "Jezeli bedziemy spac to Panstwo przed telewizorami tez za chwile zasną" "W koncu Andrzej Stelmach uruchomił naszego srodkowego..." "Muszą walczyć o życie w tym turnieju" "Niech pokażą ze są twardzi i hardzi" A to wszystko w meczu siatkowki POLSKA-FRANCJA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Blue Sky Ogromny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:45 "Ogromny ambitnie" - Marek Jóźwik o kajakarzu górskim Grzegorzu Polaczyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Blue Sky Mamy kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:49 "I mamy kandydata do stania się;) gwiazdą na igrzyskach w Sydney" - Przemysław Babiarz (który nawet nie wie, na jakiej pływalni się znajduje) o Michaelu Phelpsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brreeeg Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.autocom.pl 19.08.04, 16:30 - i widzimy na trybynach najwięcej kibiców chińskich - chińczyków w ogóle na świecie jest najwięcej, więc nic dziwnego proszę państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
fion_a Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 19.08.04, 17:03 Z meczu siatkówki Polska-Francja: "Po wygranej z Serbami i Czarnogórami ...hmm...Czarnogórcami" o Francuzach: "Obrona jest ich bardzo silną bronią" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chybalewska Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 17:19 Paulina: "Polscy wioślarze są faworytami do medalu. Przynajmniej do złotego medalu". Czy są jakieś brylantowe albo platynowe medale? Odpowiedz Link Zgłoś
tatik Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 19.08.04, 17:42 Duńczycy doganiają Rosjan, którzy ścigają Duńczyków. Kajetan Broniewski podczas półfinałowego wyścigu czwórek w wadze lekkiej bez sternika mężczyzn.19.08.04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annab Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:07 strzelanie z łuku-fianł mezczyzn: " rywalizacja tu między oboma zawodnikami " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 07:55 To było trochę inaczej, jeszcze lepiej. Najpierw "rywalizacja między oba tymi zawodnikami", po pewnym czasie "rywalizacja między oboma tymi zawodnikami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 18:38 trener Otylii, obecny dziś w studiu komentatorskim, nie wiedząc, że jest juz na antenie przed startem Pawła Korzeniowskiego: " no, korzeń musi dziś dziabnąć życiówkę!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebuch Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:19 Babiarz: "kto, kto wygra polka czy australijska..... co za emocje !!! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan WWW -Wpadki komentatorów z Aten IP: *.cik.pl 19.08.04, 18:34 Znacie jakąś stronę z fotkami Chylewskiej. Piękna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batistoota Re: WWW -Wpadki komentatorów z Aten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 19:52 Trzeba poszukać coś o Rowerze Błążeja bo Paulina prowadziła ten program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Babiarz Przemysław IP: *.crowley.pl 19.08.04, 19:40 Nie wiadomo który juz przypadek pomroczności jasnej Przemka Babiarza w Atenach. Dekoracja najlepszych żabkarek na 200m. Dekorowana jest srebrna medalistka Australijka Leisel Jones. Przemek widzi to tak : "I teraz zawiśnie srebrny medal na piersi zawodniczki z Zimbabwe-Kirsty Coventry. Bardzo udane igrzyska tej dziewczyny. To jej kolejny medal...itd itp " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes A o tym ktos juz pisał ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:35 Jesli tak to sorry.Cytaty niedokładne jesli ktos pamieta niech poprawi. Rzecz sie dziala podczas zawodów żeglarskich gdzie komentarz nalezy do Waldemara Heflicha i Dominika Życkiego. Na kolejnym nawrocie Waldemar mówi ,że zawodnik (z kraju X załóżmy że Francji) świetnie pożeglował ten odcinek na to po kilku sekundach Dominik odpowiada - zawodnik z Francji słabo przemierzył ten ostatni odcinek. Riposta Pana Waldemara "No widzisz jaki Ty jesteś, ja mówie że poszło mu dobrze a ty że na odwrót" Trzeba bylo to usłyszeć to byl dla mnie hit nr 1 jak narazie no moze zaraz po tym jak Dębowskiego "krew zalała" :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magol24 Re: Babiarz Przemysław IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 23:10 Babiarz jest beznadziejny. Nie wiem kto go wysłał na olimpiadę!!!!!!!Jeszcze jeden kwiatek z rozpoczęcia olimpiady w piatek. Na stadion wchodzi ekipa Australii, pan Szaranowicz mówi: Austarlijczycy przysłali do Aten 673 sportowców. Po chwili, gdy ekpia Australii kończy swoje przejście, pan (chyba) Sobczyński Piotruś (nie jestem pewna nazwiska tego komentatora) mówi, że ekipa Australii jest jedną z liczniejszych ekpi, bo do Aten przyjechało 463 zawodników. Ciekawe gdzie obu naszym komentatorom podziało 210 Austarlijczyków. Za pierwszym razem jak oglądałam otwarcie igrzysk to nie zwróciłam na tego kwiatka uwagii, ale mam to nagrane na video i dzisiaj ogladałam ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: Babiarz Przemysław IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.08.04, 09:26 Szaranowiczowi chodzilo o cala ekipe, razem z dzialaczami, trenerami i zawodnikami, natomiast drugi komentatora podal liste zawodnikow!!! Sluchaj uchem a nie brzuchem, i dziwie sie ze ogladalas to dwa razy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackrainbow Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:42 Miklas po wejsciu na antene przy relacji z podnoszenia ciezarow kobiet: "witam państwa po raz drugi a wlasciwie po raz trzeci.." [sic!] hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 19.08.04, 21:23 Krzysztof Miklas komentując podnoszenie ciężarów powiedział o chorwackim sztangiście-"Peszev ma 34 lata i od 25 należy do światowej czołówki sztangistów". Odpowiedz Link Zgłoś
quentin389 Wpadki... 19.08.04, 21:32 "około 40/50 % zawodniczek i zawodniczków... zawodników jest leworęcznych" (TVP - Adam Krzesiński - pierwszy półfinał szabli kobiet) :P W czasie dzisiejszych (19.) półfinałów i finałów na pływalni, jeden z komentatorów TVP zaczął wyliczać ludzi, którzy przyczynili się do sukcesów w polskim pływaniu. Pozdrawiał lekarzy, prezesów, związkowców i kogo się jeszcze tylko da, a na koniec dodał coś w rodzaju: "a wszyscy ci lekarze (...) pracują w firmie Carolina Medical Center" !!! O____O Co to miało być!? Coś mu chyba kompletnie odbiło! Jak tak w ogóle można? a tu taki mały komentarz do igrzysk: fun.from.berdyczow.org/00-ROCZNIK-2001/stare/Sterydy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: Wpadki... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 21:50 hyhy dobry ten link :D Odpowiedz Link Zgłoś
bacha73 Re: Wpadki... 20.08.04, 09:02 Słyszałam to samo- i byłam pewna, że cos umknęło w trakcie - ale jazda faktycznie na calego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chi Re: Wpadki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 11:59 podnoszenie ciezarow, komentuje mój faworyt Miklas, i mówi mniej wiecej coś takiego (chodziło zdaje sie o Bułgara z paszportem chorwackim) : "jego naturalizacje sfinansował Goran Ivanisevic - slynny chorwacki ciężarowiec!" brawo Jasiu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.icpnet.pl 19.08.04, 21:55 Wkurzających i "śmiesznych" jest wiele wypowiedzi naszych dziennikarzy sportowych.Świadzcy to jednak o ich małej wiedzy i niedouczeniu.Wpadki: P.Chylewska "kolegowi", to chyba najberdziej rażące.Komentatorzy również Ci z internetu często niestety mylą bronie szermiercze.Są 3: szabla, floret i szpada i zasadniczo się od siebie różnią.Laik może się nie znać,ale jeżeli ktoś opowiada o tym sporcie to już wypadałoby chyba coś niecoś wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolej Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:16 To może nie tyle wpadka komentatora, ile ciekawa koincydencja. Było: "zapraszam do obejrzenia ciekawych, jak państwo widzą" - w tym miejscu ujęcie kamery na zgrabne pośladki siatkarki plażowej - "zawodów w siatkówce plażowej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: layla Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.dashnet.lublin.pl 19.08.04, 23:14 Ale się uśmiałam zdrowo czytając to wszystko co pozbierano i umieszczono tutaj :)))) Z olimpiady odnotowałam narazie tylko 3 wpadki, albo uchybienia, jak kto woli.. 1. Kanadyjkarze nie mogą być jakimiś tyczkami, wystarczy że są dwie tyczki do poknania (autora nie pamiętam) 2.(...) do których uwarunkowały go warunki fizyczne (j.w.) 3. Nasza czwórka podwójna jest według fachowców absolutnym faworytem do medalu, PRZYNAJMNIEJ do złotego medalu (Chylewska) Niestety gdzieś zgubiłam cała kolekcję powiedzonek z statniego Euro, ale przytaczam kilka innych z ze zbiorów 1. Gol był ukoronkowaniem dobrej gry ( Basałaj 11.10.03) 2. Kapitalny błąd (Banasikowski 05.11.03) 3. Ta euforia musi być spokojna ( Szaranowicz 20.01.02)--> absolutna perła, moim zdaniem 4. Gratulacje od prezenta (prezydenta miało być..)(Szaranowicz 20.01.02) 5. Zobaczymy jak to będzie do końca boiska (połowy miało być) (autora nie pamiętam) 6. Nie wszyscy potrafią sobie z tym uporać (j.w.) 7. Coraz głębiej trzeba penetrować kandydatów na przyszłych Małyszów (j.w.) 8. Nedved cieszy i płacze się jednocześnie ( Borek) 9. Radość bez rewanżyzmu (autora nie pamiętam) 10. Mecz jest rozgrywany przy bardzo wysokiej temperaturze a nawet upale (j.w.) 11. Gorący kibic ( miał być doping kibiców) Przepraszam jeśli to troche przydługie i nie na temat ale tak jakoś mnie zainspirowaliście. A tak co do Kurzajewskiego - chyba wolę go teraz, gdy mówi spokojnie z lekko jakby zaćpany głosem niż gdy dawno dawno temu w Wizji Dport aż podskakiwał i krzyczał entuzjastycznie z wyrazem twarzy, przepraszam, debila i młokosa. Tylko mógłby się tak nie rozwalać na tej kanapie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg_ Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 23:27 Wypowiedź komentatora w czasie gimanstyki: "...ćwiczenie może być ocenione również wysoko choć zapewne nieco niżej..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 23:48 Dzisiejszy hit z pływalni - "Dzis przed nami jeszcze dwa wieczory" Tekst dotyczacy 2 finałów które miały sie rozegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeregowiec Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 02:29 Albo naturalizowaliśmy sobie chodziarza albo w naszym słowniku pojawiło się nowe imię. Może w końcu jest tak, że słońce przygrzewa nie tylko w Atenach, bo w warszawskim studio powtórkowym Szpak zachęcał do oglądania rywalizacji chodziarzy na 20 km, wśród których wystąpi - uwaga! - "Bendżamin Kuciński". Sprawdzałem różne skarby kibica i rzeczywiście w jednym imię chłopaka brzmi "Benjamin", a nie "Beniamin" jak wszędzie, ale chyba ten "Bendżamin" to lekka przesada. Jeszcze lepiej było dziś w "Wiadomościach Sportowych" o godz. 20.00. Podpis pod panią wypowiadającą się o sukcesie Otylii to "szwecka dziennikarka". W ogóle jest śmiesznie, bo w kraju wygrzebuje się z lamusa do prowadzenia "Wiadomości" takie tuzy dziennikarstwa sportowego jak Starowicz albo Siezieniewski, tak jakby nie było jakiegoś utalentowanego młodego człowieka. A tu na "Trójce" pojawia się czasami fajna dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jez Babiarz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.04, 08:16 Niech ktoś zaknebluje Babiarza, bo nie wytrzymam!!! Ten człowie z uporem maniaka myli wszystko, stosuje swoistą wymowę nazwisk (np. Lenny Kreyzelburg to dla niego Lenny "Krojcelburg")Mam tego pana serdecznie dosyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś