Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.14, 21:38
    Gol wszędzie zaliczony jest dla Chmiela, a nie dla Miśkiewicza.
    Obserwuj wątek
      • Gość: racja Re: Chmiel IP: *.globalconnect.pl 12.04.14, 22:43
        Na ekstraklasa.org jest chmiel, proszę o zmianę punktacji
        • Gość: No cóż Re: Chmiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.14, 02:07
          No cóż, ta sytuacja przelała czarę goryczy i opuszczam WL. Ekstraklasa mówi że Chmiel ma jedną bramkę w sezonie a WL twierdzi, że żadnej... przecież jesteście mądrzejsi tak?

A CO GDYBY NA MIEJSCU CHMIELA BYŁ ROBAK??
          Ekstraklasa: Robak ma 20 goli, WL że 19?
          ŚMIECH NA SALI.

Dziękuję za współpracę, żegnam.
          • Gość: płakać nie będę Re: Chmiel IP: *.globalconnect.pl 13.04.14, 07:31
            Wypaczacie wynik gry. Raz odnosicie się do ekstraklasa.org, innym razem robicie po swojemu. Mam Miśkiewicza podobnie jak ponad 4300 uczestników zabawy. Nie wiem komu powinna być zaliczona bramka, ale są źródła, które uważać mamy za pewnik.
            • barry76 to zegnamy Panów niestety bez żalu 13.04.14, 07:57
              jak ma być zaliczony jak nie samobój, strzał w poprzeczkę jest strzałem niecelnym i jak ze strzału niecelnego ma być bramka Chmiela? zakręciła przed jego plecami wspaniałe bez ich dotknięcia i wpadła do bramki, bo po odbiciu od poprzeczki wychodziła w pole... wiec Chmiel miał w jednym strzale i strzał niecelne i celny?:) można sie z was śmiać, ale żadnej kontrowersji tutaj nie ma, klasyczny samobój. szkoda nawet to komentować.
              • Gość: odp Re: to zegnamy Panów niestety bez żalu IP: *.globalconnect.pl 13.04.14, 10:31
                Żegnasz bez bo nie masz z tego sianka. Organizatorzy mogą być innego zdania. Sprawa wymaga usystematyzowania, bo gdy następnym razem podobna sytuacja wystąpi z kuciakiem i robakiem, podniesie się głos połowy graczy. zrozum, że kaska, którą możesz wygrać pochodzi od pozostałych graczy. Jak w następnej edycji masz ochotę na parę zyków, to dobrze by było, gdyby ktoś interesował się jeszcze grą.
                • Gość: greg Re: to zegnamy Panów niestety bez żalu IP: *.unitymediagroup.de 13.04.14, 16:14
                  piłka po strzale w poprzeczke wylatywała w boisko i dopiero odbijając się od Miśka wpadła do bramki. Samobój... a to że 4 czy 5 tyś ludzi ma miśka to żaden argument...
              • Gość: m Re: to zegnamy Panów niestety bez żalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.14, 12:04
                Śmiać to można się z Ciebie, bo chcesz uchodzić za mądrego, a nie znasz faktów. Przypomnij sobie 2 gole Krzynówka: przeciwko Realowi i Portugalii, które zostały uznane Krzynówkowi. To 2 przykłady z brzegu w podobnych sytuacjach, więc kolego z tym swoim klasycznym samobójem to się wstrzymaj.
                • Gość: hahah Re: to zegnamy Panów niestety bez żalu IP: *.tktelekom.pl 14.04.14, 16:36
                  jak można uznać bramkę jak strzał w poprzeczkę jest strzałem niecelnym?? nie ma co sie smiąc z tych co z krowy konia chcą zrobić,bo to juz mało śmieszne, ale błędem jest tylko i wyłacznie organizacja gry, a ten co mysli ze strzał niecelny to bramka to gratuluje inteligencji, moze ogladał bajki z Tsubasa, bo tam piłki zakręcały ale u nas cudów nie ma i jeszcze taki zdolny zadownik jak Chmiel to nie umie na pewno niecelnie i celnie w jednym strzale strzelac;)
      • wygrajlige_pomoc Re: Chmiel 13.04.14, 11:15
        Spokojnie. Ledwie kilka godzin minęło od meczów... Jak zawsze, wszystko weryfikujemy. Poczekajcie do poniedziałku na ostateczne decyzje. Póki co to samobój Miśkiewicza. [Bartek]
        • Gość: greg Re: Chmiel IP: *.unitymediagroup.de 13.04.14, 16:14
          piłka po strzale w poprzeczke wylatywała w boisko i dopiero odbijając się od Miśka wpadła do bramki. Samobój... a to że 4 czy 5 tyś ludzi ma miśka to żaden argument...
          • Gość: or Re: Chmiel IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.14, 21:08
            Twoja opinia jest dla Nas bardzo ważna. Cieszymy, że podzieliłeś się nią z Nami.
            Szkoda, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Problemem nie jest to co widziałeś i Ci się wydaje, ale to zapisała Ekstraklasa. Ja też nie zgadzam się z wieloma kartkami, bramkami ze spalonego, nieprawidłowo podyktowanymi rzutami karnymi. Pozostaje mi jednak to zaakceptować. Za chwilę rusza kolejna płatna kwalifikacja i chciałbym, aby sprawa została wyjaśniona. Na ten moment bramka jest Chmiela a nie Miśkiewicza, więc punktacja naliczona jest błędnie.
      • wygrajlige_pomoc Decyzja: samobój Miśkiewicza 14.04.14, 12:16
        Prezesi,

ostatecznie zostawiamy: to była bramka samobójcza Miśkiewicza.
        Chmiel miał strzał niecelny, więc trudno zaliczyć mu bramkę.

Wiele razy powoływałem się na Ekstraklasa.org. Teraz ona wciąż podaje Chmiela. Tym razem nie możemy się jednak z tym zgodzić. Długo debatowaliśmy nad tym, ale to ewidentnie był gol samobójczy.

[Bartek]
        • Gość: m Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 14:08
          To są jakieś jaja. Nie znacie takiej zasady: jak powiesz A to powiedz B? Cytuję to co napisałeś przy wątku o golu Piecha: "W przypadku zdobywców bramek sytuacja jest klarowna - patrzymy na oficjalne dane Ekstraklasy. " I podaję jeszcze raz przykład Krzynówka, który miał 2 razy taką sytuację i gol był przyznawany mu i tak samo gol jest przyznany Chmielowi, bo to analogiczne sytuacje. Więc po prostu przyznaj, że zamknęliście kolejkę i nie możecie zmienić punktacji, a nie gadasz o jakichś debatach... Co mnie obchodzą wasze debaty? Cały czas się powołujecie na "oficjalne dane Ekstraklasy" a nagle debatujecie? Takie zachowanie jest "ewidentnie" nieprofesjonalne.
          • Gość: greg Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.unitymediagroup.de 14.04.14, 16:52
            a co mnie Krzynówek obchodzi jemu bramki za wygląd dawali. Samobój i koniec ;D
          • Gość: m Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 06:59
            No i co? Dostanę jakąś wartościową odpowiedź? Przytoczę jeszcze 1 przykład Tekst linka
            i cytuję Szanowni Gracze,
            wg Ekstraklasy to wciąż samobój bramkarza:
            www.ekstraklasa.org/rozgrywki/mecz/9123/gor/wis
            Na tym źródle opieramy sprawy strzelców goli.
            [Bartek]

Jak to jest, że w czasie gry zmienia się regulamin? Ja o czymś takim nie słyszałem. Skoro mówisz, że "na tym źródle opieramy sprawy strzelców goli" a teraz nagle debatujecie to coś tu jest nie tak... Przytaczam także regulamin To, czy dane zagranie jest asystą, decyduje organizator. Rozumiem, asysty są czasami kontrowersyjne, ale żeby decydować kto strzelił gola? Może zróbcie sobie taki zapis w regulaminie, że "To, czy dane zagranie jest golem, decyduje organizator" i będzie po problemie. Skoro ekstraklasa podaje strzelca gola to chyba wszystko jasne? Na koniec sezonu będzie w statystykach gol Chmiela, a u was nie będzie miał żadnego gola? Żądam jakiejś merytorycznej odpowiedzi w tej sprawie i przejrzystego regulaminu!
            • Gość: zal Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.tktelekom.pl 15.04.14, 09:09
              a jak ci ekstraklasa.org Twoja wyrocznia podała ze czerwona kartkę dostał Dudka to maja liczyć bezpośrednią czerwona kartkę jak ekstraklasa.org czy tak jak było faktycznie czyli czerwona ale z 2 żółtych w jednej akcji? w tym jednym meczu juz mała błąd, ale pewnie Ty jesteś jedna słuszna odpowiedzią i skandują na Ciebie: Antoni, Antoni...
        • Gość: szkoda Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 16:24
          Gdyby Brożek dostał wcześniej punkty za samobója, grałbym w pucharach dalej. Obserwuję przebieg sprawy i dobrze to nie wygląda. W krótkim czasie podejmujecie dwie odmienne decyzje. Piech też nie strzelał w światło bramki.
          Ustalcie przed rozpoczęciem kolejnej klasyfikacji zasady, tak żeby nikt do nikogo nie miał pretensji.
          • Gość: marc Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 18:07
            Taka sama sytuacja jak z piechem a inna decyzja. WTF???
            Trzymajmy sie ekstraklasy.org i bramka chmiela.
            Bartek nie zmieniajmy regul w trakcie gry.
        • wygrajlige_pomoc Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza 15.04.14, 11:06
          Też mnie razi mój brak konsekwencji, ale jak pisałem - decyzja zapadała po długiej dyskusji, nie tylko ja decydowałem. I zdecydowaliśmy, że gorzej byłoby tak ewidentnie wypaczyć strzelca gola przyznając bramkę Chmielowi.

Ostatecznie zostało na tym, że tak ewidentnego samobója (porównując do strzału Piecha, jest tu różnica) nie można zaliczyć strzelającemu niecelnie, choć Ekstraklasa tak uznała.

Macie racje, regulamin tego precyzyjnie nie określa i w kolejnej edycji dokonamy zapisów, którymi będziemy chcieli to sprecyzować.

Pozdrowienia,
          Bartek
          • Gość: xxx Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.14, 15:18
            Jesteście niekonsekwentni w swoich decyzja.. to nie swiadczy o Was dobrze. Kazdy zwiazany ze swiatem piłki wie że takie sytuacje sie zdarzaja i w 99 % bramki sa zapisywane graczą strzelającym. Tak więc nie wiem dlaczego taka sytuacja przerasta tworców gry dotyczącej piłki nożnej.. Przytoczony przykład Krzynówka jest dobry ale moznaby ich wymienic wiele.

Zeby uściślic sprawe przepisami sędziowskimi: Samobój uznawany jest gdy ingerencja piłkarza w akcje była swiadoma. Tzn gdy probowal interweniowac i poprzez ta probe trafil do wlasnej bramki...

Jesli chodzi o miskiewicza to nie mial on wplywu na przebiej akcji i w takich sytuacjach uznaje sie ze strzelec celowo wykorzystal bramkarza do strzelenia gola i jest on zapisywany strzelajacemu..

dosyc to skomplikowane ale tak to wyglada:) na przyszlosc radze bardziej zglebic temat i dopiero podejmowac decyzji.. bo rada "głupców" nic nie daje:) pzdr
            • Gość: marwi Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.static.betamed.3s.pl 15.04.14, 15:35
              "Według UEFA przy ustalaniu autora gola należy wziąć pod uwagę, czy strzał na bramkę nastąpił przed interwencją innego zawodnika i czy to zawodnik zagrał piłkę, czy może piłka odbiła się od zawodnika. Jeżeli po rozważeniu tych kryteriów dalej są wątpliwości, autorstwo gola należy przypisać zawodnikowi drużyny atakującej.
              Gol jest uznany jako samobójczy, kiedy:
              a) Zawodnik nieumyślnie zagrywa piłkę do własnej bramki (np. przez nietrafioną interwencję lub złe podanie do tyłu). To jest ewidentny przypadek, kiedy piłka wpada do bramki w wyniku aktywnego udziału zawodnika drużyny broniącej.
              b) Zawodnik zmienia (swoim zagraniem) kierunek strzału przeciwnika (który wyraźnie minąłby cel, gdyby nie to zagranie) i w efekcie piłka wpada do bramki interweniującego zawodnika drużyny broniącej.
              Gole, które są zdobywane w wyniku strzału napastnika i następującego potem odbicia czy rykoszetu od zawodnika drużyny broniącej, nie są uznawane za samobójcze. W takich przypadkach zgodnie z filozofią UEFA autorstwo gola powinno być przypisane zawodnikowi drużyny atakującej, który oddał strzał.
              Jeżeli w wyniku odbicia się piłki od słupka czy poprzeczki, piłka następnie odbije się od zawodnika drużyny broniącej lub zostanie przez niego zagrana i bezpośrednio wpadnie do jego bramki, to taki gol będzie uznawany jako samobójczy.
              Jeżeli kierunek strzału na bramkę został nieumyślnie zmieniony przez współpartnera zawodnika strzelającego i piłka wpadnie do bramki, to autorstwo takiego gola należy przyznać autorowi strzału na bramkę. Jeżeli piłka po strzale nie zmierza w kierunku bramki, ale w wyniku odbicia lub zagrania przez współpartnera zawodnika strzelającego piłka jednak wpadnie do bramki, to autorstwo takiego gola należy przypisać zawodnikowi drużyny atakującej, który jako ostatni dotknął piłkę.
              Jeśli piłka po strzale w kierunku bramki drużyny przeciwnej wpada do niej po zagraniu czy odbiciu piłki przez współpartnera zawodnika drużyny atakującej, autorstwo gola powinno być przypisane temu zawodnikowi, który swoim aktywnym udziałem zmienił kierunek lotu piłki.
              Autorstwo gola powinno być stwierdzone w raporcie sędziego, jeżeli to konieczne – po konsultacji z delegatem UEFA, obserwatorem UEFA i trenerami drużyn. W przypadku kontrowersji/wątpliwości, kiedy nie ma zgody co do autorstwa gola, przedstawiciel techniczny UEFA ustala jego autora po zapoznaniu się z zapisem telewizyjnym ujęć z różnych kamer."
              • wygrajlige_pomoc Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza 15.04.14, 16:05
                @Marwi: dzięki za podrzucenie. Przydałoby się jeszcze źródło :-)

Zapis

"Jeżeli w wyniku odbicia się piłki od słupka czy poprzeczki, piłka następnie odbije się od zawodnika drużyny broniącej lub zostanie przez niego zagrana i bezpośrednio wpadnie do jego bramki, to taki gol będzie uznawany jako samobójczy. "

mówi o samobóju Miśkiewicza. Jak widzę, Ekstraklasa też w końcu tak uznała.
                Widać nie od razu i nie dla wszystkich to są jasne sytuacje.

[Bartek]
                • Gość: marwi Re: Decyzja: samobój Miśkiewicza IP: *.static.betamed.3s.pl 16.04.14, 08:38
                  np. tu to znajdziesz

www2.pzpn.pl/index.php/Federacja/Aktualnosci/Kto-jest-autorem-gola-8211-nowe-kryteria-oceny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka