Gość: Piolo Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: 212.127.77.* 25.08.04, 16:52 I co, mamy się z tego aż tak bardzo cieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator myślcie, zanim napiszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:57 to się tyczy zarówno dziennikarzy jak i forumowiczów - ' rzeczywiście może to nie był jakiś wielki news ale ukazał się - przy innych nie nadzwyczajnych wiadomosciach z Aten nie razi '' zawodnikowi z Izraela można jedynie pogratulować przygotowania i szczęscia w wyścigach '''pochodzenie zwodnika (Żyd/NieŻyd) nie ma żadnego znaczenia w sporcie - może w momencie kiedy reprezentacja jamajki startuje w bobslejach ale to jest wyróżnienie, a nie wada '''' najłatwiej swoje frustracje (niepowodzenia sportowe, zawodowe, małżeńskie, seksualne...) tłumaczyc ogólnoświatowym spiskiem tych "Onych" Żydów, Masonów i Cyklistów - nie widząc prawdziwych przyczyn swoich problemów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: myślcie, zanim napiszecie 25.08.04, 17:10 Masz rację. Ja tam cieszę się z tego, tak jak cieszyłbym się, gdyby pierwsze złoto zdobyło Kiribati lub Afganistan (chyba jeszcze nie ma?). A jeszcze bardziej cieszyłem się wczoraj, kiedy wygrywał Morceli, bo go lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Błąd... 25.08.04, 17:11 Kurdę Morcelego też lubiłem, a wczoraj wygrał El Guerouj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezak WRESZCIE. Normalnie doczekać się nie mogłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:17 a przeżyłem holokaust, Jedwabne, Kielce, Marzec '68. To sukces na miarę wynalezienia koła. Zamknęliśmy niedowiarkom usta szukającym pseudoanukowych teorii jakoby Plemię Mojżeszowe nie jest predysponowane do sportów indywidualnych. To tylko potwierdza naukowo dowiedzione ekspertyzy, że jesteśmy Narodem Wybranym! Pozdrawiam wszystkich sympatyków syjonizmu na całym świecie, a przede wszystkim tu, w tym kraju kominów Oświęcimia, Treblinki, Sobiboru, Powstania Warszawskiego w Gettcie. Shalom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: WRESZCIE. Normalnie doczekać się nie mogłem IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 18:26 Dlaczego oskarzasz ludzi mieszkajacych w kraju, na ktorego trenie zupelnie inna nacja wybudowala obozy zaglady? Dlaczego sukces sportowy (jak wspomniales w indywidualnej dyscyplinie) jednego zawodnika ma dla Ciebie podtekst polityczny? Znam Gala osobiscie i wiem, ze przede wszystkim medal zdobyl dla siebie, to jest jego indywidualny sukces! Nie wygral po to, zeby komukolwiek cos udowodnic. Dopiero po przeanalaizowaniu statystyk zorientowal sie, ze teraz rzeczywiscie przejdzie do historii swojego kraju. Ale przede wszystkim, jak kazdy zloty medalista - zapisal sie w historii Igrzysk! I przestancie juz robic te szopki polityczne, bo sport jest po to, zeby ludzie chcacy ze soba rywalizowac robili to przez dazenie do wlasnej doskonalosci,a nie przez wciaganie swoich krajoow w wojny i niszczenie tego, co zbudowali inni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: WRESZCIE. Normalnie doczekać się nie mogłem IP: *.utaonline.at 26.08.04, 10:33 Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: WRESZCIE. Normalnie doczekać się nie mogłem IP: *.utaonline.at 26.08.04, 10:31 "to sukces na miarę wynalezienia koła." .......naprawde? "To tylko potwierdza naukowo dowiedzione ekspertyzy, że jesteśmy Narodem Wybranym!" .......zawsze mi sie zdawalo, ze w wybranstwie waszego narodu o co innego chodzilo "Pozdrawiam wszystkich sympatyków syjonizmu na całym świecie, a przede wszystkim tu, w tym kraju kominów Oświęcimia, Treblinki, Sobiboru, Powstania Warszawskiego w Gettcie. Shalom." .......zyczysz pokoju potomkom tych, ktorzy depcac moja ojczyzne zgotowali waszemu narodowi "shoah", czy toz potomkom tych ktorzy jak i wy walczyli i gineli? Moze przydaloby sie troche wiecej wiadomosci z historii a mniej uprzedzen? Shalom l'ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.anatolij Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: *.w193-250.abo.wanadoo.fr 25.08.04, 17:28 ciesze sie ze zydzi wychodza nie tylko od zlej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryr Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.08.04, 17:41 Kurwa, je pierdolę. Nie da się czytać tej Gazety Wyborczej. A ile redaktorze Michnik Palestyna ma złotych medali, co ??!!!!!!!! To jest jakaś zasrana tuba wyborcza Sharona, a nie gazeta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻydowskieSS Aby to uczcić rozwalimy palestyńską wioskę! IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.08.04, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grace Israel czy ZSRR??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:56 Jak informuje strona internetowa żydów francuskich, ponad 50% reprezentacji olimpijskiej Israela w Atenach to sportowcy z byłych republik sowieckich, czasem niekoniecznie Żydzi, którzy wyemigrowali do Israela. Trzeba sprawdzić czy ten Fridman to na pewno Żyd, czy podający się za Żyda. No ale jeśli nawet nie Żyd, to po złotym medalu o swoje obywatelstwo israelskie już nie musi się kłopotać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: 62.233.250.* 25.08.04, 18:05 Jako JUDEOSCEPTYK wcale nie mam powodów do radości! Wolna Palestyna, skończyć z żydowskim syndykatem! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Kochani Rodacy 25.08.04, 18:21 Bhehehe, kurcze wlazlem tu, bo wiedzialem, ze jak tak w GW zatytuowali ten tekst, to bedzie jazda na forum az milo. Ludzie - czy Wam sie wydaje, ze GW napiala to tak sobie? O zydowskim pochodzeniu czesci redaktorow GW nikogo przekonywac nie trzeba i sami tego nie kryja, mnie to w niczym nie przeszkadza, ale dla Was to, jak widac, plachta na byka! :) Jestem w stanie sobie nawet wyobrazic ubaw jaki ma czesc redakcji GW oraz zaklady jakie krazyly pomiedzy jej pracownikami o to ile, np. antysemickich wypowiedzi pojawi sie na forum. Obawiem sie, ze Ci co obstawiali wysokie liczby wygraja... Tu wstyd nie jest najwiekszy dlatego, ze jest tak wielu antysemitow i nacjonalistow o zapedach nazistowskich na tym forum, ale dlatego, ze tak latwo tylu ludzi dalo sie wmanewrowac w tak prosta by sie moglo zdawac kabale. A co do okupacji i wystepu Izraela. Chyba niewielu zdaje sobie z Was sprawe jeka jest idea Olimpiady - to czas pokoju, na nia powinny byc wlasnie zapraszane strony walczace. Jesli jednak tak obstajecie przy tym wyznaczniku "okupacja==zakaz wystepu na olimpiadzie", no to nie powinno na niej byc: USA i ponad 30 krajow okupujacych obecnie Irak - w tym Polski, WB i Australii, Rosji - ta okupuje np. wyspy Kurylskie i jest ciagle w stanie wojny z Japonia, ze o ciaglych walkach na Kaukazie nie wspomne, znacznej czesci panstw afrykanskich - te sie ciagle podbijaja i czesc z nich jest w stanie permamentnych wojen, Chin - okupuja Tybet. Mielibysmy - Francje, Niemcy, ktorys z krajow skandynawskich, kraje Ameryki Poludniowej, Grecje, a - i Szwajcarie oczywiscie :) Ciekawe kto by ogladal te Olimpiade... Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk7 A Wyborcza sie oczywiscie cieszy. 25.08.04, 18:24 A Wyborcza sie oczywiscie cieszy, jakby była oficjalnie gazetą żydowską. Jeszcze nie widziałem, żeby sie tak cieszyli z pierwszych medali Zimbabwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: A Wyborcza sie oczywiscie cieszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:35 Dlatego Izrael, bo to kraj cywilizowany i demokratyczny - w przeciwieństwie do absolutnie wszystkich swoich sąsiadów. Natomiast Zimbabwe to czerwona, rozpasana dzicz pod przewodnictwem towarzysza Mugabe. A to, że akurat na Igrzyskach zdobył(a) medal osoba o białej skórze tylko potwierdza (jako wyjątek) tę smutną prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodi Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:57 Czy to medal za strzelanie do Palestyńczyków? Tylko na to ich stać.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl zlikwidować IZRAEL!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.04, 19:13 to państwo morderców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ember Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 25.08.04, 19:13 Przepraszam,ale nie bardzo rozumiem. Czy to,ze Izrael zdobyl swoje pierwsze zloto w historii jest na tyle wazne dla swiatowego sportu, aby poswiecac temu wydarzeniu taki dlugi artykul. Zrozumialbym w tym przypadku prase izraelska,ale gazeta z Polski /chyba,ze to tylko pozory/? Czy jakby np. Togo /to tylko przyklad/ zdobylo pierwsze zloto na olimpiadzie to tez mogloby liczyc na rownie duza uwage poswiecona temu wydarzeniu w Gazecie Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camillo Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: 80.51.231.* 26.08.04, 09:38 > Przepraszam,ale nie bardzo rozumiem. Czy to,ze Izrael zdobyl swoje pierwsze > zloto w historii jest na tyle wazne dla swiatowego sportu, aby poswiecac temu > wydarzeniu taki dlugi artykul. Zrozumialbym w tym przypadku prase izraelska,ale gazeta z Polski /chyba,ze to tylko pozory/? Czy jakby np. Togo /to tylko > przyklad/ zdobylo pierwsze zloto na olimpiadzie to tez mogloby liczyc na rownie duza uwage poswiecona temu wydarzeniu w Gazecie Wyborczej? Tak naprawdę, to podejrzewam, że wyjaśnienie jest proste. Dziennikarze GW czytają prasę izraelską i stąd się dowiedzieli w ogóle, że medal Friedmana to pierwsze złoto dla Izraela - i postanowili o tym napisać. Sami by na to nie wpadli. Prasy łotewskiej albo zimbabwijskiej nie czytają, więc nawet nie zwrócili uwagi, czym dla Zimbabwe były sukcesy Kirsty Coventry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George o f**k ale sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 19:38 Wiem juz dlaczego na p.Michnika mowia per "Żyd"... aha i jesli myslisz ze jestem antysemita to zastanow sie - gdyby to nie byl Izreal to jakies inne panstwo np. Somalia to czy informacja o tym znalazla by sie na glownej stronie? :> Przez ile tysiecy lat bedzie traktowana wobec tego szantazujacego wszystkich sasiadow panstwa traktowana taryfa ulgowa? Rozumiem, holocaust itd. Ale jakos gdy my bylismy w opalach to zaden zyd nie podal nam reki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: o f**k ale sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 22:58 Nie poda. M.in. dzieki takim postom jak na tym forum utrwalajacym sterotyp Polaka-zwierzecego antysemity. A takze za numerus clausus, numerus nullus, getta lawkowe, pogromy przed wojna, w czasie jej trwania i po jej zakonczeniu, akcje wagonowe,marzec... Za tysiece innych krzywd wyrzadzonych Starszym Braciom w Wierze tylko dlatego,ze byli i sa Zydami. Nie poda takze z innego powodu: Polska doprawdy nie jest pepkiem swiata, ktorego losem chocby Zydzi i Izrael mial sie w jakis szczegolny sposob przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLINOGA MOJ PRZYJACIEL GAL FRIDMAN IP: *.nyc.rr.com 25.08.04, 20:23 Gratulacje dla mojego przyjaciela Gala Fridmana. Razem chodzilismy do Technikum Elektrycznego w Tel Avivie. Gal jest dumnym Izraelczykiem, ale nie jest Zydem, gdyz jest agnostykiem. Zydem moze byc tylko wyznawca religii mojzeszowej. Gal nie ma zdania co do tego czy Jahve istnieje czy tez nie istnieje, dlatego nie mozna go nazywac Zydem. Rodzina Fridmanow pochodzi z Krakowa. Byli Katolikami; nalezeli do parafii Sw. Krzyza. Po tym jak ich mala wytwornia czekolady zostala znacjonalizowana przez komunistow przeniesli sie do Izraela. Rodzice Gala, chociaz urodzili sie juz w Izraelu, mowia piekna polszczyzna, sa Katolikam, naleza do parafii Jana Chrzciciela w Tel Avivie. Gal odwiedzal Polske wielokrotnie. Szcegolnie lubi Zakopane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumny Izraelczyk Re: MOJ PRZYJACIEL GAL FRIDMAN IP: *.ecitele.com 26.08.04, 09:18 Gdzie byles dotychczas, BOLINOGA? Widzisz co napisali tu od wczoraj? Nawet wielka czesc odpowiedzi nie dotyczy bezposrednio NASZEGO odzyskania zlotego medala na Igrzyskach Olimpijskich, tylko jest dyskusja na sprawy antysemitickie i antyizraelskie. To wszystko. Ale niech sie gryza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLINOGA DO DUMNEGO IZRAELCZYKA IP: *.nyc.rr.com 26.08.04, 10:44 Drogi Dumny Izraelczyku, przede wszystkim, gratulacje za zdobycie pierwszego zlota. Gdzie bylem? Nie moge byc wszedzie, ale serdecznie Ci obiecuje, ze, na tyle na ile czas pozwoli, bede niszczyl wszelkie przejawy antysemityzmu, rasizmu, itp., na tych stronach, wszelkimi sposobami: argumentem, humorem, a nawet fikcja. Tak jak Ty, zygam tym. Kiedy mieszkalem za mlodu w Krakowie, w ogole tego nie doswiadczalem. Skad te glizdy teraz wychodza? Pocieszam sie, byc moze naiwnie, ze czesc z tych glizd to oszolomy z niegroznym, acz niesmacznym, antysemityzmem folklorystycznym. They don't really mean what they say. Ale nawet to jest przejawem choroby umyslu zwanej obsesja. Sprawdz moja robote w dyskusji o pochowku Milosza. Gdyby bylo nas wiecej, byc moze bylyby tego efekty. Jesli masz ochote na osobisty kontakt, wpisz sie do dyskusji o pochowku Milosza pod obecnym pseudonimem. Podaj jakas tymczasowa email, na ktora ja napisze, podajac Ci moja. Jutro wyjezdzam na pare dni na wakacje do zony i dziatwy. Zakladam, ze kiedy wroce artykul o pochowku Milosza odnajde, wiec odnajde i Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgb fg Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 20:32 oprócz wyborczej, to epokowe wydarzenie zrobiło furorę w mediach amerykańskich. reszta świata prawdopodobnie docenia, ale z żalem należy stwierdzić, że zainteresowanie jest zerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Wiadomość z pierwszej strony!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.04, 08:37 Godna Gazety Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebe Żyd na medal! IP: *.crowley.pl 26.08.04, 09:15 dlaczego Ich nie lubimy? W pierwszej mierze wcale nie za UB czy powitanie Armii Czerwonej czy przynależność do PZPR, ale właśnie za takie myślenie, jakie demonstruje ten artykuł. Za wyrabianie w nas przekonania, że każdy powinien radować się z tego sukcesu, a wynikać to ma nie z sympatii i pochodzenia drogiej redakcji, a z postawy humanistycznej, oświeconej, europejskiej, postępowej. "Nasz Dziennik" pisze bezdennie głupio, ale w jednym jest szczery: stwierdza, że to w imię jego wersji katolicyzmu (niezbyt udanej wobec Biblii, ale jednak). Natomiast dlaczego Wyborcza cieszy się z tego wielkiego Sukcesu, gromi za Jedwabne i krytykę strategii w Palestynie??? No właśnie, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLINOGA DO REBE IP: *.nyc.rr.com 26.08.04, 11:00 Drogi Rebe, nie wiem czy Michnik cieszy sie osobiscie ze zdobycia przez Izrael pierwszego zlota w jego historii. Z dziennikarskiego punktu widzenia, jest to wydarzenie warte odnotowania. Pisza i mowia o tym media na calym swiecie, o czym mozesz sie osobiscie przekonac na Internecie jesli wladasz obcymi jezykami. Ogladam wlasnie Olimpiade na NBC w Nowym Yorku. Informacje o pierwszym izraelskim zlotym medalu NBC bezposrednio poprzedzila przepieknym reportazem o polskich zolnierzach w niemieckim stalagu, ktorzy zorganizowali w niemoli Olimpiade. Wzielo w niej udzial 6,000 polskich jencow. Ale jako Polak- patriota pewnie o tym wiedziales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REBE OD REBE IP: *.crowley.pl 26.08.04, 11:29 władam obcymi językami i widzę co najmniej równe zainteresowanie medalami Zimbabwe, Kamerunu, Chile i ZEA. A najbardziej znaczący w tytule jest ten wykrzyknik - co chyba nie pozostawia wątpliwości co do emocji, jakie Sukces wywołał w redakcji. Dlaczego ach dlaczego nigdy w GW nie pojawi się coś takiego "My, Żydzi, cieszymy/martwimy/obawiamy się..." a tylko "korzenie polskiego antysemityzmu..." albo "Wielką radość wywołał złoty medal dla Narodu Wybranego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Niemy dziennik - błazenada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:17 Nie sympatyzuje z Semitami, ale polskiego zapyziałego katolicyzmu sie wstdze. Miałaby GW milczeć o jednych wydarzeniach, forując drugie co to, jakaś cenzura? To jest dziennik i moga pisać co chcą, jak sie komu nie podoba niech nie czyta. Założe sie że Michnik sie kula ze śmiechu czytając głupkowate 'z wykrzyknikiem czy bez'.Isralel ma niewystepować -to co ma wogóle nie istnieć? Ta retoryka do niczego nie prowadzi - co pokazała historia. Niech sobie uczestniczą, na drugim czy ostatnim miejscu, ja nie bede oglądać Olimpiady uprzywilejowanych pacanów. Jakby Palestyńczycy nie rzucali kamieniami na czołgi, to może mieliby jakieś szanse. Gdyby mieli odwage atakowaliby żołnieży zamiast kobiet i starców. A tak tchórze chowają sie miedzy dzieci i wiadomo jak sie to kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:16 Pozdrawiam wszystkich porządnych ludzi na tym forum, bo już się bałam, że będą tu same antysemickie brednie. Lubię kibicować bezinteresownie (czytaj: nasi nie startują lub nie mają szans)i cieszę się, gdy jakiś kraj po raz pierwszy zdobywa złoto - obojętne: Izrael, Chile czy Zimbabwe. Gdy zorientowałam się w sytuacji w Mistralu przed ostatnim wyścigiem, szczerze kibicowałam Fridmanowi i cieszę się, że wygrał. A "Sport i polityka" to temat na osobne forum - zawsze np, kibicuję RPA, której Bogu ducha winni sportowcy przez lata byli karani za politykę swego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 27.08.04, 04:35 co z tego? izrael nie powinien mieć wstępu na jakąkolwiek imprezę. że zwyciężyli. to jeszcze jeden powód do zmartienia. mało ich dzisiaj, kiedy te pluskwy mieszają we wszystkich zakątkach świata. Odpowiedz Link Zgłoś
harry151 Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! 27.08.04, 07:02 Gość portalu: gosc napisał(a): > Gratulacje! > Jewish athletes have picked up 416 medals, of which 179 have been gold, since 1896. ***** For Jewish athletes, the 2000 Sydney Olympics will be remembered not only for its medal winners (13 medals) but also for the 40 Israeli participants, the highest ever. Medal Winners Gold Medals: Lenny Krayzelburg (US) Swimming (3) Anthony Ervin (US)- Swimming Maria Mazina (Russia) - Fencing Sergei Charikov (Russia) - Fencing Odpowiedz Link Zgłoś
harry151 Re: Izrael ma pierwsze złoto w historii! 27.08.04, 07:08 Gość portalu: gosc napisał(a): > Gratulacje! > Jewish athletes have picked up 416 medals, of which 179 have been gold, since 1896. ***** For Jewish athletes, the 2000 Sydney Olympics will be remembered not only for its medal winners (13 medals) but also for the 40 Israeli participants, the highest ever. Medal Winners Gold Medals: Lenny Krayzelburg (US) Swimming (3) Anthony Ervin (US)- Swimming Maria Mazina (Russia) - Fencing Sergei Charikov (Russia) - Fencing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Izrael ma nie pierwsze złoto w historii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:24 No prosze widać tych krążków troche sie już nazbierało. A gadanie typy 'nie ma prawa' powtarzane w kółko robi sie bez sensu. Olimpiada z udziałem kilku dennych państw byłaby bardzo nudna. A ja chce zobaczyć kiedy drużyna po wygranej skacze jak małpy lub płacze i chowa sie do szatni po porażce. Nacjonalistczne wyrostki o wygolonych łepetynach z ich dennymi hasłami przyprawiają mnie o mdłości. Nie dość że przeganiają biedaków z każdego miejsca to jeszcze udają że na Olimpiadzie ich nie ma. Mają żydzi mały kawałek ziemi nad Jordanem, to i tam palestyńczycy ich zaczepiają. Bo dla mnie te małe diabły są nie u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Izrael ma nie pierwsze złoto w historii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 19:18 Problem z Palestyńczykami jest w tym, że to takie trochę "gorsze Araby" i żadne państwo arabskie nie chce ich u siebie, więc podrzucili Izraelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Izrael ma nie pierwsze złoto w historii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:44 'Gorsze Araby' ciekawie brzmi. Biedny Izrael nie moze sobie z tym tumultem poradzić (choć mają jedną z najnowocześniejszych armi świata), paletyńcz sami rzucają sie pod gąsienice - a jak który zginie robi sie straszna wrzawa. Zwiazanie z materializmem jest u Żydów godne pożałowania, ale nie znaczy to że można ich poniżać i prześladować bo człowiek sam zatraca swoje ludzkie cechy. W latach 600-800 n.e dar posłannictwa (po upadku gnostycyzmu) przeszedł na Arabów. Ale to sami muzułmanie określają assasinów (skrytobójców) jako 'wrzód na d.pie całego islamu'. To dlatego żadne z państw Arabskich nie udzieliło pomocy saddamowi. A medalu gratuluje, w Tv było widać że Gal bardzo chce wygrać -to i sobie zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś