Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Borek-Szpakowski

IP: *.acn.waw.pl 11.04.02, 01:48
    Borek do zludzenia przypomina "wczesnego Szpakowskiego". Komentowac potrafi, ladnie oddaje atmosferke,
    czasem cos kwieciscie przezwie, nie zasypia co i rusz, itd itp.. Ale... No wlasnie. Powiela rowniez wszystkie
    bledy Szpakuli. Kolejnosc jest taka: maniera - powtarzalnosc - w koncu nudzenie. Taka droge przeszedl D.S. taka
    idzie Borek.
    Facet co i rusz raczy nas tymi samymi historyjkami o pilkarzach, stadionie, dzialaczach do tego ze
    zdumiewajacym uporem przekrecajac nazwiska (czytac nie umie do k... nedzy?!) - "MakAlele (MakElele!!!), ktory
    pare lat temu gral z Romanem Koseckim w FC Nantes"; "ach, prosze panstwa! Co za kapitalne zagranie wielkiego
    Zidana!"; I tak dalej, i tak dalej.... Borku popraw sie, bo do inteligentnych i roznorodnych komentarzy
    Smokowskiego i Twarowskiego masz coraz dalej, a do starego Szpaka i jego kumpla Zydora jakby blizej! ;-(((

Obserwuj wątek
      • Gość: L'V Re: Borek-Szpakowski IP: *.acn.waw.pl 11.04.02, 02:10
        Ups, wypadla mi czesc listu. A wiec raczy nas Mateusz natretnymi historyjkami, tudziez nudnymi
        sformulowaniami. I tych sformulowan tyczylo sie "Kapitalne zagranie wielkiego Zidana" :-)
        • Gość: ĆVICH Re: Borek-Szpakowski IP: 213.17.165.* 11.04.02, 11:21
          Borek poszedł pracować do polsatu, dla mnie świadczy to tyle, że facet spoczął
          na laurach i teraz bedzie odcinać kupony, po co sie dalej rozwijać? i tak w
          polsacie nie ma konkurencji...a jak sobie zaprosi do komentowania jakiegoś
          piłkarza (ostatnio zakręcony Matysek) to wydaje sie przy nim elokwentny i muza
          gra.
          • Gość: aimarek Re: Borek-Szpakowski IP: *.rubikon.zgierz.pl 11.04.02, 15:59
            Gość portalu: ĆVICH napisał(a):

> Borek poszedł pracować do polsatu, dla mnie świadczy to tyle, że facet spoczął
            > na laurach i teraz bedzie odcinać kupony, po co sie dalej rozwijać? i tak w
            > polsacie nie ma konkurencji...a jak sobie zaprosi do komentowania jakiegoś
            > piłkarza (ostatnio zakręcony Matysek) to wydaje sie przy nim elokwentny i muza
            > gra.

No trochę nie rozumiem. To gdzie miałby iść? No chyba że do C+. Ale ja na jego
            miejscu chyba też wolałbym komentować Ligę Mistrzów lub MŚ niż polską ligę.
            Z drugiej strony prawdą jest, że Borek zaczyna pod pewnymi względami Szpaka
            przypominać. W kółko te same zwroty ("złamał akcję do środka", "strzał został
            zblokowany przez obrońcę", pieprzenie o urzekającej kompozycji Tonego Brittena,
            która nie nudzi się kibicom itd.). Do tej pory uważałem go za świetnego
            komentatora, ale jak tak dalej pójdzie to podzieli los Szpaczka i Zydora.

• Gość: jasiu Re: Borek-Szpakowski IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 19:19
              Borek obrzydza mi całą Bundesligę a jak już komentuje razem z Kołtoniem to już
              tragedia (towarzystwo wzajemnej adoracji). Szlag mnie trafia gdy ciągle słyszę
              powtarzaną gadkę Borka "w kontekście..." i "czerwone diabły ze wzgórza
              Betzeberg" gdzie owo berg znaczy wzgórze co tłumacząc na polskie brzmi czerwone
              diabły ze wzgórza Betze wzgórza.
              • Gość: scheva Re: Borek-Szpakowski IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 20:17
                To zdanie o "czerwonych diabłach ze wzgórza Betzeberg" irytuje mnie równiez od
                dłuzszego czasu, ale jak narazie nie widać następcy Borka w Polsacie (moze
                Bożydar ?)
                • Gość: L'V Re: Borek-Szpakowski IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 02:09
                  > Gość portalu: scheva napisał(a):

> ale jak narazie nie widać następcy Borka w Polsacie (moze
                  > Bożydar ?)

Brrr. A Canal+ nie posiadasz? Sa tam przynajmniej 3 osoby smialo mogace najabrdziej wyzelowanego wsrod
                  komentatorow [yyy.. zagadka, kto byl najbardziej wyzelowany wsrod pilkarzy? ;-)] wyprzedzic.

Ja szczegolnie holubie Twarowskiego. ;-)
                  Piekielnie inteligentny gosc, ze znakomitym refleksem i umiejetnoscia kapitalnej [to taki Borkowy zwrot ;-)] riposty w
                  wywiadach i rozmowach. Z drugiej strony nie potrafi stworzyc takiej atmosfery jak MB. Zdaje sie ze wzgledu na
                  "niemedialny" glos.

pzdr.

• Gość: BOR Re: Borek-Szpakowski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 22:44
                Mozesz wlaczyc SAT 1,tam masz fachowy komentarz a mniemam,ze jezyk niemiecki
                znasz bardzo dobrze
              • Gość: arni Re: Borek-Szpakowski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 23:13
                Gość portalu: jasiu napisał(a):

> Borek obrzydza mi całą Bundesligę a jak już komentuje razem z Kołtoniem to już
                > tragedia (towarzystwo wzajemnej adoracji).

taaa, a jeszcze ten Kołtoń to po prostu ma wadę wymowy i to poważną.
                nigdy w profesjonalnej telewizji (radiu) nie powinien wejść na antenę. tak jak
                ta panienka co czyta sport w tvp1.
      • Gość: beast Re: Borek-Szpakowski IP: *.nsm.pl 11.04.02, 23:41
        Ostatnio też to zauważyłem!Ale...gdzie Rzym a gdzie Krym.Czym innym jest
        irytujące używanie pseudopiłkarskich zwrotów typu "złamanie akcji","przegranie
        przez bramkarza"itp.Nadużywanie piłkarskich przydomkow zawodników przy każdym
        ich kontakcie z piłką,czy też wady przez Ciebie wymienione.A czym innym jest
        kompletna nieznajomośc tematu,zupełne nieorientowanie się w sytuacji boiskowej
        (dzisiaj to się przy karnym skomprowitowal po prostu),brak własnego zdania(jak
        sedzia zagwizdze tak było),nierozpoznawanie i co gorsza nieznajomośc piłkarzy
        tych trochę tylko mniej znanych itp.itd.
        MAM NADZIEJĘ,ŻE BOREK TAK NIE SKOŃCZY! :)
      • Gość: kruk Re: Borek-Szpakowski IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 09:18
        wypada mi się tylko pod tym podpisać, a zainteresowanych moim pomysłem na
        komentarz do MŚ w Polsacie odsyłam do wątku "Real-Bayern, subiektywne łyżki
        dziegciu..."
        pozdr.
      • Gość: galaxian Re: Borek-Szpakowski IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 10:19
        Osobiscie do Borka to nic nie mam. Dla mnie to on jest o niebo lepszy od
        Szpaka, bo ten ostatnio jak komentuje mecz to robio to strasznie nudno (puchar
        uefa). Ale niektore formulki Borka denerwuja: Ostro bita pilka, podanie
        krzyzowe do... . W ostatnim meczu Real-Bayern Borek byl za Bayernem, nie wiem
        dlaczego moze dlatego bo Polsat pokazuje Bundes Lige? Najbardziej mnie jednak
        rozmieszylo jak Mateusz mowil: Vieira odejdzie do Realu wiec chyba Wenger
        zastanowi sie czy nie warto kupib Kaluznego. Lotysz przy pilce, znowu nie
        rozumiem Wengera przeciez Jacek Bak jest lepszy od tego zawodnika.
        • Gość: aimarek Re: Borek-Szpakowski IP: *.toya.net.pl / 10.0.221.* 12.04.02, 10:58
          A ja ciągle nie mogę zrozumieć na jakiej podstawie twierdzicie, że Borek był za
          Bayernem w ostatnim meczu, podobnie ktoś napisał, że wcześniej kibicował
          Bayerowi w meczu z Liverpoolem. Moim zdaniem było dokładnie na odwrót, o czym
          świadczą jego reakcje po bramkach (na mój gust głośniej sie wydzierał po golach
          LFC, a bramki Leverkusen jakoś tak spokojnie przyjmował). Podobnie w meczu
          środowym, darł ryja tylko wtedy jak bramki strzelał Real (inna sprawa, że
          Bayern bramek nie zdobywał ;)).
          • Gość: Peter Re: Borek-Szpakowski IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 02:40
            To kto byl za kim bylo pieknie widac w komentarzu Szpaka do meczu Borussi z
            Milanem :) Szpak sie prawie poplakal, ze Milan przegral...
      • tony.soprano Re: Borek-Szpakowski 12.04.02, 22:18
        Dariusz "umotywowani jedni i drudzy" Szpakowski karierę ma już za sobą.
        Zakład w którym pracuje nie kupował w ostatnich latach praw telewizyjnych
        i dlatego gwiazda piłkarskiego komentarza z lat 1984-1994 zbladła i wreszcie
        zgasła. Kochani pan Darek o wdzięcznej ksywce "loczek" odpuścił i to
        widać oraz słychać.
        Borek jest o.k. Poukładał się z chłopakami z reprezentacji, ma ich na telefon i
        dlatego szacunek pelny bo kolo w młodym wieku doszedł bardzo daleko.
        Śmiesznie bo Szpak lepiej zna działaczy PZPN i z nimi ma o czym pogadać
        a Mateusz skupia się na drużynie, piłkarzach i ich życiu nie tylko
        zawodowym.
        Dla mnie duet z CANAL+ jest mocno ponad ww nazwiska i bije ich o kilka
        długości boiska, że powiem coś slangiem.
        Szkoda, że Zimoch z radia nie zrobił kariery w tv. Pamiętacie "panie turek
        kończ pan mecz"!
        • Gość: aimarek Re: Borek-Szpakowski IP: *.rubikon.zgierz.pl 14.04.02, 19:42
          tony.soprano napisał(a):

> Szkoda, że Zimoch z radia nie zrobił kariery w tv. Pamiętacie "panie turek
          > kończ pan mecz"!

No...Zimoch to żywa legenda. Ja stawiam go w panteonie sprawozdawców obok tych
          największych komentatorów z dawnych lat. Chyba nie ma drugiego sprawozdawcy
          (obojętnie radiowego czy telewizyjnego), który tak bardzo przeżywałby mecze i
          potrafił stworzyć tak fenomenalną atmosferkę. A już za komentarz meczyku Broendby-
          Widzew powinien jakiś order dostać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka