Gość: maciekl IP: *.internetia.pl 17.04.02, 07:56 po raz kolejny pojawiła się idea wspólnego stadionu dla tych dwóch klubów,tzw.Stadionu narodowego. Co wy na to. Ja jestem jak najbardziej za. (rozwizanie to sprawdza sięm.in.w monachium) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryjek Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 62.89.77.* 17.04.02, 09:08 Również w Mediolanie jest jeden stadion na dwie drużyny, ale nie ma się co podniecać. Plany są piękne, ale wygląda to tak, że dopiero ma się zebrać KOMISJA, która wybierze PROJEKT i poszuka INWESTORA to już było kilkanaście razy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.crt.tpsa.pl 17.04.02, 09:37 Jeżeli miałby powstać na Łazienkowskiej, to Polonia grała by zawsze na wyjeżdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 212.160.114.* 17.04.02, 10:06 Plan dobry, ale to dopiero plan, a takich juz bylo mnostwo. Poza tym wojsko, itp - cos mi sie to ponownie nie widzi... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 10:43 otóz chyba nie jesteście w sprawie, to żaden plan itp. to konkrety i to zaawansowane, MON oddał ziemie AMW, ta sprzeda miastu w poniedziałek, inwestorów jest kolejka, projekt już opracowano i prezentowano na targach w Cannes, zainteresowanie było bardzo duże, w ciągu kilku miesięcu wszystko bedzie zapiete na ostatni guzik i na początku przyszłego roku może ruszć budowa, a co do wspólnego stadionu, miasto przejmie też ziemie przy Konwiktorskiej i jest opcja że tam moż e powstać mały kameralny stadion na 10 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banita Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.chello.pl 17.04.02, 22:08 Za byle bzdure, z nowego stadionu wywalą Legię, jak z zuchów, ( z domaganiem się samokrytyki i ogólną obstrukcją). Media przy przyklasku tego forum będą krzyczeć stop huliganom, stop piromanom, stop wszystkiemu, Legia będzie bez stadionu, a na nowej Arenie grać będzie tylko Polonia i na 50 tys stadion przychodzić będzie po tysiaku ( i to jeszcze przy posiłkach ze szkół ) BEZ KITU, OSTATNIO KOLEŻANKA POWIEDZIAŁA MI, ŻE NAUCZYCIEL WF-U DAŁ ULTIMATUM - CHCESZ MIEĆ 5 NA KONIEC, PRZYJDZ NA KONWIKTORSKĄ !!!! I BIDULA MUSIAŁA IŚĆ BO TO PRZECIEŻ OBCIACH NIE MIEĆ 5 Z WF-U ! CO WY NA TO !? Tyle dygresji, ale jak to usłyszałem to na serio się wpieniłem. No więc co? Tak będzie to wyglądać. Jak dla mnie lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oregon Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 9.67.96.* 17.04.02, 10:55 A dlaczego "narodowy"??? Chcą mieć wspólny stadion to niech budują - z własnych albo gminnych pieniędzy, ale przyszywanie etykiety "narodowy" pachnie próbą skoku na państwową kase!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrtin Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:37 Gość portalu: oregon napisał(a): > A dlaczego "narodowy"??? Chcą mieć wspólny stadion to niech budują - z własnych > > albo gminnych pieniędzy, ale przyszywanie etykiety "narodowy" pachnie próbą > skoku na państwową kase!!! jaką państowoą kase baranie, to będą budować inwestorzy a nie miasto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oregon Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 9.67.96.* 17.04.02, 13:24 Sam jesteś baran! Niech sobie inwestuje obojętnie kto, niech tylko ten stadion nie nazywa sie narodowym tylko dlatego,że gra na nim Polonia i Legia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.orion.pl 17.04.02, 13:26 Gość portalu: oregon napisał(a): > Sam jesteś baran! > Niech sobie inwestuje obojętnie kto, niech tylko ten stadion nie nazywa sie > narodowym tylko dlatego,że gra na nim Polonia i Legia... A dlaczego? Jezeli bedzie grac na nim i reprezentacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.internetia.pl 17.04.02, 13:29 To dobry pomysł aby w Warszawie był fajny nowoczesny stadion,ale jak widać słowo narodowy budzi emocje niech więc nazywa się Warsa i Sawy aby udobruchać niewarszawską częsć fora. Pytanie ile bedzie szatni??? ,no bo wiadomo 1goście 2polonia i 3 Legiaa może wspolna szatnia dwóch drużyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oregon Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 9.67.96.* 17.04.02, 13:33 Niech zwie sie stadionem Legii na zawsze niezależnie od tego czy kadra bedzie na nim grała raz czy 100 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
mario29 Re: Polonia,Legia wspólny stadion 17.04.02, 13:58 Gość portalu: oregon napisał(a): > Niech zwie sie stadionem Legii na zawsze niezależnie od tego czy kadra bedzie > na nim grała raz czy 100 razy... Na stadionie Wembley (starym) zwykla grac druzyna Arsenalu (Highbury bylo za male). i nikomu to nie przeszkadzalo. Stadion Narodowy musi gdzies byc - dla mnie jest obojetne gdzie (czy w Wawie czy w Kraku czy na Ślasku - kazda lokalizacja ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne jak mawial nasz byly prezydent). A czy jednoczesnie bedzie tam grala Legia/Polonia/Gwardia czy Wisla/Hutnik/Cracovia, czy Gieksa/Kurnik Zawsze/Szombierki Bytom/Ruch Chorzow to i lepiej - niech pokrywaja czesc kosztow utrzymania i rozbudowy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bross Stadion w Warszawie im. Kazimierza Deyny IP: *.crt.tpsa.pl 17.04.02, 15:07 Proponuję aby nowy stadion w Warszawie nosił imię naszego najlepszego piłkarza wszechczasów Kazimierza Deyny. Co o tym myślicie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackos Re: Stadion w Warszawie im. Kazimierza Deyny IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.04.02, 22:13 Jak na mnie niech będzie kilka Narodowych i nie dlatego że np na nowym w Warszawie będzie Polonia i Legia, Polska potrzebuje dużej ilości wielkich stadionów. Co do sprawy rozgrywania tam meczów Legii i Polonii, to niebardzo mi się to podoba (sam jestem kibicem Legii), bo my się po prostu nienawidzimy, niech Legia będzie na Łazienkowskiej, a Polonia na Konwiktorskiej, tak będzie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 02:21 jestem przeciw po stokroć .. i przeciw polonii na legii ..i przeciw nazwie 'narodowy' dla stadionu legii.. te tereny marszałek przekazał legii ..i niech tak zostanie po wsze czasy jestem przeciw..ale nie chce mi sie argumentować :) za dużo jest tego przeciw w mojej głowie pzdr kibic legii niech sobie polonia zbuduje swój obiekt nawet 100 000, tylko nie na łazienkowskiej! plizzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McR Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.internetia.pl 18.04.02, 07:56 Jestem jak najbardziej za wspólnym stadionem,nowoczesnym,z dobrym oświetleniem,z rozsuwanym dachem,fajnymi kiblami,kafeją i podziemnym parkingiem. Ważne będą kwestie finansowe ato jest :Legia i Polonia muszą mieć niezbywalne udziały w stadionie miasto podobnie,chodzi o to aby kluby nie płaciły za granie na stadionie a tylko zaobsługę meczu(ochrona,,organizacja,karetka etcera) Przy obecnych technologiach budowa takiego stadionu to 3 lata,potrzeba tylko dobrej woli i kasiory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hokej Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.internetia.pl 19.04.02, 14:16 Polonia iLegia jakpieszkotemnicze wspólnego stadionu nie będzie,zreszta z tego nowego stadionu nicnie będzie chodzi tylkooo toaby tanioprzejąćdziałkewgminie Centrum ,rozłożyćfirmęktórająkupiła i opierdolic obrzeża pod budowęwysokościowca z widokiem naparki Odpowiedz Link Zgłoś