Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polonia,Legia wspólny stadion

IP: *.internetia.pl 17.04.02, 07:56
    po raz kolejny pojawiła się idea wspólnego stadionu dla tych dwóch klubów,tzw.Stadionu
    narodowego.
    Co wy na to.
    Ja jestem jak najbardziej za.
    (rozwizanie to sprawdza sięm.in.w monachium)
    Obserwuj wątek
      • Gość: ryjek Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 62.89.77.* 17.04.02, 09:08
        Również w Mediolanie jest jeden stadion na dwie drużyny, ale nie ma się co
        podniecać. Plany są piękne, ale wygląda to tak, że dopiero ma się zebrać
        KOMISJA, która wybierze PROJEKT i poszuka INWESTORA to już było kilkanaście
        razy :(
      • Gość: klos Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.crt.tpsa.pl 17.04.02, 09:37
        Jeżeli miałby powstać na Łazienkowskiej, to Polonia grała by zawsze na wyjeżdzie....
        • Gość: abc Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 212.160.114.* 17.04.02, 10:06
          Plan dobry, ale to dopiero plan, a takich juz bylo mnostwo. Poza tym wojsko,
          itp - cos mi sie to ponownie nie widzi...

Pzdr.
          • Gość: martin Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 10:43
            otóz chyba nie jesteście w sprawie, to żaden plan itp. to konkrety i to
            zaawansowane, MON oddał ziemie AMW, ta sprzeda miastu w poniedziałek,
            inwestorów jest kolejka, projekt już opracowano i prezentowano na targach w
            Cannes, zainteresowanie było bardzo duże, w ciągu kilku miesięcu wszystko
            bedzie zapiete na ostatni guzik i na początku przyszłego roku może ruszć
            budowa, a co do wspólnego stadionu, miasto przejmie też ziemie przy
            Konwiktorskiej i jest opcja że tam moż e powstać mały kameralny stadion na 10
            tys
          • Gość: banita Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.chello.pl 17.04.02, 22:08
            Za byle bzdure, z nowego stadionu wywalą Legię, jak z zuchów, ( z domaganiem
            się samokrytyki i ogólną obstrukcją). Media przy przyklasku tego forum będą
            krzyczeć stop huliganom, stop piromanom, stop wszystkiemu, Legia będzie bez
            stadionu, a na nowej Arenie grać będzie tylko Polonia i na 50 tys stadion
            przychodzić będzie po tysiaku ( i to jeszcze przy posiłkach ze szkół ) BEZ
            KITU, OSTATNIO KOLEŻANKA POWIEDZIAŁA MI, ŻE NAUCZYCIEL WF-U DAŁ ULTIMATUM -
            CHCESZ MIEĆ 5 NA KONIEC, PRZYJDZ NA KONWIKTORSKĄ !!!! I BIDULA MUSIAŁA IŚĆ BO
            TO PRZECIEŻ OBCIACH NIE MIEĆ 5 Z WF-U ! CO WY NA TO !? Tyle dygresji, ale jak
            to usłyszałem to na serio się wpieniłem. No więc co? Tak będzie to wyglądać.
            Jak dla mnie lipa...
      • Gość: oregon Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 9.67.96.* 17.04.02, 10:55
        A dlaczego "narodowy"??? Chcą mieć wspólny stadion to niech budują - z własnych
        albo gminnych pieniędzy, ale przyszywanie etykiety "narodowy" pachnie próbą
        skoku na państwową kase!!!
        • Gość: amrtin Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:37
          Gość portalu: oregon napisał(a):

> A dlaczego "narodowy"??? Chcą mieć wspólny stadion to niech budują - z własnych
          >
          > albo gminnych pieniędzy, ale przyszywanie etykiety "narodowy" pachnie próbą
          > skoku na państwową kase!!!

jaką państowoą kase baranie, to będą budować inwestorzy a nie miasto !!!

• Gość: oregon Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 9.67.96.* 17.04.02, 13:24
            Sam jesteś baran!
            Niech sobie inwestuje obojętnie kto, niech tylko ten stadion nie nazywa sie
            narodowym tylko dlatego,że gra na nim Polonia i Legia...
            • Gość: Porter Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.orion.pl 17.04.02, 13:26

> Sam jesteś baran!
              > Niech sobie inwestuje obojętnie kto, niech tylko ten stadion nie nazywa sie
              > narodowym tylko dlatego,że gra na nim Polonia i Legia...

A dlaczego?
              Jezeli bedzie grac na nim i reprezentacja?

• Gość: Robert Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.internetia.pl 17.04.02, 13:29
                To dobry pomysł aby w Warszawie był fajny nowoczesny stadion,ale jak widać słowo narodowy budzi
                emocje niech więc nazywa się Warsa i Sawy aby udobruchać niewarszawską częsć fora.
                Pytanie ile bedzie szatni???
                ,no bo wiadomo 1goście 2polonia i 3 Legiaa może wspolna szatnia dwóch drużyn.
              • Gość: oregon Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: 9.67.96.* 17.04.02, 13:33
                Niech zwie sie stadionem Legii na zawsze niezależnie od tego czy kadra bedzie
                na nim grała raz czy 100 razy...
                • mario29 Re: Polonia,Legia wspólny stadion 17.04.02, 13:58

> Niech zwie sie stadionem Legii na zawsze niezależnie od tego czy kadra bedzie
                  > na nim grała raz czy 100 razy...

Na stadionie Wembley (starym) zwykla grac druzyna Arsenalu (Highbury bylo za
                  male). i nikomu to nie przeszkadzalo. Stadion Narodowy musi gdzies byc - dla mnie
                  jest obojetne gdzie (czy w Wawie czy w Kraku czy na Ślasku - kazda lokalizacja ma
                  swoje plusy dodatnie i plusy ujemne jak mawial nasz byly prezydent). A czy
                  jednoczesnie bedzie tam grala Legia/Polonia/Gwardia czy Wisla/Hutnik/Cracovia,
                  czy Gieksa/Kurnik Zawsze/Szombierki Bytom/Ruch Chorzow to i lepiej - niech
                  pokrywaja czesc kosztow utrzymania i rozbudowy ....
      • Gość: bross Stadion w Warszawie im. Kazimierza Deyny IP: *.crt.tpsa.pl 17.04.02, 15:07
        Proponuję aby nowy stadion w Warszawie nosił imię naszego najlepszego piłkarza wszechczasów Kazimierza
        Deyny. Co o tym myślicie?

pozdrawiam
        • Gość: Jackos Re: Stadion w Warszawie im. Kazimierza Deyny IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.04.02, 22:13
          Jak na mnie niech będzie kilka Narodowych i nie dlatego że np na nowym w
          Warszawie będzie Polonia i Legia, Polska potrzebuje dużej ilości wielkich
          stadionów. Co do sprawy rozgrywania tam meczów Legii i Polonii, to niebardzo mi
          się to podoba (sam jestem kibicem Legii), bo my się po prostu nienawidzimy,
          niech Legia będzie na Łazienkowskiej, a Polonia na Konwiktorskiej, tak będzie
          najlepiej.
      • Gość: zbyszko Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 02:21
        jestem przeciw po stokroć
        .. i przeciw polonii na legii
        ..i przeciw nazwie 'narodowy' dla stadionu legii.. te tereny marszałek
        przekazał legii ..i niech tak zostanie po wsze czasy

jestem przeciw..ale nie chce mi sie argumentować :) za dużo jest tego przeciw w
        mojej głowie

pzdr
        kibic legii

niech sobie polonia zbuduje swój obiekt nawet 100 000, tylko nie na
        łazienkowskiej! plizzzzz
      • Gość: McR Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.internetia.pl 18.04.02, 07:56
        Jestem jak najbardziej za wspólnym stadionem,nowoczesnym,z dobrym oświetleniem,z rozsuwanym
        dachem,fajnymi kiblami,kafeją i podziemnym parkingiem.
        Ważne będą kwestie finansowe ato jest :Legia i Polonia muszą mieć niezbywalne udziały w stadionie
        miasto podobnie,chodzi o to aby kluby nie płaciły za granie na stadionie a tylko zaobsługę
        meczu(ochrona,,organizacja,karetka etcera)
        Przy obecnych technologiach budowa takiego stadionu to 3 lata,potrzeba tylko dobrej woli i kasiory.
      • Gość: hokej Re: Polonia,Legia wspólny stadion IP: *.internetia.pl 19.04.02, 14:16
        Polonia iLegia jakpieszkotemnicze wspólnego stadionu nie będzie,zreszta z tego
        nowego stadionu nicnie będzie chodzi tylkooo toaby tanioprzejąćdziałkewgminie
        Centrum ,rozłożyćfirmęktórająkupiła i opierdolic obrzeża pod
        budowęwysokościowca z widokiem naparki
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka