Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!!

21.04.02, 19:10
    Prosze tylko wpisac TAK jestem za LUB Jestem przeciw !

ciekawie jak wypadnie SONDA!

Forza_Imperial: JESTEM PRZECIW !!!
    Obserwuj wątek
      • rabarbarian Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 21.04.02, 19:16
        Przyjaciele nie, szacunek tak!
        • Gość: Sergio Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 21.04.02, 20:50
          rabarbarian napisał(a):

> Przyjaciele nie, szacunek tak!

popieram tę wypowiedź. Kluby reprezentujące w sprawach kibicowskich jakiś poziom,
          kluby z tradycją powinny się szanować niezależnie od sympatii czy nienawiści.

• Gość: PAX Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: 213.76.59.* 21.04.02, 23:32
            Wystarczy pakt o nieagresji
            • misza01 Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 22.04.02, 08:50
              Gość portalu: PAX napisał(a):

> Wystarczy pakt o nieagresji

Moje marzenie w tej kwestii jest takie: Przyjeżdżam do Szczecina czy
              jakiegokolwiek innego miasta w Polsce, podjeżdżam na parking przed stadion (wcale
              nie muszę kłuć wszystkich w oczy szalikiem Lecha, ale nawet gdybym miał go na
              sobie to nic), kupuję bilet, wchodzę na WYDZIELONY sektor razem z innymi kibicami
              Lecha, którzy dotarli tam w dowolny sposób (piechotą. pociągiem, samolotem,
              samochodem), dopinguję swój zespół. Po meczu wsiadam w swój samochód, który
              dalej stoi na tym parkingu, nie ma wybitych szyb, poprzebijanych opon, nie jest
              obstukany kijem bejsbolowym i jadę do domu, albo idę na piwko z kolegą ze
              Szczecina i rozmawiamy o meczu. I z drugiej strony, na Bułgarskiej to samo.
              Tylko,że problem polega na tym, iż w cywilizowanym kraju to powinno być normalne.
              Bez wielkich paktów, przyjaźni itp.
              • Gość: Alchem Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 08:58
                podpisuje sie pod tym co misza napisal

pozdro
                • milseog Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 22.04.02, 10:21
                  nie trzeba przyjazni. wystarczy szacunek i zwykle zawieszenie broni. jesli
                  przestaniemy sie bic to zaczniemy ze soba rozmawiac. nie wierze, ze niektorzy
                  kibice lecha nie maja kumpli wsrod kibicow ze szczecina. ale koles to juz inny
                  kibic, czy sie myle?
                  nie raz szedlem w szczecinie na piwo z kibicami druzyn przyjezdnych. mala
                  grupka i wszystko gra. takich grupek zawsze musi byc wiecej. wiec dlaczego to
                  nie gra w skali calego stadionu? pozdr
                  ZAWIESZENIE BRONI I ZAPROSZENIE NA STADION W POKOJU.
                  TYLKO POGOŃ!
              • Gość: szach Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 11:33
                W 100% wyraziłeś moje zdanie.
              • Gość: Turtlesi Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.wsb-nlu.edu.pl 10.05.02, 09:12
                Czlowieku wyraziles zyczenie chyba kazdego kibica pilkarskiego w Polsce!!!
                Czujmy sie bezpiecznie na meczach wyjazdowych bez wzgledu na to czy jestesmy w
                Gdyni, Szczecinie czy Warszawie! Kazdy jedzie po to, by kibicowac, a nie po to
                zeby stracic uzebienie, a przy okazji pol samochodu!! Pogsdajmy z kibicami
                Pogoni i Legii, bo NAPRAWDE WARTO!!! A na poczatek pokazmy taka kulture u
                siebie na WSZYSTKICH meczach ekstraklasy!! Lacznie na tych z Legia, Pogonia i
                Wisla!! Co Wy na to???
        • Gość: MKS Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: 217.153.7.* 30.04.02, 13:31
          Jestem za
          POGON-miłość
          LECH-szacunek
        • Gość: Madalina Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.proxy.aol.com 04.05.02, 12:22
          ....gdzies to ujscie prymitywnych instynktow i potrzeb musi przeciez nastapic.
          Gnoic sasiada jesli on nie z nami, jesli inny adres kodowy ma, jesli inne barwy
          bojowe przybiera....do diabla z cywilizacja! Ona dla bogatych i intelektualnie
          dojrzalych. Fobiom naszym ujscie trzeba dac! Gdziekolwiek! Na stadionie, przed
          brama, w szkole, pod budka z piwem.....ew. w domu zonie w pysk dac lub
          dzieciakowi przylozyc....ech, daleka droga jeszcze przed nami.....
      • cromm Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 22.04.02, 12:05
        Oczywiście jestem PRZECIW.....
        Misza to co mówisz jest o.k ,tzn. ,że jedziesz sobie autkiem na mecz i nim
        wracasz......tu się z Tobą zgadzam - jak ktos lubi pic piwo z kolegami ze
        szczecina to też jego sprawa.....może się to nie podobać,ale to sprawa
        indywidualna.....
        Ja jestem przeciw niedorzecznym pomysłom przyjaźni czy nawet paktu o nieagresji
        między nami a Pogonią......Polecam wszystkim książki pana Desmonda Morrisa - to
        antropolog,który dokładnie opisał zjawisko wojen pomiędzy
        plemionami,miastami,państwami,wioskami,kibicami itp.
        Antagonizmy i różnice występują wszędzie.....jednych się kocha innych lubi, a
        jeszcze innych nienawidzi.....walki między kibicami to walki plemienne jak
        przad milionami lat.....one leżą po prostu w naszej naturze.....mężczyzna
        zdobywa łupy i idzie na wojnę......możecie sobie pisać różne dyrdymały -
        natury,ani ja ani wy nie poprawicie.....
        Zawsze będzie ktoś na kogo widok będzie skakała nam adrenalina i z kim dążyć
        będziemy do starcia.......
        Nasze wychowanie,inteligencja czy po prostu charakter staję się niczym wobec
        pierwotnych instynktów, które ma każdy z nas.....
        Piłka nożna to też mała wojna......wojna kto jest lepszy my czy
        oni.....Wielbimy naszych wojowników,śpiewamy o miłości do nich, nosimy ich na
        rękach gdy wygrywamy......wkurwiamy się i mamy ochotę zabić jak nasi
        przegrywają.....
        Taki mecz z Arką - to piękne widowisko.....to nasze zaprzyjaźnione
        plemie.....ale osobiście to zjawisko miejscami było bez wyrazu..... nasze
        drużyny walczyły,ale tak jakos nie do końca......na trybunach też nie było tego
        pazura,tego czegoś dla którego na Pogon przyjdzie 20 tys. i będzie
        ryczeć,złożeczyć,gnać,walczyć.....
        Ten pomysł z przyjaźnio prawdziwy czy nie jest chory,bo zabiera to nieuchwytne
        coś dla czego większość z nas chodzi na mecze......
        Dlatego NIE !!!
        • Gość: Sergio Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 22.04.02, 12:22
          cromm buszmenie, miszy nie chodzi o istotę przyjaźni czy nienawiści lecz o
          kulturę ich wyrażania. Zresztą jak to tobie a nie komuś zdemolują auto czy
          facjatę to zweryfikujesz poglądy antropologów, którzy tak naprawdę pisali o
          czymś innym.
          Zdaje się, że dążymy w kierunku postępu, także w kulturze kibicowania, a nie
          cofania się w rozwoju. W końcu nasz poziom świadomości znacznie różni się od
          ludzi okresu paleolitu. Widać niektórzy mają zaległości :-(
          • cromm Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 22.04.02, 12:51
            Sergio najpierw poczytaj Pana Morrisa,a później możemy na ten temat pogadać.....
            Pan Morris udowodnił,że jakkolwiek zmieniliśmy się na zewnątrz,tak w środku
            niektóre nasze zachowania pozostału przez miliony lat niezmienione.....
            Mężczyzna nadal jest wojownikiem i łowcą - kiedyś polowano na zwierza teraz
            praca to polowanie dzięki któremu zdobywa się forsę,a co za tym idzie
            jedzenie.....To,że mamy za sobą wieki cywilizacji, nie znaczy,że nie pociąga
            nas krew,walka, czy też kobiety......Nasz sposób zachowania, podejmowania
            decyzji pozostał taki sam, to że otoczylismy się tysiącami słów,wartości czy
            rzeczy nie znaczy,że w pewnych sytuacjach zachowujemy sie inaczej niż nasz
            przodek sprzed tysiąca lat.....zmieniło się otoczenie, zabawki którymi
            bawilismy się kiedyś i którymi bawimy sie teraz.....
            To,że w telewizji najchętniej widzimy przemoc,walkę, a nie piękne filmy o
            miłości to też część naszej natury.....zobacz nawet w telenowelach musi byc
            zdrada,walka,namiętność,fałsz.....He,he jeszcze pomyślicie,że oglądam.....
            Co czułeś gdy awansowaliśmy do I ligii ??
            Bo ja czułem radość,siłę,moc.....chęć pokazania wszystkim jacy jesteśmy
            WIELCY !! Czułem adrenalinę i szał.....szał radości,że NARESZCIE,że dokopiemy
            tym z I Ligii,że znów przyjdzie na mecz 20 tys. i damy popalić tym z
            Warszawy,Szczecina......
            Jechałem tym kolorowym angielskim autobusem zdzierałem gardło z radości i
            miałem ochotę roznieść każdego kto sądził inaczej.....
            Te samochody i obity gęby to są nieuniknione ofiary tej walki.....pewnie,że
            może i chciałbym by kibice nie zaangażowani w to tak mocno nie mieli
            rozbijanych samochodów......jedno co mogę zrobić,to nie robić tego samemu.....a
            reszta ??
            Reszta he,he jest już walką i ofiarami.....
            • rabarbarian Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 22.04.02, 14:00
              cromm - nie czytalem twego guru, Pana Morrisa, ale mysle ze on
              bylby bardziej szczesliwy gdyby �wyznawca� jego teorii przemyslal
              to co on napisal. Wyciagac wnioski nie jest wstydem:)
              I jeszcze jedno. W takim razie gdyby twoja teoria byla tak powszechna
              w Europie to sie okaze ze Wlosi, Holendrzy, Niemcy, Francuzi czy
              Brytyjczycy to cholernie zacofane narody ktore nie dostrzegaja �dobra�
              i nauki jaka plynie ze stronnic �bibli� Pana Morrisa i za cholere na
              stadionach lac sie nie chca.
              �Ci biedni, ci nieliczni, ci głupcy� ....:)
              pozdro:)
              • Gość: Sergio Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 22.04.02, 16:28
                potwierdzam, że po meczu z Petrą cromm wpadł w szał; reszta jego wypowiedzi to
                nadinterpretacja;
                ja ciebie cromm też odsyłam do lektury: Ken Wilber; Eksplozja świadomości;
                a co do dowodów naukowych - w badaniu współczesnych zjawisk kulturowych lepsi
                są jednak socjologowie i psychologowie; antropologia ma trochę inne zadanie;
                mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi wojowniku i zwycięzco :-))))))))))
                • cromm Re: Panowie 23.04.02, 13:14
                  Sergio - nie omieszkam przeczytać.....dobrze wiem czym zajmuje sie
                  antropologia......
                  Pan Morris za to stał sie guru wielu ludzi,że połączył psychologię,antropologię
                  i socjologię np.
                  Każdy z nas ma pewien pierwiastek wojny w sobie......jedni z nas go ukazują a
                  inni ukrywają.....tak to juz jest......
                  Wybijanie szyb w autach i tym podobne rzeczy śmieszą mnie z innego punktu
                  widzenia....czy auto wam odpowie - to tak jak ludzie,którzy polują na dzikie
                  zwierzęta za pomocą np. kałach.....czy to jakaś duma zabić sarnę z CKM ??
                  Co innego gdyby ta sarna sama miała kałacha i umiała strzelać..he,he - emocje
                  by wzrosły.....
                  Buszmen pozdrawia homo sapiensów.....
            • Gość: maciejx Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 21:20
              Będę chyba pierwszym, który się zgadza z Crommem. Ale.
              Jestem za tolerancja, unikaniem ostrych epitetow podczas meczu, nie wspominając o wybijaniu szyb
              po meczu. Ale ludzie. Czy nie czuliscie tego napięcia w powietrzu 10.10.2001??? Nie wspomnę już o
              przjaciółce przed ktorej przyjazdem tydzien naprzód caly poznan chodzi jak by czekał na coś wielkiego,
              niesamowitego, cos przyprawiającego o dreszcz. Wszyscy się smieją ale - przykro stwierdzic ale
              pilka nozna to jest jak gdyby wojna. Zgadzacie się lub nie tak jest. Zawsze będą wrogowie i zawsze
              będą przyjaciele. Przyjaciele??? Bardzo się cieszę, że mecz z arka był tylko raz. Dobrze cromm, ze o
              tym wspomniales. To było tak bezbarwne i zarazem takie dziwne, ze to jest koniec. 0 emocji. Zero!
              Turniej w arenie? przez te cholerne mecze przyjaźni caly tegoroczny turniej był do dupy!
              Przyjaciele??. Skutecznosc wdrażania tej przyjazni będzie bardzo niewielka. Może za kilka lat. Ale nie
              sądzę. Mysle, żeby zapomniec o naszej wzajemniej nienawisci potrzebne będzie kilkanascie lat.
              Wiadomo. Kultura dopingu, może sprawic, ze pilka nozną będą przychodzily nawet kobiety (liczniej niż
              teraz). I to może podniesc poziom naszej beznadziejnej ligi. Ale ludzie. To wcale nie jest
              najwazniejsze. Czy zagranica tak nie jest??? Ajax - feyenoord??? Bez komentarza.

A teraz taka mała anegdotka:
              Przyjezdza legia. I z nimi kilkadziesiat sztuk pogoni. I co?! może teraz żeby było sprawiedliwie Legia -
              Lech Przyjaciele????????!!!!!!

Ogólnie - przyjaźń - zdecydowanie NIE. Jedyne nad czym musimy popracowac to TOLERANCJA.
              Napierdalanie, wybijanie szyb rzucanie kamieniami zdecydowanie NIE.
              Pzdr
              maciejx
            • Gość: denver CROMM pomyliles epoki!!!!!!!!!!!!!!!!!! INFO IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 23:09
              Lepiej sie nie wypowiadaj. Myslisz ze cytujac ksiazki jakiegos antropologa przyslonisz swoje prawdziwe oblicze?
              NIE CHCE CIE OBRAZAC ale jak czytam Twoje wypowiedzi to nie wiem co mam robic - czy plakac, czy wyrywac
              wlosy itp.
              Jak zapewne wiesz antropologia to biologia porównawcza człowieka zajmujaca sie zmiennoscia jego cech fiz.
              w czasie i przestrzeni. Tak więc teraz zyjemy we wspolczesnym swiecie i badania antropologow moga posluzyc
              nam m. in. do poznania historii i wielu innych cennych inf. o czlowieku!! Widać wiec ze najwyrazniej mamy do
              czynienia z cudem - przeniosles sie w czasie z epoki kamienia lupanego do "dzisiaj".
              Jesli jednak czytales tak interesujace ksiazki to zapewne wiesz ze zaliczasz sie do antropofagow(ludozerca,
              kanibal), lub do antropoidow( malpa czlekoksztaltna[szympans, goryl orangutan])
              Szkoda ze musze takie oczywiste kwestie( o kulturze na stadionach) razem z innymi rozsadnymi internautami
              wyjasniac na lamach forum tracac przy tym cenny czas i pieniadze.
              Swoja droga nie chce cie spotkac ani na ulicy ani na stadionie bo mimo tego ze mnie pobijesz to mnie jeszcze
              pogryziesz!!! Coz w takich zyjemy czasach!!!!! POZDR
        • Gość: Alchem Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 13:57
          > Ten pomysł z przyjaźnio prawdziwy czy nie jest chory,bo zabiera to nieuchwytne
          > coś dla czego większość z nas chodzi na mecze......
          teraz to juz mi Cie zal... jesli uwazasz, ze wiekszosc ludzi na Bulgarska
          przychodzi po to by sie napierdalac, to jestes w okrutnie wielkim bledzie, moze
          wiekszosc z Twoich znajomych po to przychodzi na mecze,ale w takim razie mam
          nadzieje, ze kiedys nadejdzie taki dzien, ze tacy jak Ty nie beda mieli wstepu na
          stadion

pozdrawiam
          • misza01 Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 22.04.02, 14:27
            cromm, czy Ty naprawdę tak uważasz czy się tylko zgrywasz? naprawdę dla Ciebie
            te wszystkie atawizmy, o których piszesz są tak fascynujące/ Gotów jesteś lać
            Bogu ducha winnego kibica Pogoni, Widzewa, Legii tylko daltego,że jest, w imię
            jakichś, nie waham się użyć stwierdzenia, prymitywnych, pierwotnych instynktów?
            Nie chodzi przecież o żadne "mecze przyjaźni" a po prostu o to,żeby normalnie
            dopingować swój zespół, bez narażania się na to,że ktoś zmasakruje Ci kaściorę
            tylko dlatego,że jesteś z Poznania. Być może doczekamy wtedy czasów, kiedy ja
            będę mógł swojego syna (o ile będę go miał) zabrać bez strachu nie tylko na
            Bułgarską (jak dobrze, że niewielu wyznaje Twoją filozofię )ale i na wyjazd. W
            duchu normalnego kibicowskiego święta, bez demolki i mordobicia. Współtworzymy
            widowisko. Wszyscy razem.Im szybciej to zrozumiemy, tym szybciej nasza liga
            dołączy do najlepszych na świecie. Znajdą się sponsorzy, stacje tv będą się
            zabijać o prawa transmisji, stadiony będą pełne. I o to chodzi.
          • Gość: cromm Re: Kto jest za Lech-Pogoń nieprzyjaciele !!!!!!!! IP: *.cust.poz.supermedia.pl 23.04.02, 13:34
            Albo ja piszę niewyraznie......he,he.....albo niektórzy czytają między
            wierszami.......w którym to miejscu napisałem,że ludzie przychodzą na Bułgarską
            się napierdalać ?? He ???
            Zdaje się,że chodziło mi o to,że każdy z nas przychodzi tam dla emocji,dle
            tego "czegoś" - tego dreszczyku, czy jak to tam nazwać......tego,że jesteśmy
            wspólnotą,jednym plemieniem, tego,że nasze barwy są niebiesko-białe, tego,że
            nasza drużyna wygrywa......przychodzimy dla tej walki na boisku i poza nim (bo
            cóż to są te flary,serpentyny,flagi....doping - jeśli nie zamanifestowaniem
            swojego instynktu walki)
            Jadąc na mecz do Warszawy czy Szczecina ,kiedy nasza ukochana drużyna wygrywa,
            a miejscowi chcieliby nas zmieść z powierzchni ziemi czuję się to coś - Tą
            adrenalinę,to podniecenie,to chęć starcia......czuć to w powietrzu tą walkę i
            tą nienawiść......
            Pamiętacie może mecz z Widzewem parę sezonów temu (przegraliśmy wtedy 5:3) -
            wszysty byli wściekli,że spadamy......ryczeliśmy przepełnieni nienawiścią i
            adrenaliną - ludzie podpalali gazety (przez przypadek zapalili też trybuny -
            czego nie pochwalam jeśli wam się wydaje).....wielu z nas było bardzo,ale to
            bardzo nabuzowanych adrenalinką.....ten ryk - te płonące gazety i unoszący się
            zewsząd zapach walki i nienawiści...mógłbym opisać cały te mecz,wyrył on się
            wierzę nie tylko w mojej pamięci......
            Czy pamiętamy wiele innych bezbarwnych meczy.....nudnych i kulturalnych ??
      • Gość: kowalMKS Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.04.02, 16:00
        szczerze mówiąc niezbyt podoba mi sie ten pomysł dobrze ktoś to określił
        szacunek tak ale zgoda nie MKS
        • Gość: Leon Re: Brawo! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 22.04.02, 16:35
          Niniejsza sonda jest reakcja na akcje o ktorej napisałem kilka dni temu. I
          niezmiernie sie ciesze ze wreszcie sie cos zaczyna dziac pozytywnego. Narazie
          mamy chociaz ochote cos zmienic. A o do przyjazni Lecha z Pogonia to bym bardza
          jej chcial ale rozumiem ze wielu tego nie przełknie zarowno w Sz-nie jak i
          Poznaniu. Najwazniejsza jest zgoda i bezpieczeństwo. Polubiłem Lecha za
          atmosfere, ładny stadion i Poznań. Choc nie ukrywam, ze jesienia gdy
          przyjecałem autem na mecz Lecha z Pogonia w pucharze musiałem uciekac po meczu
          z mojego sektora. A to wszystko dla tego, ze panowie policjanci wiedząc ze ok
          99% szczecinskich kibicow przyjechało pociagiem czekało az kibice poznanscy sie
          porozchodza. Wtedy mieli zamiar eskortowac naszych. Ja zas nie mogłem isc w
          eskorcie! jak miałbym sie z niej wydostac. Lechci chybaby mnie zaciosali. Zatem
          po kłotni z policjantami zostałem wypuszczony i szybko, biegiem wydostałem sie
          ze stadionu i niespostrzezenie wkreciłem si w tłum ludzi. Adrenalina dała znac
          o sobie. Pisze to wszystko dlatego zeby pokazac jaki to absurd. Dlaczego mam
          uciekac w moim kraju?Dlaczego mam sie bac? Musimy skonczyc z chamstwem i
          przestepstwami nai wokoło stadionow! Mam nadzieje ze ta akcja cos zmieni! To
          jest sonda! Jej autor poprosił o wyrazenie za pomoca "tak" albo "nie" swojego
          zdania wiadomy temat. Jesli ktos chciałby podyskutowac to zapraszam na forum
          poznanskie w dziale "Dyskusje o poznańskim sporcie" lub na szczecinskie dział
          Pogon-Lech przyjaciele! pozdrawiam Leon! Zgoda buduje!Lech-Pogoń przyjaciele!
          • Gość: Pablo Re: Brawo! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.04.02, 18:17
            Ja również na tak! Czasy zadym już na szczęście mijają i lepiej do nich nie
            wracać.
            Pzdr
          • Gość: wlkp Re: Brawo! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 16:46
            Gość portalu: Leon napisał(a):

> Niniejsza sonda jest reakcja na akcje o ktorej napisałem kilka dni temu. I
            > niezmiernie sie ciesze ze wreszcie sie cos zaczyna dziac pozytywnego. Narazie
            > mamy chociaz ochote cos zmienic. A o do przyjazni Lecha z Pogonia to bym bardza
            >
            > jej chcial ale rozumiem ze wielu tego nie przełknie zarowno w Sz-nie jak i
            > Poznaniu. Najwazniejsza jest zgoda i bezpieczeństwo. Polubiłem Lecha za
            > atmosfere, ładny stadion i Poznań. Choc nie ukrywam, ze jesienia gdy
            > przyjecałem autem na mecz Lecha z Pogonia w pucharze musiałem uciekac po meczu
            > z mojego sektora. A to wszystko dla tego, ze panowie policjanci wiedząc ze ok
            > 99% szczecinskich kibicow przyjechało pociagiem czekało az kibice poznanscy sie
            >
            > porozchodza. Wtedy mieli zamiar eskortowac naszych. Ja zas nie mogłem isc w
            > eskorcie! jak miałbym sie z niej wydostac. Lechci chybaby mnie zaciosali. Zatem
            >
            > po kłotni z policjantami zostałem wypuszczony i szybko, biegiem wydostałem sie
            > ze stadionu i niespostrzezenie wkreciłem si w tłum ludzi. Adrenalina dała znac
            > o sobie. Pisze to wszystko dlatego zeby pokazac jaki to absurd. Dlaczego mam
            > uciekac w moim kraju?Dlaczego mam sie bac? Musimy skonczyc z chamstwem i
            > przestepstwami nai wokoło stadionow! Mam nadzieje ze ta akcja cos zmieni! To
            > jest sonda! Jej autor poprosił o wyrazenie za pomoca "tak" albo "nie" swojego
            > zdania wiadomy temat. Jesli ktos chciałby podyskutowac to zapraszam na forum
            > poznanskie w dziale "Dyskusje o poznańskim sporcie" lub na szczecinskie dział
            > Pogon-Lech przyjaciele! pozdrawiam Leon! Zgoda buduje!Lech-Pogoń przyjaciele!

Cała ta dyskusja to jakieś jedno wielkie nieporozumienie, a Ty Szanowny Śledziu
            Leonie nie myśl, że jak jesteś w Wielkopolsce to jesteś u siebie w kraju! Jesteś
            tylko gościem starej, dumnej Wielkopolski więc uszanuj jej tradycje i nie pierdol
            o jakiejś przyjaźni, bo rodowitym Wielkopolanom robi się niedobrze!
            • Gość: Leon Re: Brawo! IP: *.man.polbox.pl 29.04.02, 15:30
              Gówno jesteś nie wielkopolanin. A juz na pewno nie jestes Polakiem. Jestes
              wlasciwie małą, nędzną szujką z jakiejś zaplutej wiościny... Gadzie!
              • Gość: wlkp Re: Brawo! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 18:43
                Gość portalu: Leon napisał(a):

> Gówno jesteś nie wielkopolanin. A juz na pewno nie jestes Polakiem. Jestes
                > wlasciwie małą, nędzną szujką z jakiejś zaplutej wiościny... Gadzie!

Poziom dyskusji, który reprezentujesz udowadnia, że jesteś zwykłym zerem!!! No i
                jak wdajesz się już w sprawy etniczne to wiesz też pewnie, że nie jesteś Polkiem
                tylko jakimś zpolonizwanym Rusinem lub Litwinem, którego do Stettina przywiała
                Łajta! Ale ty pewnie nie mieszkasz ani w tym mieście, ani w żadnym innym - tylko
                w jakiejś zapadłej wiosce, gdzie jedyną rozrywką jest internet, przez który tak
                cwaniczysz!!! Pozdr. dla wszystkich prawdziwych kibiców Lecha i Pogoni, których
                śmieszy debilny pomysł przyjażni.
      • Gość: vivacee co wam odwaliło z tą pogonią? IP: *.cgs.poznan.pl 22.04.02, 21:01
        ocipieliście czy jak?
        paprykarze mają cewkę i niech z nią się dymają.
        przyjaźni nie będzie na pewno
        vivacee
        • Gość: kilof Re: co wam odwaliło z tą pogonią? IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 22.04.02, 21:42
          po jakiego c..uja tak się rozpisujecie, i tak nikt tego nie czyta, wystarczy
          powiedzieć POGOŃ-ŚLEDZIE, SYFEM JEDZIE. ALBO LEGIA POGOŃ DWA PED..ŁY CAŁĄ
          WIOSNĘ SIĘ JE..AŁY, I JUŻ WIADOMO, ŻE JESTEŚMY PRZECIW!!!!
          • feelgood Re: co wam odwaliło z tą pogonią? 23.04.02, 00:04
            Hmmm, Kilof, skąd masz taką ksywkę?
            • milseog CIEKAWE CO Z TEGO ZOSTANIE? 23.04.02, 09:29
              fajnie sie dyskutuje, bo widac, ze w poznaniu, wsrod prawdziwych kibicow, sa
              tacy, ktorzy dyskutowac chca. jeszcze raz powtorze, ze nie musimy sie kochac.
              kazdy ma swoja druzyne i starczy. my mamy pogoń, wy lecha. nikt wam nie karze
              nas kochac, i odwrotnie. ale... wszyscy sie zgadzamy, ze fajnie byloby razem na
              stadionie posiedziec, ze to nasz kraj, po co sie bic (przeciez nikt nie jest z
              gumy, za to z wybrakowana klawiatura kazdy wyglada kiepsko), ze szyby w autach
              leca ( a to kosztuje), etc. ogolnie klimat jest pozytywny i cala ta akcja
              wymyslona przez leona (zaloze sie, ze w pojedynke albo z kuzynem z poznania -
              co zreszta ja w ogole nie umniejsza) to ciekawe zjawisko. ciekaw jestem jedynie
              co z niej zostanie? dostep do internetu jest ciagle mocno ograniczony, wyborcza
              tez nie wszyscy czytaja...czy ta dyskusja bedzie miala przelozenie na to, co
              sie bedzie miedzy nami dziac? ciekawe.moze strony nieoficjalne naszych klubow
              podejma dyskusje? bez zacietrzewienia i bielma na oczach. kto wie?
              przy okazji, Panowie: Sergio, Alchem i Misza - SZACUNEK. zdaje sobie sprawe, ze
              stoicie po drugiej stronie, ale jak dojdzie do meczu u nas to zapraszam na
              browar i stawiam. w imie zwyklej, ludzkiej przyzwoitosci :) pewien jestem, ze
              rabarbar tez sie przylaczy.:)
              • Gość: KOMAR Re: CIEKAWE CO Z TEGO ZOSTANIE? IP: *.cust.poz.supermedia.pl 23.04.02, 18:33
                JESTEM PRZECIW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wojtek Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 20:54
        NIE !!!
        • Gość: canemuto hehehe:))) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.04.02, 00:23
          boki zrywac, ale po kolei - moje zdanie na teamt przyjazni opisalem w innym
          watku wiec nic nie bede dodawal. ale cromm!!! to dopiero rodzyn!!! ja cie
          stary nie docenialem!!! czytam twoje watki i rycze ze smiechu!!! masz
          talent... podobaja mi sie twoje dywagacje na teamt antropologii, zadziwilyby
          zapewne samego profesora Burszte:))) zapewne tez ubawily do lez. pisz dalej -
          smiech to zdrowie:))) alez zabawnie sie tutaj zrobilo. pozdro.
          • Gość: Leon! Re: halleluja!!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 24.04.02, 01:26
            Gość portalu: canemuto napisał(a):

> boki zrywac, ale po kolei - moje zdanie na teamt przyjazni opisalem w innym
            > watku wiec nic nie bede dodawal. ale cromm!!! to dopiero rodzyn!!! ja cie
            > stary nie docenialem!!! czytam twoje watki i rycze ze smiechu!!! masz
            > talent... podobaja mi sie twoje dywagacje na teamt antropologii, zadziwilyby
            > zapewne samego profesora Burszte:))) zapewne tez ubawily do lez. pisz dalej -
            > smiech to zdrowie:))) alez zabawnie sie tutaj zrobilo. pozdro.

• Gość: tomson Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.04.02, 01:31
        Jestem przeciw!!!
        POGOŃ KING!!!
        • forza_imperial Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 24.04.02, 03:51
          Panowie Prosze sie nie rozpisywac !!!

Prosze tylko odpowiedziec na TAK lub na NIE

• rabarbarian Re: Lech-Pogoń szacunek !!!! 24.04.02, 10:29
            Ale jak widzisz nie da sie TAK lub NIE bo to sa emocje ktore
            ludzie chca uzasadnic
            pozdro:)
            • milseog Re: Lech-Pogoń szacunek !!!! 24.04.02, 12:25
              no wlasnie. szacunek. kurwa, tak trudno wam to zrozumiec? juz mi nerwy
              puszczaja. SZACUNEK I ZAWIESZENIE BRONI. i tyle. do zobaczenia na
              twardowskiego.
              TYLKO POGOŃ!
      • Gość: Wiktor Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 16:17
        Jak najbardziej TAK, za szacunkiem - przyjaźni nie musi być. Najważnieszy jest
        szcunek dla drugiego człowieka. Nieważne czy jest z Gdańska, Krakowa, Poznania
        Szczecina czy Warszawy!!!
      • Gość: Zblok@pń Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: 150.254.99.* 25.04.02, 12:32
        pakt o nieagresji jest możliwy do osiągnięcia lecz przyjaźń...
        zarówno w poznaniu jak i w szczecinie jest sporo debili którzy i tak tego
        respektować nie będą (choć normalni kibice na pewno by się na to zgodzili)
        • Gość: rychu Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 12:21
          TYLKO ZA!!!!! (SZACUNKIEM I TOLERANCJĄ). Od kilku lat ze względu na pracę co
          dwa tygodnie jestem w Szczecinie i to w kilkunastu punktach. Rozmawiam z
          dziesiątkami ludzi (NORMALNYMI!!!). Wielu to kibice Pogoni i oni naprawdę
          przeżyli spadek Kolejorza. O meczu wygranym po tych niesamowitych karnych
          opowiadałem wiele razy (nie było transmisji) i już wtedy postanowiliśmy, że gdy
          tylko Leszek wróci do I ligi razem idziemy na Twardowskiego. Oni dopingują
          swoich, ja swoich i jest super. A pamiętacie mecz, gdy kibice bodaj właśnie
          Pogoni zacząli na Bułgarskiej obrażać naszych, my zagłuszyliśmy
          ich....oklaskami!!!. Czy to źle? Czy doping bez słów na k... i h... jest
          gorszy?. Dzisiaj przesłuchałem płytę z Wyborczej i jest super. I niech tak
          będzie. Pozdr
          • warsau Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 26.04.02, 23:00

plyta zostala "zlustrowana" ;)
            • Gość: Komar Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 11:21
              Misza napisal bardzo dobrze przeciez jesli chuligani chca sie bic niech to
              robia poza stadionami a my zwykli kibice powinnismy miec dobry kontakt z innymi
              klubami zobaczcie jak jest z Arka czy Cracovia czy nie bylo by zajebiscie
              wszedzie tak? sami sie nad tym zastanowcie ja wiem ze wiekszosc wiary uwaza ze
              legia to wrog hmm ale to bylo kiedy ludzie czasy sie zmieniaja!!! hitlerowcy
              zabiali naszych bliskich ale potrafilismy im to wybaczyc moim zdaniem jesli sie
              chce i jest zaangazowanie z obu stron to to wypali pozdrawiam
      • Gość: Kanik Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.man.poznan.pl 26.04.02, 22:58
        forza_imperial napisał(a):

> Prosze tylko wpisac TAK jestem za LUB Jestem przeciw !
        >
        > ciekawie jak wypadnie SONDA!
        >
        >
        > Forza_Imperial: JESTEM PRZECIW !!!

oczywiscie, ze PRZECIW!!!
        ludzie czy Wam juz ostatecznie poprzestawialo sie w glowkach??? ja rozumiem pakty
        z Ruchem, Zaglebiem (L.) ale ze "sledziami"???????!!!!!! ja chyba snie!!!!!

• cromm Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 26.04.02, 23:09
          bo to kolego zły sen.......
        • Gość: keskes Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 19:57
          Pogon Lech dwa bratanki i do pilki i do szklanki.Tylko w tych miastach jest
          najlepsza publika.
      • Gość: Onion Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.tpnet.pl / *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 18:27
        Tylko Triada Arka Craxa Lech-żadnych sztucznych hybryd ze Szczecinem!!!Respekt
        za wyjazdy,ultras i tradycje Pogoni!!!
        • Gość: zibi Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 13:38
          Ja jestem z Poznania, mam 25 lat, pierwszy raz na lechu bylem chyba w 86 roku
          (lech-slask 0-0 i cudowne interwencje Janusza Jedynaka w Śląsku) i powiem, że po
          Lechu to w całej Polsce najbardziej lubię właśnie Pogoń. Te kluby mają sporo
          wspólnego, do tego zajebistych kibiców. Mam też sporo przyjaciół w Szczecinie, i
          jeżeli mówię "Pogoń śledzie", to wszyscy wiedzą, że to tylko żarty, bo tak
          naprawdę, to WIELKI RESPEKT PONAD PODZIAŁAMI!!!!
          • Gość: marco Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.fiber.net.pl 13.05.02, 15:56
            Chodze na mecze Pogoni od 1980, gralem w juniorach Pogoni m.in. z Lechem gdzie mecze byly bardzo zaciete

teraz cisze sie ze Lech awansowal do ligi bo bez niego nie wyobrazam sobie I ligi /chodzi przede wszystkim o
            kibicow, wychowankow klubu i o mecze z udzialem duzej publicznosci no i oczywiscie o satysfakcje jak Pogon
            wygrywa z Lechem, pewnie kibole Lecha tez wola wygrac z Pogonia niz np. z Amika/
            bez ujmy dla klubow z malych miast i miasteczek ale w lidze powinny byc kluby z Poznania, Szczecina,
            Wroclawia czy Gdanska

bylem na Wembley /Polska przegrala 1:3/ i tylko kibole Lecha siedzieli osobno /okrazeni przez Policjanow/ i szukali
            zadym,
            uwazam ze mozna sie nie lubic ale trzeba sie szanowac jak tu piszecie i na reprezentacje sie jednoczyc a nie
            pokazywac innym ze sie nie mozemy dogadac

• Gość: chickAn Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 18:24
        NIGDY!!!
      • Gość: keskes Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 19:48
        za
        • Gość: sumak Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 23:22
          Pzyjaciele ... khhhhmmmm ... to pewnikiem nigdy bez żalu z obu stron ...
          (choćby sztama Pogoni z ... tu wiadomo o jaki klub chodzi) troche normalności
          nie zawadzi ... mnie osobiście jakieś osły w Szczecinie rozp... szby w
          samochodzie, a pommo to unikam ugólnień (vide np. : Budrys), bo wszędzie są
          idioci i ludzie normalni ... a to nie ma nikt monopolu ...
          Tak na merginesie zgadzam się tym co powedział w tym temacie Sergio ... poza
          tym sorx, że nie ma mnie na ostatnich meczach, ale życie płata ciągle figle ...
          nARECZKA
          KOOOOOOOOOOOOOLEEEEEEEEEEEJOOOOOOOOOOOOOOORZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: jedrekfa Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 23:28
        Jestem za tym abyśmy żyli w zgodzie
        Jestem ze Szczecina i takie dwa wspaniałe kluby jak LECH i POGOŃ powinny
        trzymać się razem!!!!!!
        • kome Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 04.05.02, 00:46
          tych wszystkich baranow kt mowia TAK serdecznie pozdrawiam. qrwa, macie
          poczucie humoru!!!
      • Gość: Daras Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.piastlan.net 04.05.02, 12:28
        Jakos nigdy sledzie mi nie smakowaly ale czemu nie mozna sprobowac i zrobic
        pakt o nieagresji. Moze i inne kluby poszly by za tym przykladem i by sie
        zrobilo w tym kraju chociaz troszke bardziej normalnie
      • cromm Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! 04.05.02, 14:04
        A JA TAM LUBIĘ PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI.....he,he
        co do mnormalności - nienawidzieć rzecz normalna.....
        czy ktoś w Hiszpanii jest za zgodą Realu i Barcy ?? Nie bo ich nienawiść sięga
        podobnie jak nasza wielu lat wstecz......powiem więcej wszysty ekscytują się
        meczami tych drużyn.....na trybunach,na boisku,w gazetach , na
        mieście.....wszędzie jest to temat do np. dyskusji...he,he
        Czy wy chcecie,czy nie mecze z takimi drużynami jak kur...czy śledzie zawsze
        będą prestiżowe,bo wzbudzają emocje.....
        • Gość: Budrys Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.sssa.com.pl 09.05.02, 10:02
          Tradycję należy szanować i pielęgnować !
          A nienawiść kibiców Pogoni do kibiców Lecha ( i odwrotnie ) to przecież
          tradycja !
          I to tyle w tym temacie z mojej strony.
          Gratulacje dla Leona ( jesteś "zawodowiec" a myślałem na początku że pospolity
          świr )
          • Gość: Budrys Re: Kto jest za lub nie w Lech-Pogoń przyjaciele !!!! IP: *.sssa.com.pl 09.05.02, 10:08
            Pozdrawiam przy okazji wszystkich kibiców Lecha - i życzę 8 meczy z Pogonią w
            przyszłym sezonie ( 4 w lidze , 2 w finale PP , 2 w finale PL ).
            Szczególne pozdrowienia dla Sumaka ( co się z tobą dzieje ? ) i Guerry ( jak
            tam CD dla kolegi melomana ? )
            • Gość: Leon Re: Pozdrowienia! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 13.05.02, 16:16
              Pozdrawiam cały poznanski Poznan i bardzo sie ciesze ze jest tak wielu
              poznaniakow chcacych zgody i spokoju na tadionach. Zacznijmy od naszych przy
              Bułgarskiej i Twardowskiego! Pogon-Lech Przyjaciele.Pozdrowienia!!!
              • cromm Re: Pozdrowienia! 13.05.02, 17:14
                Znomu tu jesteś świrze !?!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka