Gość: marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:07 Panie Pohl ta sprawe powinniscie tez zainteresowac austryjacka prase. Niech sie dowiedza kto tu jest swinią!!!! Banda germancow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mp Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.lodz.mm.pl 07.11.04, 22:43 AUSTRYJACY TO FASZYSCI!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 07.11.04, 23:36 Austria to kraj hitlera i takim pozostanie na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puba swinie.. IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 08.11.04, 08:49 Gość portalu: marek napisał(a): Panie Pohl ta sprawe powinniscie tez zainteresowac austryjacka prase. Niech sie dowiedza kto tu jest swinią!!!! Banda germancow Primo: Swiniami sa nasi pseudo-kibole, banda powalonych idiotow bez mozgu i szacunku a przede wszystkim dla wlasnego klubu - zdrajcy niegodni nosic barw klubowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! austiacka policja wiele sie od ww nie rozni i mozna napisac: banda powalonych idiotow bez mozgu niegodni nosic mundur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko ofiarami polsko-austiackiej glupoty sa niewinne chlopaki. mam nadzieje ze sad w rezultacie zasadzi im wieeelkie odszkodowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans eRKaeMista KIBOLE DO GAZU I PRZEZ KOMIN. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:54 Z chęcią dla tej polskiej chołoty co pojechało do Wiednia rozpalę krematoria w Oświęcimiu. To napewno im się należy. KIBOLE DO GAZU, GAZ DO DECHY A DECHA DO PIECA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Kibic sądzony za bandytów IP: 195.190.143.* 08.11.04, 09:40 glupi jestes i tyle; Austriakow widziales w zyciu chyba siedmiu i to w telewizji, a probowales rozmawiac z dwoma, ale zaden nie znal polskiego i sie nie dogadaliscie - no i stad ta fachowa opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.zetosa.com.pl 08.11.04, 10:37 Byłem w Austrii trzy lata, musiałem pracować tam (pracowałem LEGALNIE!!!), bo u nas wiadomo..., ale z takim chamstwem, dyskryminacją i w ogóle kompletnym brakiem kultury nie spotkałem się nigdzie indziej. Nic dziwnego, że z nich wyszedł HITLER. Między sobą to może i są uprzejmi, ale do obcokrajowców mają stosunek na poziomie pitekantropa: najlepiej gastarbeitera pałą, a potem patrzyć, czy równo puchnie. Jeśli chodzi o stadiony, to wszędzie policja łapie tych, którzy nie zdążyli uciec, albo nie potrafili się obronić. Choć faktycznie czasem łapią właściwych bandziorów, ale dobry pan prokurator ich wypuszcza - mówię o tym, gdzie dowody są niezbite. Tam gdzie ich brak to mamy taką sytuacją jak opisana. Odpowiedz Link Zgłoś
zwora Re: Kibic sądzony za bandytów 07.11.04, 22:43 ten koleś co zabił kibica w Krakowie miał 32 lata, dwójkę dzieci i czuł że jest spoko gościem. Niezła robotę także miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z Wrocławia Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.04, 22:44 Co w tym czasie robiły polskie placówki dyplomatyczne w Austrii? Czy miały informacje o losie porwanych Polaków? Pomyłki sie Zdarzają, ale to już gruba przesada. Ktoś powinien za to beknąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.11.04, 23:02 Podejście tzw. porządnych kibiców po zatrzymaniu kogoś z związku z burdami na meczu jest takie: "a niech Ci bandyci zgniją w więzieniach,na syberie ich,powystrzelać troglodytów"itp. Dopiero jak ktoś na własnej skórze doświadczy prowokacji policji,zostaje zatrzymanany,chodź nic złego nie robił, następuje orzeźwienie i nagła zmiana stosunku do panów w mundurach :) zwykle jest tak,że policja ma w dupie kogo zatrzymała,liczy się że w mediach podadzą- "zatrzymaliśmy (np.) 44 bandytów,siedzą w aresztach i nie unikną kary." proste,nie? a,że zatrzymano niewinne osoby,bo ci,którzy rzeczywiscie dymili uciekli,a niewinni ludzie zostali na stadionie w myśl zasady:"ja nic nie zrobilem,wiec w demokratycznym państwie,w UE nic mi złego policja nie zrobi" PYTAM SIĘ,GDZIE SĄ CI LUDZIE,KTÓRZY PO ZATRZYMANIU TYCH CHŁOPAKÓW PISALI W KOMENTARZE W STYLU:"DO WIĘZIENIA CHULIGANÓW" itp. ?!!!?? przecież takim normalnym kibicom,którzy nie siedzieli nigdy,nie byli zatrzymani,to nawet tydzień w areszcie zniszczy psychike,że o stracie pracy i koszmarze jaki rodzina przeżywa nie wspomnę. W Polsce,takie zupelnie "nietrafione" zatrzymania zdarzają się bardzo często bo jak mówiłem:ten który dymił wie,że musi uciec i często mu sie to udaje. A policja? Wygląda na 25 lat,krótko ścięty.to pewnie on dymił,zawijamy go. i załatwione,sztuka,jest sztuka i w prasie się można pochwalić,że zatrzymano bandytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 02:50 Dużo racji w tym co piszesz. Dopóki jednak kluby będą chołubić bandytów i sadzać ich na pierwszych miejscach w loży dla VIP-ów(vide mecz o Puchar Polski Legia-Lech)to na mecze coraz mniej będzie przychodzić porządnych kibiców a coraz więcej bandytów. Władze Legii z tygo słyną (przynajmniej te poprzednie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.zetosa.com.pl 08.11.04, 10:45 Polskie placówki w Wiedniu na kolanach przyjmują to co im Austriacy (kasztany) mają do powiedzenia, a to co nasze placówki mają do powiedzenia to Austriacy mają równo pod ogonem. Dokładnie odwrotnie jest w Polsce. Polacy w kraju na kolanach przyjmują to co im Zachód (Unia)i USA ma do powiedzenia, a to co nasze placówki mają tam do powiedzenia to Zachód (Unia) i USA ma równo pod ogonem. Tak BĘDZIE!!! dopóki Polacy nie będą zarabiać co najmniej tyle co na Zachodzie i nie będą tam szukać pracy, ale będą ją dawać. Niestety z naszymi bałwochwalczymi dla Zachodu rządami nigdy to się nie stanie. Przykład: Amerykanie biorą odciski palców? My powinniśmy również wprowadzić tę zasadę. Policja austriacka zamyka niewinnych, zamknijmy i my jakiegoś kasztana na 48 godzin - to nam zawsze wolno. Zaraz się skończy dyskryminacja. Ale jak powiedział wieszcz " Polska k...rwą Europy, każdemu daje za darmo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfgn MARCINKU BECZEĆ TO POWINNY BARANY KIBOLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:49 ... a co może to ambasador czy konsul narozrabiał, czy te barany kibole z legii. Powiedz mi kto tu porwał polaków. Na litość nie bekaj bo to niegrzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :[ Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 22:53 "polnische Scheisse" budujemy nową "przyjaźń" polsko-austriacką? na polskie gó.. moge odpowiedzieć jedynie: je..e faszystowskie swinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bennybranco Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:56 jeb..ne faszystowskie świnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeO Re: Kibic sądzony za bandytów IP: 212.160.135.* 07.11.04, 22:58 To nie pierwszy przykład, że Austriacy traktują nas Polaków jak śmiecie. Należałoby chyba postępować tak samo wobec nich. Nie robimy tak jednak, gdyż mamy więcej kultury ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.acn.waw.pl 18.11.04, 22:17 nie sadze, ze wynika to kultury tylko z poczucia nizszosci. a tak a propos kultury, to wiekszosc nacji ma swoje poklady buractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:59 Zawsze mówię: Nie jeżdzić do Austrii. Stamtąd pochodził największy bandyta świata Adolf H. Oni mają w genach tę haniebną cechę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Dobrze tak legionistom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:07 Wszyscy kibice (L) powini siedziec za kratami za swoj debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Widzewiak jesteś szmatą! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:17 Ty szmato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!! Widzewiak to ścierwo IP: *.crowley.pl 08.11.04, 01:51 Widzewiak napisał: > Wszyscy kibice (L) powini siedziec za kratami za swoj debilizm Mam nadzieję, że ty szmaciarzu trafisz tam wcześniej. Jak widać nie tylko polska policja woli wyżywać się na niewinnych bo zbyt boi się prawdziwych bandytów. Cracovia Pany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOB Tak wyglada bolszewicka Sprawiedliwosc IP: *.proxyconn.net / *.hosts.zerolag.com 07.11.04, 23:07 Tak wyglada bolszewicka Sprawiedliwosc w calej Europie oparta na kodeksie jednego z najwiekszych rzeznikow i barbarzyncow w historii-Napoleona. Zamknac,sfalszowac dowody i skazac,zamkniety niema nawet szans na obrone,adwokaci wspopracuja albo sa zastraszeni przez prokuratory, wyciagaja tylko pieniadze od rodzin wiedzac z gory ze sie nic nie da zrobic. W prawie anglosaskim oskarzony w 90 % wychodzi za kaucja i ma mozliwosc zorganizowania obrony,zebrania dowodow na ewentualna niewinnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:08 austriackie gowna, nazistowskie scierwa, przyjedzcie ku.. do Polski wy szmaty zaje..e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degol Re: Kibic sądzony za bandytów IP: 83.144.121.* 07.11.04, 23:10 jest super,piepr...świnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.chello.pl 07.11.04, 23:12 Gdzie jest ambasador i co robił by pomóc rodakom ? Zapewne "powziął wszystkie możliwe środki" i udał się na kolejny raut. P.S. Nie dla mnie przyjaźń polsko-niemiecka - szwabskich świń nienawidzę od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krok polskie bydlo... IP: *.sympatico.ca 07.11.04, 23:24 ..w koncu sie przekona,ze istnieje cos takiego jak zbiorowa odpowiedzialnosc....pilkarskie bagno(pseudokibice)psuja opinie wszystkim Polakom..taka jest prawda..pora sie obudzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Austriacy to BRUDNE PSY IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 08.11.04, 04:12 Austriacy to Brudne PSY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeO Polskie bydlo? IP: 212.160.135.* 08.11.04, 07:32 Odezwał się Austriacki policjant kulturalny inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska To prawda, niestety. Chuliganstwo bylo przed wojna IP: 69.158.78.* 08.11.04, 07:07 jest i teraz. Nic sie nie zmienia. Daleko nam jeszcze do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: To prawda, niestety. Chuliganstwo bylo przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:53 ... za to austiackiej policji jest bardzo blisko do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochacwisle Re: polskie bydlo... IP: 80.209.107.* 08.11.04, 12:26 Nie bo polowa tlukow z poLegii sie smieje ze to nie ich zatrzmano. oni tacy juz sa. ok zbioka 10 tys na meczu nie boli ich kieszenii tak jak rodzin tych chlopakow-to ma byc pwenie honor? smiech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the hero [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 13:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Krok: biedny kretynie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:41 ...obys sam kiedys zaznal 'zbiorowej odpowiedzialnosci', np podczas jakichs rozruchow ulicznych... Moze sie obudzisz. Poza tym, problem nie w styku Polacy-Austriacy, wiec dajmy spokoj krucjacie przeciw kazdemu Austriakowi, "co sie tu tylko pokaze"... Policja i prokuratura, jak widac na zalaczonym, wszedzie taka sama, i tam i w Polsce i w krajach anglosaskich etc. Sztuka sie liczy i to jest najgorsze. A normalny czlowiek ma nadzieje, ze jest w cywilizowanym kraju i skoro jest niewinny (co tutaj mozna udowodnic przegladajac kasety z monitoringu) to nic mu sie nie stanie. Normalni ludzie przegrywaja, bo maja zaufanie do organow panstwowych, a ta sytuacja pokazuje, ze to najwiekszy blad, jaki mozna popelnic. Jestesmy tylko numerami w statystykach jakichs mundurowych i urzedniczych pojebow, czy w Polsce, czy tam... Inna sprawa to ludzkie smieci, ktore jada do Wiednia czy gdziekolwiek tylko po to, zeby "zajebac, skroic i zeby bylo wyku..scie"... I tym wszystkim kutasom (niezaleznie od barw) zycze, zeby gnily w pierdlach calego swiata, w duzo gorszych warunkach niz ten biedny chlopak, co sobie chcial pokibicowac na wyjezdzie... Bo to tym chodzacym gownom zawdziecza, ze nieudolne muly bagienne w mundurach wpadly w furie i walily na oslep, a raczej w najslabszych i normalnych, bo ci ich nie zbija ich wlasnymi palkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: Krok: biedny kretynie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:53 W jednym się tylko z Tobą nie zgodzę, to jest problem na styku Polacy - austriacy. Każdy kto był w austrii już na granicy dowiaduje się czego się spodziewać po tamtejszych służbach o mentalności oprawców z Auschwitz. Przykład Polaka-turysty, który spędził tydzień za kratami za zaparkowanie samochodu w złym miejscu mówi sam za siebie. Myślę, że od austriaków najlepiej trzymać się z daleka, jak od śmierdzącego kloszarda na peronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamski Re: Krok: biedny kretynie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:26 Uff wreszcie znalazłem kogoś z kim się zgadzam. Gratulacje. A już obawiałem się że tu są tylko jacyś debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozjemca To jest skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:32 W żaden sposób nie mam zamiaru usprawiedliwiać kibiców Legii, bo to co zrobili jest haniebne. Nie dość, że narobili przypału sobie, to jeszcze ogólnie Polakom, a boleśnie odczuli to ci dwaj studenci. Wiem, że oni mają inny sposób myślenia, że jedzie się po to by zrobić dym, a czym bardziej "medialny" tym lepiej. Dla mnie to kretynizm. Jak chcą się bić, to niech się biją, pójdą na ustawkę, gdzieś z dala od normalnych ludzi, by z nimi nie kolidować. W żadnym wypadku nie na stadionie, do ku.. nędzy. Kibice Legii to najdziwniejsza ekipa w Polsce. Z jednej strony wspaniały doping, fantystyczne oprawy, a z drugiej takie żenujące "popisy" hools. Gdyby jeszcze to właśnie ci zadymiarze odpowiedzieli przed sądem... Przejdę teraz do policji. Wpadli na sektor, dostali oklep, kilku wylądowało w szpitalu. Wnerwili się, zaczęli poszukiwać kozła ofiarnego. Zawsze tak jest i będzie w policji całego świata. Dla zasady, by wzbudzić respekt. Moim zdaniem to co spotkało tych chłopaków, to nie tylko wina policji. Powiedziałbym, że w głównej mierze kibiców LEGII właśnie. Policja wiadomo, duży błąd, zamknęli niewinnych, ale zachowajmy obiektywizm. Najeżdżanie i wyzywanie austriaków od świń mija się z celem, bo to właśnie Legia zachowała się jakby ich zamknęli w chlewie. Gdyby do Polski przyjechała jakaś drużyna z np. Rumunii, zrobiła dym na Łazienkowskiej, pobiła policjantów, każdy by się cieszył gdyby policja dopadła prawdopodobnych zadymiarzy. Takie jest odczucue opinii publicznej. Uważam, że chłopaki wyjdą na wolność, wywalczą sobie odszkodowanie. Jednak to co ich spotkało jest winą kiboli Legii, bo jakkolwiek to co napiszę, nie zabrzmi, to jednak zachowanie policji było logiczne i jest tak wszędzie. Szkoda, że skrzywdzili niewinnych ludzi. Żal mi ich i rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Popieram w 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 02:59 Popieram Twoją wypowiedź w 100%. Kto myśli tak jak ty niech się podpisze pod Twoją opinią. Pokażmy bandytom,że nas prawdziwych kibiców jest więcej, tylko przez nich (bandytów) boimy się chodzić na stadiony aby nie spotkał nas los warszawskich studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Popieram w 100% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.04, 08:08 Ja też popieram. Austriacka policja, prokuratura winna, owszem, święcie oburzeni mogą im nawrzucać, ale bez zadymy w ogóle nic by się nie stało. Powiedzmy sobie wreszcie jasno, że to pseudokibice są odpowiedzialni za pustki na stadionach (ludzi się boją chodzić i trudno się dziwić) a pośrednio za totalną beznadzieję polskiej piłki (bo poza szaleńcami z canal+, co było zresztą dawno temu nikt nie chce inwestować w rozrywkę dla kiboli). Szkoda chłopaka, jego pracy, szkoda bo po takim artykule jeszcze mniej ludzi będzie chciało przyjśc na stadion - i słusznie, bo nie dość, że oberwać można, to i większe kłopoty mogą z tego być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CELTIK2 Re: Popieram w 100% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.04, 10:06 A JA NIE POPIERAM. NIE MOŻNA USPRAWIEDLIWIAĆ SK@STWA POLICJI I PROKURATURY AUSTRIACKIEJ. BO ZAPROWADZI NAS TO DO TEGO ,ŻE MY WPIE@LIMY INNYM AUSTRIAKOM. NA POTĘPIENIE ZASŁUGUJE DĄŻENIE SĄDU DO PRZETRZYMYWANIA I SKAZANIA TYCH STUDENTÓW. ALE NAJGORSZYM JEST POSTAWA NASZEGO MSZETU I AMBASADY. WIADOMO JAK TRAKTOWANI SĄ POLACY W AUSTRII I CO I GÓ@NO. DOPÓKI ONI BĘDĄ OLEWAĆ ROBOTĘ DOTĄD TAKA AUSTRYJACKA POLICJANTKA BĘDZIE MOGŁA MÓWIĆ "TY POLSKA ŚWINIO". ZASTANÓWMY SIĘ JAK WYGLĄDAŁABY TA HISTORIA GDYBY CHODZIŁO O n.p.amerykanina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Tez nie popieram IP: *.boanxx18.adsl-dhcp.tele.dk 08.11.04, 20:23 Dokladnie. Kibice winni swoja droga, ale nic nie usprawiedliwia zachowania policji i prokuratury austryjackiej. Przeciez oni na pewno po 2 dniach wiedzieli, ze zatrzymali niewlasciwych ludzi. to zamiast sie przyznac wypuscic i przeprosic (mogloby np dojsc do ugody poza sadem) to beszczelnie przetrzymywali chlopakow (opis nie wyglada na warunki zgodne ze standardami UE). D tego jeszcze chca im sprawe wytoczyc. Poprostu rece opadaja. I iech mi nikt nie mowi ze byli sprowokowani. Policja to taki zawod gdzie nie mozna sie dac sprowokowac. To tak jak ja bym dostal w leb na ulicy od bruneta i dokopal nastepnemu za rogiem o podobnym kolorze wlosow tlumaczac, ze zostalem sprowokowany. Prawda jest, ze amerykanin mialby juz na zawolanie ze 2 prawnikow z ambasady itd. Mam nadzieje ze po tym artykule polkie MSZ sie troche zrechabilituje Odpowiedz Link Zgłoś
windmage Gazeto , nie odpuść tej sprawy ! 18.11.04, 10:44 Mecze oglądane na wielkim stadionie , przy pełnej widowni to jest całkowity odlot . Byłem na Mistrzostwach w Portugali i piłem piwo po meczu z Czechami i Duńczykami , na meczu Portugalia - Anglia kibice byli przemieszani ze sobą i nie widziałem żadnych zadym . Powinno się kibicować swojej drużynie w żywiołowy sposób , ale jeśli ktoś ma chory nadmiar adrenaliny to niech idzie na treningi boksu czy karate . Tylko ,że tam walczy się czysto ... Gazeta Wyborcza powinna zająć się sprawą tych uwięzionych kibiców , ma duże większe możliwości i kontakty niż my zwykli ludzie . Za 2 lata Mistrzostwa w Niemczech , możemy tam być. Jeśli nie zrobimy szumu teraz, to Niemcom może też coś takiego do łba strzelić . Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadworny Błazen Udupić pseudokibiców niezależnie od narodowości IP: 202.155.167.* 08.11.04, 08:32 Austryjacy powinni się obudzić. Sami najlepiej wiedzą że policja prąc do skazania niewinnych rozkłada swój własny kraj. Tym razem policjant złoży falszywe zeznania przeciwko polakom, jutro sfabrykuje dowody przeciw swojemu karjanowi. Dla człowieka w którym sumienie umarło to żadna różnica. Któregoś pięknego dnia ten naród znów obudzi się w kraju narodowego socjalizmu, ale wtedy będzie za późno. Co do pseudokibiców, niezależnie od nacji. To nie ma co ich łapać na stadjonach. Tam są w grupie. Niech polska policja zakręci się wokół kopi tych fantastycznych zdjęć za 200 tys. euro. Opublikować zdjęcia i dać nagrodę 1000 zl za wskazanie typków. Trudno o pomyłkę jeśli tważ się zgadza a typek w dzień przed meczem przekraczał granice. Nagrody będą tańsze od typwej pracy policjantów. Ekstradycja do Austri powinna być tańsza od procesu w Polsce. Polacy nie będą też płacić za utrzymanie pseudokibiców w kiciu. PS. Jak ktoś się chce bić to niech zorganizuje "podwórkową" ligę bokserską. Może jeszcze coś zarobi na biletach od widowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rogal W Polsce jest to samo.... IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:37 Odpowiedz Link Zgłoś
supermacho Precz z idiotami. 08.11.04, 00:07 Chciałem tylko odpowiedzieć opisującym Austriaków w stylu "faszystowskie świnie". Wypier....ć z takimi komentarzami. Znam bardzo wielu Austriaków i bardzo dużo im zawdzięczam. W razie kłopotów również Austriacy wiele razy mi pomagali. Dlatego idiotom wypisującym te bzdury należy wytłumaczyć, że to austriackie "pały" zatrzymały tych chłopaków i to im a nie Austriakom należy przypisać to skur..syństwo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: Precz z idiotami. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 00:44 Podobnie jak: "to nie Niemcy napadli na Polskę w '39 tylko naziści" co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamski ...i Polacy na Czechosłowację nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:40 ciekawe gdzie sie podzialo ministerstwo spraw zagranicznych i konsulat RP w Wiedniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 07.11.04, 23:54 niemcow nienawidze od urodzenia, te faszystowskie scierwa zasluguja tylko na spluniecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.proxy.aol.com 08.11.04, 00:05 Polsak jestbandyckim krajem i tylko Polacy sobie sa winni, Polakow nienawidza inne narody w Europie, nie tylko zabandytyzm , ale za glupote , wazniactwo, ci stuedenci poniesli kare za polskich bandytow, i nie ma co sie dziwic , jest to odpowiedzialnosc zbiorowa, moj przypadek, , jade w Berlinie na lotnisko samochodem na polskich numerach, ztrzymuje nas niemiecki policjant, i wyludza pieniadze pod pretekstem przewinieni( jestem obywatelem USA),nie do pomyslenia 10lat temu, tak sie zmienilo prosze panstwa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.aster.pl 08.11.04, 02:34 trzeba bylo wolniej jechac k...o! a nie wymyslac historie o tym jak to niemiecki policjant wymusza lapowki na Polaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: USA TO H*J IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 08.11.04, 04:16 naucz sie mowic ty sk*rwielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamski Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:02 Chciałem tylko odpowiedzieć opisującym Austriaków w stylu "faszystowskie świnie". Wypier....ć z takimi komentarzami. Tak się składa, że znam bardzo wielu Austriaków i bardzo dużo im zawdzięczam. W razie kłopotów również Austriacy wiele razy mi pomagali. Dlatego idiotom wypisującym te bzdury należy wytłumaczyć, że to austriackie "pały" zatrzymały tych chłopaków i to im a nie Austriakom należy przypisać to skur....stwo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek ADAMSKI TO AUSTRIACKI PIES IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 08.11.04, 04:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamski Re: ADAMSKI TO AUSTRIACKI PIES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:17 ...i właśnie taki idiotów i na tym poziomie miałem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melas Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:02 A ja myslalem ze unia europejska skupia cywilizowane panstwa. To co sie stalo jest oburzajace jednak wciaz istnieje niechec miedzy obu krajami. Odpowiedz Link Zgłoś
yem austriaccy faszyści .- bojkot austrii 08.11.04, 00:12 Też miałem do czynienia z wiedeńską policją. będąc pierwszy raz w austrii samochodem zaparkowałem na zakazie ( czasowym , nawet o tym nie wiedziałem że tam jest zakaz , bo obok stały austriackie fury )Policaje przyjechali rano , zerwali tablice rej. na komendzie gdzie zgłosiłem się w celu wyjaśnienia sprawy zachowywali się jak ostatnie faszystowskie bydło. Niektórzy Polacy może nie zachowują się za granicą jak należy , ale ci faszyści w mundurach policyjnych nie mają prawa stosować odpowiedzialności zbiorowej. Kibole ich skopali , to oni wyżyli się na Bogu ducha winnych studentach. Mam nadzieję że przynajmniej sądy mają w tej austrii w miarę obiektywne . Chociaż po tych faszystach można wszystkiego się spodziewać. Ja w każdym razie do austrii na narty nie pojadę , wolę włochy. Nie dam faszystom zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:12 Dla mnie największym szokiem są warunki opisywane w artykule. Wydawało mi się, że UE nie ma większych problemów z respektowaniem praw człowieka, a tu coś takiego... Nie potrafię sobie wyobrazić siebie w takiej sytuacji. Też jestem kibicem, też chodzę na mecze i też czasami widuję sceny jak te z Wiednia. Ale jak już ktoś się wypowiadał, wiem że jestem niewinny i nie obawiam się spotkania z policją. Gdyby nagle zaczęły padać pod moim adresem takie oskarżenia i gdyby trzymano mnie w takich warunkach przez miesiąc, nie wiem co bym zrobił... APEL DO GW - wiem, że współpracujecie z zagranicznymi tytułami. Czy istnieje możliwość podesłania tego tematu komuś zza zachodniej granicy? Nie chodzi mi bynajmniej o oskarżenie, ale o wywołanie dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.proxy.aol.com 08.11.04, 12:45 Biedni, niewinni studenci, faszystowska policja, adwokat ktory wzial pieniadze i ich nie uwolnil a teraz ten interwencyjny artykul. Ci "studenci" z niewiadomo jakich uczelni juz potracili posady w bankach i zaraz beda straszyli trybunalem w Hadze. Sorry, ale to wyglada ze normalnie klamia, nic nie mowia o wydarzeniach na stadionie, rozwlekaja sie o warunkach na policji a jak szczegolowo znaja rozklad i mozliwosci kamer. I tylko im ksiazek akademickich brakowalo w wiezieniu a najlpeiej zeby grzywne dali taka na polskie warunki. Rozumiem intencje tego artykulu ale moze zadac troche ostrzejsze pytania tym lebkom. U nas tez wszyscy w wiezieniach siedza za niewinnosc a przedtem byli bardzo brutalnie potraktowani przez system. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Kibic sądzony za bandytów 09.11.04, 11:11 O, proszę, znowu proxy.aol.com Dałbys sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.ssnet.pl 08.11.04, 00:15 i jak tu sie nie bac jezdzic na wyjazdy i w ogole chodzic na mecze :( smutna sprawa naprawde !! mam nadzieje ze przynajmniej wysokie odszkodowania dostana chociaz to i tak im nic nie zwróci :/ pozdro do prawdziwych kibiców !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Austria obłuda Raz byłem w Austrii na nartach i mam dosyć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:24 Traktowali nas Polaków jak bydło na granicy tylko za to, ze jesteśmy Polakami, co się dziwić, Hitler był Austriakiem, ja nigdy w zyciu nie pojade do tego kraju na narty, wolę teraz wydawac pieniądze we Włoszech. Nigdy ich nie rozliczyli za współpracę z III Rzesza, to co się dziwić, ze to naród pieprzonych nacjonalistów, żeby nie powiedziec faszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Kiepskie notowania Polacy maja wszedzie... IP: 69.158.78.* 08.11.04, 06:40 , ale za to jestesmy Prawdziwymi Katolikami. He, He, He.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Pieprzona policja... Nieźle się traktuje Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:25 Widać nawet w Austrii brak cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez Polak Re: Kibic sądzony za bandytów IP: *.sympatico.ca 08.11.04, 02:03 tak traktuja Polakow na calym swiecie,a zwlaszcza ci "stroze prawa"(czyt. tchorze)-bo to sa prawdziwi bandyci i tak bylo zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Austriacy to dvpki. IP: *.osk.enformatic.pl 08.11.04, 02:15 Trzeba omijać ten śmieszny kraik szerokim łukiem, bo można się zarazić parchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiewca Coś w tym jest, że Austiacy wrogo odnoszą sie do IP: 80.51.234.* 08.11.04, 02:21 Polaków. Przejechałem prawie całą Unię w wakacje i naprawdę przejeżdzanie przez granicę było właściwie niezauważalne, czasami wystarczało tylko pokazać paszport z daleka. Z jednym wyjątkiem - granicy austriackiej, trzykrotnie przejeżdzałem na różnych przejściach i zawsze tak samo: maniery wschodnioniemieckich pograniczników, włacznie z długotrwałym świeceniem latarką w oczy i widocznym niesmakiem, że musi tę polską hołotę wpuścić, szczególnie zapadła mi w pamięci młoda dama w mundurku z rękami załóżonymi do tyłu - w świetle lamp wyglądała jak postać z filmu o...., biedactwo pewnie było wściekłe, że urodziło się 60-70 lat za póżno. Aha, do innych nacji odnosili się poprawnie. a co do meritum, policja żadnego kraju nie przyznaje się do braku umiejętności i musi znaleźć winnego, cała nadzieja, że sądy austriackie ucywilizowały się od czasu Jozefa K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeO Austiacy wrogo odnoszą sie wobec Polaków IP: 212.160.135.* 08.11.04, 07:28 Policjanci i pogranicznicy austriaccy to ludzie, którzy wobec nas Polaków zachowują się "specjalnie" - niby zgodnie z prawem, ale NIGDY nie ominą okazji zgnębić Polaka i dać mu odczuć swoją wyższość. Wyższość i władzę. Z czego to wynika? Chyba trzeba zgodzić się z tym forumowiczem, który nazywał ich nacjonalistami(faszystami). A z całą pewnością są prymitywami B E Z K U L T U R Y. Są tacy jak polscy(?) milicjanci za Bieruta, jak ruscy milicjanci z drogówki sowieckiej, jak sowieccy pogranicznicy. Jadąc do Włoch (a muszę jeżdzić często) staram się przejechać Austrię jak najprędzej. Najchętniej przeleciałbym samolotem. Czyta te nicki z pewnością człowiek z ambasady austriackiej. I dobrze! Niech wie, co myśli o nich naród bardziej kulturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z Wroclawia Re: Austiacy wrogo odnoszą sie wobec Polaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.04, 07:59 Jeżdzę do Austrii dosyć często, musze przyznać, że zachowanie austriackich pograniczników trochę się poprawiło. Ostatnio spotkałem nawet kilka sympatycznych, otwartych i serdecznych osób w landzie Górna Austria - na tę chwilę czekałem około 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamski Re: Coś w tym jest, że Austiacy wrogo odnoszą sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:37 Jedno pytanko? Widziałeś jakie bydło czasami wjeżdża do Austrii autokarami rejsowymi??? Poza tym czasem lepiej jest nie spotykać "rodaków" na obczyźnie, bo można często tylko za nich świecić oczami. Sam długo jeździłem na Schoneswochenendeticket przez Niemcy i jedyne problemy z jakimi się spotkałem były spowodowane przez "naszych". Byłem też świadkiem pobicia Niemca na peronie w Stuttgarcie przez dwóch "rodaków" zmierzających do Francji "na winogrona". Na szczęście nie udało im się to i przynajmniej dwóch idiotów mniej miało okazję robić Polsce super reklamę. Tak więc nie do końca jest tak, że nie idzie ich zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś