Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chcecie się pośmiać?

07.12.04, 17:20
    Oto wspaniały tekst Atanora z Eurosnooker, na długie szare dni za...1000 lat :D

Drogie dziecko nie wiem jak tam u Was w XXI wieku bywało, ale u nas w XXI kilka
    snookerów w muzeach stoi. Snooker jak sama nazwa wskazuje to stół rytualny: w
    obudowie drewnianej znajdują się marmurowe pyty w narożach i z dwóch dłuższych
    boków są umieszczone otwory do odprowadzania krwi z ofiarnych zwierząt którymi
    karmiono snooki. Jak nam wiadomo ostatni snook jaki otrzymywał ofiary żył na
    półwyspie europejskim nad rzeką Wiski Woow w grocie Kraków pod wsią Wawel.
    Zdechł z powodu braku pokarmu. tamtejszy gajowy usiłował karmić go pysznymi
    substytutami żywieniowymi, lecz zwierzak napił się cieczy zwanej wodą i zdechł.
    Musisz bowiem wiedzieć,że nasi naukowcy dowiedli,że kiedyś były okresy gdy w
    rzekach stężenie H2O było o wiele wyższe niż obecnie i przekraczało 10% nic
    dziwnego, że w tak skażonym środowisku snooki wyzdychały! Co do św Ronniego
    jest pewne, że już wtedy kult jego był znany. Z pism Jewty Starszego wyraźnie
    wynika, że to właśnie św.Ronnie zapoczątkował noszenie rytualnego nakrycia
    głowy "fanki". Cytuję " Ronnie miał na głowie wiele fanek" z powagą i
    szacunkiem dla gołogłowy Kooniczyny prof.Profan ;)
    Obserwuj wątek
      • kartofel79 Re: Chcecie się pośmiać? 07.12.04, 19:21
        :)trzeba by dodać że owe zwierzęta na stole unicestwiane były poprzez nabicie na
        kij ew. poprzez roztrzaskanie nieszczęsnych głów róznokolorwymi rytualnymi
        narzedziami w kształcie kulek:)
      • marcia.back Re: Chcecie się pośmiać? 07.12.04, 23:12
        juz pisałam u nas w domku,ze tekst extra :) Atanor dostał niezłej weny :))

--------

"Ronnie give a bit of mmh to me ;))) "
      • gawronka Re: Chcecie się pośmiać? 08.12.04, 13:26
        Jak przeczytałam mojemu snooczkowi to o krwi, cały się zatrząsł i łozki mu
        zaczęły odpadać ze strachu. Na przyszłość proszę uprzedzać, że się wkleja
        teksty dla osób pełnoletnich!

Świetny tekst :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka