Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    14.01.05, 18:10
    szczerze mowiac nie rozumiem opini, ktore skazuja apatora na walke o utrzymanie. wydaje mi sie, ze moze to byc czarny kon rozgrywek jezeli tylko juniorzy beda sie rozwijali tak jak do tej pory.
    1. crump
    2.
    3. puszakowski
    4. smith
    5. jagus
    6. miedzinski
    7. zabik
    jezeli pod 2 wejdzie np. pecyna (lub zabik z rezerwy) to ja w tym skladzie nie widze duzych luk - przynajmniej u siebie. zastrzezenia moze budzic para puszakowski-smith ale w toruniu powinni sobie radzic. do tego dochodza ewentualne kombinacje w postaci tworzenia par jagus/crump - zabik/miedzinski. Jezeli juniorzy pojada w tym roku dobrze to apator mocno namiesza.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kolabor Re: apator 05 IP: *.torun.mm.pl 14.01.05, 18:21
        Wreszcie zapachniało optymizmem ! W pełni popieram ! W takim składzie jak mój
        przedmówca przytoczył, na pewno nie zagościmy na jednym z dwóch ostatnich
        miejsc. Tylko, że rzeczywiście przydałby się jeszcze ten zawodnik pod "dwójkę".
        Pecyna jakby uwolnił się wreszcie od tego Formeli i przyszedł do nas to
        walczymy, śmiem twierdzić (znowu mnie pewnie wszyscy wyśmieją) o 4 miejsce.
        Będzie dobrze.
        • m0nk Re: apator 05 14.01.05, 18:26
          do walki o 4 wystarczy 6-te miejsce wiec nie powinno byc problemu.
          mam szczera nadzieje, ze pod apatorem znajdzie sie unia leszno, ktorej zycze najgorszego i byc moze moje zyczenia wreszcie sie spelnia ale tego nigdy nie wiadomo (w ostatnim roku pozytywnie zaskoczyli mimo braku awansu do czworki).
          nieobliczalne jest tez wybrzeze ale tam jest za duzo niewiadomych - mysle, ze jednak spadek. pewne punkty to chyba tylko chrzanowski i dosc nierowny hancock. to troche malo; teoretycznie bajerski i kosciecha ale to w porywach (przy bardzo sprzyjajacych wiatrach 7-8 pkt.), slabi juniorzy.
          • Gość: sasiad Re: apator 05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 20:09
            ja sie jeszcze z optymizmem wstrzymam, przynajmniej do czasu zawodnika "spod 2jki". gdy go zabraknie to moze nie byc tak rozowo. wystarczy ze jedno z ogniw smith-puszak zawiedzie i moze byc przyslowiowa kaplica bo znowu mecze beda odjezdzane w 3ke, cala nadzieja w mlodziezy :) w kazdym razie i tak nie jest tak zle jak sie zapowiadalo na poczatku, ale sklad jest na styk poki co.
            pozdrawiam
      • Gość: Jazon Re: apator 05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:12
        No własnie, wyglada na to ze juniorzy po prostu MUSZĄ pojechac- inaczej wtopa.
        Owszem, ich rozwój jak dotąd daje podstawy do optymizmu, ale mysle ze trzeba
        wziąc pod uwage 2 czynniki: szybsze zmęczenie sezonem (w 2004 końcówke mieli
        juz słabszą) oraz fakt ze Miedzin obskoczy w tym sezonie chyba ze 3 ligi, o ile
        dobrze pamietam. Duzo zalezy od tego czy sie objeździ czy zajeździ...
        Fakt jednak ze nie musi byc źle- do medalu raczej sie nie zblizymy, ale na
        spokój w całym sezonie ten skład może wystarczyc.
        • Gość: kolabor Re: apator 05 IP: *.torun.mm.pl 15.01.05, 00:16
          Wydaje mi się, że juniorzy sobie poradzą. Już w sezonie 2004 oczekiwania były
          wobec nich spore. I w sumie poza pojedyńczymi wpadkami jeździli bardzo dobrze.
          Tylko, że rzeczywiście zadyszka może się w trakcie sezonu przydarzyć. Dlatego
          potrzebny jest nam jeszcze Krzysiek Pecyna, żeby nie było takiej sytuacji jak w
          zeszłym sezonie, że gdy juniorzy słabiej pojechali to było po meczu bo i Bajer
          nie błyszczał...w sumie bardziej niż o juniorów obawiałbym się o nowe nabytki
          Apatora, ale myślę, że Andy z Pecyną(?) trochę nabroją w pozytywnym tego słowa
          znaczeniu. Żeby tylko takich "dziur" nie było jak w tym sezonie, to wtedy
          możemy mieć wiele powodów do radości...
          • czawez Re: apator 05 15.01.05, 03:58
            Pecyna to fajny zawodnik. Ma tylko jedną wadę: nie budzi zaufania. Znajomy z
            Gdańska opowiedział mi taką historię. 2003 Piła w ostatniej kolejce jeżdziła w
            Gdańsku i miała 1 pkt przewagi nad Wybrzeżem. Krzysztof po 4 startach miał 11
            pkt i bonus. Pewnie wygrywał (20-30 metrów przewagi). A przed ostatnim biegiem
            wynik 42:42. Nagle Pecyna zapomniał jak wygrywać, jest ostatni a cały mecz
            47:43 dla Wybrzeża. Piła spada a Gdańsk w barażach ( przegranych - he he). po
            meczu prezes Wybrzeża pocieszał Pecynę. A zupełnie przypadkiem w następnym roku
            Pecyna przechodzi do Gdańska. Nikt nikogo nie złapał i może to trochę spiskowa
            teoria dziejów, ale zawsze warto być ostrożnym.
            Kibice Apatora patrzcie Krzysiowi na ręce. Niech wie, że ma ktoś na niego oko.
            A sam skład bardzo ciekawy i oby wyrównany.
            • Gość: iks Re: apator 05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 13:23
              To raczej rada dla klubowych dzialaczy a nie kibicow. Ale wiedziec warto.
              • Gość: veron Re: apator 05 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 19:11
                Bez Pecyny też nie jest źle:
                1. Crump
                2. Smith
                3. Puszakowski
                4. Miedzinski
                5. Jagus W
                6. Jagus M
                7. Zabik
                + o rok starszy i bardziej doswiadczony toromistrz.
                W porównaniu z rokiem ub. tylko jedna strata - PePe i same zyski: odejście
                Bajerskiego, pozyskanie Smitha i Puszakowskiego, a przed wszystkim zawodowy
                kontrakt Miedzinskiego. Adrian w ub. sezonie oszczędzał się w lidze ( bo nie
                miał motywacji przy kontrakcie amatorskim). Za to indywdualnie: Srebrny Kask,
                Brązowy Kask, złoto w MDMP z Ząbikiem, półfinałowy wyscig w IMŚJ (14 pkt. w
                serii zasadniczej).
                Zobaczycie, będzie miło. Trzymam kciuki za toromistrza.
      • Gość: Chris Re: apator 05 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 16.01.05, 20:39
        Nie wierze że Pecyna bedzie wstanie się podłożyć podczas meczu z Lotosem, to
        oznaczało by stadionowy lincz na żywo w Polsacie połączony z wyrokiem śmierci.
        Po ostatnich perturbacjach myślę że ma wiele do udowodnienia i jeżeli tylko nas
        zasili pokaże pazur. Mecze z Lotosem będą decydujące w walce o utrzymanie,
        troche wasze opowiesci mnie przerazaja. Ja również poczekam z tym optymizmem
        myśle że nasi juniorzy się rozwiną i ciężka praca osiągną sukces ale nie róbmy
        z nich pointerów, koncówka sezonu była owocna, ale to jeszcze nie elita krajowa
        przynajmniej w wypadku Ząbika. Jakoś nie moge się przekonać o umiejętnościach
        młodego Jagusia, ktorego moj poprzednik lansuje do wyjsciowej siodemki na
        decydujace starcia. Nie wiem dlaczego, ale obawiam się o forme Puszakowskiego i
        zmęczonego po GP Crumpa mam nadzieje,że potraktuje nas serio. Co myślicie o 2
        stranieri??.Według mnie skład wyjsciowy bedzie wygladał następująco
        przynajmniej w meczach u siebie:
        Smith
        Pecyna/Wardzała/Kowalik
        Jagus
        Puszakowski
        Crump
        Zabik
        Miedzinski
        • Gość: sasiad Re: apator 05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:06
          o Kowaliku mozemy zapomniec, Karwan go nie lubi i kropka. Slak ponoc ma podjac rozmowy z Wardzala wiec on tez raczej odpada. osobiscie mam nadzieje ze prezes wybrzeza pojdzie po rozum do glowy i zbije sobie (tzn klubowi ktory ma powazne problemy finansowe) odstepne za bajera i koscieche. jesli tego nie zrobi, a sponsor nie sypnie groszem to mozemy miec 2 karencje. zaczac sie dogadywac mieli obowiazek w 3 dni od podpisania kontraktow, a jeszcze nie zaczeli wiec w chwili obecnej do skladu wszedl by kosciecha a bajer jest w rezerwie :) (chociaz bardziej bym obstawial karencje bo kosciechy nie lubia w klubie za olewke przy rozmowach, a bajera to juz chyba nikt nie lubi, za caloksztalt)
          a wracajac na ziemie do marcina jagusia, sympatyczny chlopak ale to czlowiek-szklanka. jak wyjezdza na tor to sie boje za niego. co uslizg to kontuzja.
          moze pawlikowski?? moze by sie odnalazl. mamy tyle slabych, ogniw ze spokojnie sobie zabik kogos zastapi i to niekoniecznie jego.
          • Gość: Toma Torun Re: apator 05 IP: *.petrus.com.pl 17.01.05, 23:17
            Jak podał portal sportowe fakty Pecyna zostaje w Gdańsku. Podobno przekonał go
            trener Dzikowski i kibice... Wariant z M, Jagusiem pozostaje jedyną
            alternatywą..
            • Gość: sasiad Re: apator 05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 00:25
              ponoc osumek jeszcze chce u nas jezdzic. dziwne to troche, pecyna chcial- nie bedzie, wardzala chcial, piszcz... a wiechu nie chcial a bedzie :)
              moze warto poszukac takiego co nie chce a jest wolny?
              • Gość: kolabor Re: apator 05 IP: *.torun.mm.pl 18.01.05, 01:05
                Cóż ten Krzysiu Pecyna wydziwia najlepszego? Jeżeli to co napisały
                sportowefakty to ja już nic nie rozumiem. Najpierw się broni rękami i nogami
                przed Wybrzeżem, by potem zmienić decyzję w jeden dzień... "Rozmawiałem długo z
                trenerem. Czytałem także przychylne mi opinie kibiców. I zdecydowałem się
                zostać w Gdańsku" taaa...pierwszorzędne wyjaśnienie sprawy... Chyba Czawez miał
                rację pisząc, że Pecyna to fajny zawodnik, ale z zaufaniem do niego to różnie
                bywa...
                • Gość: iks Re: apator 05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 07:09
                  Jesli z Pecyna to prawda, zaczyna byc jasne ze gadki sledzi o pieniadzach to
                  wierutne klamstwa. Nie dopelnili formalnosci za Koscieche i Bajerskiego, nie
                  przekonali do siebie Smitha /choc podobno do ostsatniej chwili sie starali/.
                  Jestem pewien kto bedzie czerwona latarnia w tym roku. Jesli wogole wyjada na
                  tor..
              • Gość: Toma Toruń Re: apator 05 IP: *.petrus.com.pl 18.01.05, 09:07
                Masz rację sąsiad. Szkoda że Gollob Tomek podpisał bo na pewno u nas nie
                chciałby jeździć:). P.s. Nie wyobrażam sobie Apatora z Tomaszem Gollobem....
                • Gość: kolabor Re: apator 05 IP: *.torun.mm.pl 19.01.05, 01:07
                  Wczoraj odpadł Pecyna, dzisiaj ten który miał być wyjściem alternatywnym, czyli
                  Wardzała. Więc chyba jednak Marcin Jaguś wskakuje do składu... Bo do wzięcia
                  zostają Kłopot, Osumek i Kowalik. Moim zdaniem tylko Kowalik byłby dobrym
                  kandydatem do składu, ale działacze nie wykazują chyba specjalnej chęci
                  zaangażowania go... Czyli wynik spada na barki juniorów, to wiadomo od dawna...
                  tylko, że teraz będzie ich aż trzech w składzie a nie dwóch...
                  • Gość: zaka Re: apator 05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 06:08
                    Tak tego Mirka chcecie, a dla mnie to on jakiś dziwny jest. Nawet
                    się cieszyłem jak przychodził do P., a teraz się cieszę, że go nie ma.
                    Dla niego to chyba salwę armatnią musicie przygotować na przebudzenie.
                    Jedno jest pewne, łatwo to wam nie będzie.
      • Gość: cs do czego to doszlo IP: 195.215.5.* 20.01.05, 13:49
        Jak mowi sam Pecyna:
        "po kiepskim sezonie działacze Lotosu otwarcie mówili, że nie ma dla mnie
        miejsca w składzie"

no a teraz Apator i Lotos walcza o niego do ostatnij kropli krwi...
        sytucja musi byc kryzysowa i to bardzo
        • Gość: Toma Toruń Re: do czego to doszlo IP: *.petrus.com.pl 20.01.05, 13:56
          No właśnie! Musi być dramtycznie. Taki Pecyna dyktuje warunki. No cóż dzialacze
          Apatora sami doprowadzili do takiej sytuacji...
          • sdb Re: do czego to doszlo 20.01.05, 20:59
            nie dzialacze tylko Karwan i nie sam bo przewodniczenie GKSZ to nie dyktatura :P
            • Gość: sasiad Re: do czego to doszlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:07
              a klopot w gdansku, dalej czekam na tego asa z rekawa :)
              • Gość: kolabor Re: do czego to doszlo IP: *.torun.mm.pl 22.01.05, 01:11
                No właśnie Kłopot podobno jeszcze nie w Gdańsku. Przynajmniej tak twierdzi
                przeglądżużlowy.pl. Ale jeżeli nawet Lotos "podprowadził" nam Kłopota, to chyba
                nie ma czego żałować, bo nie wiem czy kandydaturę tego zawodnika można było
                rozpatrywać w ramach wzmocnienia. Okazuje się też, że Wardzała ciągle jeszcze
                nie podpisał, więc kandydaci do Apatora zdają się być dalej ci sami... A ja i
                tak będę się upierał żeby zwerbować Mirka ! tylko, że te 60 tyś. cały czas są
                dobrą wymówką dla toruńskich działaczy, żeby go nie zatrudniać...
                • Gość: xxx Re: do czego to doszlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:08
                  Tylko Mirek Kowalik!!!! Nieraz już nas ratował z opresji, więc i tera nam
                  pomoże. Tylko żeby mądry Pan Karwan to w końcu pojął.
                  • Gość: Toma Toruń Re: do czego to doszlo IP: *.petrus.com.pl 23.01.05, 11:20
                    Nie ma co gadać, Miras się z klubem raczej nie dogada... Szkoda bo gwarantuje
                    mimo swojej słabej formy więcej punktów niż Marcin Jaguś. A tak będzie dużo
                    dziur w składzie...
                    • Gość: Bodzio Re: do czego to doszlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:31
                      Jaki z tego morał? Ano taki, że w Apatorze są same porządne chłopaki a nie
                      jakieś pedały. Bo przecież każdy porządny chłopak woli dziury niż cioty.
                      • Gość: cs Re: do czego to doszlo IP: *.k29.webspeed.dk 24.01.05, 00:19
                        a jak sie prezes nachyli, to tez bedzie dziura
                        i co teraz ?
                        • Gość: Bodzio Re: do czego to doszlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 07:27
                          Jak to co - będzie widać Kon/nio/walika!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka