Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:00
    Dziś Adaś znowu wygra!!
    Cała Polska w Cieniu Śląska!!
    Obserwuj wątek
      • ocean.blox.pl Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem 30.01.05, 12:01
        Wierzymy w Ciebie, Adasiu. To były piękne chwile wczoraj, oby udało się ponownie!
        • Gość: sven NOT AT OUR HOME, JANNE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:44
          Adam jest wielki, to jest prawdziwy champion !!!
          • Gość: z obczyzny Re: NOT AT OUR HOME, JANNE !!! IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 30.01.05, 19:28
            boze, czy Wam juz kompletnie odbilo z tymi skokami? zalosne :>
            • Gość: Profesor Do gościa z obczyzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:33
              Żałosny to jesteś ale Ty gościu z obczyzny!!!A może poprostu zazdrosny!!!Wiwat
              Adam:)))
              • Gość: z obczyzny Re: Do gościa z obczyzny IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 31.01.05, 20:32
                ech, a mialem mala nadzieje, ze sie mylilem. trudno :> moze innym razem mine sie
                szczesliwie z prawda :> pzdr :>
      • Gość: Sav A co te tłumy walą? Rotfl... IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 30.01.05, 12:06
        Jakże trudno znaleźć autorowi tak skomplikowane wyrazy jak: idą, podążają, udają
        się... Nie jestem jakimś purystą językowym, ale powiedzenie "tłumy walą" jest
        straszliwie potoczne i moim zdaniem nie nadaje się do języka pisanego.

Pozdrawiam wszystkich kibiców Adama Małysza :)
        • Gość: echtom Re: A co te tłumy walą? Rotfl... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:41
          Pewnie autor nie ma pod ręką słownika synonimów. Zresztą przy prostym tekście
          gazetowym taki kolokwializm ujdzie. Czułam większy dyskomfort, gdy inny
          dziennikarz zakończył prostą, pisaną "normalnym" językiem notkę o podejrzeniu
          molestowania dzieci na koloniach stwierdzeniem, że psycholog zbada dzieci, by
          sprawdzić, czy nie "konfabulują".
          • Gość: krem Re: A co te tłumy walą? Rotfl... IP: *.toya.net.pl 30.01.05, 13:28
            hehe, dzieci konfabulują. i może jeszcze mataczą? :P
        • Gość: jupiter 7 Re: A co te tłumy walą? Rotfl... IP: *.aster.pl 30.01.05, 15:36
          Tłumy podążają? Tłumy udają się??? Toż to śmiechu warte. Nie mam zastrzeżeń do
          gramatyki tych zdań, ale zbitka potocznego "tłumy" z ciutkę wyrafinowanym "udają
          się" jest znacznie gorsza niż utrwalone w polskiej frazeologii (choć nieco
          przaśne) "walą tłumy".
      • Gość: ot co Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:16
        Dziś Adaś znowu wygra!!
        Polska bez Śląska!!
      • Gość: CezaryT Skrzydła Pegaza IP: *.adsl.tele2.no 30.01.05, 12:50
        Skrzydła Pegaza

Zakopane, bliskie sercu miejsce Tatr
        Gorącym zapałem wieje halny wiatr
        Szumią fale z biało czerwonej flagi
        Kibicom i pegazom dodają odwagi

Tysiące serc w jedną masę się zbiło
        Wysoko nad Rysy nadzieję zrodziło
        Tętnią żyły od entuzjazmu i męstwa
        Miłość poniesie ufność zwycięstwa

Z wielkiej Krokwi wzbija się mały ptak
        Małysz, niemożliwego triumfu On znak
        Skrzydła unoszą Adama ponad głowami
        Moc wiary w sukces, pozostanie z nami

CezaryT
        25/01/05

Dedykuję te strofy Adamowi Małyszowi, który swą sztuką latania uskrzydla całą
        Polskę. Skrzydeł, skrzydeł daj racz wszystkim ...... Adamie dziękuję Tobie, za
        ten wielki entuzjazm i wiarę w zwycięstwo jakie dajesz w darze nam wszystkim.

CezaryT

• Gość: Pablo Re: Skrzydła Pegaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:07
          Człowieku czy Ty się dobrze czujesz? Ludzie to jakaś paranoja. Niebawem będzie
          pomnik i podniesienie Małysza do rangi bohaterów narodowych i najwybitniejszych
          Polaków wszechczasów? Niedawno taki ranking został przeprowadzony i Adam
          przegrał tylko z papieżem. Bez komentarza!!!!!
          • Gość: mk do Pablo IP: *.rutex.slask.pl 30.01.05, 16:08
            wciaz nie rozumiem dlaczego ci to tak przeszkadza ze jest wreszcie jakis Polka
            ktory odnosi sukcesy i ludzie sie ciesza.i dlaczego na Boga kibicujesz jakiemus
            finowi???? a MŚ i tak wygra Adam a nie jakis fin, amen
            • Gość: Pablo Do Mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:15
              Dlaczego uważasz, że jest tylko jeden Polak, który odnosi sukcesy?
              • Gość: mk do pablo IP: *.rutex.slask.pl 30.01.05, 19:40
                niegdy nie twierdzilem ze tylko malysz dnosi sukcesy (jednakze w zimie
                TAK!).czy tylko jeden fin odnosi sukcesy?
                • Gość: Pablo do Mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:50
                  ale ja nie mam na myśli tylko sportowców
                  • Gość: CezaryT A czy jest inny bohater godny rymowanki? IP: *.adsl.tele2.no 30.01.05, 21:44
                    • Gość: Pablo Re: A czy jest inny bohater godny rymowanki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:47
                      Z pewnością nie. Małysz to Polak wszechczasów, a zatem rymuj dalej...
                      • Gość: Ewunia 28 Re: A czy jest inny bohater godny rymowanki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:00
                        Pablo, mam serdeczna prosbe. Mozesz mi odpowiedziec na jedno pytanie? Czy Ty czujesz sie niedoceniony w tym kraju? Jaki masz problem, z tym, ze pisza sobie ludziki wiersze dla Malysza? Piosenki konstruuja? Przeciez nikt rozsadny nie umniejsza sukcesow Polakow w innych dziedzinach. Tylko sport podgrzewa emocje.Bo widzisz Pablo ja tutaj wietrze jakies kompleksy Twe. Moze sie myle, dlatego ciekawska pytam. Brak zaszczytow, splendorow Pablo?
                        • Gość: Pablo Re: A czy jest inny bohater godny rymowanki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:03
                          Przykro mi tylko, że Cezary nie napisał o mnie jakiegoś wierszyka, ale może to
                          nadrobi. Będę mu b. wdzięczny.
                          • Gość: Ewunia 28 Re: A czy jest inny bohater godny rymowanki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:07
                            Pablo:-) Miejmy nadzieje:-) Ale marna szansa Twa:-) Nie wzbudzasz az tyle emocji:-) Ale jak pisalam gdzies indziej w Krakowie jest kilku historykow, wielbionych nawet, moze nie tak histerycznie:-) Moze i Ciebie to spotka?
            • Gość: Salsa Typy pokroju P. i innych IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.05, 10:23
              Wspaniale Zakopane, wspaniali kibice, wspaniali zawodnicy i wspaniale
              zawody !!!

A do tego - Adam Malysz, wygrac z samym Jane Ahonenem po raz trzeci z rzedu w
              tym sezonie, co za zawodnik !

• Gość: Matylda Skrzydła Pegaza - Cezary dam Ci dobrą radę... IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.05, 16:00
          Gość portalu: CezaryT napisał(a):

> Skrzydła Pegaza
          >
          > Zakopane, bliskie sercu miejsce Tatr
          > Gorącym zapałem wieje halny wiatr
          > Szumią fale z biało czerwonej flagi...

Cezary, zamień Małysza na Ahonena
          a kieszonkowy kalkulator od razu
          zacznie Cię całować po rękach.

Dziękuję Ci za dedykację,
          przyłączam się do niej
          ze szczerego serca.
          Matylda
      • Gość: sam oj, oj IP: *.arcor-ip.net 30.01.05, 13:05
        nie wyodrebniaj sie, oj nie wyodrebniaj sie, bo Niemcy to nie aniolki jak wiesz
      • Gość: krem mogliby podniesc rozbieg ciut IP: *.toya.net.pl 30.01.05, 13:26
        .
      • Gość: malach Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.one.pl / *.one.pl 30.01.05, 13:38
        przy okazji każdej dużej imprezy sportowej na którą ciągną tłumy polskich
        kibiców zawsze jestem w szoku jaka wspaniala atmosfere potrafia wytworzyc
        jednakze przy okazji razi mnie jedna sprawa, mianowicie bazgranie po polskiej
        fladze, nie jestem jakims skrajnym narodowcem ale troche mnie to razi, nie
        zauwazyłem żeby inne nacje tak gryzmolily po swojej fladze, wydaje mi sie ze to
        nie jest jakis kawalek szmaty po ktorym mozna bazgrac, a z moich obserwacji
        wynika ze kazdy ma za punkt honoru napisanie tam jakiegos hasla, nazwy miasta a
        ostatnio nawet imienia i nazwiska
        nie chce krytykowac tutaj zaangazowania kibicow ktorzy tworza wspaniałą
        atmosfere imprezy ale nie rozumiem nieposzanowania dla polskiej flagi
        a jakie sa wasze odczucia na ten temat ? i czy moze ktos wie czy sa moze jakies
        przepisy prawne dotyczace traktowania symboli narodowych takich jak flaga i godło ?
      • Gość: Miki Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.aster.pl 30.01.05, 14:03
        Wygra mam nadzieję Adaś, ale obawiam się tego, że Ahonen wyciągnie wnioski z
        wczorajszych, no bądźmy szczerzy, jak na niego nieudanych skoków. Może walczyć
        Janda, Hoelwarth, tym bardziej, że ma 2 puknty przewagi nad Adamem Małyszem, a
        więc strata Adasia do odrobienia.

Pozdrawiam
        • Gość: echtom Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:32
          Hej, czy Ty jesteś ten Miki, który udzielał się na forum Euro 2004? Ja wtedy
          pisałam pod nickiem "ewa", ale zmieniłam na mniej pospolity, bo spotykałam inne
          Ewy na forach i chciałam uniknąć nieporozumień. Pozdrawiam.
          • Gość: Miki Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.aster.pl 30.01.05, 14:35
            Ten sam. Nie zmieniłem nicka. A pamiętam forumowiczkę o nicku Ewa z EURO.
            Pozdrawiam Cię serdecznie.
          • Gość: Miki Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.aster.pl 30.01.05, 14:44
            I miło Cię widzieć na forum.
      • teufel Brawo AdaS 30.01.05, 14:38
        Oby tak dalej.
      • Gość: mk wreszcie wszystko wraca do normy.jannek na swoim IP: *.rutex.slask.pl 30.01.05, 14:41
        adas na swoim.amen, co nie pablo i zchuja?
        • Gość: pio. Re: wreszcie wszystko wraca do normy.jannek na sw IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 14:47
          pablo i schuja sa przewidywalni i prosci jak debowe krzeslo. znow kaza ci
          spojrzec na klasyfikacje generalna, napisza ahonen king, przytocza ogolny wynik
          pojedynku ahonen-malysz w tym sezonie. zaznacza ze KINGOWI (lol) wystarczy juz
          tylko zajmowac miejsca w piatce do konca sezonu. i takie tam bla bla.. szkoda
          gadac

pozdr
          • Gość: Pablo Do Pio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:10
            A może nie takie są fakty? Ale Ty i Tobie podobni stwierdzą, że Małysz i tak
            był lepszy w tym sezonie, tylko na jakiej podstawie? Tępy Małyszomanie!!!
          • Gość: PIO Re: wreszcie wszystko wraca do normy.jannek na sw IP: *.hel182.suomicom.fi 30.01.05, 21:21
            PIO bez kropki to ja .pio. to nie ja
            • Gość: Jurek Re: wreszcie wszystko wraca do normy.jannek na sw IP: *.nyc.rr.com 30.01.05, 21:51
              Juz dawno o ile nie od poczatku sezonu wszystko moglo wspaniale,jak kiedys....
              Proponuje przypiac do desek Malysza prezesa PZN ,to ten taki,,wicie,rozumicie,,
              i spuscic palanta z jakiejs wyzszej gory,bedzie spokoj i wtedy zobaczycie jak
              ADAM MALYSZ skacze.Jurek
        • Gość: Pablo do Mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:54
          wszystko wskazuje na to że będzie 13-4 dla Janne. Ponieważ w tym sezonie
          zostało jeszcze 8 konkursów (bo do Sapporo nie jedzie czołówka)nawet gdyby Adam
          wygrał te 8 konkursów to i tak nie będzie miał lepszego bilansu niż Janne,
          który kontroluje sytuację. Z moich wyliczeń wynika, że nawet gdyby Adam wygrał
          wszystkie konkursy do końca sezonu (mało realne), a Janne był w każdym z nich
          na 8 miejscu, i tak wygra PŚ. A zetem MK z wielką przykrością dla Ciebie i
          przeogromną satysfakcją dla siebie powtórzę po raz kolejny, w tego rocznym
          cyklu PŚ Janne jest lepszy i nic tego nie zmieni, nawet "najlepsza" na globie
          publiczność w Zakopanem.
          • Gość: Indian Re: do Pablo IP: *.adsl.hansenet.de 30.01.05, 15:34
            Ales ty facet nudny
            • Gość: Pablo do Indiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:41
              stwierdzam tylko fakty wbrew wyimaginowanym teoriom wielu na tym forum...
              • Gość: mnm Re: do Indiana IP: *.chello.pl 30.01.05, 15:49
                Jak mówimy o faktach to jest 12-4
                • Gość: Pablo Re: do Indiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:06
                  Po raz kolejny już do znudzenia podkreślę: 13:4 w konfrontacji Ahonen:Małysz
                  (nie chodzi o zwycięstwa) tylko rywalizację w dotychczasowych konkursach (4
                  konkurs TCS - Ahonen -2; Małysz za nim
                  • Gość: Kogut Kambi Re: do Indiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:13
                    Te koles ale o co Ci chodzi? Jasne, ze Ahonen w tym sezonie do Zakopca byl lepszy! Ale czy tutaj ktos sie licytuje z Toba koles? To Ty sie od poczatku przepychasz z ludzmi, ktorzy wola Malysza i jemu kibicuja. Ich wola. Malysz juz i tak dla nich pozostanie Mistrzem chocbys sie gardlowal jak chcial. I zawsze beda Go uwazali za lepszego od Ahonena. No i na razie osiagniecia ma wieksze. Ale czas pokaze- za kilka lat, porowna sie ich wyniki, medale itp. I wtedy koles bedzies mial albo i nie argumenta na gardlowanie.
                    • Gość: Pablo do koguta Kambi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:26
                      zajrzyj do Słownika Wyrazów Bliskoznacznych, a później ze mną dyskutuj: koleś,
                      koleś, koleś...
                      • Gość: Kogut Kambi Re: do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:30
                        No tak- jak sie nie ma argumetow, to sie tak pisze jak ty Pablo. Jak brakuje ci ich to odpadasz niestety. Dyskutowac merytoryczne nie umiesz. A racja- kolega moim nie jestes. Ciutke za malo rozumu jednak masz.
                    • Gość: adam Re: do Indiana IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.02.05, 02:26
                      Adam, Adam
                      www.sport.gazeta.pl/sport/1,353 35,2522674.html
                      ad, mistrz
                  • Gość: mnm Re: do Indiana IP: *.chello.pl 30.01.05, 16:13
                    No to jak już 13-6.
                    • Gość: Pablo Do mnm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:26
                      Niestety nie, ponieważ w Kulm Janne nie skakał... To tak jakby Ahonen wygrał w
                      konkursach, w których nie było Małysza. Cały czas mam na myśli ich bezpośrednie
                      konfrontacje.
                      • Gość: echtom Re: Do mnm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:50
                        Wygrane w konkursach, w których nie startują główni rywale, też są ważne. Janne
                        rok temu zdobył puchar, bo Norwegowie nie pojechali do Liberca.
              • Gość: Indian Re: do Pablo IP: *.adsl.hansenet.de 30.01.05, 15:52
                Oto i praktyka :
                Adam

Klasyfikacja generalna
                2001 - 1
                2002 - 1
                2003 - 1

Mistrzostwa Świata 2001
                -2
                -1
                Mistrzostwa Świata 2003
                -1
                -1
                Igrzyska 2002
                -3
                -2

Turniej Czterech Skoczni 00/01
                - 1
                ------------------------
                ------------------------
                Janne

Klasyfikacja generalna
                2004 - 1
                2005 - (1)

Mistrzostwa świata 1996 (loty)
                –2
                Mistrzostwa świata 97
                –1
                Mistrzostwa świata 2000 (loty)
                –3
                Mistrzostwa świata 2001
                – 3
                --------------------
                • Gość: Pablo Do Indiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:08
                  Co do tego zgoda. Nie kwestionuję, ale aktualny sezon PŚ dla Janne.
              • Gość: gart Małysz wygrał Pablo, i co ty na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:56
          • Gość: \'/ Re: Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:14
            tak Jasiek jest lepszy tak jak wczoraj i dzis oj chlopie chlopie
            Twoje "argumenty" juz Ci calkiem oczy przeslonily
            • Gość: Pablo Powiedz mi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:24
              w którym miejscu twierdzę, że Janne był lepszy od Adama w Zakopcu? Stwierdzam
              tylko, że do końca sezonu pozostało 7 konkursów, w których wystartują najlepsi,
              i bez względu czy Adam wygra wszystkie te zawody, to i tak bilans będzie miał
              gorszy w tym sezonie PŚ niż Janne. Ponadto tak mała uwaga, mój "kieszonkowy
              kalkulator" mówi mi, że po 19 konkursach Janne brakuje tylko 4 pkt, do
              najlepszego wyniku Małysza z sezonu 2000/2001, a zatem kolejny rekord Adama, ku
              ogromnej rozpaczy jego kibiców zostanie pobity. sic!
              • Gość: Kogut kambi Re: Powiedz mi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:27
                Te koles zbastuj mowie Ci! To Ty wyszukujesz jakis durnych rekordow, do ktorych ani Malysz ani rozsadni kibice ani profesjonalisci powiadam, nie przywiazuja wagi. Zbastuj wiec koles i nie pisz glupot bo juz wszyscy rechotaja z ciebie.
                • Gość: \'/ Re: Powiedz mi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:47
                  ten koles juz chyba tego nie kuma a szkoda bo czasami szlo se nawet o skokach
                  pogadac pozdrowienia dla kibicow Adasia i skokow
                  • Gość: bonifacy Re: Powiedz mi ... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.02.05, 02:27
                    najlepszy jest
                    www.sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2522674.html
                    nasz adam
                • Gość: paf Re: Powiedz mi ... IP: *.chello.pl 30.01.05, 17:35
                  Gdyby malysz byl w nich najlepszy to by przywiazywali...:-)
                  Ja mam propozycje: dajcie juz spokoj pablowi, kolega kibicuje ahonenowi i to
                  jego sprawa, my kibicujemy malyszowi i to nasza sprawa. te durne dyskusje sa
                  kompletnie bez sensu, szczegolnie ze jesli chodzi o liczby to pablo najczesciej
                  ma racje.
                  ja np. kibicuje malyszowi ale ahonena tez bardzo lubie, szczegolnie za poczucie
                  humoru:)
                  zdrowko
                  pawel.
                  • Gość: Pablo Do Pafa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:45
                    Dzięki za wsparcie.
              • Gość: \'/ Re: Powiedz mi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:45
                tak sie zamotales na tych statystykach i swoim Jasku ze juz zapomniales o
                sensie sportu ktory na peno nie jest jaimis cyframi i zestawieniami rekordy sa
                po to zeby je pobic i chwala tym co tego dokonuja ale czmu tak Ci przeszkadza
                to ze Polak jest w czyms najlepszy i wiele ludzi ma dzieki temu ucieche Finowie
                takze szaleja za tym zwyklym chlopakiem ktorym jest Jasio i jakos ich od wiochy
                nie wyzywacie
                powoli dyskusja z Toba przestaje tracic jakikolwiek sesn doktorku nie chce mi
                sie analizowac bo tym sie zajmuje inny czlonek mojej rodziny ale tak jakbys
                mial jakis kompleks z powodu radochy milionow prostych ludzi
                • Gość: Pablo Re: Powiedz mi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:12
                  Cóż akurat skoki narciarskie bazują przede wszystkim na liczbach. Ale mniejsza
                  o to. A Twój członek rodziny niechaj lepiej Ciebie przeanalizuje...
                  • Gość: \'/ Re: Powiedz mi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:49
                    no tak dyskusja z Toba juz nie ma sensu doktorku jak mawia jedna z kolezeanek
                    dobranoc szkoda gadac :|
                    • Gość: Pablo Re: Powiedz mi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:17
                      Nie życzę sobie nazywania mnie doktorkiem. Nie znasz moich osiągnięć naukowych,
                      a zatem nie obrażaj. Żegnam
                      • pit_79 Re: Powiedz mi ... 30.01.05, 20:29
                        odezwal sie taki co nikogo tu nie obraza moze juz chlopie zakoncz odwiedziny
                        tego forum zrobisz nie tylko sobie dobrze panie o wybitnych osiagnieciach
                        napolu nauki :| bo o kulturze niemoze byc mowy
              • Gość: wallop Re: Powiedz mi ...do Doktora Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:20
                Sport Szanowny Pablo to nie chlodna kalkulacja....
                Moj kieszonkowy kalkulator mowi mi ze pseudo iteligent majacy pretensje naukowe
                i chcacy byc doktorem nauk ( niewiem jakich) nie powinien nim zostac...
                PO prostu nie ma nic do powiedzenia ...a w sporcie to juz napewno bo za bardzo
                wierzy w szkielko i oko.
                Rekordy, odleglosci , zwyciestwa...to nic wobec tego co zostaje w sercu...i
                pamieci kibicow.
                Mysle ze o Ahonnenie poza rekordami (ktore zreszta ktos kiedys pobije) za kilka
                lat nikt poza fachowcami sportowymi nie bedzie pamietal. I to nie dlatego ze
                nie cenie Janne...wrecz przeciwnie , oddaje mu palme pierszenstwa w tej czesci
                sezonu ktora mineła.
                A ogolnie zasada jest prosta: szanujac przeciwnika mojego faworyta szanuje i
                Adama i to czego dokonal i co jeszcze byc moze zrobi.Im lepszych konkurentow
                pokona tym wiecej warte jego zwyciestwo.Ale jesli chodzi o Janne to wez pod
                uwage ze skoki w jego Ojczyznie nie ciesza sie taka estyma jak u nas, to
                zaledwie ubodzy bracia innych konkurencji narciarskich.
                A Adam...zdziwisz sie...o nim jeszcze baaardzo dlugo po zakonczeniu kariery
                bedzie sie rozprawiac.

pozdrawiam( caly czas)

wallop
                • Gość: Pablo Re: Powiedz mi ...do Doktora Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:28
                  A ja nie pozdrawiam, i jakim prawem twierdzisz, że nie powinienem zostać
                  doktorem? Na szczęście kryterium decydującym o uzyskaniu tego stopnia nie jest
                  uwielbienie wobec Małysza. To na tyle.
                  • Gość: @ Re: Powiedz mi ...do Doktora Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:29
                    Ale gdyby kryterium oceny było uwielbienie wobec Ahonena, doktorat a nawet profesurę nadzwyczajną miałbyś w garści.
                    Czego życzę ;))))
                    • Gość: Pablo Re: Powiedz mi ...do Doktora Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:49
                      Ale dlaczego "odwracasz kota ogonem". Nigdy nie uczestniczyłbym w takiej szopce
                      wokół Ahonena, jak stała się udziałem Małysza. Sport ma bowiem swoje miejsce w
                      kulturze każdego kraju, ale to co się robi wokół Małysza to już trąci paranoją.
                      Doceniam i lubię Janne, ale nie jest on dla mnie bożyszczem, jakim dla wielu
                      jest Małysz.
                      • Gość: @ Re: Powiedz mi ...do Doktora Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:26
                        Ależ Pablo.
                        Chcący czy niechcący, uczestniczysz w tej "szopce"...
                        Tyle, że główne role tego spektaklu obsadziliśmy wg różnego klucza.
                        Poza tym, dla spokojności Twego ducha, w marcu ta szopka się skończy.
                        Ja zajmę się swoimi kajakami, Ty grzebaniem w annałach...
                        I już mi się łezka w oku kręci...;)))
                        • Gość: Ewunia 28 Re: Powiedz mi ...do Doktora Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:31
                          Droga @! do marca daleko:-) Az starch pomyslec, co bedziem robic, nie dyskutujac na forum sportowym hihi. Serdecznie Cie pozdrawiam, dodajac, ze wybieram sie polywac kajakiem tego lata:-)
                          • Gość: @ TYLKO DLA KAJAKARZY :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:03
                            Witaj Ewuniu.
                            Ach, jakże zazdroszczę Ci Twojego łykendowego tripa ...
                            Ja siedziałam na zajęciach i dzisiejszej Victorii nie mogłam
                            stwierdzić naocznie ;((
                            A wczorajszą radość przed tiwi musiałam podzielić przez dwa ;)

Pozdrawiam i ja serdecznie i już niebawem ... do zobaczenia na szlaku !!!

A moze jakiś rekordzik ustanowimy?
                            Tak, jak skoczkom musi wiać pod narty,
                            tak ja muszę mieć za sobą bandę oszalałych łabędzi ;)))
                            • Gość: Pablo do kajakarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:15
                              Rekordzik ustanowicie, jak Pablo wyłoni się z głębokiej toni, a Schuja wyskoczy
                              z szuwarów...Wówczas nawet Małysz was nie przeskoczy...
                              • Gość: @ Nie bój żaby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:01
                                Fankom Adama na żadnym szlaku bigla nie brakuje !!!

No, chyba że jesteś podobny do łabędzia ...
                                W takim razie, najmocniej przepraszam :)))
                                • Gość: Pablo Re: Nie bój żaby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:27
                                  Jakoby Zeus zjawię się tam pod postacią łabędzia...
                                  • Gość: @ Re: Nie bój żaby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:00
                                    O masz!!!
                                    Leda była blondynką czy brunetką?
                                    A Zeus się nie zjawił tylko spadł, co dodatkowo potęguje nastrój erotycznej grozy ;))
                                    • Gość: Pablo Re: Nie bój żaby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:07
                                      Miała kolor włosów taki jak ma w tej chwili Adam Małysz, była personifikacją i
                                      symbolem kobiecego piękna, jak Adam jest symbolem męskiego uroku. Ale Zeus i
                                      tak dalej skakał niż Adam (np. z Olimpu na Itakę), i dlatego to właśnie w nim
                                      upatrywałbym skoczka wszechczasów.
                                      • Gość: @ A może ten kolor jest trendy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:19
                                        "Miała kolor włosów taki jak ma w tej chwili Adam Małysz"

a Janne trzy tygodnie temu...

Co do Zeusa - zgadzam się z Tobą, że potrafił kolo skakać,
                                        jak mało kto, ho, ho... ;)
                                        I niekoniecznie z Olimpu na Itakę ;)
                                    • Gość: Ewunia 28 Re: Nie bój żaby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:07
                                      Droga @! czyz nie powinnysmy byc zaszczycone, ze Pablo ze swego Olimpu zechce nas uszczesliwic swym obcowaniem z nami?
                                      • Gość: @ Re: Nie bój żaby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:23
                                        Oj tak, tak...ja już się zaszczycam ;)

Boję się tylko, że spadając na nas, przytacha ze sobą
                                        swojego Wodnika Szuwarka ;)
                                        • Gość: Ewunia 28 Re: Nie bój żaby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:26
                                          Wrrrrrrrr nie pomyslaam o nim. Jego bym nie zdzierzyla niestety w zadnej scenerii ani konstelacji. Dobranoc- padam na buzie ze zmeczenia:-)
                                          • Gość: @ Dobranoc Wszem i Wobec ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:28
                                            • Gość: Pablo Jaka szkoda, że przemiłe Panie oddają się już... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:31
                                              w ramiona Morfeusza.
                            • Gość: Ewunia 28 Re: TYLKO DLA KAJAKARZY :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:18
                              Droga @!
                              Trip nie byl w moim przypadku daleki:-) Bylo superrr i naprawde atmosfera szokujaca. A Adas po prostu skakal jak marzenie:-) Ale nic sie nie martw- Tobie bylo przynajmniej cieplo:-) W sobote bylo mi koszmarnie zimno...
                              Co do szlaku- w planach mialam Drawe lecz wyperswadowano mi ja i namowiono na Czarna Hancze. Wiec sie zgodzilam. Przyznam szczerze, ze troszku sie obawiam, gdzy do tej pory kajakiem plywalam tylko po Solinie, w chwilach, gdy zaglowke uzytkowala zbyt liczna rodzina:-)
                              Zycze Ci poslusznych labądków:-)
                              • Gość: Pablo do Ewunii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:20
                                nieopatrznie podajesz trasę swej kajakarskiej wędrówki. Uważaj łabądku bo
                                fanatyczni Ahonenomaniacy Cię dopadną!!!
                                • Gość: Ewunia 28 Re: do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:27
                                  Ech Pablo:-) Nie boje sie fanatycznych Ahonenomaniakow. Nie mam na twarzy wytatuowane, ze kocham skoki i Adama Malysza ;-) Fizjonomie powiem nieskromnie takze mam co najmniej sympatyczna:-). Poza tym przeciez nie bede samotnym łabądkiem!
                              • Gość: @ Re: TYLKO DLA KAJAKARZY :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:21
                                Ewo!

Ten, kto polecił Ci Czarną Hańczą, niech Ci będzie kajakarskim guru ;)
                                Od tej rzeki, a szczególnie jej ujścia, zaczęła się
                                Moja Trwająca Do Dziś Wielka Z Kajakami Przygoda.

Rzeka przecudnej urody, pejzaże niebywałe wprost,
                                nie do odmalowania za pomocą słów, do zilustrowania tylko muzyką...
                                Coś nieeeesamowitego - parki krajobrazowe (szczególnie wigierski),
                                rezerwaty ptactwa wszelakiego, niespotykana gdzie indziej
                                fauna i flora...
                                Szczątkowe ślady cywilizacji - jednym słowem - Suwalszczyzna
                                w całej swej krasie...
                                Przeromantycznie - sentymentalny biwak nad Wigrami "Widok" się zwący,
                                pyszne żarcie w barze "Marko", gdzie kelnerzył pewien Jarko ;)

Eeeeh...może i mnie tam dobre wiatry zaniosą...?
                • Gość: Pablo Re: Powiedz mi ...do Doktora Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:30
                  A czyż nie zwycięstwa i wyniki Małysza dycydują o twoim wobec niego
                  uwielbieniu? Chyba, że są jakieś inne pozasportowe czynniki?
                • Gość: Pablo Do Ewunii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:54
                  Moj kieszonkowy kalkulator mowi mi ze pseudo iteligent majacy pretensje naukowe
                  i chcacy byc doktorem nauk ( niewiem jakich) nie powinien nim zostac...
                  cytat z Wallopa
                  No nie wiem Ewunii, kto tutaj nie potrafii należy interpretować postów
                  • Gość: Ewunia 28 Re: Do Pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:57
                    Pablo- brzydko Ci napisal to fakt- w tym miejscu. Czasem jednak mysle, ze zaluzyles....
                • Gość: pro-pablowiec Re: Powiedz mi ...do Doktora Pablo IP: *.range217-42.btcentralplus.com 30.01.05, 21:11
                  Nie za bardzo trzyma sie kupy twoj list, Wallopie, wiec sprobuje/zaryzykuje
                  stanac w obronie Pabla, ktorego chlodny obiektywizm doprowadza do szalu
                  wiekszosc sfanatyzowanych wielbicieli Malysza.

Pierwsze kilka linijek pozostawiam bez komentarza - na glupote/zaprzeczanie
                  samemu sobie nie ma bowiem rady (nie podejrzewam bowiem, by wystepy np. jakichs
                  Slizow czy innych Rutkowskich "pozostaly w sercu i pamieci kibicow", a poza
                  wlasnie "odleglosciami i zwyciestwami" niczym sie przeciez od Malysza nie
                  roznia, tak czy nie Wallop?). W sporcie, Wallop, od dluzszego juz czasu (a
                  wlasciwie od samego poczatku...) liczy sie tak szkielko, jak i oko. Chyba, iz
                  wyznajesz zasade, iz "wszyscy sa zwyciezcami, liczy sie udzial", co?

O tym, czy rekordy Ahonena ktos bedzie pamietal, czy nie jest czysto
                  abstrakcyjnym pytaniem (nie bylbym jednak tak pewny - jak Wallop - iz ktos te
                  rekordy pobije).

Na koniec uwagi Wallopa n/t odbioru wynikow Ahonena/Malysza w Finlandii/Polsce
                  sa kompletnie bez sensu. Oczywistym jest fakt, iz w "ciut liczniejszej" Polsce
                  Malysz jest o wiele bardziej popularny niz obecnie Ahonen w Finlandii (a kiedys
                  Nykanen). Problem jednak w tym, iz w Polsce poziom sportu osiagnal prawdziwe
                  dno - leja nam wszyscy/wszedzie, stad takie gwiazdy jak Malysz, czy
                  Korzeniowski (Otylke akurat tu pomine, gdyz plywanie to sport popularny) ciesza
                  sie tak wielka popularnoscia. I to wbrew stosunkowo malej popularnosci sportu,
                  ktory akurat prezentuja.

Osobiscie bardzo chetnie bym o Malyszu zapomnial i to juz za 2/3/6/8 miesiece,
                  kiedy to inni polscy sportowcy czy druzyny dalyby mi okazje do radosci
                  wygrywajac wazne/prestizowe zawody/mistrzostwa. Boje sie jednak, Wallop, iz
                  masz racje - nasi cienko przeda i kto wie, jak dlugo jeszcze Malysz bedzie
                  jedna z nielicznych gwiazd. I nie daj Boze, by ktos sie okazal od niego
                  lepszy!!!! A fe, Ahonen!!

Swoja droga bardzo Malysza cenie i to nie tylko za ten weekend w Zakopanem, ale
                  za ostatnie kilka lat: Ma rzeczywiscie talent/serce - niech tak trzyma jak
                  najdluzej! A nasi fani niech otrzezwieja.
                  • Gość: @ Do pro-pablowca :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:54

"Chłodny obiektywizm Pabla" ???

To figura stylistyczna, podobna do lodowatego wrzątku,
                    który w naturze nie istnieje!
                    Niech kolega częściej zagląda na to forum a przekona się
                    dzięki swojemu oku i szkiełku, że w żyłach Pabla płynie gorąca krew ;)

Skąd ta pewność, że rekordy Janne nie zostaną pobite?
                    Co i raz to słyszymy, że właśnie został pobity jakiś rekord.
                    Sam Ahonen w tym sezonie ustanowił ich już kilka.
                    Moim zdaniem, to tylko kwestia czasu...

"A nasi fani niech otrzezwieja."

Otrzeźwieją czy wytrzeźwieją???
                    Bo co do drugiego - nie mam żadnych wątpliwości.
                    Co do pierwszego jednak - od dłuższego już czasu zapytuję -
                    DLACZEGO NIBY MAMY OTRZEŹWIEĆ???
                    W czym Wam przeszkadza nasza nieszkodliwa radość?

Pozdrawiam
                    • Gość: Pablo Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:06
                      Niestety ona jest szkodliwa, ponieważ prowadzi do szowinizmu i megalomanii!!!!
                      • Gość: @ Pablo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:57
                        My chyba używamy dwóch różnych słowników języka polskiego...
                        W czym przejawia się ten szowinizm i megalomania?
                        I czy chodzi Ci o megalomanię personalną czy narodową czyli etnocentryzm?
                        A ten szowinizm to bardziej zbliżony do ksenofobii, rasizmu
                        czy to już nazizm?

A teraz zastanówmy się czy wąsaty, niewysoki Adam Małysz mógłby odegrać rolę,
                        jaką odegrał Adolf Hitler za czasów III Rzeszy.
                        Bo przyznasz, że było to siedlisko nazistów, szowinistów i etnocentryków...

Przestań Pablo. Bo ręce opadają...

• Gość: Pablo Re: Pablo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:19
                          Megalomania przejawia się w twierdzeniach Kurzajewskiego, Chylewskiej i
                          Szaranowicza: "Impreza w Zakopanem to najważniejsza impreza tej zimy w
                          Europie" - Kurzajewski; "Polscy kibice są najlepsi na świecie" - Kurzajewski,
                          Chylewska, Szaranowicz; "Impreza w Zakopanem jest najlepiej zorganizowaną
                          imprezą całego cyklu PŚ; Atmosfera w czasie zawodów jest taka jak w czasie
                          karnawału w Rio - Szaranowicz;Kurorty alpejskie nie dorównują urodą Zakopanemu-
                          Szaranowicz. Przykłady można by mnożyć. A termin megalomania cytuję za
                          Kopaliński, Słownik wyrazów obcych... to: przesadne wyobrażenie o własnej
                          wartości
                          • Gość: @ Cudze chwalicie, swego nie znacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:49
                            Wymieniona przez Ciebie Wielka Tiwi Trójca (osiągnęliśmy tu consensus),
                            co tydzień serwuje nam swoje głębokie analizy na bazie przeżyć intelektualno-duchowych kraszonych mistycyzmem...

Ale z drugiej strony, co powinni, Twoim zdaniem mówić?

Pewnie słyszałeś o autopromocji, aktywnym automarketingu ;)))

Pokaż mi folder reklamowy nadmorskiego kurortu, w którym by stało,
                            że morze jest piękne, plaża naturalna, krajobrazy zniewalające,
                            dziewczyny gorące, ale...
                            - ostatnio tankowiec miał malutki problem i przewożone substancje trujące wyciekły do morza, zatruwając wodę i 100 km wybrzeża,
                            - to z kolei pozbawiło życia 30,000 ptaków morskich i tyle samo ryb,
                            - co z kolei zwabiło na żer stada rekinów - ludojadów,
                            - którym zdarza się także pożerać niektórych turystów,
                            wypoczywających wśród jakże uroczych pejzaży przecudnej urody kurortu.

Ale TYLKO tych niesubordynowanych turystów :)

• Gość: Pablo Re: Cudze chwalicie, swego nie znacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:55
                              Miklas, Zimoch, czy komentatorzy Eurosportu jakoś wiedzą co mówić. Autopromocja
                              nie może jednak mijać się z prawdą.
                              • Gość: @ Re: Cudze chwalicie, swego nie znacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:05
                                Spróbuj zaprzeczyć, że polscy kibice (szczególnie ich męska część ;)))
                                są NAJLEPSI na świecie ;)
      • Gość: Miki Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.aster.pl 30.01.05, 14:43
        Adaś wygrywa. Nie oglądam od początku relacji. Czemu Ahonen z kwalifikacji
        zrezygnował.
        PS.: A co to za jakaś babcia siedzi obok Chelewskiej.

Pozdrawiam
        • Gość: m. Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.chello.pl 30.01.05, 14:57
          > PS.: A co to za jakaś babcia siedzi obok Chelewskiej.

To Kurzajewski zdjął maskę ;))

Btw tekst Szaranowicza o eksponowaniu męskości przez jednego z trenerów
          rozłożył mnie na łopatki :))
          • Gość: Miki Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.aster.pl 30.01.05, 15:07
            Gość portalu: m. napisał(a):

> > PS.: A co to za jakaś babcia siedzi obok Chelewskiej.
            >
            > To Kurzajewski zdjął maskę ;))
            >

Ty też mnie rozłożyłeś na łopatki - dobre, dobre.

Pozdrawiam
          • Gość: jaro Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.inter-touch.net 30.01.05, 17:17
            Dobre :)))
      • Gość: zdzislaw A szaranowicz wciaz pije!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:44
        Dzis powiedzial ze trener francuzow uparcie eksponuje swoja meskosc. ROTFL!
      • Gość: Złowieszczy A le cytat dnia należy do Szaranowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:48
        A trener Francuzów Remi pomimo -20 stopni wyraźnie eksponuję swoją męskość
        ---
        Brawo Szaranowicz
      • Gość: XY$ Adam Malysz i Pajacyk IP: *.student.UU.SE 30.01.05, 14:56
        Tak wlasnie tydzien temu po wygranej Malysza kliknalem w banner PAJACYKA a potem
        z ciekawosci sprawdzilem ile juz zebrano w ramach akcji
        (www.pajacyk.pl/index5.htm). I w dniu zwyciestwa bylo to prawie dwa razy
        wiecej nic w inne dni. Dzisiaj zrobilem to samo i wczoraj znowu klikniec bylo
        dwa razy wiecej niz zazwyczaj...
        ... wniosek zwyciestwa Adama rozpalaja w Polakach pozytywne emocje i chce sie
        nam zrobic cos dla innych.

tak trzymaj Adam dzieki twoim zwyciestwom zyskuja potrzebujacy.
      • Gość: kibic Ale wiochę robią w tym Zakopanem IP: *.chello.pl 30.01.05, 15:02
        tego nie da się oglądać, słychać tylko przeraźliwy ryk tych zasranych trąbek i
        pajaca spikera, który pomylił chyba skocznie z ringiem bokserskim. Prócz tego
        piszczące "czirliderki" przy zejściu każdego zawodnika ze skoczni. Wieś tańczy
        i śpiewa.
        • Gość: Miki Re: Ale wiochę robią w tym Zakopanem IP: *.aster.pl 30.01.05, 15:08
          Ale Ty że się chyba zestarzał.
          • Gość: Pablo Według Szaranowicza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:35
            Małysz oddał w II serii zdecydowanie najdłuższy skok...
          • Gość: kibic Trąbkowicze opanowują polskie areny sportowe IP: *.chello.pl 30.01.05, 15:38
            Gość portalu: Miki napisał(a):

> Ale Ty że się chyba zestarzał.

Chyba jednak nie. Jeśli tobie podoba się taki wiejski doping- cóż, kwestia
            gustu. niestety trąbkowicze i ten styl "dopingowania" opanowują w Polsce
            większość aren sportowych- zarówno skoki, jak i siatkarską Ligę Światową jak i,
            nad czym najbardziej ubolewam, mecze reprezentacji piłkarskiej. Oglądanie
            czegoś takiego jest dla mnie męczące, nie ukrywam że jestem raczej kibicem
            piłkarskim, raczej co innego robi na mnie wrażenie w kwestii dopingu.
            • Gość: obojętny Re: Trąbkowicze opanowują polskie areny sportowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:50
              Kibic napisał,że nie podoba mu się zachowanie kibiców skoków narciarskich: te
              trąbki i ta atmosfera i że jest zwolennikiem widowisk piłkarskich.Czyli moim
              zdaniem jest chyba pseudokibicem ,który chodzi na mecze się bić, niszczyć
              wyprawiać chuligaństwo ,bo jak wiadomo taka atmosfera panuje na polskich
              boiskach( w większości).Jego denerwują trąbki , sportowe zachowanie
              publiczności, a nie denerwują go, zdemolowane trybuny piłkarskie , zdewastowane
              autobusy, wystawy sklepowe.Odgłos trąbek dla niego jest nie do wytrzymania , a
              nie razi go ilość wyzwisk,obelg, przekleństw.Ja nie chodzę na mecze
              piłkarskie ,bo nie chcę widzięć i słyszeć tej zgniłej atmosfery, a jeśli ty nie
              chcesz słuchać tej atmosfery i tych trąbek, to wyłącz TV i siedż w tym "swoim
              mieście "
          • Gość: Pablo według Kurzajewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:39
            zawody w Zakopanem to najważniejsze zawody tej zimy w Europie... Cóż ciekawa
            perspektywa
            • Gość: Miki Re: według Kurzajewskiego IP: *.aster.pl 30.01.05, 15:41
              Niestety, miał rację. Pokaż mi inne najważniejsze zawody najważniejsze tej zimy
              w Polsce.
              • Gość: snack Re: według Kurzajewskiego IP: *.chello.pl 30.01.05, 15:44
                mówił o Europie, a nie o Polsce
        • Gość: Stach Re: Ale wiochę robią w tym Zakopanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 01:37
          Popieram Twoją wypowiedź.
      • Gość: Miki Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.aster.pl 30.01.05, 15:28
        Adaś wygrał, serdeczne gratulacje.
      • teufel Adaś Wygrał 30.01.05, 15:28
        Wiceliderem w PŚ.
      • Gość: Lukasz DZIEKUJEMY ADAMIE!!!JESTES WIELKI!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 15:29
        Wygrywaj dalej i dawaj nam powody do radosci w tym smutnym jak p**** kraju!
      • Gość: Sven drugi skok Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:29
        czy wy też macie wrażenie, że to nie było 132 metry? Ahonen skoczył za czerwoną
        linię i miał 132, Małysz ze 1-2 metry przed linią - i też 132. coś mi tu nie gra.
        • Gość: Pablo Re: drugi skok Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:49
          co masz na myśli, że Janne skoczył dalej. Chyba jednak było tak samo. Zresztą
          przewaga po 1 serii była tak duża, że i tak by to nic nie zmieniło
      • Gość: Lukasz DZIEKUJEMY ADAMIE!!!JESTES WIELKI!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 15:29
        Wygrywaj dalej i dawaj nam powody do radosci w tym smutnym jak p**** kraju!
      • Gość: echtom Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:33
        I znów te same barwy na podium. Niech żyje przyjaźń polsko-skandynawska!
      • Gość: J23 NIE BYŁO PREZYDENTA - IP: *.telkab.pl 30.01.05, 15:34
        i od razu wyniki !!!!
        • Gość: Miki Re: NIE BYŁO PREZYDENTA - IP: *.aster.pl 30.01.05, 15:37
          Dlatego Małysz wygrał. Ale uważaj. Dariusz Szpakowski w meczu Korea - Polska
          też tak powiedział, ze Prezydent przyniósł pecha i ponoć dlatego zniknął z
          komentowania meczy. Uważaj, obyś Ty z forum nie zniknął hihihi.
      • konradzuk Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem 30.01.05, 15:34
        Dzis Bog na imie ma Adam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: % Re: Dzisiaj drugi konkurs w Zakopanem IP: *.n.net.pl 30.01.05, 15:37
        Adaś jesteś WIELKI
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka