Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''89 ROKU W SZWECJI?

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 14:51
    NAJPIEKNIEJSZY GOL W HISTORII POLSKIEGO FUTBOLU!
    Obserwuj wątek
      • Gość: dude Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''89 ROKU W SZWECJI? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 22:23
        Pamietam:Rasunda 89 min i z 30 min,niestety Szwedzi strzelili w 95! i wygrali 2-
        1
        • Gość: fatality Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''''''89 ROKU W SZWECJI? IP: *.pkp.wroc.pl 02.09.01, 22:48
          Miałem wtedy 12 lat,ale pamiętam jak dziś... Ach szkoda,że przegraliśmy.
          HISTORIA...... pzdr
          • Gość: lenor Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''''''''''''''89 ROKU W SZWECJI? IP: 213.76.177.* 02.09.01, 23:20
            Miałem 9 lat,ale pamiętam - przegrywaliśmy 0:2 i wtedy Tarasiewicz huknął
            bombe, po której broniący Ravelli,który do tej piłki nie zdążył, powiesił się
            tylko obiema rękami na słupku.To jedno z moich najlepszych wspomnień tamtych
            lat,obok późniejszego meczu z Irlandią
            • Gość: ;;; Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''''''''''''''''''''''''''''''89 ROKU W SZWECJI? IP: *.legnica.dialog.net.pl 02.09.01, 23:25
              Gość portalu: lenor napisał(a):

> Miałem 9 lat,ale pamiętam - przegrywaliśmy 0:2 i wtedy Tarasiewicz huknął
              > bombe, po której broniący Ravelli,który do tej piłki nie zdążył, powiesił się
              > tylko obiema rękami na słupku.To jedno z moich najlepszych wspomnień tamtych
              > lat,obok późniejszego meczu z Irlandią

NIE PRZEGRYWALISMY 2-0 TYLKO 1-0.TARASIEWICZ HUKNAL AZ RAVELLI WALNAL BODAJZE
              CIALEM W SLUPEK.NIESTETY PO CHWILI JAREK BAKO PUSCIL BRAMKE I BYLO PO MECZU
          • Gość: Paweł Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''''''''''''''89 ROKU W SZWECJI? IP: *.chello.pl 02.09.01, 23:36
            A ja miałem 11 lat, ale niestety za cholerę nie pamiętam... Wtedy nie
            interesowałem się za bardzo piłką, zresztą w ogóle nie mam pamięci do takich
            rzeczy. Ale chętnie bym to obejrzał. Powinni zrobić w TV jakiś taki
            wspomnieniowy program. Obrona Andrzeja Woźniaka we Francja-Polska (kiedy to
            było?) i tego typu obrazki.
      • Gość: Drapka Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''89 ROKU W SZWECJI? IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 02.09.01, 23:17
        Był niezły, fakt. Ale ja bym wolał trochę brzydsze, ale za to w meczach takich,
        jak z Norwegią.
        • Gość: Rivaldo Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''''''89 ROKU W SZWECJI? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 14:31
          Widzieliście mecz Barcy z Valencią ?

Rivaldo na 3:2 to był GOL.
          Tarasiewiczowi po prostu zeszła z nogi :-).
        • Gość: Rivaldo Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''''''89 ROKU W SZWECJI? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 14:38
          Widzieliście mecz Barcy z Valencią ?

Rivaldo na 3:2 to był GOL.
          Tarasiewiczowi po prostu zeszła z nogi :-).
      • Gość: Robi Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''89 ROKU W SZWECJI? IP: *.waw.prokom.pl 03.09.01, 17:37
        A gol Tarasiewicza z Dynamo Moskwa PUEFA? Chyba z 40 metrów strzelił. Podobnie
        w meczu z Węgrami czy Bułgarią (za Łazarka).

Inne fajne bramy:
        - Pisz z wolnego w meczu z Rosenborgiem
        - Wraga głową z Rapidem Wiedeń
        - Kupcewicz MŚ''82 z Francją
        - Dziekanowski w towarzyskim z Włochami
        - Trzeciak ze Szwecją (przypadkowo ale co tam)
        - Citko z Atletico
      • Gość: zb Re: KTO PAMIETA GOL TARASIEWICZA Z ''''89 ROKU W SZWECJI? IP: 10.0.254.* / *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 19:46
        w 1986 w Brazylią trafił w słupek, więc chyba nie to był przypadek.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka