Gość: amator Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.accel.atl.earthlink.net 19.02.05, 20:59 to oczywiscie niewielkie ma znaczenie, ale Wojciech Fortuna zostal mistrzem olipmijskim, nie swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SENSACJA!!10m i MŚ SENSACJA!!! 10m i MŚ IP: *.toya.net.pl 19.02.05, 21:18 "Nawet, gdy w drugiej serii uzyskał 10 metrów, wystarczyło mu punktów, aby zostać mistrzem świata." Prawdziwa sensacja, w pierwszej 101, w drugiej tylko 10m i został mistrzem świata, naprawdę niesamowita historia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: SENSACJA!!! 10m i MŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 03:26 To żadna sensacja, przecież to są Mistrzostwa Świata. Sensacją jest zostać mistrzem świata na igrzyskach olimpijskich jak przywołany tu Wojciech Fortuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Rok Benković IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 19.02.05, 21:49 Moim zdaniem rok benkoić zasłużył na zwycięstwo a co do małysza to mi sie zdaje ze on ma juz za duzo kasy i mu sie nie chce juz skakać bo poco?-jezeli nic mi z tego nie przyjdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus20 Re: Rok Benković IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 22:24 Ludzie czy naprawdę nie widzieliście tego konkursu, czy mi się tylko wydaję. Nie widzieliście chorągiewek przy skoczni jak jednym "furkotały" w górę (wiało pod narty) a innym w dół (wiało w plecy). Prawdą jest, że Małysz dał w pierwszej serii troche ciała, bo skoczyk ok. 1-2m krócej niż reszta czołówki klasyfikacji PŚ. Ale w drugiej pokazał klasę - oddał najdłuższy skok z czołówki. Naprawdę nie da się przeskoczycz 100 m na takiej skoczni nie mając wiatru pod narty (chyba, że z jakiegoś relatywnie długiego najazdu). Mnie szkoda pierwszego skoku, drugi był rewelacyjny... PS. Wniosek - MAŁYSZ SIĘ NIE SKOŃCZYŁ... A Bachleda ..bez komentarza, nie zdał testu prawdy w drugiej serii, gdy wszsyscy mieli w plecy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Rok Benković IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 22:46 Ludzie, czy naprawdę Małysz musiał zdobyć ten medal? Bo wychodzi na to, że tak, tylko jacyś Jugole mu ukradli. To złóżcie oficjalny protest, by zdyskwalifikowali Benkovića i przyznali złoto z urzędu Małyszowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Rok Benković cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 22:51 Przecież inni też mieli swoich faworytów. Finowie na pewno liczyli na Ahonena, Norwegowie na Ljoekelsoeya, Austriacy na Hoellwartha itd., a tu jak w SLC wyskoczył jakiś młody i wszystkich pogodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter_F Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.icpnet.pl 19.02.05, 22:50 A Wojtek Fortuna był chyba mistrzem olimpijskim, nie świata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwisia9 Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 22:54 Adas,nie bierz sobie tego do serca,to jeszcze nie koniec świata. Czasami przypadek nami rządzi,Byłeś wspaniały, w drugim skoku najlepszy! Młodemu się udało, tak miało widocznie być,Nie sztuka byc skoczkiem jednego skoku.Trzymaj się , Moze na 120 będzie Ci szczęscie i wiaterek sprzyjać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 22:55 Ludzie....to co Wy wygadujecie to jakas paranoja....zawodnik zajmuje 6. miejsce a Wy wszyscy Go wyzywacie, jakby byl jakims kryminalista.... szybko zapomnieliscie o tej radosci z poprzednich sezonow...teraz to jest cieniak i wiesniak, a kiedys idol i wspanialy czlowiek....jakie macie prawo KOGOKOLWIEK obrazac za NIC? osiagnijcie cos najpierw sami a nie bluzgi i frustracje bo popoludnie przed telewizorkem nie wyszlo.... Odpowiedz Link Zgłoś
j.ziomek1 Re: Oberstdorf. Już skaczą 19.02.05, 22:58 Bardzo byłem zdegustowany manewrami przy wypuszczaniu zawodników w pierwszej kolejce.Osobiście uważam,że Małysz zrobił błąd próbując "ugniatać poduszkę powietrzną".Właśnie z tego powodu zbrakło mu 2 m.Gratuluję zwycięzcy i pozostałym zawodnikom. Liczę na medal Pana Adama w następnym konkursie.Pozdrawiam kibiców i życzę wiele radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rywin Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:08 "Nawet, gdy w drugiej serii uzyskał 10 metrów, wystarczyło mu punktów, aby zostać mistrzem świata"==hehehehe 5 metrów by nie starczyło.:)Piszcie uważniej agorowcy.,.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac ap każdy łatwiej widzi problemy IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 20.02.05, 00:38 To typowe dla większości ludzi. Widzą i krzyczą, gdy mają pecha, natomiast gdy mają szczęście, nie widzą tego lub uważają za coś oczywistego. Do Małysza wiele razy uśmiechało się szczęście, np. w obu zeszłorocznych konkursach w Zakopanem, albo gdy na olimpiadzie Hannawald upadł i zwolnił w ten sposób srebrny medal. Wtedy nikt, łącznie z Małyszem, się niczemu nie dziwił ani nie zauważał. Ale jak z kolei ma pecha- jak dziś- to on i reszta Polaków krzyczą o niesprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: każdy łatwiej widzi problemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 00:53 Cieszę się, że są jeszcze jakieś obiektywne głosy na tym forum. Tak to już jest - wiatr, który wieje pod narty Małyszowi, to dobry wiatr; wiatr, który wieje pod narty jego przeciwnikom, to zły wiatr. Przecież ja też kibicuję Małyszowi, tylko wścieka mnie podejście ludzi, którzy założyli, że Adam pojechał do Obersdorfu odebrać dwa należne mu złote medale,a teraz sie burzą,że ktoś próbuje mu je ukraść. W końcu kilkudziesięciu chłopa ciężko trenuje i każdy sobie marzy, że może się przydarzy... No i właśnie dzisiaj udało się komuś spoza grona faworytów i zaraz musimy wielką aferę z tego robić. Nie pamiętam olimpiady w Sapporo, ale nie sądzę, by ktoś w Polsce protestował, że tak niesprawiedliwie i farciarsko wygrał wtedy Fortuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygielbojm Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 01:18 wpisujcie miasta, które gratulją Małyszowi mimo porażki. KOZIENICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.05, 01:27 Ja i tak jestem dumna z Malysza.Wygral czy przegral dla mnie nie ma znaczenia reprezentuje kraj w ktorym sie urodzilam.Nie zawsze mozna byc najlepszym inni chca tez wygrac.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.hay.dialup.connect.net.au 20.02.05, 01:34 Jestes marnota.Problem masz w glowie pod czacha.Pleciesz jak Walesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic XXX Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.05, 03:29 Błoński? Ktoś Ty? Chyba jesteś za młody, aby pamiętać Fortunę. Może prześledź wyniki Fortuny w Sapporo. Drugi skok Fortuny, średnią skocznię itd.A na Olimpiadzie zdobywa się Mistrzostwo Olimpijskie, a nie Mistrzostwo Świata. Weż się za komentowanie sportu w wykonaniu twojej cioci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 07:59 Zwróćcie uwagę, że łączna odległość skoków Adama Małysza i Jakuba Jandy jest taka sama. Adam przegrał srebrny medal notami za styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscia co za idota dal tytul temu artykulowi??? IP: *.maa.sify.net 20.02.05, 08:29 ducha sportu bynajmniej ten artykul nie odzwierciedla: w sporcie trzeba tez umiec przegrac lub odejsc! Co to oznacza: "jest wsciekly?" Proponuje, zeby autor zajal sie inna dzialka w gazecie bo do sportu sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
plagiator Benković mistrzem świata. Małysz szósty 20.02.05, 09:16 W artykule jest błąd!!! Jest napisane, że Benkovic wygrał choć w drugiej serii skoczył 10m!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zacho Re: Benković mistrzem świata. Małysz szósty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 09:31 1.Odczepcie się od tego redaktora, czy ciężko się domyślić, że skoczył 10 metrów mniej? 2.Odczepcie się buraki od Małysza, jak się nie znacie. Odbyła się loteria z wiatrem w roli głównej i sredniak zdobył mistrza. A kto był realnie najlepszy? Podium powinno być dla Ahonena, Małysza i Jandy, w jakiej kolejności trudno powiedzieć, bo Ahonen mówi że w drugiej serii miał gorsze warunki, więc w pierwszej tylko przypadkiem tak wysoko pokonał Małysza, a w drugiej przyp.przegrał. 3.Takie są skoki wiatr czasem rządzi, dlatego ja najbardziej cenię Turniej Czterech Skoczni, tam nigdy nie wygra ktoś klasy Bekovicia, najlepszy może mieć pecha, ale wtedy wygra drugi lub w razie cudu 3-ci, a nie ok.10-15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Wygrał najlepszy czyli Benković IP: 83.233.227.* 20.02.05, 10:15 Cholerne płaczki jak nie urok to sraczka - Taki jest sport jak nie wiaterek to brak pieniędzy , brak skoczni, zły trener, robiory , druga wojna światowa. Cały czas wszyscy i wszystko przeciwko Polsce. Małysz jest i był dobry ale to sport i te ciągłe pretensje do wszystkiego a gdyby ktoś pomyślał to wiedziałby , że wszystkoemu winne Ruskie i kosmici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wygrał najlepszy czyli Benković IP: *.adsl.hansenet.de 20.02.05, 12:39 Ale Fortunie pomogli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Brawo Schuja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 10:47 mimo iz nie darze cie sympatia to gratuluje typowania co do Ahonena.Przypominam twoje typy:K90- 1 Ljokeslej 2-Hautameki 3-Ahonen 4-Malysz.Ciekaw jestem czy trafisz k-100. Przp.1-Ahonen 2-Hautameki 3- Malysz 4-Morgersztern. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: Brawo Schuja IP: *.adsl.hansenet.de 20.02.05, 12:41 W Totka za jedynke tez nie placa . Tak typowac potrafi nawet Szaranowicz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sukzi Beznadziejny artykuł IP: *.task.gda.pl 20.02.05, 10:50 Benkovic skoczył w drugiej serii 10 metrów, 93,5 metra to 1,5 metra mniej niż 94,5... Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aciu Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: 82.160.68.* 20.02.05, 11:25 proszę państwa; Wojciech Fortuna zdobywając złoto w Sapporo na igrzyskach olimpijskich został jednocześnie mistrzem świata, takie były w tedy przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrupulatny Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.02.05, 11:34 co za batoniarz pisał tekst w Wyborczej. Przecież Fortuna został mistrze olimpijskim, a nie mistrzem świata jak napisał btstrzak z Wyborczej. Dobrze, że nie płaci sie za internetowe wydanie , bo szlag mnie trafia na takie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 12:40 nie mam pytan co do dziennikarza... w drugiej serii skoczyl 10 metrow i zostal mistrzem swiata. no tak. FAKT. Odpowiedz Link Zgłoś
mario86 Re: Oberstdorf. Już skaczą 20.02.05, 15:14 Jakie to dziwne. Od początku sezonu warunki przeszkadzają tylko Małyszowi. Wszyscy skoczkowie mają wiatr pod narty, tylko biedny, mały skoczek z Wisły ma niesprzyjające warunki atmosferyczne. Odpowiedz Link Zgłoś