Gość: xxx IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:30 ADAM znowu na szczycie-i co malkontenci.W kwalifikacjach 132 m-najdalej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malkontent Re: Kwalifikacje w Lahti IP: 80.51.255.* 04.03.05, 12:58 "Kryształowa kulka" dla najlepszego skoczka w kwalifikacjach, to jedyne trofeum na które zasługuje Małysz, bo na więcej go nie stać, chyba że czołowa 15-stka, z różnych przyczyn nie wystartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cacozaurus Re: Kwalifikacje w Lahti 04.03.05, 13:02 a to nie jest przypadkiem tak, ze do konkursu kwalifikuje sie 50 skoczków, a dopiero potem,juz w konkursie, w pierwszej serii skaczą o wejscie do 30??? czyzby, az taka niewiedza redaktora? a moze jakis kruczek regulaminowy, przygotowany specjalnie na lahti?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cacozaurus Re: Kwalifikacje w Lahti 04.03.05, 13:04 ojoj, juz odszczekuje, spojrzalem na nie to zestawienie co trzeba. czytanie ze zrozumieniem kuleje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esen2 Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.tvp.pl 04.03.05, 13:04 Proszę, nie traktucie mojego tekstu jako kolejnego przejawu malkontectwa, ale wiele razy w tym sezonie Adam był mistrzem... ... kwalifikacji. Może realizowany w poprzednich latach pomysł ze stałą obecnością psychologa w ekipie nie był taki głupi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan ZNOWU ZAWIEJE W PLECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:25 Pan Adam przegrał wszystko co było do przegrania.Turniej Czterech Skoczni. MŚ .... . Koniec sezonu a on skacze w klasyfikacjach najdalej. A kogo to obchodzi. Jutro będzie 9. Kasa co idzie na Pana Wąsika równie dobrze może iść na szkolenie młodzieży. Adaś już nabił kiebzę. I ma gust. W Motorze widziałem tuning jaki sobie zafundował w swojej BMW 3 coupe. Wieś,wieś,wieś. Nie mogę patrzeć na jego wąsik, kolczyk. Nie znoszę jego bzdurnego tłumaczenia typu - cyt."wiatr na buli był o 0,2mocniejszy niż u innych i przez to wylądowałem 12m bliżej. Kończ karierę Panie Adamie!!!! Fan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyk Re: ZNOWU ZAWIEJE W PLECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.71.* 04.03.05, 13:35 Twój komentarz jest żenujący...Małysz zrobił dla polskiego sportu więcej niż wszyscy sportowcy reprezentujący sporty zimowe razem wzięci i ta to należy mu sie szacunek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZNOWU ZAWIEJE W PLECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:44 Adam musial dostać tragiczne noty. 4,5 metra dalej od Janne ...i 0,6 pkt przewagi. Metr przewagi nad Promozem i az 4,7pkt straty. Podparł skok czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: ZNOWU ZAWIEJE W PLECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:47 no wlasnie mnie tez te roznice fascynuja ale na prozno szukac jakiegos komentarza w relacji GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johann Re: ZNOWU ZAWIEJE W PLECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 13:56 a co was tak bardzo interesuje czy Adam w Kwalifikacjach spadl na dupe czy na nogi. Co jeszcze potrafi nich pokaze w niedzile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: ZNOWU ZAWIEJE W PLECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroc.net 04.03.05, 13:53 Fan,ty jakiś nienormalny jesteś chyba.Jakie to ma znaczenie czym Małysz jeździ?! Nawet jak będzie jeździł traktorem to i tak to nie zmieni faktu, że gość jest wielki i basta!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: ZNOWU ZAWIEJE W PLECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 04.03.05, 19:42 mam pytanie do "fana" czy Małysz kupuje samochody za twoje A chcąc kogoś krytykować trzeba być samemu lepszym Zapewne jesteś.Jak chociaz raz wejdziesz na skocznię i popatrzysz w dół nie będziesz wypisywał takich bzdetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REX Do Fana IP: *.client.comcast.net 05.03.05, 03:59 Chyba masz problem z akceptowaniem ludzi takimi jakimi sa. A wedlug ciebie, to WIESSSSSSSSSS to gorszy gatunek ludzi???????????? Jestes RASISTA, brak tolerancji, podstawowej kultury bycia, dyskutowania,ZAZDROSNY, ze az mna telepie. Czego w zyciu dokonales, co mozesz wpisac do swojego zyciorysu jako wylacznie twoje osiagniecie, obawiam sie,ze niewiele, a raczej NIC. Jedyna rada dal ciebie, to zacznij widziec pozytywy, to i moze tobie sie swiat odmieni, ale pamietaj, ze zazdrosc i rasizm to cechy nie do przyjecia. Uwazasz sie pewnie za bohatera, bo dyskutujesz z ukrycia, a co bedzie jezeli poprosimy cie o zdanie na forum nie anonimowym?????????? Jak wy wszyscy mozecie zyc w takim BAGNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Schuji tu jeszcze nie bylo ? IP: *.adsl.hansenet.de 04.03.05, 14:25 Brakuje mi dupka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marinero Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.satfilm.net.pl / 80.54.199.* 04.03.05, 14:51 Małysz najlepszy.Ale jak zwykle dolują go sędziowie z "przyjacielskiego" Zachodu.Okropne pijackie chamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Kwalifikacje w Lahti 04.03.05, 23:03 Niektórzy już machają szabelką i chętnie wypowiedzieliby wojnę całemu "przyjacielskiemu Zachodowi", bo nie chce łaskawie dać Małyszowi pięciu not po 20 punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:10 Ale to zaczyna się układać w pewną całość.Takie puzzle.Niedobrzy, niekompetentni i niedowidzacy sędziowie z zachodu, wiaterki w plecy (bądź inne okolice),katar, presja kibiców...I już mamy spiskową teorię dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 23:14 Do battosai. Ja na pewno nie wypowiedzialbym wojny. No bo jak tak samemu sobie wypowiadac wojne. Z natury jestem lagodny i wyrozumialy a z pogladow - pacyfista. Ale mimo to tez bym mu nie dal wiecej jak 16 punktow , bo skok jego stylowo przypominal lot krowy , tak jak to bylo pokazane na tym znanym filmie o powietrznych trabach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sefe Ciekawe, ciekawe... IP: *.omi4.net / *.omi4.net 04.03.05, 15:10 Wiem, ze to was za bardzo nie interesuje, ale: prosze zwrocic uwage na Kranjca, jednego z najbardziej ualentowanych skoczkow w ogole. Jesli kogos denerwuje troche zmienna postawa Malysza, to co powiedziec o tym goscu? Juz kilka razy sie zdarzalo, ze na treningach skakal najlepiej ze wszystich, ale potem calkowicie zepsul kwalifikacje. Tym razem mu sie udalo, wiec jesli skoczy na luzie, to moze byc nawet niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Ciekawe, ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:42 Adam ma problemy z psychiką - kiedyś była jego najmocniejszą bronia. Jesli pamiętacie jego najlepsze sezony- w kwalifikacjach skakał tak sobie, raczej na zwisie, pierwsza seria w konkursie , skok był bardzo dobry no i potem druga seria gdzie nokautował rywali. Im wieksza stawka tym skakał lepiej. Teraz jest dokładnie odwrotnie. Kwalifikacje wygraywa, pierwszy skok niezły a drugi , w którym ma się wszystko rozstrzygnąć psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Poznan MALYSZOWI MOWIMY NIE!!! IP: *.aster.pl 04.03.05, 17:41 znowu ten wonsaty ciec chyba juz ostatnio pokazal ze jest lajza z kolczykiem pewnie drugi ma w penisie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter MAŁYSZ NIEMAL UPADŁ PRZY LĄDOWANIU IP: 195.243.11.* 04.03.05, 17:53 Małysz miał kłopoty z ustaniem skoku (źródło: www.onet.pl). Stąd niskie noty u sędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: MAŁYSZ NIEMAL UPADŁ PRZY LĄDOWANIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:36 16.5 16.0 16.0 16.0 16.0 Takie dostał noty od sędziów źródło: www.skispringen.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-hools Re: MALYSZOWI MOWIMY NIE!!! IP: *.stanet.pl / *.stanet.pl 05.03.05, 01:22 twoje cwoki-pilkarzyki ze swierczewskim na czele sa lepsze,palancie.a wąsaty pisze sie przez ą ,szaliku prostaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:46 Brawo Małysz. Oby tak w niedzielę. No, oczywiście przy lepszym lądowaniu. O reszcie naszych, tzw. "buloskoczkach", wspaniałomyślnie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomek Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.pool.mediaWays.net 04.03.05, 19:05 Mam propozycje do PZN zostawcie Malysza w pucharze Swiata a reszte przez dwa lata na probe do pucharu europy.Ta reszta jest tak slaba ze ogladanie ich w Eurosporcie jest zenujace.I wyslijcie ich razem z Fanem to prawdziwy kibic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de K Re: Kwalifikacje w Lahti IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 04.03.05, 19:26 Lepiej kibicować MAŁYSZOWI nisz "asom?" z ligi piłkarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 19:48 Do de K. A widzisz ty jakas roznice miedzy Malyszem a waszymi pilkarzami?. Bo ja nie widze .I ten i tamci to przestarzale modele. Do muzeum z nimi wszystkimi.Polska pilka nozna jak sie ma to wszyscy widza i wiedza. Nic nie mowie bo moj honor mam i lezacego nie kopie . Tak samo nie kopne Malysza .Niech se polezy na podlodze troche , po starych sukcesach musi to troche trwac , zanim to chlop zaakceptuje , ze jest juz jak to w Austrii mowia " Auslaufmodel". Sorry , ze uzylem obcego slowa ,ale nie znalazlem polskiego , ktore by lepiej pasowalo do tego ,jak chcialem scharakteryzowac obecny stan Malysza jako zawodnika. Podskakuja tam jak widze u JANNE AHONENA _ KINGA w domu jak muchy na lepie. LUDZIE! Juz nie ma sie czym podniecac.Wezta sie lepiej do uczciwej pracy.Co bylo do wygrania w tym roku , jest juz podzielone.Janne ma czego pragnal.Aczego to w tym roku pragnal pan Malysz ? Przypomnijcie mi, moze sie myle i sa jeszcze zaszczyty do podzialu? . Sorry, zapomnialem , jest jeszcze wolna fucha dla tego , kto bedzie za JANNE AHONENEM - KINGIEM jego narty nosil.Macie lepsze dojscie do Malysza.Trzebaby mu o tym napomknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.05, 20:03 burek nie szczekaj . jakiej jestes rasy volks dojczu?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 20:23 Chlopie. Jakbys ty wiedziol , ze w Polsce w latach 1981 -1989 okolo 6 milionow ludzi grzebalo w starych swoich domowych aktach , zeby znalezc cokolwiek , co by swiadyczylo ze oni sami albo ich rodzice albo ich dziadkowie podpisali swego czasu tzw.Volksliste. Ato z jednej malej przyczyny.Moc wyjechac do kochanych niemieckich marek i sie tam osiedlic.Przypuszczam , ze tez grzebales w aktach i nic nie znalazles. Dlatego piszesz takie pierdoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.adsl.hansenet.de 04.03.05, 20:33 I pielegniarz zawiaze kaftanik . Mowilem nie podniecaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbaty Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:20 Wy wszyscy co wieszcie psy na Małyszu jesteście kupą gówna trochę szacunku.Nie tacy sławni mistrzowie nie kwalifikują się do drugiej serii.Przecież należy się Małyszowi trochę zrozumienia.A Wy tylko ujadacie choć sami nawet z oślej łączki nie zjechalibyście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:21 Oby był jak najdłużej w czołówce.Szkoda jednak, gdyby skończył tak jak Michalczewski."From hero to zero"....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 22:43 Do bj. Malysz juz skonczyl jak Michalczewski , tylko mu to ciezko zaakceptowac.A ludziska chca igrzysk , bo chleba to dzieki doplato unijnym maja pod dostatkiem, i go caly czas podpuszczaja najglupszym zawolaniem jakie kiedykolwiek slyszalem , zeby lecial i lecial. Lecial i lecial i wreszcie z wynikami na pysk , jak to sie mowi , zlecial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:54 Myślisz, że facet nie widzi tego, że to już nie to samo, czy może nie chce widzieć?I dlatego te poruszane wcześniej "wiaterki w plecy" i inne podobne temu tłumaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 22:59 Do bj. Niektorzy zlosliwcy mowia " WIATERKI Z POD PLECOW". Znam tu takich bezczelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:03 Ooooj...Nawet mi to przez myśl nie przeszło;-).Choś na pewno jest to jakaś alternatywa.Do wiaterków w plecy naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trops Re:ADAM ZNOWU NA SZCZYCIE IP: *.sympatico.ca 04.03.05, 20:55 KWALIFIKACJE LICZA SIE TYLKO DLA TAKICH JAK TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbaty Re:ADAM ZNOWU NA SZCZYCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:20 trops,,,,do kogo ta aluzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.aster.pl 04.03.05, 23:07 Że daleko skoczył - to fajnie ok. Ale ja chciałbym, aby w zasadniczych zawodach takie skoki oddawał. Było już parę razy tak, że w kwalifikacjach skakał daleko, a w zawodach mu nie szło. Napewno niejeden z nas chciałby, aby w kwalifikacjach był na końcu, a w zawodach pierwszy. Ale nie czepiajmy się Małysza i jego nieudanego sezonu. Dla mnie będzie sportowcem, dzięki któremu przeżyłem jako sympatyk skoków wiele wrażeń i radości przy okazji zwycięstwa TCS ( 2001 ), zdobycia Kryształowej Kuli ( 2001, 2002, 2003 ) i medali olimpijskich ( 2002 ). A mimo nie udanego poprzedniego i obecnego sezonu ,myślę, że Małysz się jeszcze nie wypalił i w następnych sezonach pokaże, na co go stać. Może do rywalizacji wróci Hanavald, Schmit dojdzie do pełni formy, aktualną utrzyma Ahonen i dobrze będą i inni skakać i będziemy obserwowali bardzo ciekawą rywalizację w następnych sezonach. Pozdrawiam kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 23:25 Do MIKI. Oj Miki, Miki. Zal mi cie.Slusznie zauwazyles , ze Malysz wyrobil sobie juz ladna ksywe "krol treningow". Wiem , ze chcialbys widziec jeszcze Malysza na rownym poziomie z AHONENEM - KINGIEM. Ale to niemozliwe ,wg jego fatalnego bilansu za ostatnie ponad dwa lata.Piszesz , ze MYSLISZ ,ze Malysz sie jeszcze nie wypalil. Ito jest twoj blad.Ty masz NADZIEJE , ze sie nie wypalil.Ajak sam to pewnie wiesz , nadzieja umiera na koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:32 Jasne,że nikt nie neguje wcześniejszych sukcesów Małysza.Tylko dlaczego w tej chwili tak ciężko jest mu się przyznać, że jest źle?Ja mam już troszkę dość wysłuchiwania, że "to jescze nie topowa forma, ale czuję,że to już niedługo".A może by tak odpuścić sobie skakanie latem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 23:35 Do bj. Z duszy mi mowisz kolego. Jestes mi jak brat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:40 Ha!Miło mi to słyszeć.A tak już na koniec.Czy wie ktoś może z której strony będzie jutro wiało w Lahti? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 23:43 Do bj. Malyszowi bedzie wiatr wial w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.aster.pl 04.03.05, 23:43 Chyba każdemu się już znudziła to mowa trawa, jak to się mawiało na takie deklaracje na początku lat osiemdziesiątych. Ale mnie dziwi jeszcze jedno. Heinz Kuttin cały czas twierdzi, że nie popełnił błedu w okresie przygotowawczym. To dlaczego było tak jak było. Dlaczego Małysz nie osiągnął tego, po co jechał do Obersdorfu. Dlaczego "zaplecze Małysza" skakało, jak skakało. Gdzieś Kuttin musiał popełnić błąd, tylko trudno jest się mu do tego przyznać. A powinien otwarcie powiedzieć, że coś jest nie tak i trzeba to na chłodno i spokojnie przeanalizować. Pamiętam eliminacje do MŚ w piłce nożnej w Stanach Zjednoczonych i graliśmy mecz z Norwegią w Oslo, który przegraliśmy 0:1 po bramce Josteina Flo. Reprezentację prowadził wtedy Andrzej Strejlau, który powiedział, że jeśli w Oslo nie wywalczymy chociaż punktu, to on podaje się do dymisji. I tak zrobił, bo uznał, że skoro nie ma wyników ( wcześniej przegraliśmy z Anglią na Wembley 3:0 ), to on jest słabym trenerem, który popełnił błędy przygotowując drużynę do meczy eliminacyjnych. I za to należy cenić Strejlaua, bo zachował się jak należy i otwarcie powiedział - jest kiepsko, nie sprawdziłem się, trzeba odejść, może ktoś lepiej poprowadzi reprezentację. A Kuttin - chyba sam nie wierzy w to, co mówi mówiąc, że nie popełnił błędu. To jeżeli Kuttin nie popełnił błędu, to dlaczego Małysz popełniał błedy przy zeskoku i dlaczego nie było takich wyników, po jakie ( przynajmiej tak deklarowali ) jechali Małysz, Kuttin i reszta reprezentantów Polski? Kuttin popełnił błędy, tylko nie umie się do nich przyznać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 23:33 Do siebie samego.Malyszomanow niet.Chyba sie to bractwo ze zgryzoty popilo.Albo czuja respekt przed SCHUJA.Jednak chyba to drugie na pierwszym miejscu .Czuja respekt i poszli pic ze gryzoty.To ja sie tez wycofam na dzisiaj , na z gory upatrzone pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:44 Malyszomanom znudzilo sie dyskutowac bez argumentow z dzieckiem. Ktore nie ma argumentow i nie odopowiada na pytania- ot co. Malyszomani siedza sobie w domkach i debatuja z przyjaciolmi, jak to fajnie jest,ze skoki z Malyszkiem sobie ogladna jutro. Ktoby sie jakims pieskiem szczekajacym przejmowal, no kto. heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:52 A była taka teoria,Ewuniu droga,że Małyszomani powinni dmuchać w telewizorki jak Adam leci,żeby wylądował jak najdalej.To pewnie dlatego siedzą teraz w domkach i trenują przed jutrzejszym wentylowaniem kineskopów.A jeśli chodzi o wypowiedź MIKI, to w większości przypadków tzw. "zaplecze Małysza" zjeżdżało ze skoczni, a nie skakało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.wroc.net 04.03.05, 23:54 racja Ewunia! Psy szczekają ale karawana jedzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Kwalifikacje w Lahti IP: *.wroc.net 04.03.05, 23:51 szujo, co ty będziesz robił jak się sezon skończy? Do następnego chyba uschniesz z tęsknoty za swoim kingiem...Póki co ciesz się, za rok już nie będzie tak dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Do Schuji IP: *.aster.pl 04.03.05, 23:48 Wiesz co facet, przez Ciebie to chyba przemawia zwykłe zarozumialstwo. Kibicujesz Ahonenowi, Twoje święte prawo. Ale nie dopuszczasz myśli, że Ahonen kiedyś przegra. Jak utrzyma formę - ok. Ale przypomnę Ci, że w podobnym tonie jak Ty, wypowiadali się kiedyś fani Hanavalda i Schmita. I co, i teraz siedzą cicho. Bo jeden popadł w depresję, a drugi jest w formie daleko od optymalnej. I życzę Ci, ażebyś Ty tak kiedyś nie musiał zamilknąć, gdy u Ahonena ( czego oczywiście mu nie życzę ) nastąpi obniżka formy. Ja kibicuję Małyszowi, nawet wtedy, gdy przegrywa. Ja nie mam nadziei, ja nie myślę - ja jestem pewien, że w następnym sezonie - sezonie olimpijskim Małysz się odnajdzie. Może i racja - powinien sobie darowac letnią Grand Prix. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.03.05, 23:58 Do MIKI. Halo Miki. Mow do mnie Schuja . Facet to brzmi tak troche obcesowo. Ja tez do ciebie mowie twoim nickiem.Robisz blad piszac " ja jestem pewien , ze itd". Nie mozesz byc pewny tego .Pomysl tylko.Masz nadzieje , to OK.A ja po prostu wiem , ze w tym sezonie JANNE AHONEN - KING jest najlepszy na swiecie , taki byl tez w zeszlym roku i tylko o tym mowie. Ale bym popelnil wielki blad .Sorry. Malysz w zeszlym roku zostal mistrzem na IGIELICIE:Oco chodzi .Ma dwa tytuly za zeszly rok :krol treningow i krol igielitu .Brawo Adam Malysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Do Schuji IP: *.aster.pl 05.03.05, 02:31 To każdy głupek wie, że w tym sezonie Ahonen nie ma sobie równych. Wystarczy zobaczyć klasyfikację i zobaczyć, ile konkursów zostało do końca. A ja czasami zwracam się trochę nonszalancko i obcesowo, więc nie zdziw się, jak się zwrócę do Ciebie per facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO Re: Do Schuji IP: *.com.pl / 82.160.108.* 05.03.05, 02:32 PER FACET CHŁOPCZE CO TO JEST... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Do Schuji IP: *.aster.pl 05.03.05, 02:40 Proponuję zajrzeć do słownika gramatycznego języka polskiego chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Schuja - jeszcze jedno IP: *.aster.pl 04.03.05, 23:53 Ja Ci dobrze po koleżeńsku radzę - dyskutuj z nami na określonym poziomie. Bo jak zauważyłą Ewunia, to szczekasz jak zwykły szczeniak. Ja sobie z Ciebie nie szydzę, tylko traktuję Cię neutralnie. Ale reszta ma Ciebie za nic, jak zauważyłem nie tylko na tym wątku. Więc jeżeli nie chcesz być ignorowany i uważany za zero, to zmień trochę swój ton wypowiedzi. Chyba że Tobie to "wisi kalafiorem" - to już Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Schuja - jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:58 Przepraszam,że się wtrącę.Odbiegniemy troszkę od tematu.Ale dlaczego uważacie,że ktoś ma być uważany za zero i ignorowany tylko dlatego,że ma odmienne, niepopularne poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Schuja - jeszcze jedno IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.05, 00:06 Do bj. Dzieki kolego. Niewielu tutaj zna prawdziwe znaczenie slowa obiektywizm. Ty nie masz z tym najmniejszego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Schuja - jeszcze jedno IP: *.aster.pl 05.03.05, 00:19 Ja go nie uważam za zero. Poczytaj sobie posty innych forumowiczów. Choć momentami, to on pisze bardzo może i dziwnie i nie do przyjęcia. Ale taki omże jest jego styl. Choc ja do niego nic nie mam. Zresztą ja mam taki charakter, że do nikogo nic nie mam. Chyba, że mi wręcz ubliża. Mnie się jego poglądy do końca nie podobają, ale szanuję go. Mimo tego, że się po szczeniacku wypowiada. I dlatego tak napisałem, jak napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: do BJ i Mikiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 02:12 Panowie! poczytajcie posty Schuji- wtedy zrozumiecie brak szacunku do jego "pisarstwa" na tym forum. On unika dyskusji- niestety. Zarzuca ludziom malyszomanstwo, a sam uprawia to samo!! Obiektywni dla niego sa tylko ci, co maja takie samo zdanie jak on. Deprecjonuje osiagniecia AM, pisze ze sie skonczyl itp. Nikt mu nie zabrania kibicowac Ahonenowi, jednakze ja w swoich postach tępie go za to, ze obraza Malysza. I nic wiecej. Nikt normalny nie zaprzeczy, ze Jane jest najlepszy w tym sezonie, nikt nie zaprzeczy, ze Malysz byl najlepszy przez sezonow 3. I nikt nie pisal wtedy, ze Ahonen sie skonczyl. Zreszta- niech sobie pisze co chce, wara jednak od Malysza- kpinki, docinki itp. Po prostu wedlug Schuji AM nie moze miec kibicow. A jak przychodzi do dyskusji prawdziwej- zmyka czym predzej. Klade to na karb jego mlodego wieku. Niemniej jednak nie moge zywic szacunku do jego tworczosci na tym forum, poniewaz jest wulgarna, zaczepna, klamliwa i nieobiektywna. Probowalam z nim grzecznie-niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: do BJ i Mikiego IP: *.aster.pl 05.03.05, 02:27 Ewunia, przeczytaj mój post, jaki napisałem w odpowiedzi do Schuji, a także post bj. Ja już napisałem, że mam taki charakter, że dopóki nikt mnie nie obraża, to dyskutuję. Ale jak ktoś nie umie dyskutować, to go olewam i zbywam. A jak czytam posty tego kolesia i Wasze posty to widać, że on myśli monotematycznie, jednostronnie, by nie powiedzieć egoistycznie. A większośc z Was uważa go za małolata i zero. Ja jeszcze raz powtarzam - nie jestem wrogo do nikogo nastawiony, a jak ktoś mnie obraża, to z nim nie dyskutuję. Pozdrawiam wszystkich. PS.: Przeczytaj, co mu wcześniej napisałem. Czyżbym Twoim zdaniem źle napisał. Bo moim zdaniem to raczej BJ zachował się raczej jak adwokat Schuji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: do BJ i Mikiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 02:50 Alez Miki! napisales wszystko ok! Zgadzam sie z Toba, podoba mi sie Twoj stosunek do dyskutantow. Tylko sama jakos czulam sie niezrecznie po tym poscie o "szczekaniu"- to nie w moim stylu ale czasem i najspokojniejszego poniesie:-) Nie uwazam, ze kogokowiek mozna uznac za zero- jedynie jego poglady. podzrawiam Cie rowniez. PS. Moze BJ pierwszy raz na froum o skokach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: do BJ i Mikiego IP: *.aster.pl 05.03.05, 03:02 No, ja na forum bywam od roku - tu, na Onecie, a jeśli idzie o tematykę, to lubię dyskutowac o skokach, piłce nożnej, siatkówce, hokeju na lodzie i innych.] A chłopakowi chciałem dac poprostu koleżeńską radę i zawsze ma dwie możliwości - albo ją weźmie pod uwagę, albo ją oleje. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
lalka_01 panie, panowie 05.03.05, 11:01 to nie chodzi o to, ze szuja ma inne poglady. Chdzi o to, ze on tu przychodzi tylko dlatego, ze tu sie "szybko ludziom dupcia gotuje", ze uzyje jego wlasnego sformulowania. Jak sam przyznal, Ahonnen mu wisi i powiewa. Szuja jest poza tym chamski i wulgarny w stosunku do kobiet. Biorac pod uwage caly jego dorobek na tym forum zycze powodzenia kazdemu, kto go tu niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: panie, panowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:54 Ja tam przestaję powoli zwracać uwagę na Schuję - niech sobie chłopak pisze co tam chce, jego prawo. Przecież nawet jak Małysz jutro wygra on i tak napisze ,że się skończył. To co tu ze ślepym o kolorach gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: panie, panowie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.05, 13:16 Do Y_Sama.Poczekaj pierw do jutra , niepoprawny OPTYMISTO. Juz tyle razy tutaj ostatnio zapowiadano malyszowskie cuda , a co bylo .NIC. A zawsze jak juz to byl JANNE AHONEN - KING. A panu Malyszowi to sie tylko JEDEN RAZ udalo wygrac w Zakopanem , i to tylko dlatego , smiem twierdzic , ze JANNE AHONEN - KING byl w tym czasie bardzo powaznie chory ( a mimo to zajal drugie miejsce).Tak ze nie rozumiem , dlaczego nie masz na mnie wiecej zwracac uwagi.Dajesz sie podpuszczac tej ZGRANEJ klice tych zawistnych i klotliwych babsk. Wiecej samodzielnosci w ocenie FAKTOW , kolego .I obiektywizmu.I naczej bedzie z toba tak jak z gluchym , gdy z nim muzyki sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: panie, panowie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.05, 13:22 Do Laluni. A ty laluniu to znowu probujesz mnie i innym na tym forum wmawiac dziecko w brzuch.Jakimis wymyslonymi( a byc moze nawet przez ciebie pod moim nickiem napisanymi twierdzeniami ), mnie szkalujacymi wypowiedziami ,probujesz zrujnowac moja ,dotychczas dobra reputacje. Wstydz sie dziewczyno .A fe. Odpowiedz Link Zgłoś
lalka_01 Re: panie, panowie 05.03.05, 17:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=20704435&a=20715783 dwie ostatnie wpowiedzi w tym watku. A poza tym pisalam do innych, nie do ciebie, wiec sie odpikol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: panie, panowie IP: *.aster.pl 06.03.05, 08:09 Słoneczko, ja go nie zamierzam niszczyć. Ja odpieram atak argumentami. A różnica między argumentami moimi a Schui jest taka, że ja je mam, a on nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja. Re: do BJ i Mikiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.05, 11:15 Do Miki.Dziekuje Ci MIKI ZA TWOJA OBIEKTYWNA POSTAWE:Mimo , ze nie akceptujesz pewnych , moich pogladow , dajesz mi prawo do posiadania ich .Dzieki. Ajak juz slusznie zauwazyles , NIGDZIE NIE OBRAZAM NIKOGO ORDYNARNYMI ; JAKZE CZESTYMI TUTAJ WYRAZENIAMI. Jak juz to pisze tylko bardziej ostro. Aciebie to probuja te tutaj kobietki w masywny sposob na swoja strone przekabacic.Pozostan obiektywny. JANNE AHONEN - KING. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Do Schuji IP: *.wro-com.net 05.03.05, 14:18 Szanowny Schujo, nie udawaj swietego. Dyskutowac nie chcesz (nie umiesz?), obrazasz ludzi juz samym swoim nastawieniem wszechwiedzacego, a do kobiet zwracasz sie w sposob obsceniczny i wulgarny. Powtorze raz jeszcze - nie o skoki tu chodzi, co? Wszyscy widza, ze Twoim ulubionym przedmiotem jest lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.05, 14:59 Do Jarka. Koleg! Nie rozumiesz do czego nawiazujesz . Nie jestem swiety , jestem po prostu Schuja.A o tym czy i jak umiem dyskutowac , pozwolisz ,ze wypowiedza sie a raczej juz to uczynili inni , nie zaslepieni tak jak malyszomani. I widze od tych obiektywnych i tolerancyjnych kibicow doze poparcie dla mojej osoby.I za to im serdecznie dziekuje.Ktos , kto uwaznie i po kolei zapoznalby sie z wymiana uwag tutaj na tym forum ,zobaczy od razu ,ze urzadza sie tutaj na mnie takie polowanie jak kiedys na czarownice. Adzisiaj wszyscy wiemy jaki to byl zabobon.Ale byle tylko niewinnego pograzyc.I NIGDZIE nie wyrazalem sie tutaj i grzie indziej WULGARNIE . Popatrzcie tylko jak sie wyrazaja inni , mniej wiecej 30% tutaj dyskutujacych .Wam sie po prostu nie podoba , ze moj faworyt JANNE AHONEN - KING jest najlepszym od DWOCH lat zawodnikiem na Swiecie.Aspecjalnie NIETOLERANCYJNE sa tutaj te glowne INKWIZYTORKI jak Ewunia ,Lalunia, Alex i inne. Licze ze obiektywni kibice wypowiedza sie tutaj albo gzie indziej i dadza uczciwy odpor wszystkim pomowieniom i lgarstwom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Do Schuji IP: *.wro-com.net 05.03.05, 17:22 A niby dlaczego tylko inni maja prawo do oceny Twoich wypowiedzi - bo tak Ci akurat pasuje? Nie jestem zaslepiony. Kiedy probowalem z Toba spokojnie podyskutowac jakis czas temu, to zaczales wypisywac jakies farmazony. Owszem wyrazasz sie wulgarnie (kazdy w miare dobrze wychowany czlowiek to przyzna). To polowanie na Ciebie - jak twierdzisz - urzadza sie na Ciebie nie za tresc, tylko za styl Twoich wypowiedzi. No, ale sam przyznajesz, ze z Ciebie Schuja (niech bedzie z wielkiej litery i z "sch" w srodku). AHONEN KING (w tym roku). Do konca jego kariery, tak jak i Malysza jeszcze troche brakuje, wiec... A wiesz, chociaz Cie to pewnie nie interesuje, ze dzisiaj "skonczyl sie" niejaki Raphael Poiree? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:53 Nie rozumiesz slow, nie rozumiesz zdania pisanego, nie masz pojecia co to znaczy slowo "wulgarny". Uwazasz wlasnie, ze tylko ty masz racje. A polowania na ciebie dziecko nie zamierzam nawet zaczac, bo co to za satysfakcja kopac malucha. Dyskutowac nie potrafisz, argumentow nie masz- tylko jakies niespojne slowne gimnastyki urzadzasz. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Do Schuji IP: *.aster.pl 06.03.05, 08:08 Słuchaj kolego, coś Ci powiem. Kibicujesz Ahonenowi, fajnie, niech fiński zawodnik się cieszy, że ma fana w Polsce. Ja to potrafię uszanować. Choć, że jest najlepszy - nie do końca się z tym zgodzę. Bo najlepszy utrzymuje stabilną formę cały sezon i nie odpuszcza sobie. Ale jest jedno ale. Na ogół tego nie robię, ale przejrzałem sobie posty Twoje i innych osób i muszę stwierdzić, że za taką Świętą Inkwizycję - co zarzuciłeś Ewuni czy Lalce - próbujesz robić Ty. Naokoło wszystkim próbujesz narzucić, że Ahonen jest najlepszy i basta, że Ahonen to Twój Bóg itp. Nie liczysz się ze zdaniem innych, w tym czasami i moim. A już byli tacy fani, którzy kibicowali Schmitowi czy Hanavaldowi i jak nastąpiła obniżka formy ( a ten drugi w ogóle popadł w jakąś depresję i nie startuje ), to się zamknęli i uciszyli, bo wiele do powiedzenia nie mieli. A odnośnie Twoich wypowiedzi w stosunku do kobiet obawiam się, że przez Ciebie przemawia chyba tzw. "męski feminizm" i stąd ten obsceniczny sposób wypowiedzi. Albo uważasz, że kobiety nie powinny stać przy garach, pralce, z żelazkiem, jednym słowem robić za kury domowe, a nie wypowiadać się o skokach, piłce czy innej dziedzinie sportu, a już w ogóle nie powinny się w ogóle interesowac sportem. A to nie tak. Ja Ciebie nie mam zamiaru ( nikogo zresztą ) uczyć dobrych manier, bo sam popełniam gafy i błędy. A poza tym Bozia dała rozumek, więc zrób z niego odpowiedni użytek. Odpowiedz Link Zgłoś