Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    31.03.05, 17:29
    No i po losowaniu. Grupy wyglądają tak:
    A
    Media Mix
    SKC 1
    C4
    AZS Łódź

B
    SKC IV
    Bonawentura
    Kwak
    Waku'ta 1

C
    SKC III
    4 Pancerni
    Mazowieckie Guziki
    Nikifor

D
    Zielona Góra
    Yeti
    Krakowski KC
    SKC II

Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam.
    Obserwuj wątek
      • ccckhangoor Re: GRUPY 31.03.05, 17:59
        też tak słyszałem, ale jeśli mamy tych samych informatorów to wstrzymuję się z
        komentarzami do ich weryfikacji ;))
        • skip_yeti Re: GRUPY 31.03.05, 19:11
          weryfikacja już nastąpiła, z pewnego zrodla otrzymalem potwierdzenie powyzszych
          wyników losowania
          ...
          mozna sie juz cieszyc or martwic :P
          • cccfrosty Re: GRUPY 31.03.05, 21:36
            Bardzo śmieszne Yeti :] Wy nie jesteście w Ch.G. ;)
      • cccfrosty Re: GRUPY 31.03.05, 23:43
        Nasz brak szczęścia we wszelkich losowaniach niedługo będzie legendarny :/
        Krynicę zaczęłyśmy od bratobójczej (siostrobójczej?) walki o siódmej rano... noż
        k...a... Raz w życiu mogłybyśmy mieć z górki...
        • cover_curling Re: GRUPY 01.04.05, 01:17
          Na stronie MP jest jeszcze Wakuta 2 a tu brakuje, co się stało ? tu przeoczono
          czy wycofali sie ?
        • karolajna-cocktail Re: GRUPY 01.04.05, 09:51
          Rzeczywiście szczęścia to Wy nie macie. Szczerze współczuję! Ale tym razem
          przynajmniej nie czeka Was "siostrobójcza" walka w przeciwieństwie do Pancernych
          i Guzików. To będzie ciekawy mecz! A ja będę miała problem komu kibicować.
      • takeouter Re: GRUPY 01.04.05, 09:19
        No to już ... już ? :P nareszcie wiemy jak wyglądają grupy i można powoli
        przygotowywać taktykę na poszczególne teamy :P
        Frosty czemu wam sie nie podoba losowanie :P ???
        • ccckb Re: GRUPY 01.04.05, 09:51
          Już od wczoraj probuję się dowiedzieć co stało się z Wakutą II, ale jest to
          wielka zagadka I MP w mixach.
          My mamy zas wieczne zapędy do bratobójczej walki - najpierw Frosty o tej
          nieszczęsnej 7 rano, teraz Guziki chlip, chlip - taki los.
          • aga.ogrodniczek Re: GRUPY 01.04.05, 10:10
            Cześć z tego co ja słyszałam Wakuta II zrezygnowała ze startu.
            A co do losowania dopóki kamienie w grze wszyscy maja szanse.
        • cccfrosty Re: GRUPY 01.04.05, 10:41
          Takeouter- a Wam się podoba? Śmiem wątpić :P Zadowolony to może być KWAK...
          • karolajna-cocktail Re: GRUPY 01.04.05, 10:51
            Myślę, że zadowolonych drużyn jest więcej. Yeti i Piechowice też nie mogą
            narzekać. Mnie najbardziej jednak cieszy, że nie trzeba będzie grać o 7 rano!
      • kasia_cocktail Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 10:48
        Tylko co się stało z koszykami!!
        Po co były wcześniejsze ustalenia!
        Jak dobrze pamiętam cała W-wa (oprócz KWAK) była w jednym koszyku i co!!
        Teraz wzięli pod uwagę jedynie to, żeby nie grały ze sobą drużyny z tych samych
        klubów!

Jestem oburzona!!

Na całe szczęście z grupy wychodzą dwie drużyny. W przeciwnym wypadku poszłoby
        na noże i ktoś wyszedłby z tej walki trupem.
        A tak moje kochane Guziki i bardzo zaprzyjaźnieni Pancerni wyjdą z grupy bez
        ofiar w ludziach i sprzęcie.

NIE pozrdrawiam tych, którzy zrezygnowali z koszyków.
        • ccckb Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 11:00
          Myślę, że wszystko w myśl zasady, że druzyny z klubu nie mogą spotkać sie w
          grupie. A koszyki były!!!

Kasinko, czy my wyjdziemy z grupy, czy SKC3 czy Nikifor - to nie przesądzajmy
          sprawy. Jestem przekonana, że w tych Mistrzostwach jak w zadnych poprzednich
          ani kolejnych, wszyscy mają dokładnie takie same szanse.

KWAK wcale nie ma komfortowo!!! Ma Piechowice i mocne Katowice!!! Więc...

Tak naprawdę grupy są bardzo równe!!! No moze z wyjatkiem grupy D, która jest
          troszkę łatwiejsza. :-))) Pytanie dla kogo???

Ogólnie Cocktailowo - DAMY RADĘ :-)))))
          A Guziki - będzie fun! Zagramy dobry mecz, co Wy na to??? Juz si enie moge
          doczekać, oby nie rano w sobotę po imprezie... bo to mogłoby dramtycznie
          obniżyć poziom gry...
          • aga.ogrodniczek Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 12:05
            O widzę że losowanie wzbudza ogromne emocję. A tak na marginesie nic nie
            wspominałam że mieliśmy szczęście w losowaniu (KWAK) wcale tak nie uważam.
            Wszystkie grupy są w miarę wyrównane i na lodzie okaże się kto jest lepszy i
            komu sprzyja szczęście, a że będą niespodzianki tego jestem pewna.
          • maruda-s Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 12:17
            Witam wszyzstkich,
            Mam kilka uwag do tychże zawodów, szumnie nazywanych mistrzostwami.
            Po pierwsze losowanie:
            Zastanawiam się po co były te koszyki i jak to możliwe żeby dwie drużyny z tego
            samego koszyka były w tej samej grupie. Chyba osoba która losowała wyciągnęła
            od razu dwa kamyki. Koszyki robi się po to aby drużyny z tego samego koszyka
            nie spotkały się w pierwszej rundzie, ale to chyba jest za trudne ....
            Po drugie:
            Co z 17-tą drużyną, najpierw było dużo szumu, rozbija się całkowicie plan
            rozgrywek żeby przyjąć PO TERMINIE dodatkową drużynę a potem... W normalnym
            kraju za takie numery któś zdrowo za to by "beknął", abstrahując od tego że
            nikt takiego zgłoszenia by nie przyjął.

Czy w ogóle jest jakiś regulamiun tych zawodów? Sądzę że nie i wszystko jest
            robione na łapu capu. Weźcie przykład z rozgrywek w Czechach gdzie za
            kilkuminutowe spóźnienie przegrywa się walkowerem, a za spodnie w innym
            odcieniu płaci się karę. CZy ten klub który się wycofał spotkają jakieś
            konsekwencje? Pewnie nie....no bo po co.

Zasady są po to aby je przestrzegać a nie łamać. A tu nie dość, że ich prawie
            nie ma to nawet te nieliczne są łamane. Totalna amatorszczyzna.

A tak przy okazji, jest mi zupełnie obojetne kto jest w której grupie, chodzi o
            zasady których inni nie mają albo nie przestrzegają. Sam osobiście byłem za
            losowaniem bez koszyków.
            I jeszce jedno, nie miałem zamiaru obrażać organizatorów tych zawodów. Jeżeli
            ktoś powinien czuć się urażony to zarząd federacji, oby. A przed Katowicami
            trzeba chylić czoła za to że przede wszystkim coś robią, bo o zarządzie trudno
            to powiedzie. Są po prostu polskimi działaczami sportowymi. Może panowie czas
            na emeryturę???

Sławek Deroń
            • kasia_cocktail Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 12:20
              Sławku,
              zgadzam się z Tobą w 100%!

• aga.ogrodniczek Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 12:27
              cześć Sławku - ciekawe jak miało twoim zdaniem wyglądać losowanie skoro w
              jednym z koszyków było 5 drużyn. Ale do twojego narzekania:)))) jesteśmy
              przyzwyczajeni. Pozdrawiam i więcej uśmiechu a mniej narzekania:)))))
              • maruda-s Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 12:55
                Jak może zauważyłaś nie było w żadnym koszyku 5 drużyn, to po pierwsze
                Po drugie tylko drużyny z takiego koszyka mogłyby się spotkać w jednej grupie.
                Chyba że znowu zmnieniono zasady i było 3 koszyki, może 5.
                Mam propozycję zmnieńmy zasady gry i to np w 6 endzie, wygrywa ten kto więcej
                razy się przwróci.
                Może nie napisałem tego wyraźnie: ZASAD SIĘ NIE ZMIENIA !!!!
                • aga.ogrodniczek Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 13:33
                  5 drużynowy koszyk był w planach (przy 17 drużynach) i teoretycznie w jednej
                  grupie jak sam zauważyłeś mogłyby się w takim układzie znaleźć drużyny z tego
                  samego koszyka.
                  A co do twojej drugiej propozycji myślę że miałabym duże szanse wygrać :)))))
                  szczególnie przy szczotkowaniu.
                  • ccckb NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 13:49
                    Sławku, trafiłeś w 10!!!
                    Niestety wczorajsze losowanie okazało się nieważne!!! Właśnie sie dowiedziałam,
                    ze musiało zostać przeprowadzone jeszcze raz!!! Teraz to dopiero wyszły głupoty
                    (chyba wcale nie było koszyków)!!!

Grupa A

1. Media MIX
                    2. KWAK
                    3. Zielonogórski KC
                    4. SKC1

Grupa B

5. SKC 4
                    6. Bonawentura
                    7. Mazowieckie Guziki
                    8. 4 Pancerni

Grupa C

9. AZS Łódź
                    10.City Frosty
                    11.City Yeti
                    12.CK Nikifor

Grupa D

13. ŚKC 3
                    14. Wakuta
                    15. Krakowski KC
                    16. ŚKC 2

Zrobiły się same brato/siostrbójcze grupy :-((((

• ccckhangoor Re: NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 13:57
                      prima aprilis??
                    • kasia_cocktail Re: NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 14:02
                      Mam nadzieję Krysiu, że dobrze się bawisz...
                      Ale ja nie mam dzisiaj poczucia humoru i takich żartów sobie nie życzę.
                      Dziękuję.
                      • ccckb Re: NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 14:12
                        Oj Kasiu, Kasiu!!!
                        Trzy razy za poważnie do tego podchodzisz...
                        Dziś jest do cholery 1 kwietnia! ;-)
                        Pozdrawiam wszystkich curlerów i życzę mniej powagi!!!

I z zupełnie innego powodu dziś nie jest wesoło, tak jak zwykle...
                        • kasia_cocktail Re: NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 14:16
                          No jeśli zaczynamy teraz "cholerami" to ja już dziękuję za odbiór.
                          Bez odbioru.
                          • aga.ogrodniczek Re: NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 14:27
                            Kasiu chyba jednak trochę przesadzasz z tymi swoimi pretensjami bo chciałam
                            zauwazyc że jeżeli masz pretensje o to że spotykaja sie Guziki z Pancernymi to
                            pragnę zauważyć że na tych Mistrzostwach te drużyny reprezentują dwa inne
                            kluby. I chocbyśmy chcieli żeby warszawskie drużyny się nie spotkały w grupie
                            to nie dało się tego zrobić z prostej przyczyny jest ich 6 a grup 4.
                            A pozatym tak jak już pisałm wcześniej do Sławka wiecej luzu i uśmiechu niż
                            wzajemnych pretensji i oskarżen.
                            Miłego dnia dla wszystkich culrerów
                            • takeouter Re: NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 15:31
                              Agnieszko w stu procentach się z tobą zgadzam...
                              Ludzie spokojnie , my mamy się bawić curlingiem a nie jakieś teorie spiskowe
                              stwarzać!
                              Kasiu jak sobie wyobrażałaś,że przy 4erech grupach i 6 drużynach z WaWy nie
                              traficie na siebie...a po 2gie kto powiedział, że nie możecie na siebei trafić.
                              My jetseśmy w grupie A, zaakceptowaliśmy i zamiast sie rozczulać nad losowaniem
                              to już myślę nad taktyką :P
                              A tak poza tym myślę a zarazem mam nadzieję, że te mistrzostwa przyniosą wiele
                              niespodzianek także nie należy sie "bać" tylko drużyn z Wa....

Pozdrawiam mimo wszystko! :P
                            • maruda-s Re: NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 16:46
                              Agnieszko,
                              ponieważ wezwałaś mnie do tablicy więc:
                              1. moje jak to nazwałaś "pretensje i oskarżenia" dotyczą tylko i wyłacznie
                              jednej rzeczy, braku konsekwencji i poszanowania zasad które po coś zostały
                              ustalone.
                              2. pisałem już wcześniej, że jest mi zupełnie obojętne kto bedzie z kim i w
                              jakiej grupie, dlatego byłem zwolennikiem jednego dużego kosza, bez podziału na
                              jakieś grupy,
                              3. ktoś na tym forum napisał że powinniśmy się szanować, ale trudno mówić o
                              jakimkolwiek szacunku jeżeli są lepsi i gorsi, zrozumcie wreszcie !!!! jeżeli
                              raz złamaliśmy zasady, które sami ponoć ustaliliśmy to wkrótce to się powtórzy,
                              znajdzie się drużyna która powie przed innymi zawodami, że skoro raz, po
                              terminie przyjęliśmy jedno zgłoszenie to można zrobić to ponownie i
                              jak "dobrze" pójdzie to nie będzie to pierdoła typu termin zgłoszenia. Będą
                              pretensje o wybór torów, sposób sędziowania, potem kwestionowanie wyników itp.
                              chcecie tego? sorry ale ja nie, a Wy wprost dążycie do tego. Przecież
                              wystarczyłoby z odpowiednim wyprzedzeniem ustalić zasady rozgrywek (w tym
                              konktretnym przypadku)i później ściśle się ich trzymać. Czy tak trudo zebrać
                              się w te kilka osób...
                              4. i jeszce jedna sprawa, moje "marudzenia" jak to nazywacie (dla mnie jest to
                              posiadanie własnego zdania i wyrażanie opinii, chyba że wolicie wśród siebie
                              niemowy, których wszystko, brzydko mówią "wali" co się z curlingiem w Polsce
                              dzieje) nie są personalnymi atakami na poszczególne osoby czy grupy osób.
                              Jeżeli są to "ataki czy oskarżenia" to tylko służbowe, jeżeli mogę tak to
                              nazwać.

Pozdrawiam i miłego weekendu
                              SD.
                          • ccckhangoor Re: NOWE LOSOWANIE 01.04.05, 15:53
                            spokojnie, Kasiu droga.
                            spokojnie droga Krysiu.
                            IMHO taki żart ma dzisiaj rację bytu, ale jednocześnie IMHO 'cholerowanie' racji
                            bytu nie ma również.

ad rem:

1) przy założeniu, iż nie mamy możliwości czasowych rozegrania pełnej 'round
                            robin' (a ta metoda jest najdoskonalsza) i musimy się bawić w grupach zawsze
                            będą pretensje i żale - jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.

2) faktycznie zmiany koszyków, rozstawienia, itd. praktycznie w ostatniej chwili
                            są mocno frustrujące, tak samo jak przyjmowanie zgłoszeń po terminie. chyba, a
                            raczej na pewno powinniśmy stosować zasadę - dura lex sed lex.

3) to drugi taki (w sensie oficjalny) turniej w Polsce. wszyscy potrzebujemy
                            jeszcze doświadczenia i umiejętności w organizowaniu takich imprez. miejmy
                            nadzieję, iż jesienne MP będą już bez podobnych niedomówień. czego sobie i
                            państwu życzę...
              • ccckb Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 13:17
                :-))) o tak popieram.
                W końcu jedziemy się tam bawić!!! Jakos coraz częściej wszyscy o tym zapominają.
                Jeszcze tylko kilka uwag:
                Koszyki, jak się okazało!, były trzy.
                Krytykować zawsze łatwo! To tak jak w polityce, każdy z nas byłyby lepszym
                prezydentem, premierem itp. Broń Boże nie chcę bronić członków zarządu
                (szczególnie tych nieczynnych :-), ale czy wszyscy krytykujący byliby naprawdę
                wzorowymi działaczami (???) tego nie wiadomo
                I Agnieszko, nie nie Ty nie wspominałaś, że Kwak ma łatwiejsza grupe (z czym,
                jak już wczesniej wspominałam się nie zgadzam!). Zrobił to ktoś inny...
                :-)))))
                • kasia_cocktail Re: GRUPY i koszyki BAGNO 01.04.05, 13:59
                  Niestety przez zmiany, na które nie mamy wpływu, a nawet ich świdomości, dla
                  mnie przestała to już być zabawa.
                  A krytykować konstruktywnie mogę, szczególnie jeśli są podstawy.
                  Bradzo jest mi przykro, że "sport dla gentelmanów i dam" to takie samo bagno
                  jak inne dyscypliny.
            • t.kierzkowski Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 12:51
              wiele w Twojej wypowiedzi żalu, ale rozumie Cię chyba każdy, komu na tej
              dyscyplinie zależy. w myśl zasady, że jeżeli nie będziemy się szanować sami to
              inni tym bardziej nie będą musimy dążyć do profesjonalizmu.

co do organizacji mistrzostw to myślę, że na temat współpracy ŚKC z federacją w
              swoim czasie wypowiedzą się władze naszego klubu.

ja ze swej strony mogę tylko powiedzieć, że kosztowało to ich/nas wiele
              wysiłku, spotykało ich wiele "niespodzianek", ale mistrzostwa powinny być
              najlepiej zorganizowaną do tej pory imprezą curlingową w kraju :) ale
              mistrzostwa we wrześniu będą jeszcze lepsze, bo sporo doświadczeń zostało
              zebranych...
              • kasia_cocktail Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 13:38
                No więc wyjaśniła się sprawa z koszykami.
                Zamiast 4 były 3!!!
                Dlatego Guziki mogły trafić na Pancernych!!!

To po co nagrywać całośc na video, wzywać prawników i robić całe te
                ceregiele skorow ostatniej chwili robi się takie zmiany???
                Pozostawiam to bez komentarza.
                I Gratuluję.
                • karolajna-cocktail Re: GRUPY i koszyki 01.04.05, 16:17
                  Curlerzy!!! Po co Wam te złe emocje?! Przecież to chyba przyjmne spotkać się na
                  jednym torze z przyjaciółmi z lodowiska. A potem niezależnie od wyniku iść razem
                  na piwo.:) A że znowu doszło do zmiany wcześniej ustalonych zasad to bardzo,
                  bardzo przykre i irytujące. Niestety wiadomo nie od dziś, że osoby
                  "odpowiedzialne" za różne rzeczy do zbyt konsekwentnych nie należą...:(

Ja bym chciała zagrać przeciwko Krysi (czyli Pancernym), ale niestety
                  przynajmniej w obrębie grupy nie będzie to możliwe. Więc też nie do końca jestem
                  zadowolona z wyników losowania.;)

Poza tym, żeby wygrać mistrzostwa (a taki jest cel większości drużyn) trzeba
                  umieć wygrać z każdym!!! A propos niespodzianek - tak naprawdę każdy może w tych
                  mistrzostwach wygrać z każdym. Żaden wynik nie będzie dla mnie jakimś
                  szczególnym zaskoczeniem.

Pozdrawiam, do zobaczenia
                  • ccckb Re: GRUPY i koszyki i cholera ;-) 01.04.05, 16:41
                    Cholera była na wesoło :-))))
                    Ale Was się jakoś nie da przekonać to żartobliwego nastroju!!!
                    Juz nie mówiąc o "oj Kasiu, Kasiu", co u Kasiu powinno zdecydowanie wywołać
                    uśmiech, jeżeli doda sobie do tego odpowiedni ton. :-))))
                    Chyba czas założyć w Polsce jakis "funclub" curlera na wesoło! A la Drink Team
                    w Austrii.
                    To do wieczora...
                    (rozumiem, że nie wchodzą w grę dziś na treningu żarty pt: nie ma peblowniczki,
                    Torwar zamknięty itp ;-) A szkoda... moja własna matka mnie solidnie przed
                    chwilą nabrała!!! Zresztą jak co roku!!! Choc pierwszym próbom opierałam się
                    dzielnie)
                    • cccfrosty Re: GRUPY i koszyki i cholera ;-) 01.04.05, 18:37
                      Ech Kryśka ;) nie mam do Ciebie pretensji, chociaż zobaczywszy nagłówek NOWE
                      LOSOWANIE (cóż, dość prawdopodobne przy naszej organizacji) wrzasnęłam z radości
                      i złapałam za telefon, a po sekundzie ciężka refleksja: "a... prima aprilis...
                      dupa".
                      Losowanie sprawiedliwe nie jest, bo ani ŚKC 1, ani M-Mix, a my również mimo
                      wszystko nie zasługujemy na walkę o 9 miejsce.* Nie wgryzam się, czy doszło do
                      jakichś proceduralnych uchybień, ale że tak powiem bliska jest mi ogólna nuta
                      frustracji u Sławka i Kasi ;-)). Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia wieczorem
                      na treningu.

* Oczywiście nie zapominajmy, że na lodzie wszyscy wchodzą na śliski grunt, a
                      czarnym koniem naszej grupy śmierci może okazać się AZS Łódź <rotfl> wybaczcie,
                      nie mogłam się powstrzymać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka