Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SKANDAL W LIDZE ŚWIATOWEJ!

IP: 213.77.11.* 08.07.02, 10:43
    Szanowni Państwo,

To co obejrzałem dziś w nocy w TVP1 po prostu przeszło moje najśmielsze
    oczekiwania. Mecz Argnetyna - Polska zakończony zwycięstwem Argentynczyków 3:0
    należał do najbardziej skandaliczynych spotkań jakie dotychczas widziałem.
    Sędzia pod naporem argentynskich siatkarzy zmienial decyzje na ich korzyść.
    Ponadto uznawał za autowe, piłki które faktycznie weszły w pole i to w
    oglełości około 20-30 cm od lini boiska!

Panowie, takich rzeczy sie nie robi. Dziennikarz Gazety Wyborczej (Z.A.) który
    był gościem w nocnym studio TVP1 próbował usprawiedliwiść porażkę Polaków ich
    złą grą w ataku. Nie zgodzę się z tym, ponieważ moim zdaniem Polacy zagrali
    ambitnie do samego konca (no moze do połowy trzeciego seta, potem byli juz
    zrezygnowani i wiedzieli ze w Argentynie nie uda im sie wygrac nawet seta).

Moim zdaniem PZPS powinien złożyć odwołanie do Zarządy Ligi Światowej z prośbą
    o weryfikację pracy sędziów i ponowne rozegranie spotkanie. Dobrym pomysłem
    było wyznaczenie innego kraju na rozegranie tego spotkania, ponieważ odniosłem
    wrażenie że sędziowie wypaczyli wynik spotkania, aby uniknąć kolejnych
    zamieszek w przezywającym ekonomiczny kryzys kraju :-)

Zachęcam do składania petycji na adres pzps@pzps.pl
    Dziękuję!

M.Stankiewicz
    Obserwuj wątek
      • Gość: artek Re: SKANDAL W LIDZE ŚWIATOWEJ! IP: *.sdl.zwami.pl 08.07.02, 12:55
        A może media i kibice we Włoszech i Hiszpani
        poprą nas i będą składać protesty.
        Otóż nie moi drodzy forumowicze(do tych co tak bardzo współczuli
        makaronom i gauchos) ponieważ oni mają nas w dupie.
      • Gość: Soczi Re: SKANDAL W LIDZE ŚWIATOWEJ! IP: *.acn.waw.pl 08.07.02, 15:29
        Skandal to mało powiedziane. Polska nie miała prawa wygrać tego meczu, bo to
        mogłoby zaowocować w efekcie wyeliminowaniem Argentyny- gospodarza finałów ligi
        światowej z tej właśnie imprezy.

Pierwszy set przebiegał w miarę normalnie ale gdy doszło do końcówki zamiast
        24:24 wspomniany u przedmówcy aut. Bzdura!!!

W drugim secie sędziowie przeszli samych siebie. Przy stanie 23:22 dla nas
        sędzia orzekł kolejny punkt dla białoczerwonych (24:22), po czym po
        kilkuminutowej dyskusji z trzema graczami ARG (choć wolno tylko kapitanowi)
        sędzia poprosił naszego kapitana i oznajmił mu że niestety ale odbiera nam punkt
        i przyznaje go ARG. Powód - ???????????????? (za co?)

Zamiast 24:22 i co tu mówić po secie mamy 23:23.

W trzecim sędziowie zabrali się od razu do roboty, bo Polacy zaczęli być groźni
        więc trzeba było ich zdołować od początku. Przy stanie 13:10 dla ARG blok w aut
        Argentyńczyków zamiast przynieść Polsce jedenasty punkt, przynosi o zgrozo 2!!!
        kolejne punkty Argentynie. Mam wrażenie że z całej tej rozpaczy nikt w polskiej
        ekipie nie zauważył, że Argentyna dostała jeszcze 1 bonusowy punkt za nic. Ale
        to nic. Polacy ambitnie doprowadzili do remisu (21:21) po to tylko by sędzia
        liniowy odgwizdał kolejny aut, tym razem po asie serwisowym białoczerwonych.

Polska była za słaba, by ograć Argentynę w tym meczu kilkoma-kilkunastoma
        wyraźnymi punktami na set, a sędziowie z Meksyku i Kuby uniemożliwili (nie
        wspominałem o innych drobniejszych niedociągnięciach sędziów jak siatki czy
        piłki noszone wyłącznie u naszych zawodników)naszym zawodnikom walkę o
        zwycięstwo w równym spotkaniu.

SKANDAL!!!
        Sport umiera
        • marcool Re: SKANDAL W LIDZE ŚWIATOWEJ! 08.07.02, 19:36
          Drugi punkt został przyznany z żółtą karktę dla naszego zawodnika. Zgodne z
          przepisami jest tylko to, że za żółtą kartkę przyznaje się punkt drużynie
          przeciwnej.Poza tym wielki skandal!
        • Gość: Militkovic Re: SKANDAL W LIDZE ŚWIATOWEJ! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 22:33
          Gość portalu: Soczi napisał(a):

> Skandal to mało powiedziane. Polska nie miała prawa wygrać tego meczu, bo to
          > mogłoby zaowocować w efekcie wyeliminowaniem Argentyny- gospodarza finałów ligi
          >
          > światowej z tej właśnie imprezy.

Pomylka, Argentyna organizuje Mistrzostwa Swiata, a nie final Ligi Swiatowej,
          wiec ten mecz nie mial znaczenia kto zagra w Argentynie, poniewaz juz dawno
          zostaly rozegrane eliminacje do MŚ.
          pozdrawiam
          Michal
      • maciekl Re: SKANDAL W LIDZE ŚWIATOWEJ! 08.07.02, 15:31
        skandalem jest to że gramy w tej lidze,
        że Biesiada do dzisiaj nie rozliczył 4 lnm USD,
        że będziemy startować w MŚ bo inni się wycofują,

TO JEST SKANDAL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka