Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Propozycja...

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 12:22
    Proponuje aby tv zamiast pajaca Tomaszewskiego, zatrudniła jako
    wspołkomentatora meczy reprezentacji... Jerzego Engela. O wiele lepiej jest
    słuchać mądrych spostrzeżeń i uwag x-Selekcjonera, niż "Wielbłądów Kłosa"itp. w
    wykonaniu Pana Jana... Co wy na to?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kataryna Re: Propozycja... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 13:37
        Kwestia gustu. Ja tam wolę żywy i kwiecisty styl Tomaszewskiego. Uważam, że zna
        się na piłce i potrafi o tym ciekawie mówić (chociaż cytowane przez
        Ciebie "wielbłądy" i inne równie wyświechtane powiedzonka mógłby sobie
        darować). Majwiększym błędem Tomaszewskiego są jego nieprzytomne ataki na Bońka
        i PZPN, chociaż najczęściej ma rację, to sposób w jaki to robi (właśnie taki
        nieprzytomny) trochę zniechęca. Dobrze, że ktoś zwraca uwagę na różne
        nieprawidłowości ale Tomaszewski sposobem w jaki mówi niestety skutecznie
        odwraca uwagę od tego o czym mówi, zyskując sobie przy tym opinie pieniacza i
        oszołoma. Ale bardzo lubię jego komentarze, chociaż wiem, że jestem w tym
        odosobniona i zaraz pewnie oberwę. A Engel-komentator byłby chyba mdły.
        • Gość: flexx Re: Propozycja... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 14:18
          Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Kwestia gustu. Ja tam wolę żywy i kwiecisty styl Tomaszewskiego. Uważam, że zna
          >
          > się na piłce i potrafi o tym ciekawie mówić (chociaż cytowane przez
          > Ciebie "wielbłądy" i inne równie wyświechtane powiedzonka mógłby sobie
          > darować). Majwiększym błędem Tomaszewskiego są jego nieprzytomne ataki na Bońka
          >
          > i PZPN, chociaż najczęściej ma rację, to sposób w jaki to robi (właśnie taki
          > nieprzytomny) trochę zniechęca. Dobrze, że ktoś zwraca uwagę na różne
          > nieprawidłowości ale Tomaszewski sposobem w jaki mówi niestety skutecznie
          > odwraca uwagę od tego o czym mówi, zyskując sobie przy tym opinie pieniacza i
          > oszołoma. Ale bardzo lubię jego komentarze, chociaż wiem, że jestem w tym
          > odosobniona i zaraz pewnie oberwę. A Engel-komentator byłby chyba mdły.

Odmnie napewno nie oberwiesz, każdy ma prawo do własnej opini, ja inne szanuje
          choćby nie wiem jak bardzo były by różne od mojej. Myśle że warto by spróbować i
          zobaczyć jak Engel radził by sobie przy mikrofonie. Jeżeli chodzi o żywy i
          kwiecisty styl... mi już wystarczy Szpakowski jego naprzemian gadanie jak by miał
          usnąć zaraz i maksymalną ekstaze po paru sekundach.
          • Gość: kataryna Re: Propozycja... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 15:02
            Gość portalu: flexx napisał(a):

Myśle że warto by spróbować
            > i
            > zobaczyć jak Engel radził by sobie przy mikrofonie.

Może by coś z tego było, chociaż obawiam się, że nie będziemy mieć okazji się
            przekonać. Zresztą Engel już kiedyś komentował z kimś do spółki i według mnie nie
            błysnł.

Jeżeli chodzi o żywy i
            > kwiecisty styl... mi już wystarczy Szpakowski jego naprzemian gadanie jak by mi
            > ał
            > usnąć zaraz i maksymalną ekstaze po paru sekundach.

Od Szpakowskiego każdy będzie lepszy, nawet Kryszałowicz. Dla mnie Tomaszewski
            jest OK, ze wszystkimi jego wadami - a ma
            ich niemało. A Engel ma za ciapowaty głos.
            • Gość: flexx Re: Propozycja... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 20:17
              > A Engel ma za ciapowaty głos.

Engel ma wg. mnie bardzo przyjemny dla ucha głos.

• Gość: kataryna Re: Propozycja... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 20:52
                Gość portalu: flexx napisał(a):

> Engel ma wg. mnie bardzo przyjemny dla ucha głos.

No nie wiem, nie będę się kłócić bo to rzecz gustu, dla mnie on jest siakiś
                taki...

• Gość: mrW Re: Propozycja... IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 10.07.02, 21:07
          Tomaszewski to swoj chlop,styl ma inny wiec jest ciekawy ale czasami ma
          wpadki,a kto ich nie ma?
          sprawa nr1; Tomaszewski - Boniek,to ich sprawy prywatne i pan Tomaszewski nie
          powinien wykorzystywac TV do tego celu,w tej kwesti ja jestem przeciwny i to
          mu zarzucam!
        • Gość: kazet Re: Propozycja... IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 21:21
          Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Kwestia gustu. Ja tam wolę żywy i kwiecisty styl Tomaszewskiego. Uważam, że zna
          >
          > się na piłce i potrafi o tym ciekawie mówić (chociaż cytowane przez
          > Ciebie "wielbłądy" i inne równie wyświechtane powiedzonka mógłby sobie
          > darować). Majwiększym błędem Tomaszewskiego są jego nieprzytomne
          ataki na Bońka

nic dodac nic ująć!!!!!!!!!!
          >
          > i PZPN, chociaż najczęściej ma rację, to sposób w jaki to robi (właśnie taki
          > nieprzytomny) trochę zniechęca. Dobrze, że ktoś zwraca uwagę na różne
          > nieprawidłowości ale Tomaszewski sposobem w jaki mówi niestety skutecznie
          > odwraca uwagę od tego o czym mówi, zyskując sobie przy tym opinie pieniacza i
          > oszołoma. Ale bardzo lubię jego komentarze, chociaż wiem, że jestem w tym
          > odosobniona i zaraz pewnie oberwę. A Engel-komentator byłby chyba mdły.
      • Gość: k2 Re: Propozycja... IP: *.pronet.lublin.pl 10.07.02, 23:11
        Uwazam ze to dobry pomysl. W programie bundesliga (przynajmniej tak sie do
        niedawna nazywal program) bardzo odpowiadaja mi komentarze Kołtonia i Borka. Sa
        to kulturalne i fachowe wypowiedzi bez zbednego najezdzania na siebie. Engel
        moglby komentowac w programach w Tv4 i Polsacie i Tomaszewski niech zostanie w
        Tvp bo ktos w koncu musi wytykac bledy.

PS. Jego wielblady sa smieszne, wiem ze jest to prymitywny zart ale jak ktos
        mowi go w tv i powszechnego wysmiania powtarza go w kazdym spotkaniu to mozna
        sie posmiac.

Pps. Przypomnialo mi sie jak Tomaszewski mowiac zart (chyba) sie pomylil:
        "...to nie sa bledy, to sa wielblady! "
        • Gość: kataryna Re: Propozycja... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 23:58
          Gość portalu: k2 napisał(a):

> Uwazam ze to dobry pomysl. W programie bundesliga (przynajmniej tak sie do
          > niedawna nazywal program) bardzo odpowiadaja mi komentarze Kołtonia i Borka. Sa
          >
          > to kulturalne i fachowe wypowiedzi bez zbednego najezdzania na siebie.

Gdybu jeszcze Kołtoń zrobił coś z dykcją, bo jak mówi "szczał na bramkę" to
          zapominam jaki mecz oglądam :)

Engel
          > moglby komentowac w programach w Tv4 i Polsacie

Obawiam się, że po tym jak potraktował Borka nie będzie witany z otwartymi
          ramionami w jego programach.

i Tomaszewski niech zostanie w
          > Tvp bo ktos w koncu musi wytykac bledy.

Tomaszewski niech zostanie, niechby jeszcze Szpakowski sobie poszedł...

> PS. Jego wielblady sa smieszne, wiem ze jest to prymitywny zart ale jak ktos
          > mowi go w tv i powszechnego wysmiania powtarza go w kazdym spotkaniu to mozna
          > sie posmiac.

Ja do wielbłądów nic nie miałam dopóki stadami nie zaczęły chodzić.

> Pps. Przypomnialo mi sie jak Tomaszewski mowiac zart (chyba) sie pomylil:
          > "...to nie sa bledy, to sa wielblady! "

To jest niezłe :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka