dymas17 28.05.05, 10:06 Wszyscy kradną na potege, czy juz nie ma ludzi uczciwych? rece opadaja gdy sie czyta co sie dzieje w tej naszej Polsce potem sie dziwic jak mówia na Zachodzie POLAK=ZŁODZIEJ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dawca-biorca Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.netia.piekary.net 28.05.05, 10:15 Dlaczego sie dziwicie?.Wystarczy popatrzeć na twarz i widać że bierze.Zreszta kto dzisiaj nie bierze?.Jest jedno rozwiazanie wszyscy powyżej 6 roku zycia powinni zniknąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 28.05.05, 13:26 Ryby nie biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: 68.199.54.* 29.05.05, 01:14 biora,biora tylko cholery niechca sie dac zlapac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gera POLSKA JEST RAJEM CHAMITÓW IP: 209.247.222.* 28.05.05, 16:25 Chamici (czyli Chamy, bo pochodzą od Chama-syna Noego), opanowali Polskę i postępują z nią według potrzeb swojej natury, która polega na pasożydnictwu. Przez tysięcy lat swojej mizernej sytuacji na jaką się wganiają, nie potrafili osiągnąć stanu przyjęcia zasad wymogów cywilizacji. Ich najwyższą cywilizacją jest rabunek i pasożydnictwo. Niestety, tego wyrugować się nie da z ich natury, tak jak się nie da zrobić wilka koszernym lub krwią obrzydzić mendę. Historia się powtarza i co jakiś czas skutecznie, lecz nie do końca fizycznie likwiduje te parchy narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: POLSKA JEST RAJEM CHAMITÓW 30.05.05, 18:46 Adminie, tutaj ktoś BRONI ZBRODNI!! A tak spokojniej - czy doprawdy antysemici całymi dniami myślą o Żydach i WSZYSTKO im się tak monotematycznie kojarzy?!!! Jeżeli chodzi o Włodarczyka, w sumie aż mnie cieszy cała sprawa; sama miałam wątpliwą przyjemność mieć z tym panem kontakt. Nie dziwię się mu już ani trochę, że nie chciał się zająć rozwojem skoków kobiet (niezorientowanych informuję: 1) skoki kobiet istnieją, choć "oczywiście" są marginalizowane, 2) jestem feministką i uznaję za oczywistość, że kobieta ma prawo uprawiać każdy sport, który zechce, 3) a w ogóle wolę skoki kobiece od męskich, bo są bardziej kameralne i tu jest o co walczyć). Z drugiej strony brzmi to dziwnie... trudno mi uwierzyć, żeby gość bądź co bądź mocno zaplątany w sprawę tak ochoczo sypał wspólnika. Liczy na status świadka koronnego? ;) Ale może na ekranie to inaczej wyglądało, może to był nie tyle jakiś wywiad, co "przyjacielskie" wyciągnięcie na zwierzenia... Nie wiem, nie oglądałam; w ogóle bardzo rzadko oglądam telewizję, a o odpowiedniej porze nawet mnie nie było w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris*** Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 28.05.05, 10:24 polska to takie "wesole miasteczko". ja ustawilbym kasy biletowe na granicach i za zwiedzanie naszego smiesznego kraju kasowalbym po 5 €. zysk gwarantowany bo nigdzie nie ma czegos takiego jak w polandzie. mysle, ze turysci mieliby dobry ubaw. blogoslawie ta chwile kiedy wyjechalem z naszej ojczyzny i wspolczuje moim rodakom, ktorzy musza sie bazgrac w tym syfie. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjjjjjjjj2 Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku 28.05.05, 10:28 A co by sie stało z tymi 5 euro od osoby? Pewnie tez by zostały zdefraudowane :) Odpowiedz Link Zgłoś
neo1113 Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku 29.05.05, 10:04 No a jak, inaczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kow3l Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku 28.05.05, 13:51 Eeee tam, to nie tylko w Polsce. W autrii, niemczech i innych krajach tez ida przekrety na o wiele grubsze pieniadze.I to nie tylko w sporcie. Nawet budzet UE to zwykle oszustwo podatnikow. Europejski Trybynal Obrachunkowy nie zatwierdzil po raz 10 z rzedu (sic) unijnego budzetu (bo stwierdzil po raz kolejny,ze okolo 7 % budzetu tak naprawde nie wiadomo na co idzie i nie mozna tego kontrolowac);Barrot jest szefem komisji, mimo,ze byl skazany na przelanie rzadowych pieniedzy na konto swojej partii; pomiedzy dwoma sprawozdaniami z budzetu Unii znika 5 mld uero (Andreason-Schreyer Andreason zwolnili bo ujawnila prawde heheh, a sprawe po cihu zatuszowano), ktore znikaja na skutek systemu stworzonego do okradania podatnikow; 200 tys kont Komisji w 45 bankach na calym swiecie (wytropienie pieniedzy w tych bankach to tak jak rzucanie sie z motyka na ksiezyc); system ksiegowania ktory przestalbyc stosowany ladnych kilkadziedziesiat lat temu (bo umozliwial taki przelew piniedzy,zeby nie bylo mozliwe do ustalenia gdzie je przelano.Poza tym firmy jakby stosowaly taki system ksiegowania to by zaden audyt tego nie zatwierdzil i bylaby afera o ktorej caly swiat by slyszal), afera eurostatu (1 mln euro to pewnie tylko promilowe, przypadkowe odkrycie afery itd itp). Nie ludzmy sie -przekrety byly,sa i beda. Im wiecej pieniedzy mozna ukrasc tym wieksza skala korupcji. Jak spiewal Kazik - "urzedowa grabiez najbardziej jest necaca" Odpowiedz Link Zgłoś
neo1113 Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku 29.05.05, 10:03 Popieram, mogę zając się kasowaniem na granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk SPOJRZCIE NA TE TWARZ!CZY TE OCZY MOGA KLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:55 MAC? JASNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scambojohny Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku 28.05.05, 11:05 ja jestem uczciwy.i dlatego biedny w pizdu kiedy sie wszyscy bogacą.Kradnijcie więc dalej palanty.tylko sie nie dziwcie jak was kiedyś ludzie wszystkich pozabijają. i mam na jesień iść głosować w wyborach.... Śmiech po prostu,bo ja co do radnego uczciwości nie jestem przekonany (za słabo go znam ),a co dopiero takiego posła czy innego debila. A moja propozycja jest prosta ;zwiększyć kary więzienia,więcej prowokacji i oczywiście konfiskata majątku- bo polak niczego tak się nie boi jak tego że wszystko co przez wiele lat nakradł mógłby stracić w jednej chwili. dlatego tacy złodzieje unikaliby stanowisk społecznych i państwowych i kraj rozkwitałby... Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku 28.05.05, 16:44 Nieee tam, szefie, żadne kary więzienia, pojechanie po majątku, tak jak proponujesz, byłoby w pełni wystarczające - nie więzienie, a to takich jak oni zabolałoby najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabian Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.necik.pl / *.necik.pl 28.05.05, 11:38 Trzeba wyrznac to zlodziejskie plemie i wykorzenic partjniacka mentalnosc komuchow zazadzajacuch polskimi zwiazkami sportwymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.05.05, 12:30 wszyscy złodzieje czują się bezkarni,bo i przez złodziei są chronieni.. połowa sejmu to sami złodzieje i naciągacze.. a takich sku******* jak lepper powinno się deportować na białoruś.. co do włodarczyka to powinien zapaść się pod ziemię jak robak,którym i tak zresztą jest :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yokel Afera za afera IP: *.server.ntli.net 28.05.05, 13:02 W tym kraju chyba nigdy nie bedzie mozna zyc inaczej... Czy jedynym wyjsciem jest zostawienie go samemu sobie i szukanie szczescia gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus AFERY W POLSKIM SPORCIE MUSZĄ BYĆ... 28.05.05, 13:07 ...ponieważ sportem zajmuje się państwo. PZN jest urzędem, a jego prezes urzędnikiem państwowym i takie są naturalne konsekwencje. Sport powinien być tylko w prywatnych rękach i takie przekręty nie będą miały miejsca. Kogo oszukał ten prezes - państwo/budżet czyli nas., a dopiero później zawodników. Gdyby związek był prywatny mógłby (jeśli by mu się to opłacało, w co wątpię) oszikać tylko zawodników, a wtedy byłby to ich wewnętrzny problem, a nie nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r6 Jedyną grupą zawodową godną zaufania są... IP: *.futuro.pl 28.05.05, 13:09 ...prostytutki, tam "branie" jest jawne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Jedyną grupą zawodową godną zaufania są... IP: *.ulr.sth.bostream.se 28.05.05, 14:22 Chyba dawanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloodflower Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:56 ha ha ha, jak ja kocham tą Polskę, tu naprawde tylko ryby nie biora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.hel182.suomicom.fi 28.05.05, 14:58 a ja mieszkam w kraju,gdzie nie ma korupcji i JANNE AHONEN jest KING!!!! ps.gdzie jest Schuja? Dlaczego jeszcze nie napisal nic? Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku 28.05.05, 17:39 Ja tam bym sie lepiej nie czepiaj Polakow, dwa lata tez uwas nie zla aferka z sportami biegowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.hel182.suomicom.fi 28.05.05, 18:13 wtedy,to biegacze zjedli cos , co bylo juz zabronione i ich trener siedzi. zgadza sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harnaś zawsze mówiłem, że temu Włodarczykowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:19 krzywo z oczy patrzy...ja bym go "ku owcom, na hale, hej ! " a nie wpieprzać się do sportu o którym ta durna pała nie ma pojęcia !! coby się nam ino Adaśko nie wykoleił przy tym bucu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwasik Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.05.05, 17:15 wszyscy biorą włącznie z kwachem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:wszyscy biora IP: *.ventca.adelphia.net 28.05.05, 17:45 chyba jedank nie wszyscy, problem polega na tolerancji dla lapowkarzy i tych ktorzy biora, mysle ze wysoka kara dla obu stron jest najlepszym srodkiem na ukrocenie tej plagi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jf ludzie kradnijcie !!! niech zapanuje anarchia :) IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 28.05.05, 18:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Re: ludzie kradnijcie !!! niech zapanuje anarchia IP: *.ztpnet.pl 28.05.05, 19:50 pismaki nagraly jakis glos opowiadajacy pierdoly i juz mnostwo polglowkow wiesza psy na kogo popadnie-prezydenta,kraj,politykow,prezesa itd.Ciekawe kto zaplacil pismakom za zrobienie tej afery Odpowiedz Link Zgłoś
jkm8 "prezes" - sierota PRLu 28.05.05, 19:45 Oto imponujacy, PRL-owski życiorys "prezesa" - działacza sportowego od 20 roku życia (w tym wieku to się uprawia sport wyczynowo a nie działa) PAWEŁ WŁODARCZYK Prezes Polskiego Związku Narciarskiego Ur. w 1955r. w Wieliczce. Wykształcenie wyższe. Działacz narciarski od 1975 roku. Członek Zarządu od 1984 roku, w latach 1990 - 94 wiceprezes do spraw organizacyjnych, prezes od trzech kadencji. Członek dwóch komisji FIS, uczestnik obrad plenarnych FIS od 1994 roku, sędzia FIS. Od dwóch kadencji członek Zarządu PKOL. Inicjator przeprowadzenia w Małopolsce Igrzysk Olimpijskich w 2006 roku oraz "Narodowego Programu Odbudowy Skoków Narciarskich". Autor wniosku do FIS w sprawie rozgrywania osobno mistrzostw świata w skokach i kombinacji norweskiej od konkurencji biegowych. Od 1994 r. Prezes Polskiego Związku Narciarskiego. PS. Czy ktoś wie jakiej to dyscyplinie narciarskiej "sędziuje" prezes? A może ktoś go widział sędziującego? PS2. Podpowiem 'prezesowi": mistrzostwa świata w skokach przenieść na Księzyc lub na Marsa - nie bedzie kłopotów z topiącym się śniegiem. No i odległości wyciągać będą imponujące. PS3. Podpowiem 'prezesowi": w tym celu zbudować szybkobieżną windę startującą z siedziby PZN (odpada koszt budowy stacji początkowej - co za oszczędność!) i PZN we osobie j.n.p. prezesa powinien natychmiast wystąpić do FIS o przyznanie 5-letniego grantu na przygotowanie projektu koncepcyjnego: oczywiście kierownikiem zespołu byłby pan prezes z wynagrodzeniem, no powiedzmy, żeby nie przesadzać $100000 rocznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: "prezes" - sierota PRLu IP: *.chello.pl 28.05.05, 20:05 40% prowizji dla pośrednika za prawie gotową umowę z jednym sponsorem? Przecież to śmierdzi na odległość! I jeszcze przelewy łapówki, o pardon, zwyczajowej wziątki, na konto? Panie prezesie, trochę więcej inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: "prezes" - sierota PRLu IP: *.cs.ubc.ca 28.05.05, 23:44 > Panie prezesie, trochę więcej inteligencji.. Nie zartuj, spojrz na twarz, skad tu intelignecja J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek_8 Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 20:39 Wielokrotnie starłem się przekonać osoby związane z narciarstwem o konieczności delegalizacji PZN i SITN. Te dwie mafijne organizacje hamują rozwój narciarstwa w naszym kraju. Może nadszedł właściwy moment aby to uczynić. Należy powołać nową federację kierowaną przez ludzi młodych, pełnych zapału i miłości dla narciarstwa. Stare musi odejść. Koniec z PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk polski sport do kontroli, rozpoczac od PKOL i PZPN 28.05.05, 20:57 takie przewały ida we wszystkich zwiazkach sportowych , dziwię sie ze jeszcze zadna instytucja kontrolna , ani ministerstwo nie zrobiły zadnego "gestu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re:Ręka uboga? IP: *.crowley.pl 28.05.05, 21:01 A gdy Cie złapia za rekę i poślą na więzienną mękę i ogarnie Cię trwoga Ty zawsze mów że była to ręka uboga? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Wsiowe cwaniaczki z Zarządu PZN 28.05.05, 22:21 Kiedy znajomym narciarzom mówiłem,że nalezy wpuścic komando z al-kaidy które dawno sobie nie postrzelało, na zebranie zarządu PZN, moi znajomi stwierdzali, że jestem okrutnyi bezduszny. Od lat z uporem maniaka, powtarzam, że tak długo, jak w Zarządzie będą relikty komuny, tak długo będziemy świadkami stylu:wicie, rozumicie. Jak można wybrać Prezesm związku pacjenta, który nie umie sklecić zdania złożonego i wypowiedzieć tegoż zdania poprawnie??? Kiedy przypadkiem słuchałem kilka lat temu kłótni w TOZN-ie o diety pomiędzy trenerami "kumbinatorów" i " biegocy", było mi wstyd. Co to za Prezes, kóry nie jeździ na zawody krajowe, Prezes którego głównym marzeniem jest "łyknąć" na lewo kasy przeznaczonej dla zawodników..!!! Panie Włodarczyk, kiedy Pan był ostatnio na okręgowych zawodach biegowych, np. na Kubalonce? a w ogóle czy Pan wiesz gdzie lezy ta góra? Pan nawet nie jesteś taki Lepper w świecie nart, bo ten koleś przynajmniej się stara! Na solarium chodzi, płaci swoje kredyty, kasę z blokad dzieli sprawiedliwie, czyta poezje doktora Goebbelsa i posuwa sie do przodu intelektualnie. A Pan co ? nawet Pan lewej klasy nie umiesz zakosić porządnie! Skończą się wyjazdy na FIS-y do switzerlandu,skończą się zdjęcia z Panem Prezydentem do waadowic do ancla ogigloku! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Afery narciarskie najlepiej ujawniać latem. A zima 28.05.05, 22:34 kolarzy i przełajowców. Dlaczego? Bo jest wtedy duuuużo czasu na ich wnikliwe rozpatrzenie!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk okrada rząd , kradnie sld , mataczy prezio to ... 28.05.05, 23:18 dlaczego niemam to robic ja - tzw. działacz sportowy" Kradna wszyscy : kradnie sedzia, kradnie prokurator , kradnie policjant z cbś. Polska złodziejstwem i korupcja stoi . Nawet Kwasniecha i spruchniała belka nie reagują , bo by musieli wszystkich kolegów potepic i zdemaskowac .... Smieszne i smutne jednoczesnie to nasze Panstwo .... Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: okrada rząd , kradnie sld , mataczy prezio t 29.05.05, 05:40 Z czego ci ludzie beda zyc jak nie bedzie co krasc ???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloodflower Re: okrada rząd , kradnie sld , mataczy prezio t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 08:58 większośc juz tyle nakradła ze do końca zycia mogą do gory brzuchem lezec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trafor Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.05, 07:46 To tylko mała "aferka" nie ma co się podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Związki sportowe, spóldzielnie do weryfikacji. IP: *.localdomain / 80.50.169.* 29.05.05, 08:19 Czerwona banda traktuje związki sportowe jako lenno. Feudalni panowie na włościach dbający tylko o swoje interesy. "Miś" wiecznie żywy. To z tego skorumpowanego od zawsze w Polsce sportu kwach przeniósł złodziejskie maniery do świata poltyki. W Polsce nie jest potrzebne ściągnięcie cugli, to za mało. Dopóki nie pozbędziemy się czerwonej bandy, dotąd będziemy dziadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku IP: *.altec.pl / *.altec.pl 29.05.05, 09:14 Ty jasnowidz ,a ja ci powiem ze jak dojda do wladzy ,Kaczory, Rokity,Tuski ,Lepery,Gertychy ,to nawet nie bedziesz wiedzial kiedy tego Panstwa nie bedzie ,a za kadencji Kaczorow to sie juz ubieraj na wyprawe do Moskwy bo wojna napewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Przegląd zainteresuj się PZŻ, Aeroklubami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:23 To "czubek góry lodowej" tego co dzieje się w związkach sportowych opanownych przez komuchów. Sam wiem z racji uprawiania rekreacji pod żaglami co wymyśla PZŻ (posiadam zawodowe uprawnienia morskie i śródlądowe, ale bez patentu PZŻ to nawet po mazurach mi pływać nie wolno, ale mogę dowodzić statkami pływającymi po oceanach), koledzy moi lotnicy opowiadają mi co dzieje się w Aeroklubach. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf Re: Afera korupcyjna w narciarskim związku 29.05.05, 11:15 pieknie prezes bierze lewizne. prezes ma kłopoty z pisaniem umów. prezes ma kłopoty z menadzerami. prezes chciał usunąc trenerów skoczków. czyli taki prezes powinien byc co najwyzej prezesem swojego brzucha bo to akurat wychodzi mu pieknie. a fotel prezesa mam nadzieje ze zamieni w szybkim czasie na wiezienna cele!!! Odpowiedz Link Zgłoś