Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ronaldinho nie chce odchodzić z PSG

IP: *.chello.pl 22.07.02, 16:52
    " Brazylijczyk Ronaldinho zapewnia kibiców Paris-Saint-Germain, że nie ma
    zamiaru opuszczać tego klubu, bo świetnie się czuje w stolicy Francji.
    Gwiazdor ostatnich Mistrzostw Świata i jednocześnie członego zespołu
    tryumfatorów imprezy powrócił właśnie z trzytygodniowych wakacji i rozpocznie
    treningi z kolegami z klubu.

Ronaldinho od razu po przylocie musiał dementować pogłoski o tym jakoby
    szukał sobie nowego pracodawcy. "To wszystko to tylko są plotki w mediach nie
    majace żadnego pokrycia w rzeczywistości. W Paryzu czuję się jak w domu -
    szczególnie teraz kiedy do zespołu dołączyli moi dwaj rodacy Andre Luiz i
    Paulo Cesar, których znam od dawna." - powidział piłkarz dziennikowi L'Equipe.

"Jesteśmy tu po to by wygraywać dla tego klubu tytuły - wierzę w tę
    drużynę." - powiedział dwudziestodwuletni pomocnik PSG. Na podparyskim
    lotnisku powitano Ronaldinho z wszelkimi honorami - był mer miasta i tłumy
    miszkańców."
    I TAK MA BYĆ !!!!!

Obserwuj wątek
      • luxc Re: Ronaldinho nie chce odchodzić z PSG 22.07.02, 18:02
        Marnuje się tam... Może w lepszej lidze rozwinąłby się jeszcze bardziej...
        • Gość: banita Re: Ronaldinho nie chce odchodzić z PSG IP: *.chello.pl 23.07.02, 13:07
          Jakby tak kombinować, to najlepiej żeby od razu wszyscy najlepsi przeszli do
          Realu, Barcelony, MU i Bayernu, a resztę klubów rozwiązać bo i tak nie było by
          o co grać. Jakoś reprezentacji Senegalu nie przeszkadzało, to że w całości
          grała w lidze francuskiej i o dziwo ta liga nie zmarnowała ich talentów.
          Zmarnował to się mój drogi na przykład Wojtek Kowalczyk, a przecież grał w
          Hiszpanii ! Wszystko tak na prawdę zależy od człowieka. A niech okaże się, że
          PSG zajdzie daleko w Pucharze UEFA, a nawet i go wygra, wtedy sam pierwszy
          bedziesz mówił, że ten czy tamten się marnuje i lepiej jakby przeszedł do PSG.
          Obecna czołówka nie ma monopolu na bycie na zawsze najlepszym i "mały ruch w
          interesie" piłce na pewno nie zaszkodzi. Ale cóż może to kwestia podejścia.
          Mnie na przykład denerwuje polityka Realu Madryt który kompletuje sobie
          ultramedialną drużynę gwiazd. Owszem mistrzostwa świata pokazały, że
          wyrównywanie poziomu za wszelką cene to nie najlepszy pomysł, ale stagnacja
          lepsza nie jest. A ten cały hiszpańko-angielski dyktat już mi się trochę
          przejadł.
          • luxc Re: Ronaldinho nie chce odchodzić z PSG 24.07.02, 12:52
            Gość portalu: banita napisał(a):

> Jakby tak kombinować, to najlepiej żeby od razu wszyscy najlepsi przeszli do
            > Realu, Barcelony, MU i Bayernu, a resztę klubów rozwiązać bo i tak nie było
            by
            > o co grać. Jakoś reprezentacji Senegalu nie przeszkadzało, to że w całości
            > grała w lidze francuskiej i o dziwo ta liga nie zmarnowała ich talentów.
            > Zmarnował to się mój drogi na przykład Wojtek Kowalczyk, a przecież grał w
            > Hiszpanii ! Wszystko tak na prawdę zależy od człowieka. A niech okaże się, że
            > PSG zajdzie daleko w Pucharze UEFA, a nawet i go wygra, wtedy sam pierwszy
            > bedziesz mówił, że ten czy tamten się marnuje i lepiej jakby przeszedł do
            PSG.
            > Obecna czołówka nie ma monopolu na bycie na zawsze najlepszym i "mały ruch w
            > interesie" piłce na pewno nie zaszkodzi. Ale cóż może to kwestia podejścia.
            > Mnie na przykład denerwuje polityka Realu Madryt który kompletuje sobie
            > ultramedialną drużynę gwiazd. Owszem mistrzostwa świata pokazały, że
            > wyrównywanie poziomu za wszelką cene to nie najlepszy pomysł, ale stagnacja
            > lepsza nie jest. A ten cały hiszpańko-angielski dyktat już mi się trochę
            > przejadł.

Dobra, czuję się przekonany - w końcu na MŚ i w eliminacjach pokazał, że już
            jest bardzo dobry mimo, że gra we Francji.
            pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka