Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

puchar jest pusty

16.06.05, 16:00
    wielkie napinanie sie i przywalanie... a ossszzo w sumie chodzi... przeciez
    ten puchar jest pusty... mam za zle liczce tego ze nie wystawial rezerwowego
    skladu na puchar... wiele bylo o szkoleniu mlodziezy w wisle... no i gdzie
    ono, cholera, jest??????
    Obserwuj wątek
      • Gość: yeti Re: puchar jest pusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:07
        Puchar jest pusty a król jest nagi. Czyli wszystko do bani.
        • Gość: Porter Re: puchar jest pusty IP: 213.241.56.* 16.06.05, 16:22
          > Puchar jest pusty a król jest nagi. Czyli wszystko do bani.

A Bania ma propozycję z Cypru.
      • Gość: Porter Re: puchar jest pusty IP: 213.241.56.* 16.06.05, 16:21
        ...dostało z Lechem.
        Jeśli mam być zupełnie szczery, mam wiele podziwu dla władz Wisły. Naprawdę.
        Wisła Kasperczaka grała świetnie w Polsce, ale w Pucharach była bita przez byle
        kogo. Krótko mówiąc, drużyna była zdecydowanie zbyt droga w stosunku do
        osiąganych efektów. Właściciele postanowili więc odsprzedać najdroższych
        zawodników (nie wszystkich - Kłosa, Majdana i Cantoro, na pewno zostawią),
        dokupić trochę młodych wilczków, oddać ich pod opiekę wytrawnego taktyka
        Wernera Liczki (który naprawdę ma dużą wiedzę trenerską - każda prowadzona
        przez niego drużyna gra w identycznym stylu, więc nie ma tu miejsca na
        przypadek). W ten sposób uniknięto tego, co w Legii trwa od dwóch lat z
        okładem: stopniowego wchodzenia przez drużynę w fazę schyłkową i związanego z
        tym stopniowego pogarszania wyników. Wisła zdobyła majstra, rozwiązuje de facto
        pierwszą drużynę, a teraz tworzy ją na nowo od podstaw wykorzystując graczy,
        którym się jeszcze chce i wspomnianych nowych. Ja wcale nie jestem przekonany,
        że w eliminacjach LM Wisła Liczki zagra gorzej, niż Wisła Kasperczaka. Jak
        dobrze pójdzie, okaże się, że zmianę wykonano nie pogarszając wyniku sportowego.
        • Gość: yeti Re: puchar jest pusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:41
          To jest wszystko pieknie. I gdyby tak bylo, jak piszesz to by zlego slowa na
          Liczke nie powiedzial. Tyle tylko ze Liczka nie poprawil przez pól roku zadnego
          elementu w grze Wisly. Ani ataku ani pomocy, ani obrony, ani woli walki ani
          umiejetnosci taktycznych czy czysto pilkarskich -technicznych. On to wszystko
          pogorszyl. Do tego nie wprowadzil do Wisly zadnego mlodego zawodnika
          (Blaszczykowski jest ewenementem). Ja nie pamietam szczerze mowiac ani jednego
          dobrego wystepu np Brozka. Jak do tej pory to jest tak ze jak Zurawski i sp-ka
          ma ochote do gry to Wisla gra dobrze i wygrywa wysoko. Jak oni do gry ochoty
          nie maja to jest tak jak z Legia. Naprawde ja nie widze zadnego swiatelka w
          tunelu, bo Zurawski juz gral nie bedzie a Liczka z tego co mu zostaje nie
          potrafi sklecic nic sensownego. Ani nie potrafi zagonic zawodnikow do
          zap..ania, ani nie potrafi tak ustawic gry zeby pomimo braku checi wygrac mecz.
          Jesli sie myle to oswiadczam uroczyscie ze zjem wlasny krawat. Ale moim zdaniem
          najwieksza kotwica w Wisle jest wlasnie Werner Liczka.
          • Gość: yeti Re: puchar jest pusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:45
            A tak poza tym. Ja dosc czesto przejezdzam przez Cichy Kacik. Tam jest boisko
            treningowe Wisly. I dosc czesto przystaje i patrze co tam sie wyrabia. Uwierz
            mi. Gdyby tam Liczki nie bylo to pewnie nikt z zawodnikow nie zauwazylby tego
            faktu.
            • Gość: Porter Re: puchar jest pusty IP: 213.241.56.* 16.06.05, 16:51
              Ja myślę, że Cupiał na coś liczy. Gdyby tylko chciał, żeby było taniej, to
              zostawiłby Kasperczaka, a wyprzedałby graczy.
              • Gość: yeti Re: puchar jest pusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:59
                Cupial wie tyle ile mu powie Praski. A Praski mu powiedzial ze kasper jest be a
                Liczka to cool trener. I do tego tani. Wszyscy wiedza ze Kasper mial zatargi z
                Praskim o transfery. Scislej mowiac Praski chcial sprzedawac tanio. A jak sie
                sprzedaje takiego Zurawskiego za milion euro to zawsze jest jakas dzialka pod
                stolem. Kasperczak sie nie zgadzal.Dopoki mial wyniki to Cupial go lubil. Po
                wpadce z Tibilisi stracil atuty i wylecial. Teraz jest Liczka, ktory nie ma nic
                do gadania. No i sie zaczelo. Szymkowiak juz jest wart 3 razy tyle ile za niego
                dostali. Przyjdzie kolej na nastepnych.
                • Gość: Porter Re: puchar jest pusty IP: 213.241.56.* 16.06.05, 17:00
                  Teraz robisz debila z Cupiała, a złodzieja z Praskiego. Z całą pewnością Cupiał
                  debilem nie jest, a do tendencji do brania działek pod stołem przez Praskiego
                  nic nie wiemy. Ani Ty, ani ja.
                  • Gość: yeti Re: puchar jest pusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:11
                    Oczywiscie. Ale faktem jest to ze najwiekszy wplyw na Cupiala ma Praski. Faktem
                    jest rowniez to ze Kasperczak nie zgadzal sie na sprzedaz zawodnikow. I faktem
                    jest to ze Praski mial mu to za zle. Nastepnym faktem jest to ze Praski chcial
                    sprzedac Szymkowiaka za 500 tys euro a kasperczak chcial 2 500 tys. I
                    zablokowal ten transfer. Po klesce z Dynamem kasperczak stracil wszelkie atuty.
                    Nie zgadzal sie na sprzedaz wiec spowodowal straty. Odpadl z pucharu wiec
                    spowodowal straty. Nie mial sie czym bronic i Praski wygral. Oczywiscie ja nie
                    moge polozyc glowy ze Praski bierze kase pod stolem. No ale jakos mi sie to
                    uklada. Dodajmy do tego transfer Gorawskiego, ktorego Wisla oddala za darmo bo
                    gosc siedzi na lawce w polaczeniu z czestymi wizytami w Moskwie Basalajow
                    (pojechali napic sie wódki). Za duzo tego jak dla mnie.No ale jak zwykle moge
                    sie mylic.pzdr.
                • Gość: Cyfra Re: puchar jest pusty IP: *.g.pppool.de 16.06.05, 18:31
                  Yeti nie zapominaj ze Cupial ma bardzo madra corke i ziecia...Oni wiedza
                  wszystko co wiedziec powinni!Mozesz byc pewny wiem co mowie...
      • a.adas Re: puchar jest pusty 16.06.05, 16:23
        Oj, rezerwy Wisły to powoli juz tylko mit. I to "zasługa" Kasperczaka, jak i
        spora częśc dzisiejszych problemów Liczki. A rezerwiści Wisły to niemal w
        komplecie byłe wielkie nadzieje polskiej piłki, od Brożków po Kwieka. I jeżeli
        przyszłosezonowa Wisła nie będzie nie będzie autorskim pomysłem Liczki (albo
        innego trenera) to Janas jesienią będzie mieć problem.
        • Gość: mmm Re: puchar jest pusty IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 16.06.05, 18:17
          Nie, no co Ty mowisz. Przeciez to Wisla ma problem z reprezentacja. Co Liczka pouklada druzyne, to jada na reprezentacje, graja innym systemem i przyjezdzaja rozstrojeni.
          • a.adas :))) 16.06.05, 19:04
      • Gość: Razorfan Re: puchar jest pusty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:40
        Ja sie nie zgadzam pp to powinny byc dla wszystkich klubow rozgrywki niemal
        priorytetowe. Nie wiem czemu kibice Wisly 2 rok z rzedu lykaja taka olewka ze
        strony swoich pilkarzy w tych rozgrywkach.
        Po pierwsze jest to jedna z niewielu szans zeby pokazac sie publicznosci poza
        c+ i stadionami a przeciez wszystkie kluby (a szczegolnie najlepsze) chca
        przyciagnac nowych kibicow.
        Po drugie rozgrywki polscy pilkarza graja malo meczow i pomysly zeby odpuszczac
        sobie pp sa chore.
        Po trzecie pp jest czesto o wiele bardziej emocjonujacy niz liga. Juz dawno nie
        widzialem tak dobrego (i emocjonujacego) meczu jak Grociln Legia w wykonaniu 2
        polskich druzyn. Tempo bylo bardzo duze a poziom co najmniej zadowalajacy, zas
        emocji co niemiara. Dodatkowo takie mecze to przetarcie przed rozgrywkami
        pucharowymi. Z wczorajszego meczu np. Groclin powinien wyciagnac wnioski ze
        kondycja to jeszcze nie jest ich mocna strona. W pucharach graja lepsze druzyny
        od LEgii i one beda potrafily wykorzystac calkowita zadyszke grodziszczan.
      • Gość: colt Narzekacze znajdą się zawsze... IP: *.chello.pl 16.06.05, 19:21
        Niestety narzekacze znajdą się zawsze. jakby liczka wstawił z 5 rezerwowych to
        też byłyby pretensje czemu to zlekceważył puchar Polski. A ja napisze tyle-
        wczoraj mogliśmy obejrzeć 2 bardzo dobre mecze- na bardzo dobrym poziomie jak
        na Polske, w dodatku z emocjami do samego końca. Jedne z najlepszych w całym
        sezonie ligowo-pucharowym. A swoją drogą dziwi mnie ta chęć lekceważenia PP
        zarówno przez część środowiska piłkarskiego jak i przez część kibiców. Z jednej
        strony narzeka się że sezon w Pl jest króciutki, mało spotkań, z drugiej
        właśnie to lekceważenie. Oby więcej takich meczów jak oba środowe. A runda
        wiosenna w lidze niestety była bardzo nudna...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka