Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czym żużel ustępuje kopanej.?????

11.07.05, 16:47
    Kupiłem dziś sobie dziś Przegląd Sportowy i szlag mnie trafił...w kopanej
    same transfery i afery, i wszystko to zajmuje 11 stron..o GP na żużlu i
    świetnym występie Jarka - 1 strona.....dla porównania np. o Tour De France -
    kategoria Pro Tour - 3/4 strony.
    Zmusiłem się do napisania krótkiego maila do redakcji, ale znając życie nic
    sobie z niego nie zrobią.
    I tu mam propozycję. Może niech każdy komu leży na sercu dobro naszego żużla
    napisze kilka słów do redakcji (redakcja@przeglad.com.pl)...może wtedy coś
    się zacznie dziać...mam nadzieję, ale jak wiadomo nadzieja matką....ech....
    Obserwuj wątek
      • Gość: apsik Dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:09
        Dobry pomysł - jeżeli będziemy redakcjom gazet sportowych zwracac częsciej
        uwagę, pokażemy ilu jest fanów żużla i może w koncu na żużel będzie się zwracac
        więcej uwagi.
        • Gość: kolabor Re: Dobry pomysł IP: *.torun.mm.pl 11.07.05, 18:32
          Mam mieszane uczucia. Również niejednokrotnie mnie wqrzały zestawienia 15 stron
          o piłce oraz pół strony o żużlu, ale co by tu dużo mówić, nasz żużel jest w
          przeważającej części lokalnym sportem. W gazetach bydgoskich czy toruńskich
          żużla mamy ho ho i jeszcze trochę, bo w naszym regionie piłkę bijemy na głowę
          (dodatkowo sprzyjającym faktem jest, że sama kopana kuleje). Podobnie będzie w
          Cz-wie, Lesznie, chwilowo może Wrocławiu (bo Śląsk ciut słabiej), ale
          popularnością na skalę kraju to my piłki niestety nie przebijemy. Wystarczy
          policzyć tory żużlowe w Polsce... będzie tak z 30 (z nieczynnymi). Boisk
          piłkarskich jest...yyy... ciutkę więcej :).
          W sumie ja tam wolę wejść na sportowefakty.pl i mam ładny, obszerny dział o
          żużlu. A przegląd sportowy nawet w sprawach piłki nie jest dla mnie specjalnie
          atrakcyjną gazetą.
          pozdrawiam
          • Gość: heart Re: Dobry pomysł IP: *.eu.org 11.07.05, 19:40
            Niestety masz rację.
            • elias26 Re: Dobry pomysł 11.07.05, 20:40
              byłem na meczu bydgoszczy z apatorem i sie w tym sporcie zakochałem, pozdro ze
              swiecia dla kiboli poloni, kiedy nastepny mecz w bydzi sie odbedzie i z kim jada ??
              • dk310 Re: Dobry pomysł 12.07.05, 08:34
                racja..kopana jest sportem bardziej masowym, wystarczy piłka, kawałek ziemi i
                już...ale jeśli gazeta nazywa się "Przegląd Sportowy", to niech równo traktuje
                wszystkie liczące się dyscypliny sportowe...
      • salmiok Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? 12.07.05, 08:46
        Witm,
        Pozwolę sobie odpowiedzieć na to poniekąd retoryczne pytanie "czym żużel
        ustępuje kopanej?"
        W kwestii sędziowania: żużel stara się dogonić kopaną pod względem "poziomu"
        sędziowania, ale biorąc pod uwagę ostatnie afery korupcyjne sędziów
        piłkarskich, mimo wszystko daleka jeszcze droga.
        W kweswtii kibiców: niestety nasi kibice nie dostarczają mediom
        tylu "materiałów" co kibice Lecha, Widzewa, Arki Gdynia, czy Legii. To
        specjalnie dla nich robi się programy w TV publicznej i zaprasza wybitnych
        Polaków dla podniesienia rangi tego "zjawiska". My na stadionach zachowujemy
        się "niestety" jak wycieczka emerytów w muzeum.
        W kwestii "poziomu" sportowego: I tu także mam przykrą wiadomość: znów piłka
        bije żużel na głowę. Mam na tu na myśli sukcesy naszych klubów w Europejskich
        Pucharach. Ponadto należy przypomnieć w jak znakomitych klubach zagranicznych
        grają nasi rodacy: Rapid Wiedeń, Trabzonspor czy Bochum to regularnie walczący
        o najwyższe miejsca w Champions League. Jedyny Dudek przynosi "wstyd"
        pozostałym grając w jakimś angielskim średniaku, no ale niedługo to się
        zmieni...
        Podsumowując, nie mamy szans... ale, jest pewna nadzieja, sądzę że takie
        wydarzenia jak ostatnio w Lesznie czy głośna sprawa Panów Tomków z zeszłego
        roku mogą nakręcić koniunkturę i zwrócić większą uwagę mediów na naszą ulubioną
        dyscyplinę sportu. Można także zasugerować naszym zawodnikom, by prowadzili
        bardziej "sportowy" tryb życia a włodarzom klubowym i sędziom by częściej brali
        w swoje ręcę "sprawy sportowe" i nie kryli się z tym przed mediami. Pozdrawiam
        • Gość: iks Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:52
          No to nam Salmiok zaserwowal ladny kawal literatury. Ale w 1 chyba sie nie
          zgadzamy: to my kibice zuzla dostrzegamy nasza wyzszosc nad kibicami kopanej.
          Niestety innego zdania jest np telewizja, ktora niedawno robila program o
          rozrobach kibicow na... stadionie zuzlowym w Toruniu. Wg mnie dzialacze
          miejscowego klubu dali ciala wpuszczajac TV na stadion. W taki sposob TV
          wrzucila nas do 1 kotla i zniszczyla 1 z wazniejszych elementow
          naszego /zuzlowego JA
          • salmiok Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? 12.07.05, 13:10
            Jasne że tak jest... ten tekst był tendencyjny. Co do TV to nie wiem bo nie
            widziałem programu. pzdr
            • rok1978 Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? 12.07.05, 17:48
              Zwroćcie uwagę jeszcze na jedną rzecz.
              Obejrzysz sobie meczyk pilkarski w telewizji, ponarzekasz na gre Polakow i
              mozesz za chwile wyjsc na boisko i pokazac jaki to z Ciebie Zidane :)
              A co zrobisz po meczu zuzlowym? :)
              Nie wiem jak Wy, ale ja nie mam toru przed blokiem, a i kasy na jawe bym nie
              uzbieral :)
              --
      • marzena5 Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? 12.07.05, 18:06
        ja tam nie wiem wole chyba meczyk pilki nożnej ...a swoją drogą co wy faceci
        wolicie w tym sporcie ...w kółko jeżdża i nic poza tym, pare defektów upadek i
        to ma być podniecajace .... nie wiem ... a tak nawiasem mówiąc zawsze stawiam
        na rickardssona ciesze sie ze w tym roku bedzie mistrzem a crump niech
        spade ... :)))
      • marzena5 Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? 12.07.05, 18:25

• Gość: bydgoszczanka Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:25
          Fakt faktem jest ,że w TV, oraz gazetach dyskryminuje się żużel, ale dla mnie
          żużel jest zawsze numer jeden. Według mnie kopana jest zabardzo szmaciarska w
          polskim wykonaniu, jeszcze trochę kopanej na światowym poziomie zniose , ale
          nic po zatym. I nie zgodze się, że żużel jest sportem regionalnym bo znam
          ludzi , którzy nie mają u siebie ośrodków żużlowych , ale kochają żużel i
          jeżdżą na mecze do innych miast. Żużel jest po kopanej najbardziej lubianym
          sportem w Polsce , ale media tego nie rozumieją. A i zalety ma duże :
          nie ma chamstwa i debilizmu
          jest czysty nie ma az tylu afer
          rodzinny mozna zabrac ze soba nawet male dziecko bez obawy ze ktos ci da po ryju
          a do Marzenki to żużel może być podniecający , jest walka , są emocje, ale tego
          nie zrozumie nikt kto nie byl nigdy na stadionie, a w telewizji to nie to samo
          pierwszy raz na żużlu byłam 10 lat temu i od razu zakochałam się w tym sporcie,
          teraz chodzę na każdy mecz mojej kochanej Polonii Bydgoszcz i jestem wręcz
          fanatyczka tego sportu.
          • salmiok Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? 12.07.05, 22:31
            Cieszę się ze słyszę takie słowa od kobiety:) Swoją drogą ile kobiet chodzi na
            żużel a ile na piłkarską ekstraklasę? Tak duża liczba kobiet na stadionach
            żużlowych zapewne wpływa w jakimś stopniu na kulturę dopingowania męskiej
            części widowni, za co Wam Panie dziękuję!
            • Gość: Szrek Re: czym żużel ustępuje kopanej.????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:45
              Jestem za żużlem na dobre i na złe. Ale piłkarzy bezcześcić nie pozwolę. I nie
              dziwię się piłkarskim kibicom, że nerwów dostają i wszystko rozp... co im pod
              bejzbola podleci. No bo zobaczcie: biega sobie 22 facetów za kawałkiem
              napompowanej skóry, która wielu z nich w czasie gry spada na głowę, a jakby tego
              było mało to jeszcze jeden frajer za nimi biega na nich gwiżdże a dwóch jego
              kumpli na nich wymachuje szturmówkami. Tres jak cholera. I to chyba z tego
              powodu płacą piłkarzom takie wysokie odszkodowania
              • Gość: APSIK hehehe... Szrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:25
                No ja nie moge, zawsze rozbawisz mnie na tym forum. Za co Ci bardzo dziękuję,
                bo czasem mam ochote wybuchnąc z powodu niektórych opinii. Dzięki za odrobine
                humoru przy tak poważnych tematach :)
                • Gość: Szrek Re: hehehe... Szrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:39
                  APSIK - na zdrowie, dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka