Gość: bazyliszek Zmarł Andrzej Grubba IP: *.chello.pl 21.07.05, 15:26 strasznie smutna wiadomość. mało który zawodnik był takim symbolem swej dyscypliny jak pan Andrzej. kondolencje dla rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Zmarł Andrzej Grubba 21.07.05, 15:43 przegrał, mimo świetnej walki, tego decydującego seta... :c( a jeszcze niedawno mówił, że nie da się choróbsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Zmarł Andrzej Grubba IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.05, 21:28 Smutno mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Zmarł Andrzej Grubba IP: *.crowley.pl 21.07.05, 16:07 ogromny zal! trudno w to uwierzyc. jeszcze wczoraj gralismy z mezem w tenisa stolowego i wspominalismy naszego mistrza. a dzis....:((( niech w koncu lekarze znajda lekarswto na raka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa Re: Zmarł Andrzej Grubba IP: 62.173.207.* 21.07.05, 16:34 a jeszcze dwa lata temu komentował mistrzostwa świata z paryża.... Pokój Jego duszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uLtI Re: Zmarł Andrzej Grubba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:35 Lza mi sie w oku kreci...Zegnaj Mistrzu....Zagraj w tenisa stolowego z Panem Bogiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Zmarł Andrzej Grubba 21.07.05, 19:49 Swego czasu p.Andrzej grał mecz w którym poczas jednego z setów grał takie piłki, że musiał wyjśc za bandy reklamowe czy ktoś pamięta co to był za mecz? Chętnie zobaczyłby jeszcze raz bo taki właśnie mam obraz Andrzeja Grubby.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batafuko Re: Zmarł Andrzej Grubba IP: *.chello.pl 21.07.05, 22:15 utkwił mnie w pamięci mecz na jakimś turnieju w Polsce (lata 80-te), gdzie Andrzej miał problemy ze swoim przeciwnikiem, teoretycznie słabszym.Oczywiście, pojawiły się głupie docinki od kibiców z trybuny. potrafił ich opieprzyć (oczywiście pełna kultura, choć miał nerwa, że nie wiem :) ).A potem robił swoje.miał charakter.prawdziwy sportowiec. może jeszcze się takich doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Zmarł Andrzej Grubba IP: *.rzeszow.mm.pl 21.07.05, 21:58 Do konca zycia bede pamietal jego mecz o tytul mistrza Europy w mikscie gdzie gral wraz z Holenderka Bettine Vriesekoop.To byl rok 81 czy 82 .Tego akurat nie jestem pewien.W kazdym razie strasznie sie cieszylem z tego sukcesu.Pozniej rowniez.To byl swietny gosc.Dla mnie byl odpowiednikiem Wlodzimierza Lubanskiego w pilce noznej.Szkoda czlowieka,ale tez trzeba wierzyc,ze gdzies w innym wymiarze patrzy na nas i jest szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zmarł Andrzej Grubba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:47 co to były za wspaniałe chwile, mecze Grubby i te momenty gdy oddawał decydujące punkty przyznając się do błędu... szkoda, że go nie ma już, jedyny taki sportowiec, jedyna taka osobowość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Zmarł Andrzej Grubba IP: *.aster.pl 22.07.05, 00:12 Od rana nie mogę się pozbierać. Gdy przeczytałam o Jego śmierci, to pomyślałam sobie, że to niesprawiedliwe: dlaczego odchodzą przedwcześnie tacy jak ON. Pełen energii, uśmiechnięty, tyle dobrego zrobił dla nas. Może gdyby nie wyjeżdżał do tego Szanghaju...wiadomo, w samolocie, może różnica ciśnień, tamtejszy klimat, może... Płakać się chce. ['] ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Znałem Pana Andrzeja osobiście IP: *.chello.pl 22.07.05, 00:58 I nie piszę tego żeby się chwalić (coby niektórzy opatrznie nie zrozumieli). Wielki sportowiec, ale przede wszystkim wielki człowiek, dźentelmen, pasjonat. Niech spoczywa w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Andrzej Grubba 1958 : 2005 22.07.05, 02:31 Wciąż umierają świetni goście; W zeszłym roku Zdzich Ambroziak, ostatnio Piotr Nowak teraz Amdrzej. Rozmawiałem z nim latem ubiegłego roku w Sopot - wesoły na luzie, nie pogniewał się o przerwanie mu spotkania, a tu -|- , normalnie czarna rozpacz. -|- Odpowiedz Link Zgłoś