Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Armstrong wygrał czasówkę

23.07.05, 18:13
    No to Francuzi pewnie znowu wściekli. W zeszłym roku prześladowali go
    ciągłymi kontrolami i i tak wygrał. Teraz nazwet na chwilę nie oddał
    prowadzenia. To wielki sportowiec a żabojady dowodzą swojej małości
    nienawidząc go tylko dlatego, że jest Amerykaninem.

G.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mixer Pech Rasmussena IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 23.07.05, 18:24
        Żal Duńczyka i jego mechanika;) na pewno wyleci z Rabobanku. Armstrong znów pokazał klase i wygrał. Brawa
        • 2aigel GRATULACJE!!! 23.07.05, 18:37
          Coś niesamiowtego!
          • superpole Re: GRATULACJE!!! 23.07.05, 20:07
            To juz jest nudne. Nastepnym razem powinni zakazac mu startu.
            • Gość: tyggg A które miejsce ma najlepszy Francuz w tym wyścigu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:12
              A które miejsce ma najlepszy Francuz w tym wyścigu? W Pierwszej 10ce go nie ma.
      • Gość: greg Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:38
        ciekawe co ten pedzio tygrys będzie wieszczył w przyszłym roku, jak wygra
        Basso.. a Rasmusen po prostu jest kiepskim czasowcem i spalił się (psychicznie)
        na tym etapie
        • Gość: ex Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.05, 23:03
          To że spalił się psychicznie to jedno ale jak oglądałem na eurosporcie jak 3
          razy mu mechaniory zmieniają rower (próba zmiany opony, zmiana roweru, poprawki
          przy kole które sam zawodnik robi - bo mechanior zle zabezpieczył i nie
          podjechał na czas, i wymiana roweru na naprawiony w którym chyba przed drugą
          wywrotką hamulec tylny nie łapał dobrze - zobacz jak hamował na końcu przednim
          i przez kozę fiknął) to żal mi serce ściska bo brakło mu 8-10 sekund coby tak
          daleko nie spaść.
          Wielkie brawa że dojechał.
          ex

a wyścig po pirenejach nudny do bólu - na końcówkę zostaje czołowa czwórka z
          której najpierw odpada rasmusen, potem ulrich i dojazd do mety.
      • aureliapiechowiak Re: Armstrong wygrał czasówkę 23.07.05, 18:49
        To było do przewidzenia że Armstrong bedzie dziś pierwzy pokonał swoich
        głównych rywali na pierwszej czasówce pokazując im klasę....tylko przez tego
        buta przegrał z Zabriskiem; dziś ZABRISKIEGO nie było i tylko on mógł to
        wygrać. WIadomo tez było że Ullirch wygra rywalizację z Rassmusenem, szkoda
        tylko że dzisiejszy dzień był dla niego aż tak pechowy. NIe jest najlepszym
        czasowcem ale to co dziś mu się przydażyło to naprawdę wielki PECH......I'm so
        sorry... ale dziś mój lider, idol i bohater triumfuje i jestem z tego powodu
        szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: spokoś Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.chello.pl 23.07.05, 19:03
        I dobrze tak żabojadom! Ich problem, że nie potrafią docenić prawdziwego
        mistrza. Cierpią na zbiorową manię wielkości i kompleks, że tak naprawdę nie
        mają do niej podstaw, bo na każdym kroku pokazują, jacy są malutcy...
        A Lance wygrał spokojnie, pewnie, bez szarpania się i nerwowych posunięć. Niech
        żyje!!!
        • maclaren amen 23.07.05, 19:38
          wolałbym, żeby ullrich wygrał, no ale niech lance wygra choć jeden etap w tym
          roku. tak czy owak cieszę się, ze jutro zobaczę go na trasie po raz ostatni i z
          wielkim zniecierpliwieniem będę czekał na przyszły TdF, który będzie ciekawszy
          przynajmniej z jednego powodu - będzie inny zwycięzca. szanuję armstronga za to
          co zrobił, ale nie mogę już na niego patrzeć.
          pragnę ciekawego wyścigu i mam nadzieję, że wszyscy wielcy trafią w przyszłym
          roku z formą i będziemy mieli wyścig pełen emocji.
          pozdrawiam kibiców lanca - dziś wasze święto oraz kibiców ullricha - nie
          pzrejmujmy się, przyjdą lepsze czasy.
          • Gość: mat Re: SENSACJA!!!!! IP: *.columbuslibrary.org 23.07.05, 19:57
            To tylko trik-ostatni wyscig i wycofuje sie. W przyszlym roku, w marcu Lance
            zmieni decyzje i postanowi znow po raz ostatni jechac w Tour de France. Znamy
            te sztuczki i nie nabierze nas. Beda wiec pytac, pisac i zastanawiac sie cze to
            ostatni France wyscig. Lance to lubi.
            • Gość: fan Re: SENSACJA!!!!! IP: *.5.15.vie.surfer.at 23.07.05, 20:13
              jakzes taki madry to sam wsiadaj na rower
            • Gość: kutach Re: SENSACJA!!!!! IP: *.welnowiec.net 23.07.05, 20:47
              Nie zgadzam sie z toba.twoja wypowiedz swiadczy o wielkeij ingnorancji i braku
              wyczucia.Lance jest najwiekszym kolarzem i jesli tak mowi to tak bedzie.On ma
              glowe na karku i jest intligentny.Chce skonczyc jako mistrz a za rok to juz nie
              wiadomo co bedzie.Wydaje mi sie,ze to jesgo ostatni slowo bo on wie jak konczyc
              w przeciwienstwie do co niektorych:PPPPP
            • xxx131 Re: SENSACJA!!!!! 23.07.05, 21:02

Nie sadze ze z Amstronga (tak sie pisze?) az taki Cimoszewicz...
            • Gość: Hubertus Re: SENSACJA!!!!! IP: *.wirtualny.dzierzoniow.pl 23.07.05, 22:29
              obawiam się ze masz racje i wcale bym sie nie zdziwieł w tym roku wygral doś
              łatwo 1 czasówka przegrana na siłe - aby tylko nie jechac na żółto 2 sek to nie
              duzo do odrobienia potem pech zabryskiego i kurcze jechał na żółto oddał
              koszulke bo chciał a dziś znów pokazał klase
              wg mnie Rassmussen tak sie zdenerwował tym 1 upadkiem ze chciał za wszelką cena
              nadrobić bo liczy sie każda sekunda - niestety szarże skończyły sie fatalnie
              wielka szkoda ze strcił az tak wiele - nie jedzie sie na 3 pozycji i traci 4 na
              ostatnim etapie - nie w TDF
              tak patrzyłem na Urllicha jak oddycha jak ryba ciężko - ale pojechał bardzo
              dobrze - widac ze w tym roku był kilka kilo za cieżki - na ekranie wydawał sie
              byc grubszy :)
      • Gość: Pan Tygrys Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.chello.pl 23.07.05, 20:45
        Jestem prorokiem , tak jak wczoraj mówiłem Kokstrong wygra. Więcej już tego Pana nie zobaczymy .......mam nadzieje. Gratulacje dla Ullricha. Jutro będzie mowa końcowa.
        • Gość: kutach Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.welnowiec.net 23.07.05, 20:50
          ty cw..u jeden.Nie maz zadnych kurfa dowodo glupku jesli nawet uci ich nie
          znalazla.Jesli masz takie podejrzenia to dotyczyc musza calego peletonu glabie
          jedenA Ulrich to glupek i tyle.Pies go tracal i tyle.Nic juz nie wygra dobrze,ze
          winokurow odchodzi z T-mobile i nie bedzie robil na tego cymbala i wygra z
          nim.Ulrich przegral rowniez z Basso glabie jeden wiec nie njest najlepszy cw..u
          • turecki4 Ciekawe co on bierze 23.07.05, 21:03
            ... okaże się dopiero za rok, niektórzy mówią,że teraz LA jest czysty bo bierze
            mikrodawki.
            • Gość: szczupak Re: Ciekawe co bierze turecki4? IP: *.chello.pl 23.07.05, 21:18
              Kilka dni temu w GW byl artykul o koksie w peletonie,o niebotycznej sredniej(44
              km/h!)itd.Wszyscy ktorym sie wydaje ze Lance jest na koksie sa smieszni(dzisiaj
              przed czasowka przeszedl kolejna kontrole i byl czysty),a srednia spadla do 41
              km/h czyli jest w normie:).Pozdrawiam kibicow Lanca(kibicow-hitlerowcow nie
              pozdrawiam)
              • adas313 Re: Ciekawe co bierze turecki4? 24.07.05, 12:14
                Tak nawiasem mówiąc to Armstrong chyba we Francji mieszka, prawda?

Jeśli tak to mają kiedy go sprawdzać.
                Jeśli nie to przepraszam za elementarne braki w wiedzy ;-)
          • Gość: Hubertus Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.wirtualny.dzierzoniow.pl 23.07.05, 22:31
            tygrys bierze !!!

nie widze powodów aby schodzić do jego poziomu
        • Gość: Taki sobie Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: 63.96.48.* 23.07.05, 21:09
          Nic nie sprawiloby francuzom i niemcom zlapanie Armstronga lecacego na koksie.
          Ale tak nie jest...ON jest czysty jak LZA i bez zadnego wysilku do tego z
          usmiechem na ustach ...wygrywa. Czego nie moena powiedziec o Urllichu.
          Biedaczek ledwo zipal po skonczonym etapie. Gratuluje Lance.
          Mr.President..... France is TAKEN, for the seventh time.
          Lance Armstrong.
          TOUR THE LANCE....hehehehehe
        • Gość: ufok Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.chello.pl 24.07.05, 11:03
          Ale to Ullricha złapano na szprycowaniu się - choć w sumie to nic dziwnego - w
          końcu to "dziecko" DDR...
      • Gość: kto wie ? a dlaczego armstrong ? IP: 81.91.106.* 23.07.05, 21:44
        a nie legstrong - albo warkastrong ?
      • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: To jednak Armstrong wygrał 7x TdF ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.07.05, 21:49
        ... podczas gdy Merck "tylko" 5x (no i tyleż razy Giro de Italia)! Geniusz
        kolarski i WIELKI CZŁOWIEK!
        • maclaren Re: To jednak Armstrong wygrał 7x TdF ... 23.07.05, 21:59
          czyżbyś stawiał armstronga wyżej niż Mistrza nad mistrzami?
        • Gość: x BZDURA IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.07.05, 06:09
          Geniusz to on jest, od robienia kasy za jeden wyscig rocznie, caly rok trenuje
          na te 2 tygodnie. Szkoda ze nikt nie wpadl na pomysl zeby trenowac przynajmniej
          10 zawodnikow, przez caly rok, tylko na TDF, wtedy by sie okazalo kto jest
          najlepszy.
          • Gość: szczupak Re: BZDURA IP: *.chello.pl 24.07.05, 07:08
            Ullrich robi dokladnie to samo(tylko nie jest geniuszem w swoim fachu).A tak na
            marginesie to jestes palantem:)
            • maclaren Re: BZDURA 24.07.05, 12:21
              ullrich jest genialnym kolarzem (odsyłam do jego książki), tyle tylko, że to
              armstrong ma absoultnie nieprawdopodobne warunki fizyczne, dlatego jest
              niepokonany. ale to ullrich ma wiecej talentu. na lance`a to jednak nie wystarczyło.
              i wkurza mnie to, że armstrong w zasadzie poza przygotowaniami przed TdF, w
              żadnym innym wyścigu nie jeździł, mimo, że mógłby wygrac o wiele więcej. szkoda,
              że nie pokazał co potrafi na innych wyścigach. tym samym pozostanie najlpeszym
              kolarzem TdF, ale do absolutnie najlepszych nie do końca może się równać. a jak
              pokazuje przykład Basso (który jesy obecnie niewątpliwie gorszy od armstronga),
              jak się chce, to można i pozostaje kwestią czasu, kiedy Ivan wygra GdI i TdF w
              jednym roku.
              no ale widaomo... w USA jest TdF i koniec, więc po co lance miałby męczyć się na
              innych wyściagach? smutne
              • bazyliszek4 Re: BZDURA 24.07.05, 13:40
                maclaren napisał:

> ullrich jest genialnym kolarzem (odsyłam do jego książki), tyle tylko, że to
                > armstrong ma absoultnie nieprawdopodobne warunki fizyczne, dlatego jest
                > niepokonany. ale to ullrich ma wiecej talentu.

przepraszam, a co to jest talent? to piękne słowo, które niewiele znaczy, ale
                jak go zdefiniować? dla mnie talent to trzy czynniki:
                1. predyspozycje fizyczne do uprawiania danej dyscypliny. tutaj Armstrong jest
                lepszy od Ullricha. ma fantastyczny organizm, ale to akurat żaden powód do
                wstydu czy umniejszania jego osiągnięć. Indurain też był podobno dziwem natury,
                tętno w czasie spoczynku spadało mu do 13-15 uderzeń na minutę (sic!). jestem
                zresztą pewien, że Ullrich ma niewiele gorsze, o ile w ogóle, możliwości
                organizmu. gdyby był taki jak my wszyscy nigdy nie liczyłby się w TdF...
                2. psychika. tu Armstrong bije Ullricha na głowę. kiedyś wierzyłem, że Niemiec
                może rywalizować z Amerykaninem. po pierwszej porazce mówił dużo o tym, że
                przygotuje się solidnie, że zmądrzał, że stał się absolutnym profesjonalistą.
                dużo mówił... a potem wpadł na kontroli antydopingowej...
                3. "największy talent to talent do ciężkiej pracy". i tutaj znów Ullrich nie
                może się równać z Armstrongiem. ba - nie tylko z nim...

Francuzi mówią, że Ullrich to gość, który przespał swoją karierę. i to jest
                prawda...
                • adas313 Re: BZDURA 24.07.05, 13:52
                  > tętno w czasie spoczynku spadało mu do 13-15 uderzeń na minutę (sic!).

Ja słyszałem o 27-28. Ale niskie tętno spoczynkowe jest jakimś skutkiem
                  wytrenowania - ludzie uprawiający sport z reguły mają niższe niż prowadzący
                  "nieruchomy tryb życia".
                  Choć oczywiście predyspozycje fizyczne (choć raczej fizjologiczne) do tego
                  trzeba też mieć - zwłaszcza do tak niskiego.
                  • Gość: bazyliszek Re: BZDURA IP: *.chello.pl 24.07.05, 15:34
                    co do tętna Induraina, to problem mółby rozstrzygnąć co najwyżej sam
                    zainteresowany. ja słyszałem własnie o takiej wielkości, rzędu kilkunastu
                    uderzeń, niektórzy znów twierdza, że było to 19. i dlatego zapamiętałem, bo
                    wynik w okolicach 30 uderzeń osiąga więcej kolarzy, właśnie dzięki wytrenowaniu.
                    kiedyś był wywiad z Baranowskim, który tez ma coś koło 35-40...
                    takich danych jest więcej, np. pojemność płuc Induraina to było zdaje się 7
                    litrów, u Armstronga podobnie. tak w ogóle to sadzę, że Armstrong mocno
                    zwiększył możliwości swojego organizmu trenując w młodości triathlon...
                    pozdr.
                    • adas313 Re: BZDURA 24.07.05, 15:45
                      > co do tętna Induraina, to problem mółby rozstrzygnąć co najwyżej sam
                      > zainteresowany.

Na pewno, napisałem co napisałem bo te 15 mnie zszokowało po prostu :-)))

> tak w ogóle to sadzę, że Armstrong mocno
                      > zwiększył możliwości swojego organizmu trenując w młodości triathlon...

Oczywiście :-))

> pozdr.

Odwajemniam.
      • Gość: Hubertus Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.wirtualny.dzierzoniow.pl 23.07.05, 22:20
        oni go raczej przesladują za to że jest Armstrongiem a nie ze jest Amerykaninem
      • Gość: Ja Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:40
        Jest niesamowity! Żeby jeszcze nie te obawy, czy to nie na dopalaczu...
      • Gość: koza Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 01:24
        Brawo Lance! Jestes wielki!
        A posty tego malego kotka mieniacego sie tygrysem przeslalem wraz z
        tlumaczeniami do dzialu PR Discovery Channel. Szykuj sie moj drogi na proces
        albo juz wykup ogloszenia na pierwszej stronie wyborczej. Bo nie mysl ze w
        sieci jestes anonimowy!!!!
        • Gość: Pan Tygrys Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.kapelusz.pl / *.inet-siec.pl 24.07.05, 12:32
          Dobra dobra. Przeczytaj dzisiaj wieczorem co napisze to wszystko zrozumiesz.
      • Gość: dada Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:04
        ☻♥♫
      • kajetanb52 Re: Armstrong wygrał czasówkę 24.07.05, 15:45
        W kraju ludzi bez jaj jakim jest Francja, gość z jednym jądrem jest królem ;)
      • Gość: abc Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.zax.pl / *.zax.pl 24.07.05, 16:53
        W roku 1987 był taki kolarz Irlandczyk Stephen Roche który w jednym roku wygrał
        TdF, Giro Italia i jeszcze zdobył mistrzostwo świata zawodowców. Potem zniknął.

Ale to Lance jest największy, bez wątpienia tak.

Brawo Lance!!!!
        • Gość: bazyliszek Stephen Roche IP: *.chello.pl 24.07.05, 22:43
          miał jednak sporo innych sukcesów, choć co ciekawe najsłabsze lata to rok przed
          i rok po wyśmienitym sezonie 1987...

townsleyb.members.beeb.net/procycle/roches.HTM
      • Gość: mmm Re: Armstrong wygrał czasówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:58
        Live STRONG. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka