Gość: a Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.pan.olsztyn.pl 24.07.05, 17:54 jestem pierwszy wsrod forumowiczow, jak Armstrong w peletonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 18:28 jak go przez tyle lat nie nakryto, to mało prawdopodobne że się sterydował nieprzepisowo. pozostaje pytanie, czy to na pewno jego ostatnie zwycięstwo w tdf ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tygrys Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.kapelusz.pl / *.inet-siec.pl 24.07.05, 18:42 I tak oto skończyła się najtrudniejsza i najwspanialsza kolarska impreza roku. Dzisiaj nie będzie o Kokstrongu , koksowaniu , koksach itd. Swoje durne , płytkie komentarze wpisywałem specjalnie i z czystą premedytacją. I drugi rok z rzędu połkneliście haczyk wdając się ze mną w bezsenosowną polemike. Liczyłem na to że będziecie olewać moje wpisy ale co niektórzy z Was przeszli samych siebie i zaczęli odpisywać mini-artykułami. Bardzo dużo ludzi zaczęło mnie obrażać pisząc że jestem cw..em, śmieciem , ćpunem. Ale tak to chyba jest w naszym kochanym kraju że jeden drugiego musi przekrzyczeć i udowodnić mu swoją racje. Cały czas rzucałem bezpodstawnymi oskarżeniami na temat Armstronga i do tego się przyznaje. LaNCE ARMSTRONG JEST CZYSTY!!! A teraz kilka słów jeżeli chodzi o aspekt sportowy. W tym wyścigu zwycięzca był znany już przed samym startem. Wyścig ten został prawde mówiąc pozbawiony emocji i stał się nudny.Lance Armstrong wygrał niestety dla mnie zasłużenie , bezapelacyjnie i w wielkim stylu bo ma najlepszy zespół , jest najlepszy w górach i na czas. Mam nadzieje że skończy w tym roku kariere. Jeżeli chodzi o mojego ulubieńca Ullricha to moim zdaniem nie zawiódł , jego już poprostu na więcej nie stać , ale co musicie przyznać w czasówkach tylko Lance jest od niego lepszy. Wielu twierdzi że kiedyś koksował , a on wpadł niestety przez swoją głupote bo wciągnął sobie na imprezie amfetamine za co zresztą został na rok zawieszony. Dużo ludzi wypisywało tu o nim niepochlebne opinie ale kim by był armstrong bez Ullricha. Zawsze dawał jakiś cień szansy że to akurat on może Armstrongowi podskoczyć. Był kimś takim jak Rominger dla Induraina albo Pippen dla Jordana.......zawsze drugi!!!!! Najbardziej rozczarował chyba Vinokurow , miał walczyć o podium ale nie trafił chyba z formą , regularnie zostawał w górach poza jedną uceczką kiedy wygrał etap. Ivan Basso moim skromnym zdaniem jest następcą lance'a , nie do zajechania w górach i co raz lepszy na czas. Rassmussen mam nadzieje że nie wyskoczył jak "Filip z konopii" i w przyszłym roku powalczy o zwycięstwo , tylko nie może tak nawalać jak na ostatniej czasówce. I to tyle co miałem Wam do powiedzenia! Z wyrażeniami szacunku wielki fan kolarstwa PAN TYGRYS a jeszczo jedno - ja i moi znajomi mieliśmy z co niektórych z Was niezły ubaw , a studentom z AWF-u "dupy ze śmiechu odpadały"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.zax.pl / *.zax.pl 24.07.05, 18:55 Że też mój komentarz wypadł pod tym szmatławcem Tygrysem zwanym. Łeee:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 24.07.05, 18:59 no, cos z sensem nareszcie Panie Tygrys. lepiej pozno niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak Re: Tygrys napisal ze Lance jest czysty!!! IP: *.chello.pl 24.07.05, 20:46 Nie wierze!!!Pozdrawiam kibicow kolarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.pomorzany.v.pl 24.07.05, 21:46 Pi.. tygrysku, zwal sobie konika, moze ci troche ulzy:) Jestes 0 i za kazdym razem to potwierdzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaquin Żałosny jesteś Panie Tygrysie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 01:01 ...bo to, co napisałeś w dzisiejszym poście niczego już nie zmienia. Nieważne czy Armstrong brał czy też nie brał - tak czy owak nigdy go nie złapali. Dlatego jest CZYSTY. A ty mały człowieczku obrażasz gościa przez x czasu i uważasz że to jest zabawne???? Zastanów się nad sobą. --------------- "lepiej nic nie mowic i wydawac się głupim, niz odezwac sie i rozwiac wszelkie wątpliwości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiTY Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:20 Ja miałem ubaw z Ciebie. Szkoda nerwów na takich jak Ty, więc zawsze się śmieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.zax.pl / *.zax.pl 24.07.05, 18:52 W roku 1987 był taki kolarz Irlandczyk Stephen Roche który w jednym roku wygrał TdF, Giro Italia i jeszcze zdobył mistrzostwo świata zawodowców. Potem zniknął. Ale to Lance jest największy, bez wątpienia tak. Brawo Lance!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:07 wszyscy którzy myslą ze lance sie steryduje sa w bledzie!!!!!!!:))))) pomyslcie sobie ze gosc przeszdel chemioterapie - fakt ze jest sie wykonczonym po niej, ale oczyscila jego organizm wzdluz i wszerz;))gosc zaczal swoje zycie od nowa wszystkiego sie nauczyl - jest mistrz jakich malo:))) indurain wygal 5 razy i moze tez sie sterydowal?? to nie biegi na 100 metrow gdzie kontrole sa tak rzadkie ze glowa boli;] prawda jest jedna wiele lat uplynie zanim pojawi sie drugi taki czlowiek jak LANCE - gratulacje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlowiek Autor ma slabe informacje! IP: *.pool.mediaWays.net 24.07.05, 19:14 Autor pisze, ze Winokurov zajal 5 miejsce w Tour de France. To nie prawda zajal 6 miejsce. Na trzy ostatnie rundy przed koncem ze wzgl. na bezpieczenstwo zniesli wszelkie czasowe bonifikaty. Winokurov ma co do sekundy ten sam czas co Leipheimer, ktory jest piaty, ale w czasowkach byl o tysieczne sekund gorszy od Leipheimera i te tysieczne z czasowek licza sie w ostatecznym rozrachunku. Taki jest regulamin wyscigu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Autor ma slabe informacje! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 24.07.05, 19:36 Autor ma takie same informacje jak reszta swiata - ktory twierdzi ze Kazak zajal 5-te miejsce. Skad ty sie urwales? Moze zaczniesz pouczac organizatorow TDF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: Autor ma slabe informacje! IP: *.chello.pl 24.07.05, 21:09 Winokurow awansował na 5 miejsce dzięki 20 sekundom bonifikaty za wygrany etap. Natomiast czas na mecie miał zaliczony taki sam jak peleton choć przyjechał tuz przed nim (gdyby nie decyzja sędziów to miałby pewnie 2-3 sekundy przewagi - co zresztą nie miałoby żadnego znaczenia, bo znacznie więcej zarobił na bonifikacie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Wygral Amstrong czy chemia? IP: *.sympatico.ca 24.07.05, 19:20 Wszystkim tym, ktorzy wierza w czystosc Amstronga, polecam ksiazke znakomitego autora, David Walsha, ktory jest takze szefem dzialu sportowego the Sunday Times of London, pt. LA Confidentiel: Les Secrets de Lance Armstrong. Autor podaje fakty, wypowiedzi naocznych swiadkow, w tym bylych kolarzy. Kto wiec wygral Tour de France? Amstrong czy zespol najlepszych specjalistow od dopingu? Pozdrawiam wszystkich milosnikow kolarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Wygral Amstrong czy chemia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:27 zlapali go jelonie szczerbaty? nie. wiec lezec padalcu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Wygral Amstrong czy chemia? IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:23 rozmawialem wczoraj z kumplami którzy tdf widzieli tylko w wiadomosciach i twierdza ze Lance musial sie koksowac. i nie mozna ich przekonac ze ciezko to udowodnic skoro nikt nie udowodnił:) tak jest wlasnie z niektórymi ludzmi (najczęściej z laikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wygral Amstrong czy chemia? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 24.07.05, 20:56 Aż się niedobrze robi jak sie czyta te bezpodstawne zarzuty. I wszystko tylko dlatego, że wygrał 7 razy i idioci, którzy na pewno nie obejrzeli nawet jednego etapu wkraczają do akcji.Ullricha nikt się nie czepia, choć od bodajże ośmiu lat jest w ścisłej czołówce. Ci kolarze to po prostu wielcy sportowcy. Nikt u nich dopingu nie wykrył, więc jakim prawem ich oskarżacie? Idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
thehighlander Re: Wygral Amstrong czy chemia? 24.07.05, 23:44 Zdarzyło mi się widzieć dość ciekawy dokument o Lancie notabene na discovery channel, pokazywali tam tego faceta w trakcie choroby, pokazywali jego chorobę, jak wiadamo miał raka jądra ale dostał przerzuty do mózgu i do płuc, jego płuca na zdj roentgenowskim wyglądały jak dalmatyńczyk, wyobraźcie to sobie - mieć raka w płucach... a dla kolarza to musi być tragedia. Ja żywię dla tego człowieka niezwykły szacunek... zwalczyć raka ( a zwalcza go nie tak znowu wielu) wrócić do sportu i zostać mistrzem. Tylko chylić czoła należy przed takim człowiekiem. To jest prawdziwy sportowiec. Ktoś tam pisał o nieustępliwości otóż nieustępliwy to Lance był. Nisamowity człowiek, niesamowity charakter, niesamowity sportowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubertus Re: Wygral Amstrong czy chemia? IP: *.wirtualny.dzierzoniow.pl 25.07.05, 01:25 on jeszcze zyje wiec dlaczego ta mowa taka pogrzebowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Wygral Amstrong czy chemia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:09 Niech się zamkną Ci co oskarżają wspaniałego sportowca Lance'a o doping!!!Niech lepiej wsiądą na rower i wybiorą się na najbliższą górkę w okolicy i spróbują szybko i jednym tempem przejechać ją!Armstrong jest czysty i jedyne niedozwolone środki jakie brał to EPO podczas chemoterapii w trakcie leczena, ale wtedy walczył o życie!!! P.S.Każdemu polecam książki o tym wspaniałym człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Wygral Amstrong czy chemia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:10 Chemia to wygrała...z tą paskudną chorobą jaką miał Lance!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GPT Re: to sie znowu sterydziarzowi udało :| IP: *.pool.mediaWays.net 24.07.05, 19:45 no widzisz kmiotku, znowu nie wiesz co mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France 24.07.05, 20:15 Lance wygral z taka latwoscia,ze jest w jego zasiegu 8 zwyciestwo w TDF. W 2001 dostal Armstrong premie $5mln,w 2002 $10 mln, w 2003 $20 mln. Chyba za 2005 TDF nie skasowal $80 mln, bo to inny kontrakt. Rassmusen byl dobry w gorach, ale nie wytrzymal nerwowo na czasowkach. Zupelnie stracil glowe.Jechal jak nieopierzony junior. Do pierwszej wywrotki nie doszloby gdyby nie wyczepil nogi z pedalu. Przestraszyl sie, instynkt z MTB zadzialal i lezal. Nie mial wyjscia, powinien wejsc w zakret i napewno wyszedlby bez szwanku. Poza tym pozniej nadal ryzykowal.Jechal zbyt blisko krawedzi jezdni. Zlapal przednia gume, nacisnal na hamulce i oczywiscie przelecial przez kierownice.Takie bledy popelniaja poczatkujacy. Chyba dlatego nie chcial udzielac zadnych wywiadow w tym temacie. Co do dopingu. Jedynie transfuzja wlasnej krwi nie jest do wykrycia. Pseudo dowody Walsh'a nic nie wnosza(patrz "Wojna Lance'a Armstronga" - David Coyle- 1995). Urlich moglby wygrac kilkakrotnie z Armstrongiem, ale brak dyscypliny pozbawil go takiej szansy. Spector Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Lance Armstrong wygrał Tour de France IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:49 Lance byłeś Wielki. 2006 TdF bez Lance, a forum bez przygłupów w rodzaju p.tygrys. Alle France, Alle Tour de France Odpowiedz Link Zgłoś
maclaren Allez Vino! 24.07.05, 21:52 Vino jest po prostu niemożliwy. Co za kozak... Po pierwszej lotnej premii miał taki sam czas jak Leipheimer, więc musiał zebrać bonifikatę na mecie etapu. No to wziął i wygrał. Ten koleś jest niezmordowany. Chylę czoła. Moż lance jest anjlepszy, ale to tacy kolarze jak Vinokourow są solą kolarstwa. Nieustępliwi, zadziorni, atakujący i (jak w pzrypadku Vino) niezwykle wszechstronni. Co do TdF... Fajne było to, ze tylko pieciokrotnie finiszował na etapie cały peleton. Były ucieczki, a to zawsze jest ciekawe. W klasyfikacji generalnej nuda. Chyba Lance mówił prawdę przed TdF, ze jest w życiowej formie. Kontrolował cały wyścig i po prostu nie było bata, żeby z nim wygrać. Żal mi Valverde, mógł trochę namieszać, ale jeszcze zdąży wygrać TdF. Rasmussen za to ochłonie, wyciągnie wnioski i moze powalczy w przyszłym roku o lepszą lokatę. Natomiast nie można się zgodzić z autorem tekstu, ze nie zapełni się luki po Armstrongu. To samo mówili po Indurainie, Merckxie itd. Będą nowi, a przy oakzji będzie niewątpliwie ciekawiej. W końcu ileż można oglądać tego samego gościa w żółtej koszulce? Jeszcze jedno. Ludzie! Olewajcie takich prowokatorów jak Pan Tygrys (który notabene to owej prowokacji się przyznał). Nie dość, ze przybędzie wam trochę siwych włosów na głowie, to jeszcze obrażacie ludzi, którzy wykonuja nieludzką wręcz pracę. Nawet ostatni w wyscigu kolarz zmiarzdżył by was w pół minuty. Zatem szanujmy tych kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Może tak, ale zepsuł burak,,etap przyjażni"! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:16 Miejsce powinien sobie wywalczyć wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś